• 33biker33

    Pred nejakou dobou jsem tu zaznamenal vlakno, kde se resil problem s pneumatikama Schwalbe Ultremo, precetl ho a nevenoval tomu dal moc pozornost. Nedavno jsem poridil Schwalbe Rocket Ron 2.1 Evo, po nasazeni se mi zdalo, ze pneumatika hazi, o cemz jsem byl informovan i lidma, s kterejma jsem byl na vyjizdce. Pneumatiku jsem nekolikrat zkusil nasadit znovu, vcetne vymeny duse, nicmene nepomohlo. Rafek je neposkozeny a vycentrovany. Prvni odesla pred cca mesicem a neco, tak ze se mi utrhla patka. Kdyz jsem odeslal na reklamaci do Kolokramu, tak mi reklamaci zamitli, ze pry jde o poskozeni zpusobene mnou.

    Nasadil jsem tedy druhou a co se nestalo, hazela uplne stejne a dneska odesla totoznym zpusobem. Dorazil jsem domu pred chvili neb jsem se trochu prosel:-).

    Udelam nejaky fotky a dam je behem dneska k posouzeni.

    Otazka do placu zatim, jestli nebyla nejaka vadna serie tehto pneumatik a jak je to s reklamacema v Kolokramu. Respektive primo

    u dovozce Imexpo. Kdyz jsem tam volal pred resenim prvni reklamace, tak mi rekli, ze proces je Kolokram a ty to poslou jim.

    0 0
    • Rubi  

      tato vadna serie se nazyva beckove pneumatiky za „super“ cenu, u obchodu jako kolokram, kupkolo, atd. ktere jen zenou cenu niz a niz, nic neobvykleho…

      jinak zkousel si patku pomazat mydlovou vodou?

      jestli to nepomuze, tak jedine dojezdit nebo strelit dal, taky mi z kupkola prisla jedna schwalbe z peti, ktera hazela, kazdopadne u jinych znacek sem to nezaznamenal a schwalbe uz nekupuju

      0 0
    • mirabike  

      béčko ne-béčko (může třeba víc házet, ale vydržet musí), navíc tys jí jako béčko nekupoval – prostě reklamovat, třeba až k výrobci a medializovat na všech cykloserverech a všude, kde to jde a výrobci, dovozci, prodejci tuto aktivitu ukazovat…

      0 0
      • bagr  

        Problem je v tom jestli je to plast dodany oficialnim dovozcem nebo koupeny u nejakyho eshopu kde hrozi ze tomuze byt OEM verze nebo padelek a puvod vyrobku neni zarucen..Co sem koukal tak vetsina dovozcu jako napr.Kastar(Ma­vic),Zitny(Roc­kshock)i Schwal­be atd. maj na svym strankach ze ruci a resi reklamace jen vyrobku ktere prodali pres ne a poznaj to podle kodu na vyrobku coz napr. u Schwalbe z hodne eshopu byva kod vymazanej jelikoz je to leva a aby nikdo nepoznal odkud to slo.

        Myslim ze je to spravny aby se omezil prodej padelku a OEM verzi ktery jsou urceny pouze na vyrobu kol a na volnej trh se dostavaj nacerno a podvodem.Ale jestli tohle nekdo chce riskovat a vidi z vyse uvedenych duvodu jen nesmyslne nizkou cenu tak muze dopadnout jak vyse zminovany kolega.

        0 0
        • mr.antik  

          Na OEM verzi neni nic špatnýho, akorát by měl prodejce označovat jako bulk nebo OEM aby každý věděl o co jde. Ale to je jen zájem výrobce.

          Do továrny toho jde celej kontajner. Když není guma OK, tak jí prostě vyhoděj bokem a berou další. Komu se chce tohle absolvovat s eshopem a sponzorovat poštu, je to jeho věc, někdy se díky rozdílu může vyplatit, hlavně když bereš větší množství.

          0 0
        • ememem1  

          Myslim ze je to spravny aby se omezil prodej padelku a OEM verzi ktery jsou urceny pouze na vyrobu kol a na volnej trh se dostavaj nacerno a podvodem. – jako ze OEM je b-kova kvalita? srandujes nie? jestli to povazujes za spravne je ina vec len potom musis akceptovat ja cenu. ja osobne na tom nic zleho nevidim aj ked moc oficialne to asi neni ale komu to v konecnom dosledku prekaza? schwalbe preda tak ci tak, vyrobca bikov sa zbavi nadbytocnych zasob (cize to nemusi riesit a naklady na riesenie zahrnut do konecnej ceny bikov) a zakaznik kupi lacnejsie. snazit sa regulovat trh jak nas historia uci je zbytocne, ono si ti cestu aj tak najde.

          z hodne eshopu byva kod vymazanej – to som si tiez vsimol, dost neuveritelne ze sa im s tym oplati srat. pre mna to znamena len tolko ze marza musi byt o hodne vyssia jak beznych cca 30%. otazka je potom ci je OEM nakup tak lacny alebo ofiko tak predrazene :-)

          Ale jestli tohle nekdo chce riskovat a vidi z vyse uvedenych duvodu jen nesmyslne nizkou cenu tak muze dopadnout jak vyse zminovany kolega. – to s tym nema nic spolocne, to je bohuzial rozptyl kvality vyroby aj ked v posldnom case sa to vyrazne zlepsilo.

          0 0
          • Honz8t  

            Já bych taky hodně rozlišoval mezi „padělkem“ (dělají se vůbec u plášťů na kola padělky? Setkal se s nimi někdo?) a prodejem kusů, dodaných jako OEM finálním výrobcům.

            Padělek je obecně špatně, poškozuje značku i zákazníka, který v domnění, že si kupuje originál, koupí něco jiného.

            Prodej OEM verzí je obecně pro zákazníka, nelpícího na krabičce a dobrém pocitu z ní, OK až vítaný. Přináší do prodeje konkurenci, která nutí dodavatele držet marži a ceny u krabicových verzí pro koncové zákazníky v relativně rozumných mezích.

            Pro výrobce to už ale představuje problém – předpokládám, že většinu OEM smluv má postavenu tak, že jeho zákazník s plášti nebude dále obchodovat. V tom případě dochází k porušování smlouvy a je tam důvod pro zahlazení stop a znemožnění vysledování viníka – mazání nebo přerážení S/N.

            V těch případech samozřejmě koncový prodejce musí držet záruku, ale je velmi pravděpodobné, že výrobce od toho dá ruce pryč. Narozdíl od kusů určených pro prodej. To představuje riziko jak pro prodejce (záruku musí pokrýt sám), tak i pro zákazníka (menší ochota prodejce řešit reklamace).

            Nemyslím si, že by výrobci dělali pod stejným jménem „ošizená“ provedení. Vždyť by si kazili další kšefty. A nejsem si jistý, že by finální výrobci kol akceptovali nějakou „druhou jakost“ – tedy vlastně zmetky z výroby. Vždyť oni musí vzhledem kola zaujmout zákazníka na prodejně.

            Takže je dost možné, že ty časté hlasy o „ošizenosti“ a „druhojakosti“ bulk plášťů šíří prodejci originálních, kteří nemají k OEM přístup. Ono se jim totiž těžko konkuruje.

            0 0
            • McBlacky  

              je vidět, že do toho moc nevidíš.

              Samozřejmě, že OEM je u drtivé většiny výrobců jiná kvalita. Stačí se podívat na vidle Manitou, ale bohužel i fox už má řady, které montuje a jiné které jsou do prodeje, absolutně uvnitř narazíš na totální mix.

              U plášťů OEM často znamená, že je použitá levnější směs, případně jiná patka, jiné TPI, atd.

              Obecně je to primárně ojeb obchodníka, který tlačí u výrobce na cenu a pro zákazníka to fakt přínos není.

              Co se týče padělků, o tom jsem zatím kromě rámů a carbon komponentů neslyšel, ale při ceně pláštů MOC zvlášť u schwalbe pro to je prostor ********. Si vem kolik tam je materiálu proti třeba 15" gumě na auto, která stojí stejně…

              0 0
              • ememem1  

                to myslis vazne? ako ze naozaj canyon povie foxu ze zoberieme 10tisic vidli typ X za maximalne 100E za kus a fox aby neprisiel o kseft tak to nejako zamerne ojebe na kvalite reps. im posle b-ckovu produkciu ?

                0 0
                • Endurossta  

                  přesně tak bych to viděl..

                  0 0
                • JakeF  

                  Tipuju, že Blacky měl na mysli ty Alps verze apod, jako má třeba Trek.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    jak to je pojmenovaný je celkem fuk. Princip je ten, že jsou to ořezaný verze toho co koupíš normálně jako stand alone produkty. starší modely tlumičů atd

                    Když to dělal manitou tak to nikomu nevadilo, ale koukám u foxu na to jsou lidi háklivý :)

                    Logiku to má, divím se, že jsou lidi, co jim nepřijde trochu divný, když celé kolo s foxem stojí jen o malinko víc než MOC samotný vidle :)

                    0 0
                    • scret  

                      *1

                      0 0
                    • mr.antik  

                      nesmíš kupovat spešly a podobný :-)

                      0 0
                      • McBlacky  

                        spešl je relativně ok – pláště dává svoje a ± to sedí s tím co se prodává normálně. Vidle většinou RS v lepší řadě s brainem tam to je jasný.

                        0 0
                • McBlacky  

                  může se ti to nelíbit, ale je to tak

                  není to B produkce záměrně, ale je to cost efective produkce

                  0 0
                  • mr.antik  

                    myslim že tohle je výsada spíš „značkových výrobců“ aspoň co jsem kdy viděl, ale většinou to jsou různé „R“ verze, které se dají normálně dohledat.

                    0 0
                    • ememem1  

                      to je ale nieco uplne ine, to ze u nich to tak je o tom niet pochyb. preto sa pytam na nieco konkretne lebo sa mi to az nechce verit ze by si to seriozne brandy dokazali takto ******. ale mozne je dnes asi vsetko…

                      0 0
                  • ememem1  

                    cize trebars ze tam daju lacnejsie puzdra a pod.? podobny upadok by som necakal, to je docela smutne kam sme to dopracovali. mas aj nejaky konkretny priklad? nerypem, len ma to zaujima.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Pouzdra ap asi ne, ale orezane verze tlumicu, vidle poskladany z ruznych „zbytku“ atd.

                      Stejne tak to ma manitou, vyrobce kol chce more vidlic, ale aby to bylo levny. Tak proste vyhovi jeho pozadavkum, at je to casto nesmysl sebevetsi (v minulosti treba pruzinove vidle s SPV tlumicem).

                      0 0
                      • ememem1  

                        co to konkretne znamena orezane verzie, poskladane zo zbytkov a pod.?

                        0 0
                        • kubad  

                          ne

                          zvenku vypadá jak nová a vevnitř jsou použité díly a technologie starších modelových ročníků,

                          někdy to může být i plus :D

                          0 0
                          • scret  

                            :))

                            0 0
                          • scret  

                            :))

                            0 0
                          • mr.antik  

                            myslí jako že stahují použité díly z reklamací a servisů a pak to v továrně bastlí? Ekologickej přístup :-)

                            0 0
                            • kubad  

                              blbě s to pochopil,já to nešťastně napsal :D

                              zvenku vypadá jak nová a vevnitř se používají díly a technologie starších modelových ročníků,

                              někdy to může být i plus :D

                              0 0
                              • kubad  

                                ještě jednou :D

                                zvenku vypadá jak aktuální model a vevnitř se používají díly a technologie starších modelových ročníků,

                                někdy to může být i plus :D

                                0 0
                          • ememem1  

                            ok, to je mozne.

                            0 0
                        • scret  

                          kdyz to napisu velmi jednoduse, tak to vevnitr nema vsechny hejblatka tlumeni jako maji klasicky prodavane vidle…

                          0 0
                          • Honz8t  

                            A má potom ta vidle jiné označení než katalogový model? Čekal bych že ano a tak jsme zpět u poučky – cokoliv nekatalogového kupovat jen s dostatkem informací, případně se tomu vyhnout.

                            0 0
                            • scret  

                              nekdy ano, nekdy ne…

                              0 0
                            • AussigBiker  

                              Konkretne vidle FOX ma jiny oznaceni – factory a performance; jedno z nich davaj vyrobci a nejde samostatne koupit; to druhy se da volne koupit. Bud maj vyrobci kol brutalni slevu, nebo je vidle ojebana, jinak neni mozni, ze kolo za 40–50t bude mit vidli za 10–15t.

                              0 0
                              • scret  

                                tak ono je to oboji, tzn. vyrobce ma mnozstevni slevu – vezme treba nekolik desitek tisic kusu a samozrejme i vidle je nejakym zpusobem orezana… Proto vetsinou ten trochu odlisny nazev, ktery 50% lidi nezaznamena…

                                0 0
                                • Peslezedirou  

                                  Souhlas, rozdíl mezi MOC cenou a nákupní pro firmu, která odebere X stovek kusů bude někde jinde.

                                  0 0
                          • ememem1  

                            fajn, konkretne napr. co?

                            sorry nic v zlom ale prijde mi to ako blbost. mal si niekedy rozobranu vidlu alebo tlmic? ktoru konkretne? co z toho by si tam nedal tak, aby si usetril na materiale a pracovnom postupe a zaroven to fungovalo?

                            to skor bereim to co pise kubad ze sa v ramci moznosti pouziju suciastky z minuleho roka a pod. na tom ale zas nic az tak strasne neni.

                            0 0
                            • JakeF  

                              Pokud se nepletu, tak právě OEM Foxy Alps jsou open bath, zatímco všechny nový už se dělaj s FIT patronou.

                              0 0
                            • Vilém  

                              Tak treba R verze vidlic. Do normalniho prodeje byly verze RL a RLC. Tak vypustili nastaveni komprese a lock a hned je tam min soucastek a vidle levnejsi.

                              0 0
                              • ememem1  

                                to jakef and vilem:

                                to je ale uplne ok, ma to ine oznacenie cize potom to vsade kupim pod tymto oznacenim, ci ako seriovku na biku, ako OEM na nete alebo kdekolvek.

                                povodna debata bola o tom, ze OEM produkt je iny ako ten isty produkt v predajnej sieti cize pri identickom oznaceni bude iny.

                                a to som sa pytal ze aky konkretny priklad mame. jak pisem tu trocha do toho vidim (teda bejvavalo) tak sa mi podobne tvrdenia zdaju trocha pritihanute za vlasy. leda ze by sa to az tak zvrhlo co tiez nejde vylucit ale ked si to preklopis do realu jak by si to napr. pri plastoch ktorymi debata zacala zrealizoval, tak neviem ci by to nakoniec nebola cele pre firmu cista strata.

                                0 0
                                • scret  

                                  je to marny, je to marny, je to marny…

                                  0 0
                                  • ememem1  

                                    mas neotrasitelne argumenty.skoda debaty.

                                    0 0
                                    • scret  

                                      mas konecne pravdu:)

                                      0 0
                                      • ememem1  

                                        to ja mam vacsinou len niekomu obcas dlshsie trva kym to pochopi :-)

                                        ale vazne – debata nebola o tom v com su OEM odlisne ale v com su ojebane oproti modelom do predaja tak, ze to pri kupe prakticky nemas sancu poznat. to co tu popisujes ty a vyssie vilem alebo jakef tam nespada.

                                        0 0
                                        • mr.antik  

                                          já myslim že máš vždycky pravdu

                                          0 0
                                        • scret  

                                          promin, ale jsi mimo…

                                          Podivej se jeste jednou, jak zacala nase diskuze! Reagoval jsem na tvoji reakci na Vilema! Takze podle meho, spis stacis proste diskuzi jinam, nez kde zacala..:))

                                          0 0
                              • Honz8t  

                                No jasně, a taky změnili označení modelu – takže pokud to nechceš, nekupuj. Pokud ti to stačí, klidně to kup.

                                0 0
                                • scret  

                                  jak jsem psal, nemusi byt vzdy pravidlem – konkretni pripad, drive byly modelove rady u Manitou Comp, Elite, Super (vzestupne) a ikdyz na kole byla kolikrat vidle OEM Manitou Super – byla uvnitr jina nez Super z vyroby… Klidne nemusela mit lockout atd.

                                  Drive se ale i stavalo, ze na OEM Comp (ktery byl normalne bez lockoutu) dali lockout, takze si vlastne clovek polepsil:))

                                  Dulezity ale je, ze OEM muze byt uplne jina…

                                  0 0
                                  • ememem1  

                                    takze co mas za problem? kupujes OM bez lockoutu, to snad nevidis alebo co? ine by bolo keby boli co ja viem puzdra z nejakej sracky co ale zjavne neboli.(podobne jak keby ten oem plast bol aina zmes jak neoem co silen pochybujem aj ked vylucit to celkom nejde.)

                                    0 0
                                    • scret  

                                      problem? mozna jen s tim, ze nectes:)

                                      dneska je kolikrat dost tezke rict v cem je OEM jine a jestli vubec…

                                      Nebavme se tu vzdy o stejnem nazvu. Muze tam byt mala uprava nazvu, ktery treba ani nezaregistrujes…

                                      Dam ti dalsi priklad, jednu dobu byl internet plny kevlarovych Continentalu, X-King za petikilo, kdo by to nechtel ze?:)

                                      A pak lidi zjistili, ze to jsou OEM a misto vyroby nekde v Indii a nasledne taky, ze je lepsi koupit nemeckou verzi Pro nebo Race Sport – prtze ty levne kevlarove prd vydrzi, spunty se trhaly atd. atd.

                                      To samy treba prave i u Foxu… jsou ruzne „montazni“ verze a nektere z nich byly primo povestne svoji extremni necitlivosti…

                                      0 0
                                      • ememem1  

                                        dneska je kolikrat dost tezke rict v cem je OEM jine a jestli vubec…Nebavme se tu vzdy o stejnem nazvu. Muze tam byt mala uprava nazvu, ktery treba ani nezaregistrujes… – to uz je ine tvrdenie, to moze byt.

                                        Dam ti dalsi priklad, jednu dobu byl internet plny kevlarovych Continentalu, X-King za petikilo, kdo by to nechtel ze?:)A pak lidi zjistili, ze to jsou OEM a misto vyroby nekde v Indii a nasledne taky, ze je lepsi koupit nemeckou verzi Pro nebo Race Sport – prtze ty levne kevlarove prd vydrzi, spunty se trhaly atd. atd.

                                        To samy treba prave i u Foxu… jsou ruzne „montazni“ verze a nektere z nich byly primo povestne svoji extremni necitlivosti… – toto by som uz zaradil na zaklade vlastnej skusenosti s vyrobou jak v usa tak cine do kategorie rozpravok. skutocny dovod bude najskor znacny rozptyl v kvalite vyroby co sice tiez neni v poriadku ale urcite to nebude ziadny zamer. taktiez by som sa moc necudoval keby to bolo tak ze napr. conti tie „indicke“ proste neodobral lebo nepresli cez QA tak im to poza chrbat hodili na trh aby neboli stratovy. alebo nieco podobne. uplny zamer vyrobit identicky vyrobok predavany pod identickou znackou lacnejsie v horsej kvalite kvoli cene pricom paralerne k tomu sa bude predavat aj jeho kvalitnejsi surodenec (opakujem pod tym istym oznacenim) je u brandu ktory nechce zamerne do roka skrachovat imho prakticky vylucene.

                                        0 0
                                        • scret  

                                          boze…

                                          Ja ale nikde netvrdim, ze je to nejaky zamer, to je mi zcela uplne fuk, jestli je to vypocitavy kalkul vyrobce anebo proste jen „zmrsena“ varka…

                                          0 0
                                        • ememem1  

                                          teda aby bolo jasne aj to je mozne ale neni to zamer ale proste quality A a quality B. potom je ale prakticky vylucene aby sa to stretlo na rovnakom trhu.

                                          to ze A class sa preda v usa a japonsku a B class v europe (bohuzial) je nie len mozne ale bezne sa to tak robi.

                                          0 0
                                  • ememem1  

                                    o, ze neco nevis, neznamena, ze musis delat blba z druheho, nemyslis?:) – z nikoho blba nerobim, napis konkretne. to ze OEM nema lockout a pod. ak si to tak objednali je vec ina, debata bola ci je to zamerne odrbane na funkcnosti pozitim inych materialov, suciastok a pod. alebo kvalite co ja dost silne spochybnujem. chybajuci lockout oproti seriovke je iny pripad lebo nikto netvrdi ze tam ten lockout je.

                                    0 0
                                    • ememem1  

                                      zle zaradene, malo to ist za tento prispevok

                                      0 0
                                    • scret  

                                      „ajn, konkretne napr. co?

                                      sorry nic v zlom ale prijde mi to ako blbost. mal si niekedy rozobranu vidlu alebo tlmic? ktoru konkretne? co z toho by si tam nedal tak, aby si usetril na materiale a pracovnom postupe a zaroven to fungovalo?“

                                      mas jeste neco dalsiho?

                                      Nezlob se na mne, ale prijde mi, ze si sedis na vedeni…

                                      " debata bola ci je to zamerne odrbane na funkcnosti pozitim inych materialov, suciastok a pod."

                                      pokud tam mam jednu soucast tlumeni misto dvou, pak ti to prijde jako co?????

                                      0 0
                                      • ememem1  

                                        pokud tam mam jednu soucast tlumeni misto dvou, pak ti to prijde jako co????? – prijde mi, ze nikto netvrdi ze tam obe su. tocime sa dokola.

                                        0 0
                                        • scret  

                                          a co bys chtel? aby ti na specifikaci komponentu kola psali, kde jsou nektery dily ojebany?:)

                                          tzn. dame priklad – kolo author – vidlice manitou Mars Super – 80mm zdvih, system vzduch/olej…

                                          K tomu by mel vyrobce kol jeste uvadet nasledujici?

                                          „vazeni, diky uspore penez jsme objednali ojebany vidlice, takze je dostanete s tlumeni FFD misto TPC“?:)

                                          0 0
                                          • JakeF  

                                            Moc nechápu, proč se tu jako argument používaj vidle, který už se dávno nevyrábí…

                                            0 0
                                            • scret  

                                              nejak te asi nechapu…

                                              Uvadim to jako priklad… A v podstate doplnuju info, ktery psal Vilem, Blacky atd.

                                              0 0
                                    • scret  

                                      zcela uprimne, je mi burt, cemu veris a cemu ne… Ja netvrdim ze OEM je spatny, jen je k tomu potreba pristupovat jinak nez k origo vyrobku, ktery jde rovnou do prodeje…

                                      0 0
                                  • Honz8t  

                                    Tak to potom jo – jestli nějaká firma prodává pod stejným názvem (modelem) více různých věcí s odlišnými specifikacemi, zadělává si na fatální *******. A buď jim to nevadí (= jejich značka nemá téměř žádnou hodnotu, případně se o to nestarají) a nebo, pokud jsou alespoň průměrně zběhlí v businessu, jim to musí setsakramentsky vadit. Globalizace neglobalizace.

                                    Když se vrátím zpátky k plášťům, o kterých celé vlákno je, víš o nějakém případě, kdy by se pod identickým názvem prodával vlastnostmi a/nebo provedením jiný plášť?

                                    0 0
                                    • scret  

                                      ale za to teoreticky uz nemuze vyrobce daneho komponentu, ale spis vyrobce toho kola… Ktery se chlubi necim „lepsim“…

                                      Coz ale neni nenormalni, podobne jako vyrobci uvadeji hmotnost kola bez pedalu a jeste v nejmensi velikosti, vyrobci ramu kolikrat vahu ramu v nejmensi velikosti a treba bez laku atd. atd.

                                      O konkretnim plasti nevim, OEM plaste se ke me moc nedostanou vzhledem k tomu, ze kolo vzdy skladam…

                                      Ale psal jsem vys o Contikach, tam byl ale trochu upraveny nazev, tzn. chybelo jejich Protection nebo Race Sport atd. a i na plasti se nechlubili velkym napisem Made in Germany:)

                                      0 0
                                      • Honz8t  

                                        To je sice pravda, že skutečná zodpovědnost je na výrobci kola. Ale zákazník zklamaný z funkce vidle to bude přičítat výrobci vidle a ne kola.

                                        A tak by mělo být snahou výrobců komponent mít co možná nejvíce odlišené výrobky s různými specifikacemi.

                                        Naopak, výrobci kola se moc hodí použít levnější díl, který je funkčně jakž takž akceptovatelný a co možná nejvíc podobný tomu drahému, prémiovému.

                                        0 0
                                        • scret  

                                          to places trochu na spatnem hrobe:)

                                          0 0
                                          • Honz8t  

                                            Jestli to vypadá jako pláč, tak se omlouvám. Rozhodně jsem to tak nemyslel. Jen jsem přidal pohled na to, na koho negativně případné šizení dopadne a proto nevěřím tomu, že mají výrobci dílů motivaci k matení zákazníků. Právě naopak.

                                            0 0
                                      • JakeF  

                                        U Conti to ale byla normální řada, žádný OEM… Byla blbá směs s drátem, blbá směs s kevlarem a pak Blackchili směs RaceSport a Supersonic.

                                        0 0
                                        • scret  

                                          jsi si tim jisty? myslim, ze to nemeli v katalogu… ale hadat se nebudu… Nemuzu vedet taky vse ze?:))

                                          0 0
                                          • JakeF  

                                            Myslím, že i předtím byly, minimálně teď jsou . A i kdyby ne, tak to na nich bylo jasně poznat, neměly to označení vyšších řad.

                                            0 0
                                            • scret  

                                              jj, to jsem psal…

                                              Myslim, ze tenkrat v katalogu meli jen drat, RS, Pro a UST… ale to je fuk…

                                              0 0
                            • scret  

                              to, ze neco nevis, neznamena, ze musis delat blba z druheho, nemyslis?:)

                              Jak pise Vilem… Drive se to delo hodne u Manitou, Fox se jeste tehdy nedaval tolik na kola jako OEM… A tak tam treba misto dvou „tlumitek“ dali jedno:) staci ti to takhle?

                              Jinak ano, mel jsem rozebranych pomerne uz dost vidlic:)

                              0 0
                              • obda  

                                Takze to Manitou melo i v OEM verzi do posledniho malinkateho pismenka stejne typove oznaceni jako retail verze a jiny vnitrek? Pokud jo, tak to bych opravdu necekal :(

                                0 0
                                • Vilém  

                                  Jak je to ted nevim, jejich produkty nesleduju, ale driv to tak meli.

                                  Jeste mam doma Blacka Platinum, coz byla v normalnim neOEM provedeni vzduchova vidle s SPV tlumenim, jejich nejvyssi model.

                                  Na Meridach se vsak osazoval Black Platinum, ktery mel stejny tlumic s SPV, ale jinak byla vidle pruzinova, dokonce s u-turnem a skoro o pul kila tezsi. Pritom oboji melo na sobe nazev Black Platinum, coz podle jejich katalogu bylo neco jineho.

                                  Takovychto vidlic delali mraky, katalogova mela treba TPC tlumeni, coz na svou dobu byl asi nej system, na kola se davala vidle se stejnym typovym oznacenim, akorat mela tlumic FFD, coz byla vlastne jen polovina TPC. atd atd.

                                  0 0
                                  • obda  

                                    Tak to je fakt hnus :(

                                    0 0
                                    • ememem1  

                                      otazka – existuje este firma manitou? ak nahodou nie tak to len potvrdzuje co hovorim ze podobna politika je highway to hell.

                                      0 0
                                      • scret  

                                        to si delas uz ale srandu:) ty vidlice, ktery se objevujou na kolech vyrabi asi kdo?:)

                                        Bohuzel Manitou pohrbilo razantni snizeni kvality, zrejme zmena tovarny v asii nebo co, pak trochu taky zaspani doby a uz to jelo:(

                                        Dneska se pohybujou spis v lowend az strednim segmentu, skoda…

                                        0 0
                                        • ememem1  

                                          to ide jedno s druhym – znizenie kvality (ja som skareba aj blacka mal a kvalitativne (funkcne ani tak nie) to bola totalna katastrofa), ojeby atd. to sa proste dnes velmi rychlo vrati. faktom je ze su definitivne dead.

                                          0 0
                                          • scret  

                                            musis uvadet i jaky typ, prtze ja mel dost manitucek a na tehdejsi dobu to byla funkcne spicka! Cim se chlubi RS dnes, to melo manitou uz cca pred 8mi lety:))

                                            Problem byl v tom, na co to lidi pouzivali, R7mu porovnavaj s Rebou a to je proste spatne, v porovnani s Minutem uz tak reba neexceluje…

                                            Tak jako tak Manitou jde rok od roku dolu a dolu a ma vetsi lowend:(

                                            0 0
                                            • McBlacky  

                                              pravda no, já měl Blacka a dvě R7 a nebylo to vůbec špatný, black byl vyloženě super. Scareba jsem taky měl chvíli, ale to bylo tak měkký, že to nešlo. Když škrtá plášť v zatáčce o vidli to je i na mě moc :) Klasická vidle pro holky do 60kg

                                              0 0
                                              • Vilém  

                                                Ja se svejma skoro 100kg mel problem se skrtanim plaste i na tom Blacku. Od te doby jejich vidlice nemusim.

                                                0 0
                                              • scret  

                                                Jj, tak Skareb byl mekkej, o tom zadna…

                                                Blacky jsem mel dva – Elite a Super Air a ten Super Air byla funkcne libovka!

                                                Ale je pravda, ze sjem tehdy mel kolem 70kg…

                                                jak pise niz Vilem, pokud mas 100kg, pak proste 32 nohy jsou nutnost…

                                                Jinak Scareba jsem parkrat jel a ano, vecka skrtaly, ale ze by skrtala guma o vidli?

                                                0 0
                                                • Vilém  

                                                  Nevim zda to bylo nohama, spis bych to pricital tomu jejich reverse archu, protoze treba na bomberu s 30mm nohama jsem nic takovyho neregistroval.

                                                  0 0
                                                  • scret  

                                                    Jj, nektery rocniky RA byly horsi, nektery lepsi…

                                                    proste marketing dobry, odliseni dobry, funkcne naprd:))

                                                    0 0
                                        • Baba-Ji  

                                          no hele, Manitou Dorado(USD dvoukorunka) se jeste, na Manitou, „dobre“ prosazuje

                                          0 0
                                • scret  

                                  jj, jak pise Vilem…

                                  0 0
                    • bagr  

                      Je to bohuzel tak.Never nadnarodnim korporacim ze jim jde o kvalitu a spokojenost zakaznika,to jsou jen pokrytecky kecy z kterejch mi je na bliti.Tem jde jen o to maximalizovat zisk za kazdou cenu na ukor vsech okolo(lidi,eko­logie,socialni­ho smiru atd).Tohle neni kapitalismus ktery vytvari nejakou hlubsi hodnotu a ma sirsi celospolecensky kontext,tohle je zdegenerovanej kapitalismus.At zije globalizace ktera tohle umoznila a vetsina lidi jim to sezrala.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        jj..globalizace je fujky fuj..

                        0 0
                        • Baba-Ji  

                          jak v cem, ale treba tady jsou videt jeji velke nevyhody, viz svetove bankovni krize(asi nejviditelnejsi dalsi priklad)

                          0 0
                      • JakeF  

                        Na jakých kolech bychom asi jezdili, kdybychom žili v Koreji?

                        0 0
                      • ememem1  

                        pozri, ja nepopieram ze je to mozne ale ja som svojho casu v jednej velkej korporacii pracoval, stravil nejaky cas jak v usa tak v cine tak som jakz takz v obraze co sa robi a co sa medzi ludmi rozprava.

                        a to ze by sa dialo co sa vyssie popisuje (pozor, nezamienat za zakazkovu vyrobu podla danej specifikacie ani to ze celkovo ma bohuzial kvalita euroskych ako aj americkych vyrobkov klesajucu tendenciu a pod.) mi prijde skor taka ludova rozpravka jak skutocnost. ono este stale funguje trh a toto by mohlo mat pre danu firmu docela vazne nasledky, bych chcel videit zodpovedneho managera co by si to zobral na triko.

                        0 0
                  • TJK  

                    z principu trhu, nabidky a poptavky je to naprosto logickej krok v dnesni dobe…

                    dam jen krasnej priklad z automotive o kterym jeste nikdo nikde nepsal ale je to realita ktera se deje vsude (vim to protoze ty dily vyrabim)

                    priklad 1: Skoda Ovtavia A5

                    V prvnich verzich se vyrabely narazniky s vyztuhou navic k ochrane hohou chodcu resp. aby se lepe rozlozila sila narazu do chodce, po obdrzeni 5* NCAP se po pul roce uplne prestala vyrabet.. ted se delaji jen obcas na nahradni dily … smecko na zakaznika.. vis kulovy.. furt se chvastaj 5 hvezdama :-)… malej kalibr?? pritvrdim a rovnou u vychvalovanyho BMW :-)

                    Priklad 2: Vsechny Cabria BMW

                    vnitrni vyztuhy karoserie, vyztuha a zaroven drzak palubni desky a pod… v zacatku je klasicka konstrukce, ta ze vyroby odzkousi a zjednousene zacne seriova vyroba s ohledem na kvalitu cenu bezpecnost bla bla bla… a tak to de az do konce projektu toho auta.. jenze na zacatku mas testy a hlavne ty novinarsky ktery pak udavaji trend jestli je auto dobry a jestli neni… vseobecne se vio ze zakladni problem cabrio verzi je torzni tuhost protoze tam proste chybi strecha :-) proto se cabrio konstruuje tuzsi a tezsi s vetsima vyztuhama… jo jenze pro prvni asi 300ks serii primo pro tyhle redakcni testy se vyrabely supertajny dily ktery byly vsechny z o 20% tlustsiho materialu a kazdej se rucne dovarel a pridavzl se vzytuhz na vsechnz mozny a nemozny drzaky prave tak aby umele zvysili pevnost cely karoserie.. ktera ve finale mela tak o 100kg vic neyzseriovz auto… testy vysly.. parada… seriovy auto ma lale standart :-) smecko na zakaznika? ano a ******** :-) vi o tom nekdo? nevi :-) … a o tom to celem je… zakaznik je vzdycky az na vyjimky na 2 miste.. prvni sou prachy…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      hezky:)

                      0 0
                      • TJK  

                        a to je houby… treba na porsche 997 a panamere sou taky smecka… a o tom se nesmi mluvit :-D

                        0 0
                    • ememem1  

                      ja ti neviem, nic v zlom ale ze zrovna ty o tom vies :-).

                      ja len zato ze som svjho casu pracoval v porovnatelne velkej korporacii ako bmw a sice netvrdim ze je vsetko svate ale ze by sa robilo to co popisujes je uz dost silna kava. ono by to konkurencia velmi rychlo vyuzila a navyse by im za to hrozila taka pokuta ze az. ani ne tak kvoli tomu ze by statne kontrolay aj v nemeckuy nejak super fungovali ale ze tiez potrebuju vykazat zmysluplnost svojej existencie :-)

                      0 0
                      • TJK  

                        hele.. nemusim to tady psat 2× ale jestli umis cist tak jsem ty dily VYRABEL! a VZOROVAL primo zakaznikovi BMW i SKODA! … byl sem za to zodpovedny z kvalitativni stranky a taktez za seriovou vyrobu… takze se prosim nehadej co za smecka se dela a nedela… BTW treba ve FIATu jsem jako doma a kdybys vedel jakym zpusobem se na konecny lince opravujou hotovy auta kterym neco chybi tak koukas s otevrenou hubou :-) a takhle je to i u BMW.. i u Skodovky a v posledni rade konkretne ted i u VOLVA :-) (bavime se o dilech se kteryma prijdu do styku a o vyrobnich zavodech kam jezdim resit prusery :-))

                        0 0
                        • sudovec  

                          A navrhovals ty díly? Dělals dopadové studie a posouzení splnění požadavků po změnách?

                          Když ono je to těžký. Všichni očekávají, že auto bude stát už na začátku rozumný peníze a z těch se bude postupně zlevňovat. Kde na to ale brát pořád prostor? Část se dá vzít z marží, část tlakem na snížení cen dodavatelů, část optimalizací výroby.

                          Ale někdy je nutné sáhnout i do dílů a konstrukčních prvků. Někdy se teprve po prvních sériích dá ověřit, jestli daná část není zbytečně předimenzovaná a tedy drahá…

                          Určitě část pravdy mít budeš, ale neviděl bych to až tak černobíle.

                          0 0
                          • ememem1  

                            to je dalsi vec.

                            0 0
                          • TJK  

                            a cetl jsi to?? a pochopil?? to co pises je do detailu pravda a presne tak to funguje! jenze pak tu mas marketing a to je vec druha… ja to nevidim cerne.. ja ti rikam jak to bylo v tehle konkretnich pripadech :-) a jestli myslis ze mi neco unika tak neunika.. design jsme delali sami a podle pozadavku zakaznika :-)

                            0 0
                        • ememem1  

                          dobre, ved ja ti nic neberiem, to co tu popisujes moze byt ok. len hovorim ze silne pochybujem ze auta na povinne certifikovanie su ine ako v realnom predaji. pokial sa tyka nejakeho „prestizneho“ testovania tak je to samozrejme mozne.

                          0 0
                          • TJK  

                            ono to zvenku vypada dost sofistikovane.. ale kdyz ve finale dojdes k tem nejzakladnejsim krokum tak stejne zjistis ze je to svym spusobem trosku partyzanska manufaktura :-)

                            0 0
                            • KRAJIC  

                              Krásný a výstižný výrok.

                              0 0
                            • mastihuba  

                              Jj v zetoru se z hotovejch traktorů sundavaly díly a nosily se zpět na linku, aby bylo co montovat. :)

                              0 0
                • jonti  

                  Fox to ani nemusi velmi ojebat. Je taky mozne, ze kdybys vzal 12 vidlic stejneho typu, kazdou z jineho mesice, normalne neOEM verzi, tak budes mit 5 ruznych vidlic.

                  0 0
                  • TJK  

                    ruznych jak to vemes… technicky a dilama budou stejny… funkcne a treba odolnosti ano .. muzou se lisit.. u tak velky firmy jako je FOX to nebudou diametralni rozdily ani nahodou.. ale nejakej lehkej meritelnej rozdil v odporech a pod tam bude urcite…

                    0 0
                    • McBlacky  

                      to by chtělo udělat masivní test, ale nemysli si, že to fox nejebe jako každej jinej. Doba kdy fox=kvalita je pryč. Ale taky ve prospěch ceny a rozšíření.

                      Před 8–10 lety kdo měl Fox to byl pán a nejlevnější pružinová vanila R v tý době přišla na dvanáct táců. Fka ke dvacítce, Terra logic přes atd.

                      0 0
                      • TJK  

                        nerekl bych ze jebe.. spis se snizujou vyrobni naklady a kvalita a vydrz pouzitejch materialu.. pak se to samo projevi na vyslednym produktu a jen doplnim ze si nemyslim ze to pochazi z vlastnich rad FOXu.. podle me sou k tomu umele tlaceny trhem asi jako vetsina masovejch vyrobcu… proste je to ted takovej kolotoc ze se z toho vystoupit neda… a FOX uz davno neni premiova znacka jen pro vyvolene…

                        0 0
                        • ememem1  

                          to mas isto pravdu ale je to nieco uplne ine jak bola povodna otazka.

                          0 0
                      • JakeF  

                        No, jestli to nebylo spíš o tom, že se tady nedaly sehnat za pěkný ceny jako dneska. Kámoš v tý době tahal tuším 2005 nebo 2006 Terralogica z USA a vyšel ho na 12. Dneska se už ze zahraničí nevyplatí tahat skoro nic, pokud netrefíš nějakej extra výprodej a naopak mi přijde, že tu jsou komponenty extrémně levný.

                        0 0
                        • JakeF  

                          I když teď koukám, že stavěl 2008 a ta vidle byla 2006, tak už to byl taky nějakej výprodej…

                          0 0
                        • Ralan  

                          Dneska se už ze zahraničí nevyplatí tahat skoro nic…

                          Teď nevím jestli myslíš jen věci na bajka, ale podle mě se vyplatí brát věci ze zahraničí docela dost, ať už jde víceméně o cokoliv.

                          0 0
                          • JakeF  

                            Mluvil jsem o dílech na kolo. Ale i jinak už toho moc není, co by se dalo sehnat výrazně výhodnějš, pokud to nejsou nějaký výprodeje třeba u oblečení. U elektroniky ještě nějakej rozdíl je, pokud to projde přes celnici, ale taky už to není o tolik.

                            To mi připomíná, že bych si měl rychle koupit tu 6. generaci iPodu Nano, dokud jdou ještě sehnat nový :D.

                            0 0
                            • mr.antik  

                              no tak nemusí jít nutně o cenu, ale hlavně o výběr, dostupnost, rychlost dodání, viz třeba gumy – všechny velikosti, směsy, výztuhy, odlehčení.

                              A s novým rozměrem bude ještě hůř…

                              0 0
                      • JSt  

                        podle me se nikdy fox nerovnal kvalite. bezporuchove na me pusobily akorat stary marzocchy, jinak komplet pruzeni pro bajky stoji za vylizprdel a nevis, kdy se ti neco vysype, osoupe, vyvakla… :-/

                        0 0
                        • McBlacky  

                          to je fakt 2000–2004 maruny už ve spolehlivosti nic nepřekoná, ale to je to samý i u aut atd.

                          čas se posunout dál a klopit každý dva roky desítku za novou vidli :)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            no..spolehlivos­ti..akorat co v te dobe nabidly za systemy tlumeni/pruzeni…ono kde nic neni ani smrt nesere.

                            0 0
                            • McBlacky  

                              jezdit se s tím dalo výborně, mě vadila akorát váha 2,4kg za 105mm chodu to je fakt mnoho.

                              Pozdější ETA byly lehčí -a ten systém byl super, ale už to taky nebyla konstrukce stejných vnitřností v obou nohách

                              0 0
                              • JSt  

                                eta uz taky nebyla tak bezproblemova. kolikrat se to samo zasouvalo i za otevreneho stavu. a nebo vysouvalo za zamceneho? ted uz si nejsem jisty, ale bylo to zbytecny kurvitko. ;-)

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  já se setkal akorát s tím, že po totálně blátivým provozu to nešlo odemknout a bylo to zadřený v pozici ´sníženo-přivřeno´ ale když se pak vlezlo dovnitř tak to nebyl olej to bylo olejový bláto.

                                  Kurvítko to nebylo, podle mě to byl výborný systém. Zavřený to mělo chod jako zavřená RS, akorát teda to nemělo prorážecí treshold, i když nikomu se to prorazit (a tím zničit jako u manitou) nepodařilo, ani když to rubal dolekopcom zavřený. Geniální na tom bylo to snížení předku, do výjezdů to hodně pomáhá. A bylo to rychlý, páčka + zaražení. NA XC pohárový pomalý ale na maratony, zejména v dlouhých kopcích špička. Kdyby to dneska někdo měl páčkou z řidítek bral bych to hned, IT od Manitou naproti tomu bylo kurvítko neskutečný a nikdy nefungovalo dobře, i když myšlenka v pozadí byla ještě lepší než u maruny a to snížení o kolik to zarazíš.

                                  Dneska s velkou slávou páčkou na korunce snižuješ DTčka nebo maveriky :)

                                  0 0
                            • JSt  

                              no… touzis po sofistikovane vidlici, ktera kazdou chvilu nekde tece, ufukuje si, ma hned vydreny vnitrni nohy a nebo po vidlici, ktera pracuje s nizkym tlakem, jen pruzi a skoro nic se na ni nesere? ;-)

                              0 0
                        • ememem1  

                          bezpochyby, otazka je kolko stali a kolko vazili. osobne suhlasim co pises a vinim za to do znacnej miery prave vahove uspory co je ale tlak trhu.

                          0 0
                    • ememem1  

                      to je ale nieco uplne ine jak zamerna vyroba lacneho shitu.

                      0 0
                • kubad  

                  samozřejmě, ale je to vždy otázka dohody jak tento OEM díl vypadá a jakou splňuje specifikaci

                  0 0
                  • mr.antik  

                    ještě že RS je taková stavebnice a jde třeba Rkovýho Lyrika udělat DH verze…

                    0 0
                  • ememem1  

                    to je ale zas nieco ine. jak bola povodna otazka.

                    0 0
              • Honz8t  

                Píšu POUZE o pláštích. Ne o jiných komponentech. Setkal jsi se někdy s prokazatelně jinou kvalitou plášťů se shodným označením u provedení „krabičkového“ s „OEM“? Já ne ani jsem o tom neslyšel přímo od spolehlivého zdroje (tedy ne JPP či J-BFkář-P).

                Pláště jsou dost specifická záležitost, vyrobit padělek není jen tak a vyžaduje velké počáteční náklady.

                Ano, dokážu si představit, že při výrobě OEM platí méně přísná kritéria pro kvalitu. Ale opět – neslyšel jsem spolehlivé informace o tom, že to tak je. Ale např. u Schwalbe jsem viděl stejné problémy, které si přisuzují OEM, i na krabičkových verzích (házení, neutěsnitelné boky, …). Takže nevidím mezi oběma provedeními žádný rozdíl. A myslím, že značka jako Schwalbe by si netroufla na plášť označený triple-compound dát obyč. gumu. Proč by si měli kazit jméno?

                0 0
                • mr.antik  

                  Na kola se většinou dávaj „Performance“ verze v kevlaru. U gum mi to přijde logicky, stejně u dražších kol každej hned mění dle svého uvážení…

                  0 0
                • McBlacky  

                  za ty roky co schwalbe jezdím už bohužel párkrát ano.

                  Například označení na plášti triple compound, ale ve skutečnosti to byla nějaká tvrdá mrcha, vůbec do toho nešel zapíchnout nehet jako to normálního triple. Nebo se mi dostal se mi do ruky dual compound evo nebo jak se to jmenovalo ale s drátovou patkou. Což vůbec nikdy v nabídce nebylo. To, že pláště nesedí rozměrově je další věc, na stejném ráfku při stejném tlaku rozdíly více než 5mm, nejvíc na tohle trpí RoR TLR.

                  To, že pláště hází nebo propouští může být u libovolné verze. To se mi stalo i krabice i nekrabice. Ale viz výše to by se fakt stát nemělo a ukazuje to na to, že ne všechny schwalbe jsou to co mají být.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Triple compound mohl být taky starší ležák, protože tak guma po pár měsících ztvrdla jako kámen

                    0 0
                    • McBlacky  

                      nebyl, navíc takhle nevytvrdne ani po 3 letech. Mám celkem srovnání, válí se mi jich doma pár jetých a dost starých. Byl to prostě ojeb.

                      0 0
                  • Honz8t  

                    To s tou směsí u 3-compound označeného pláště je zajímavé (jestli je tedy jinak označením shodný s katalogovým modelem) a jsi první od koho jsem to slyšel. Jestli to tak je a ten plášť byl normálně koupený (ať už krabice a nebo bulk), hodil bych to prodejci na hlavu.

                    K té 2-compound nekatalogové verzi – jasně, to by mohl být přesně případ nekatalogových OEM verzí. Tam prostě platí bez předchozí dobré zkušenosti nekupovat. A ani to Schwalbe nemám za zlé – prostě pro určitého zákazníka udělala specifický produkt s určitými vlastnostmi – cílem je většinou přiblížení k top modelu (vzhledově), ale cena low-endu. Nekatalogové prostě nekupovat.

                    0 0
        • Necris  

          Původní výrobek není zaručen … to není nikde napsané. Stejně tak jako není nikde napsané, že je zaručen. Asi by došlo na porovnání s běžným označením na trhu a na základě toho by padl verdikt.

          0 0
    • petrun  

      No „nekvalitní“, spíš bych řekl obrovský a neomluvitelný rozptyl kvality. Mám na citibike Schwalbe Land Cruiser 622×47. První dva kusy jsem kupoval před třemi roky na Axitbike, třetí kus před rokem v kamenném krámě Cyklosport Cibulka. Třetí guma z kameňáku je o 3 mm užší než první dvě eshopové (i když má stejné označení) a boky jsou po první zimě brutálně popraskané, guma je na odpis. Musel jsem jí sundat a místo ní nasadit starší ojetý kus který nepraská. Chápete to ???

      0 0
      • mr.antik  

        kdoví kde se ta poslední guma 3 roky válela. Schwalbe beru vždycky z německa (hlavně kvůli výběru) a Contintály z Bikesportu (pokud teda maj velikost) a nikdy žádný problém.

        Jednou jsem je bral z nějaké levného malého shopu v ČR, cena super, ale hodně špatný.

        0 0
        • Fran-tic  

          s tím souhlasím, navíc já od kontíku jsem dal ruce pryč, protože jsem se absolutně přestal vyznávat ve třídách kvality. Prostě se ke mě nedostala žádná verze, kde by se nervala patka, neházel atd. A to jsem jezdil od drátů po handmade… Kdyby to bylo regulérně označené, klidně bych si připlatil nějaké to kilčo navíc s tím, že se mi nerozpadne plášť v prvním sjezdu.

          0 0
    • McBlacky  

      Já beru většinou z Imexpa takže těžko říct co se dostalo k tobě, sem tam ale koupím i od někoho. Občas nějaký hází-TLRka, UST nikdy. Ale zatím žádný neodešel, že by prasknul jako tobě a to jsme jich se Š odjezdili desítky.

      Předpokládám, že foukáš do limitu plášťů, ne jak jsi byl zvyklý :) tzn na šutr a nemáš poškozený bok ráfku, že by to protrhnul.

      Obecně ale letos dojedu šwáby co mám a už na ně seru. Co si za to nechávají platit, to už za to nestojí – viz ceny kolem 1400 za UST a pod.

      0 0
      • TJK  

        ja ted bral na doporuceni RoR 650b z Koloshopu a deklarovanej krabicak prisel opravdu origo balenej, pekne s kodem a vsecko okolo dobry… cena 800 a 900kc za plast… neni to malo ale kvalita je na nich znat… tenkrat sem bral pytlikovy OEM z bikesportu cca asi 500kc kus… a byly deravy jak reseto.. zatesnit to tmelem byl porod jak svina… pak sem tam bral jeste jiny a ty byly uz v krabici asi o 200kc drazsi a ty drzely tlak skoro samy o sobe i bez mlika jen s namazanou patkou… tyhle novy co mam tak na prednim byly 2 dirky, jedna v boku a jedna na behounu… zadni drzel tlak bez mlika skoro celej den jen s minimalnim unikem (ale to uz jsou TLR)… takze tam asi rozdily urcite budou…

        treba pro srovnani papirovej RK 2.2 supersonic sem zatesnoval snad mesic v kuse nez zacal poradne drzet tlak :-)…

        0 0
        • Vejr  

          Mohu potvrdit, koloshop posílá fakt kvalitu, kupuju tam pravidelně různý pláště Schwalbe a zatím absolutně bez problémů.

          0 0
        • McBlacky  

          měl jsem i krabicovej RoR z Imexpa a stál mě pár míst na jaře na Brdech, ucházel přes bok. Jasně moje chyba ho nasadit a neprojet víc než pár km, ale díra v boku z výroby že na ní musel ve finále jít flek by být neměla. U RoR TLR celkem běžná vada, už se s tím setkalo dost kámošů co závodí a těch plášťů otočí 3–5 za sezonu

          0 0
          • TJK  

            jj mely diry z boku… kousek na d patkou… blbe se to tesni.. clovek si s tim musi trosku pohrat… chapu ze v zavodnim nasazeni je to uplne diametralne odlisna pakarna nez na normalni vyjizdce…

            0 0
            • cubas  

              Tyhle díry jsem měl taky. Navíc ten papírák vydržel ani ne půl sezony, a trhnul se tak, že to nešlo opravit. Řikal jsem si – třeba to letos už bude jiný – a vonohovno – včera jsem dopředu nasadil krabicovej RoR a hází jak sviň. S touhle značkou končim. Jediná jejich výhoda je, že se daj vcelku bez problémů nahodit doma pumpou.

              0 0
              • jIrI___  

                Co budeš místo Schwalbe vozit? Taky me už štvou, ale Conti si u RS verzí nerozumí s tmelem, Maxxis nemá v nabídce rozumný plášť na předek, který by suploval NN a Michelin zas nemá plášť suplující RaR :)

                0 0
                • McBlacky  

                  maxis ikon nebo rubena chyrybdis pro lehčí terén wtb nanoraptor. Možná testu vredestein konečně

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Ikon by byl jasná volba na zadek, ale chybí mi právě nějaký ten relativně dobře držící ekvivalent NN na předek. Možná Advantage?

                    0 0
                    • mr.antik  

                      když tam dáš ardenta tak asi v pohodě ne, aspoň za sucha. Já preferuju Schwalbe, protože jejich TLR prostě funguje, ale neberu žádný závodní šlupičky…

                      0 0
                      • Dag  

                        A co bereš za verze? Ja mam předek RoR a ten drží s tmelem super a na zadním RaRa pouští tmel bokama a nějak se mi to nedaří zatěsnit. Už na něho nemám nervy a obědnal jsem RaRa SS verzi. Sice je o 100g v 29 težší, má TPI 67 ale snad to nebude takový rozdíl oproti TPI 127.

                        0 0
                    • Kubiczech  

                      Ikonu bych se nebál ani vpředu. Nasadil jsem ho místo Rocket Ronu a žádné problémy jsem nezaznamenal. Nebo zmíněný Ardent.

                      TLR Maxxisky by někdo zkusit mohl, to je fakt.

                      0 0
                    • nox159  

                      HDcko je naprosto ok zatim nejlepsi od schwalbe zadne problemy s nim… :)

                      0 0
                  • JakeF  

                    Ten Maxxis by to chtělo nějak ošéfovat, taky chci Ikon vyzkoušet…

                    0 0
                    • McBlacky  

                      vozí to bikeclinic a nevypadají, že by couvali v technice :)

                      0 0
                      • JakeF  

                        Nejen Bikeclinic… Na poháru už vozí Maxxisy půlka lidí a to jen protože druhá půlka vozí Tufo :D.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          na 29 to je hodně rozumnej plášť. Díky tomu o kolik víc se to dá prasit na 29 třeba v rock garden je to logická evoluce. Vozit schwalbe tak půlku každýho kola běžíš do depa :)

                          0 0
                    • TJK  

                      Ikon je guma ktera me taky docela zajimala…

                      0 0
                    • ziki007  

                      Jezdím Ikon 29 – tu nejvíc počmáranou verzi (EXC, EXO,… bla, bla…) – najeto tři řetězy, terén všehochuť po turistickejch značkách a všemožnejch pěšinách + sem tam asfaltovej přejezd (Lužky,Ještěd,Ji­zerky,Podkrko­noší usw.). Ježděno jako tubeless na WTB Frequency I19.Za tu dobu pár průpichů, žádnej drbanec na boku. Těsní bez výhrad – dohušťuju cca co 14 dní. Zadní už je zralej na výměnu, předek na přehození na zadek .-) Jinak rychlej univerzál vzorek, dobrej grip vzhledem k výšce vzorku (i za mokra),z rygólu vytahuje o dost hůř, než Ignitor .-) Na terénní vejletění nejlepší 29 plášť, co jsem zkusil. (Scylla, Ignitor, RoRo). Cena nekřesťanská, nicméně Scylly by za tu dobu zařvaly troje a Rony by se roztrhly… Každopádně až dojezdím, obouvám znovu. Z.

                      0 0
                      • Kubiczech  

                        Stejné pláště mám na 26" a naprosto souhlasím s tím, co jsi napsal. Moje zkušenost je taková, že jeden Ikon vydrží stejně, co dva až tři Schwalbáci nebo Contíci. A ještě je ve všech ohledech předčí.

                        0 0
                      • JakeF  

                        Díky :). Mě trochu děsí, že Tubeless Ready je akorát ta nejvyšší verze, co má tabulkově 645g… Líbila by se mi spíš ta nejlehčí verze s 3C směsí, co má mít 520g, ale nevím, jak to je s ní a tubeless, jestli jen bude potřeba mlíko na zatěsnění anebo jsou volný patky. Viděl jsem jeden Ardent zutej z ráfku v naprosto nevinný situaci, tak si nejsem úplně jistej.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          Minimálně Gorgov a Jana vozí ty 520gramový myslím. Takový kotvy by si na kolo nedal, navíc mi říkal, že jsou i lehký, to by o 645gr fakt neřekl :)

                          0 0
                        • ziki007  

                          Já navážil reálných 580 g, což mi nepřijde tak hrozný… Z.

                          0 0
                  • raceman  

                    zeptám se tebe :) řeším co vzít místo nanoraptoru, ale všechno drahé jak sviňa :/ je něco v podobné ceně a vlastnostech/kva­litách? už se mi nechce moc investovat :D

                    0 0
                    • McBlacky  

                      nanoR je celkem levný ve srovnání :)

                      nejblíž tomu je Python vším.

                      oboje se dělá v sociálních verzích, ale pak už to není to proč se nanoR jezdí no :)

                      0 0
                      • raceman  

                        no můžu mít Python 2.0 – kevlar AIR LIGHT za 400 :D tak uvažuju, ale aby šel požít s mlékem :D

                        ale asi to nebude takový balón jako nanoR, šel by na předek a vzadu by zůstal nanoR

                        0 0
                        • jonti  

                          Air light je nepouzitelny plast, at s dusi nebo bez.

                          0 0
                          • raceman  

                            nějaké bližší info? zatím je vozí kámoš a nezmiňoval se o nějakých problémech…

                            0 0
                            • Peslezedirou  

                              S air light jsem nikdy nemel problémy, o proti vlastovkam Maji minimum defektů. Když se jelo ve vice lidech, tak defektili pouze RR. Mam teď ty Nové pythony a musím říct, ze me docela zaskocilo jak se odvaluji a bzuci, původní verze byla lepší.

                              0 0
                              • jonti  

                                Jsou to jeste vetsi papiraky nez Schwalbe. Mel jsem na nich spoustu defektu.

                                0 0
                • cubas  

                  Dozadu jsem na podzim dal testovně Hutchinson Cobra – mírně jemnější vzorek, ale jak se zdá na asfaltu nemizí před očima, neháže, podrží a nasadit šel taky bez problémů. A nebo jak píše Blacky zkusím Rubeny

                  0 0
      • scret  

        beru schwalbe v koloshopu, normalne krabicaky, kvalita OK a cena vzdy do tisicovky…

        14kil za plast bych teda uz nedal…

        0 0
        • McBlacky  

          já to za ně taky nedávám, ale je to jejich MOC cena :)

          regulérně budu vozit rubeny, už jsem dva páry vozil a ty jejich top modely jsou hodně slušný, navíc víc odolný než šwáb, pár gr navíc holt kousnu :(

          0 0
          • obda  

            Jak jsou na tom Rubeny jako bezduše (TLR)? SS verze vlaštovek jsou podle mých zkušeností bezproblémové – dají se nasadit obyčejnou dílenskou pumpou a těsní v zásadě i bez tmelu. Například u NR ta druhá půlka neplatí a musím ho dofukovat (a doplňovat tmel) výrazně častěji než NN SS vepředu.

            0 0
            • McBlacky  

              jasně že bezduše, duše snad už nikdo kdo jezdí vážněji nemůže vozit ne :)

              oni mají ten systém 1for3 nebo tak něco. Provedení tubeless supra v95 se 127 tpi. Už je doma nemám, těch marketingových nápisů na boku má mega moc :)

              0 0
      • 33biker33  

        Od te doby, co jsem se namotal na BF, tak uz docela vim o kynologii v pneu, vidlich a tlumicich:-). Fredy jsem taky prehusteny nemel, jen byly na horni hranici intervalu, aby to poradne jelo. Tyhle byly naopak blize k dolni hranici.

        0 0
      • ememem1  

        k poslednemu odstavcu – to je argument, to je pravda, aj ked je mi to inak dost jedno ci stoja 500 alebo 1500, ma to nezabije ale tiez ma to z principu serie a uz som poskusal kde co. kebych jazdil na dusiach resp. laboroval z notubes tak by som sa snad aj hecnul zas do niecoho ineho ale kedze jazdim uz len ust tak ono po urcitom prieskume clovek zisti ze ani velmi inu rozumnu moznost nema. nehovoriac o tom ze jazdne vlasnosti schwalbe su naozaj tazko prekonatelne.

        0 0
    • jIrI___  

      Klasika Schwalbe. Žádný Maxxis mi neházel tak moc jako pláště od Schwalbe. Kolik mm ti to zhruba háže?

      0 0
      • TJK  

        no me zase nikdy zadnej nehazel vic jak 1–2mm.. tak nevim kde je problem :-) … ale nejspis bude tim kde je kupovanej a odkud to ten konkretni prodejce taha

        0 0
        • kali222  

          a odkud je beres? ten nemecky eshop – nazev me vypadl,jak zminoval nekolikrat mlok?

          0 0
          • jirkas  

            bike-discount? od tama jsem bral NN TLR v orig. krabici za 700 a jsou ok

            0 0
          • TJK  

            naposledy Koloshop.. na doporuceni… origo krabicak… super stav

            0 0
            • kali222  

              tak to je super, nejak si nevybavuju, kdy mi prisly pryze v krabici a po cene sem urcite cilene nesel… :/

              0 0
              • Baba-Ji  

                mne chodili plaste vzdycky v krabici …pokud to nebyly drataky

                0 0
              • scret  

                koloshop – schwalbe i Conti – v origo krabici…

                0 0
                • jIrI___  

                  Bikesport – Schwalbe v origo krabici Conti :D

                  0 0
                  • Jezevec70  

                    Právě jsem objednal 2× RaRa z Bikesportu, tak jsem zvědavý v jaké krabici vlastně přijdou. :-)

                    0 0
                    • Jezevec70  

                      Pláště došly jen s gumičkou a místo výrobního čísla bylo bílé místo. Jsou to RaRa 2013 TLR. Před chvilkou jsem je nasadil. V pohodě vůbec nehází. Krásně na první pokus patka sedla do ráfku. Ráfky Mach2, s duší. Byl jsem za 15 munut hotový.

                      0 0
                      • bagr  

                        Tak to jsou evidentne OEM druha jakost tak ocekavej nejakej problem ve stylu jak tady prezentoval kolega.Vyoperovanej kod na bilym podkladu aby Schwalbe nepoznalo zdroj kterej vyrobce kol to nacerno pustil na trh.

                        0 0
                • fousac  

                  Dneska mi přišel z bikesportu contík v krabici od grafický karty omotanej leukoplastí. To se bere jako krabicová verze?

                  0 0
                  • Baba-Ji  

                    dobřé! :D

                    0 0
                  • mr.antik  

                    hoď se link o co šlo. Handmade in Germany to asi nebude…

                    0 0
                    • fousac  

                      Nejsou to obligátní něco-kingy, ale tohle . Žádnou krabičku ani handmade mi nikdo nesliboval, tak s tim problem nemam. ;)

                      Předloňská várka byla Made in India a zadní sem teď vyhazoval po cca 7–8 tisících km, na tenhle novej sem se ještě nekoukal. Třeba si zejtra vzpomenu, ale předpokládám, že to bude to samý..

                      0 0
                      • mr.antik  

                        Indonéský racekingy byly pěkně šišatý :-)

                        0 0
                        • fousac  

                          Indie, ne Indonésie.. Ale jelikož Indie je krejčovská velmoc a tenhle plášť jsou jenom tři vrstvy hadru přes sebe, tak asi ví, jak to dobře sestehovat.. ;)

                          Tak co, já sem s nima maximálně spokojenej, za celou dobu sem měl jeden defekt (střep) a dvě cvaknutí mojí blbostí, takže je mi vcelku fuk, kde to mudlaj..

                          Jen je škoda, že nejdou bezdušově, to má tak řídký boky, že jak se tam leje mlíko, tak rovnou protejká ven.. :(

                          0 0
                      • fousac  

                        Tak přezuto.. Plášť vypadá úplně stejně, taky made in india.. Akorát ta potvora má o 17g víc, ty minulý měly 335g, tenhle má 352g.. :(

                        0 0
    • Mr.Data  

      Nedávno jsem reklamoval RaR, házel asi 1cm. Ted mi prisel RoR s dirou v boku, kterou tmel nedal. V mym pripade mi vychazi 1/3 koupenych plastu Schwalbe jako vadna.

      0 0
    • rostreet  

      Z kk mám všechny pláště. Teď jsem třeba bral sadu Schwalbe Kojak a na zkoušku RoR a žádný problém. Je to jak se vším. Všude se najdou vadné kusy.

      0 0
    • vikicek  

      když hází, tak je dobrý ho nafoukat jen trošku, pak s tim objet dvorek a pak teprve dofoukat na standardní tlak. často si to sedne ..

      0 0
      • 33biker33  

        Ne ze bych na nich jezdil, ale krome jiz vyse uvedeneho jsem samozrejme nafoukl castecne a snazil se pneumatiku rukou na rafku srovnat, nicmene rovnez neuspesne.

        0 0
    • Fuglsang  

      Měl sis koupit Contíky :-)

      0 0
    • 33biker33  

      Toz tady par obrazku. Od zacatku hazely vic nez centak a postupem se to zhorsovalo. Byly jezdeny pouze na asfaltu, coz je snad poznat z fotek. Diky za dosavadni reakce, jsem docela prekvapen ohledne te nekvality vseobecne. Dokud se nekdo nezabije, tak se to asi resit nebude…

      0 0
      • McBlacky  

        já osobně bych trval na reklamaci a prudil. Ale je otázka jak jste v konverzaci o reklamaci daleko, respektive kdo co uznal a s čím už souhlasil.

        0 0
        • JSt  

          tohle prece nikdo nemuze uznat jako reklamaci. ti tam zacnou lidi posilat hromadne plaste prorizly nozem a skoncis. :-D

          0 0
          • McBlacky  

            mě to vtipný nepřijde, tohle se ti stát v 50km/h v lese tak je dost možný, že ani tu reklamaci nepodáš.

            0 0
      • tonik666  

        Slušná práce…ale je to klasický papírák, ne? Přesvědčovat je, že to je výrobní vada, bude těžký.

        0 0
      • JakeF  

        Tohle není zrovna běžná závada aspoň co vím… Nemáš třeba nějak posekanej ráfek, že to rozřízne?

        0 0
        • McBlacky  

          to mě taky napadlo, naposledy jsem stejný průsery ve větším viděl u bontrageru, stále platí cokoli s logem bontrager z kola rychle pryč :)

          0 0
        • 33biker33  

          Podle me je rafek ok. Je vycentrovanej a ani ohmatem jsem nic ostryho nenasel.

          0 0
          • Vilém  

            Tech faktoru muze byt povicero. Dovedu si predstavit treba 2,25" nebo 2,4" plast na 17mm rafku, dost nafoukanej pro to jezdeni po asfaltu. Taky to asi bude namahany jinak, nez normalne nafoukano, na sirsim rafku.

            0 0
            • McBlacky  

              nebo je ten plášť starej a zteřelej, ale to by muselo být 5 a víc let třeba

              0 0
      • blatofilka  

        Hodím tu večer fotky svoje, je to jak přes kopírák, akorát Nobby Nic.

        0 0
      • bestom  

        Když sem přecházel na Schwalbe tak sem ze začátku koupil taky tyhle obyč EVO ,ale když sem viděl ty papírový boky ,tak sem přešel na verze snake skin nebo double defence,konkrétně rocket ron a RR ,jsou o pár gramů těžší ale odolnost super.

        Jinak jestli ti nechtějí uznat reklamaci ,tak bych prodejci napsal ještě dopis že plášť necháš posoudit soudním znalcem ,

        a v případě uznání výrobní vady by museli zaplatit celý poplatek za znalecký posudek.

        Jestli na to nebudou reagovat tak nějakýho znalce poblíž bydliště kontaktovat a domluvit se .

        0 0
        • 33biker33  

          Zatim je to ve stavu, ze mi vratili tu jednu pnematiku se stanoviskem, ze prej za to muzu ja a reklamaci neuznavaj. Ted mam dve dodelany pneumatiky, poslu jim to znovu a pripisu tam neco ve stylu co pises.

          0 0
          • Smazaný účet  

            bezny pristup je takovy, ze to podrzi par dni na kramu, nic neresi a pak to poslou zpet…

            0 0
          • Honz8t  

            Strategie některých prodejců je napoprvé reklamaci nikdy neuznat. Kdo projde testem, zaslouží si dostat šanci reklamovat.

            Bohužel to tak prostě je.

            0 0
            • fousac  

              Na druhou stranu, lidi sou naprosto šílený, kupujou bez rozmyslu a pak se snaží to nějak uhrát. Žena dělá v hobbymarketu a někdy se člověk nestačí divit.

              Koupí motorovou pilu, pokácí tim někde les a dodělanou pilu se snaží vrátit. Mraky lidí se za každou cenu dovolává 14 denní eshopový lhůty i v kameňáku a hrozí klidně žalobou. Koupí v jiným krámě cosi v akci za půlku peněz a i bez účtenky se to snaží vrátit za plnou cenu. Že ukradnou na co šahnou ani nemá cenu psát.

              Ono ani ti obchodníci to nebudou mít jednoduchý.

              0 0
              • Smazaný účet  

                no..co se tyce hobymarketu, tka nekteri lide rposte nemaji soudnost…

                0 0
                • nox159  

                  na druhou stranu, zeptam se prodavace co je to zac to naradi kolik to vydrzi jestli to muzu pouzit na to a to… pokud mi to odkyvaji a ja to behem mesice odepisu tak proc bych to nesel vratit? ;-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ja vim, je to sporne…ale kdyz to prevedu na parallelu, tak od tesko kola (celopera) bys taky neocekaval, ze vydrzi nejaky enduro vylet at by ti prodavac rikall ze je to dobry horsky kolo

                    proste kdzy jedna pila stoji 200 a druha se shodnyma cislama na papiru stoji 10 000kc, tak asi v necem rozdil bude…

                    0 0
                    • nox159  

                      pokud mi prodavac tvrdi neco co je uz od pohledu jasny nesmysl reknu mu ze super vec si koupim podle toho co rikate je to presne na to na co to chci ale at mi napise tohle co mi rekl pisemne, podepise se pod to a da mi razitko… :)

                      0 0
                      • McBlacky  

                        v lepším případě tě jenom pošle do ******

                        0 0
                      • nitraq  

                        Noxa zas trolí jak vždycky, svět ještě není tak v prdeli, jak se zdá:D

                        0 0
                  • fousac  

                    A když se ani nebudeš namáhat otevřít návod, kde první obrázek ukazuje, jak odendat pojistku, aby ta sekačka fungovala, poběžíš po půl roce brunátnej hulákat do krámu, dovolávat se boha, ředitele a obchodní inspekce a požadovat okamžité vrácení peněz?

                    0 0
                    • nox159  

                      jako zakaznikovi mi prodejce rekne jak vec pouzivat tak abych s ni byl spokojeny… :)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        at ti prodejce rekne co rekne, ty jsi povinen pouzivat pristroj jak je uvedeno v navodu…jinak muzes mit pri reklamaci smolika…kdyby ti prodavac v autosalonu ukazal jak se radi jednicka a dvojka, tak te to nezvabuje povinosti na dalnici pouzit i vyssi rychlostni stupne (pri patricne cestovni rychlosti)..

                        0 0
                        • pepek  

                          Žádný návod není dostatečný pro běžného uživatele. Lidi jsou schopní argumentovat, že v návodu není napsaný, že šrouby se utahují doprava (obrazně). To by ten návod musel mít 500 stran.

                          0 0
                      • fousac  

                        Ty si dělej co chceš, já jen nenápadně upozorňuju, že spousty lidí jsou naprosto šílený a zkouší za každou cenu to jakoliv ochcat a ušetřit dvě koruny.

                        A některý si ani neuvědomujou, že to nemaj v hlavě v pořádku. Viz kamarádova šílená maminka, koupí v krámě plato jogurtů ve slevě, protože zejtra projdou, s velkou slávou doveze vnoučatům a nakonec se stejně vyhodí, protože je nestihnou sežrat. Ale to už maminka prostě nepochopí a za tejden to udělá zas.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          navic jogurt po zarucce (=datum min. trvanlivosti) je bezne sezratelny:)

                          0 0
                          • fousac  

                            Já jogurty nežeru, tak je mi to fuk, ale klidně se vsadim, že zrovna na nich je „spotřebujte do“. Samozřejmě si ale do vlastních vnoučat láduj prošlý co chceš.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              ok…je tam „spotrebujte do“…ale pres noc se z toho atomovka nestane…a laduju je do sebe…

                              0 0
                        • jIrI___  

                          Jak kdybych videl svoji mamku :-D. Kupuje vyhradne veci ve sleve, u kterych za den, dva konci trvanlivost, ale uz mehledi na to, ze jixh nakoupi takovy kotel, ze to proste nesnime a pravidelne se toho kupa vyhazuje. Nebo v kauflandu v sousednim meste maji v akci vodu o 2 Kc levnejsi, tak se sedne do auta, jede se koupit balik vod a usetri se 16 Kc. Ale uz nehledi na to, ze zbytecne projela naftu za 100 Kc. Proste sleva za kazdou cenu! :-D

                          0 0
                          • nitraq  

                            Babička a spolu s ní kupa dalších seniorů tohle nakupování ve slevě povýšila na další úroveň. „Tady nakoupím okurky a mouku, v obchodě půl města daleko mají levný jogurty a šunku a v třetím obchodě na úplně opačným konci města ještě vezmu housky a chleba.“ Dokud ale jezdí na tramvajenku, tak je to vcelku buřt, bere to jako sport a aspoň se doma nenudí:)

                            0 0
              • bagr  

                Taky vim z vlastni zkusenosti ze se lidi chovaj jako prasata.

                0 0
              • karliner  

                Zajímavé je, že v Makru drtivou část rozkradeného zboží mají na svědomí zaměstnanci.

                0 0
              • Smazaný účet  

                ehm, v kterym hobbymarketu přezkoumávaj reklamace, abych věděl kterýmu se vyhnout? ;-)

                to je náhodou supr, ty reklamace. já koupil vrtací kladivo z druhý ruky v záruce, pán s nim jenom sundaval obklady v koupelně. já s nim sundal kus baráku a odešel motor. došel jsem do marketu xy se skoro bílou účtenkou (cca rok od původní koupě), a ani se mě nezeptali co tomu je a dali mi nový. nebo mi odešla flexa, tak jsem v nouzi koupil nejlevnější model v nejbližším marketu yx. no byl to krám, tolik v zápřahu nebyla, ale po půl roce odešel motor. opět bez mrknutí oka, buď novej kus nebo si vybrat jinej a odečtou peníze.

                tak zatim pohoda, člověk má furt nový nářadí, akorát musí občas zajet do krámu. :-)

                0 0
      • micu  

        Tak toto se mi pred par tydny Schwalbe plastem take stalo. Bral jsem to jako dan za Krale Sumavy. Mam Vecka a doted jsem myslel, ze jsem je spatne seridil (bylo to predni kolo).

        0 0
      • fousac  

        To je mi nějaký povědomý ;)

        Ale ten můj Ralph už měl za sebou dost a párkrát sem jezdil na skoro prázdnym..

        Podobně se mi začal párat Conti CX Speed, ale taky už měl cca 7000km za sebou a to taky dost často fakt málo nafoukanej.. Takže tam se tomu nedivim..

        0 0
      • Luk02  

        Přesně tohle se mi stalo taky…

        0 0
    • blatofilka  

      Vlákno jako udělané pro mé nynější starosti. Stalo se mi tento týden to samé s Nobby Nicem. Nasadila jsem, házel, trochu se to spravilo usazením znova, odjela jsem Drtiče, začal házet znovu, ještě víc…sundám a čučím na lochnu jak blázen – taky urvaná patka a úplně prošoupaný plášť. Přítelák nasazoval minulý týden můj starší Racing Ralph, taky měl problém s usazením. Sundal ho, nasadila jsem já a zatím v pohodě. Uvidíme. No každopádně už Schwalbe nebudu nikde vychvalovat ani si je kupovat znovu. Maximálně mi vyhovoval Maxxis Crossmark, rychle jezdil, v terénu držel. Mám trochu podezření, že ty pláště byly všechny koupené loni na kupkolu v nějaké suprvýhodné akci – jestli nějaké kousky s kazama a proto ta cena?

      0 0
      • obda  

        Crossmark není vůbec špatnej, ale jak se ojedou ty křížky ve vzorku přestává držet.

        0 0
        • jIrI___  

          Na předku je ale celkem nepředvitatelný. Na zadním kole jsem s ním byl taky spokojený.

          0 0
        • McBlacky  

          mě přijde že mají maxis obecně dost tvrdou směs, jezdil jsem mofo, cmark a wormdrive. Proto se zatím ikonu trochu bojím, ale ono se jde naučit na všem :)

          0 0
          • TJK  

            wormdrive mam doma a je fakt beton :-) ale zase frcej paradne a na polnacku dobry :-)

            0 0
          • fousac  

            myslíš To Mofo? ;)

            to byl dobrej děs.. Ale top verze C-marku vzadu je na XC naprosto v poho..

            0 0
            • McBlacky  

              legendární mofo :)

              i cmark co jsem vozil byl dost tvrdej. Dám asi šanci ikonu až dojezdím swáby.

              celkem zajímavý, že na jednom RoR co má kolem 400gr jsem najezdil závodně (předek) kolem 5000km a ani jeden defekt na mlíko. Neskutečný. Ono teda dal jsem na něm 2500 pak šel dolů, nasadil novej, kterej jsem hned na druhým závodě hrozně zprasil, tak šel zpátky a nakonec jsem na něm dojel loni celou sezonu. Ke konci už teda moc nedržel, ale stejně je to neuvěřitelný.

              0 0
              • fousac  

                No ale jakej Ikon? Co tak koukam, tak nabídky obchodů dost nezapadaj do tabulek výrobce.

                To aby se člověk bál objednat, kdoví co mu přijde..

                Viz třeba tady , buď to neni EXO, nebo neváží 535g a jestli je TR si můžes tipnout..

                0 0
                • Kubiczech  

                  TR je u Maxxisu celkem novinka, takže upřímně pochybuju, že na našem trhu bude k dostání. Tohle by měla být plná palba, tedy včetně EXO Protection. Váhá se realitě plus mínus blíží. Já navážil 546, respektive 562 g. Na váze hýr

                  0 0
                  • fousac  

                    Reálnou váhu neřešim, ale prostě jim ty údaje neštymujou..

                    Podle Maxxisu:

                    3C/EXO/TR – 585g

                    3C/TR – 535g

                    3C/EXO – 540g

                    Asi to teda bude ta 585g verze s blbou napsanou váhou..

                    Evidentně obchody jenom přeberou nějaký čísla z třetí ruky a nikdo už to nekontroluje. Takže si můžeš vsadit, co ti přijde, nebo si to radši preventivně zjistit.

                    Teda né že by mě to nejak překvapilo, v tom množsví všeho zboží na internetu je spíš zázrak, když člověk narazí na popisy správný a kompletní..

                    Ale když kouknu na ty hmotnosti reálný, to vypadá dobře. Můj c-mark má taky o 20g míň proti katalogu. To by bylo fajn, kdyby si soudruzi u maxxisu necucali čísla z prstu jak u schwalbe.

                    0 0
          • bosmilan  

            Jezdil jsem Monoraily (exc) a byl problém je utěsnit mlíkem,ale jak už se to povedlo,tak jízdní vlastnosti super,akorát ta odolnost byla špatná jaké to byly papíráky.

            Teď vozím Micheliny a spokojenost,ale přemýšlím tak nad těma Ikonama.že je vyzkouším

            0 0
    • vsn  

      několik gum schwalbe jsem už na kole měl. Všechny z Imexpa. Nikdy mi žádná neházela ani se netrhala patka ani nebyl jiný problém. Ze skládacích nikdo nikdy nedonesl gumu na reklamaci. (akorát jeden starší pán CX Comp trekovej po tom co ho sjel :D

      že mají papírový boky jsem se přesvědčil – mám nyní RaR UST a v předu RoR EVO (ten už jsem lehce z boku řízl ale tmel to zalepil)

      0 0
    • jaja.k1  

      A co třeba páska – je taková jaká má být a hlavně tam, kde má být?

      Podle Tvé informace že jsi vyměnil i duši a je to pořád stejné si myslím, že je to spíš s odpuštěním rukama (kvalita duše, stejně jako měsíční fáze, nebo konstelace hvězd nemá na házení pláště vliv).

      Jestli jsi plášť jednou nasadil špatně a pořádně nafoukal, tak je možné, že už jej nikdy pořádně nesrovnáš – sedne si vždycky spátky do vytlačené drážky.

      0 0
    • AleZ80  

      Jsem si říkal, že až budu mít přestavěno na fulla, tak půjde X-K 2,4 zpředu dozadu a dopředu MK 2,4 Protection. Pak jsem začal uvažovat o NN 2,25 Snake Skin místo toho MK, ale jak to tady čtu, tak asi zůstanu u Contíků.

      0 0
    • 33biker33  

      Jo, Schwalbe jsou fakt smejdy. Nasadil jsem novou znacku a naprosto v pohode, zadny hazeni. Takze jdu reklamovat.

      0 0
      • neph04  

        Schwalbe smejdy nejsou, smejdi jsou spis distributori, ktery prodavaj druhojakostni plaste z neoficialni distribuce jako novy (kupkolo a podobni)

        Na jednom kole mam schwalbe uz par let a x tis km bez problemu.

        Predevcirem jsem na kupkole koupil dva FFredy a jedno hazi jako prase a druhy jako bratr toho prasete… Ocividne kupkolo zase dostalo ‚skvelou‘ varku puvodne vyrazenych pneu za skvelou cenu..

        Nevite jak vyuzit vraceni pneu bez udani duvodu.. kdyz je sundam a umyju?

        Bojim se, ze v nasich podminkach se clovek reklamace nedocka a bude jezdit pul roku na rafcich…

        0 0
        • Vilém  

          Kupoval jsem na jare nejdrazsi krabicovou verzi ralpha, kupovano v anglii. Hazi tak 5mm.

          0 0
        • Honz8t  

          Nechci do toho nijak rýt, ale to máš něčím podložené že jde od prémiového výrobce nakoupit 2. jakost? Mám zkušenosti z jiného oboru a tam není vůbec myslitelné, že by prémiový výrobce komukoliv prodal horší kvalitu pod svou značkou. Vždy se to opraví, zrecyklujr a nebo zlikvidují. Nikdo si nedovolí zkazit pověst značky kvůli pár ušetřeným kačkám. Ale s gumárenským průmyslem nemám zkušenosti, třeba to dělají jinak.

          To nic nemění na tom, že Schwalbe má zjevně dost plášťů, které hází. A to jak v krabičkách, tak OEM.

          0 0
          • neph04  

            Vzdycky to bude „jedna pani povidala“.. Jediny co muzeme, je spekulace wtf…

            Zajimal by me pomer dobrych kusu v krabicich a oem… a pak taky zavislost rafku na hazivosti. O vikendu zkusim tu pneu na jinym rafku..

            0 0
    • mastihuba  

      tak jsem kafral na RaR SS že moc nesnese běhoun a přitom jsem jednou použil knot. Včil jezdím UST x-king 720g a řikám si jestli mi ta 100% ochrana před defektem stála za tu dřinu. :)

      0 0
      • MlokCZ  

        A to počkej až navíc zjistíš, že to nikdy není 100% :-)

        0 0
        • mastihuba  

          Pche Az jej sjedu bez defektu tak dám vědět. :)

          0 0
          • McBlacky  

            beze defektu jsem sjel i RoR 2,1 TLR napředku 5000km na závodním kole (nechápu nic, vzadu za tu doby zařvaly 4 RR)

            0 0
    • neph04  

      Tak sem večer obětoval přesazování pneumatiky FF z ráfku na ráfek druhého kola a hazelo to naprosto stejně.

      Po několika pokusech se mi ale podařilo hazivost eliminovat na původním ráfku :-)

      Schwalbe je na házení hodně náchylnější než jiný výrobci (imho). Ostatní značky stačilo nafouknout a jet.

      Postup tu lidi psali a funguje:

      • nasadit pneumatiky s pláštěm
      • objet jarem, nebo co máte v kuchyni patky a bok pneumatikyz obou stran
      • a hustit!

      Nestačí to nafouknout jak je kdo zvykly na ježdění, ale opravdu přefouknout na max pláště. A je to.. Přímo před očima mi diky jaru a přefouknuti začaly konečně zapadat patky pomalu na místo. (i cca min po pumpovani).

      Pneumatiky přestaly házet ve všech směrech. Mel sem pul cm na výšku a cm na šířku. Takže omluva Schwalbe :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        jak psal Nox..je treba si umyt ruce:)

        0 0
      • McBlacky  

        to je základ se po nafouknutí přesvědčit jestli je to dobře v patce…

        0 0
        • neph04  

          TJ, problém ale byl to do tech patek dostat.. Podle mě to bude problém 95% případů hazivost u Schwalbe.

          0 0
          • McBlacky  

            u každýho lehčího pláště na TLR, 2bliss, 3for1,… to je problém, kdyby nebylo nebude to držet

            0 0
      • obda  

        Jarová voda a přefouknout je základní postup u nasazování pláště. Nicméně u krabičkového NN SS 2.25 mi tohle nestačilo :( Ty patky viditelně neseděly v jednom místě správně . Pomohlo ale nechat hodně podhuštěné a trochu projet. Teď už patky sedí a plášť hází jenom trochu ;)

        0 0
        • scoty  

          Mně to u stejného pláště nepomohlo a uznali mi reklamaci.

          Je fakt, že to byl první za ty roky, který jsem musel reklamovat protože nic nezabralo…

          0 0
      • JakeF  

        Haha, před chvílí ještě kupkolo prodávalo šmejdy :D

        0 0
        • Peslezedirou  

          :-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          cekam zda se verejne omluvi.)

          0 0
          • neph04  

            Když udělám chybu tak to přiznám ;-)

            kupkolo.cz mi prodalo dobrý zboží. Problém byl mezi pneu a kuframa… (volšový ruce) :-D

            0 0
        • mr.antik  

          tak mě chází i novej NN 2.4 z bikediscountu v bezduši, trošku sem ho přefouknul a snad si sedne

          0 0
          • Smazaný účet  

            muzes ho zkusit „narovnat“ s dusi..mi to pomohlo…

            0 0
            • mr.antik  

              ale on v patkách pěkně drží… no zkusil jsem ho trošku přefouknout (trošku přes limit :-) tak dneska uvidím

              0 0
              • Smazaný účet  

                hmm..a cemu to hazeni vadi? Jakoze mi taky trochu hazi guma,a le nijak to rpi jizde nepozituju..tak jenom zda to citit jde, nebo jsem technicky nevyspelej…:(

                0 0
    • gorre  

      Nevim jak šwalbe, ale mám teď krátce mišeliny wildracer 29/2,1… mejd in Thajsko a házej teda brutálně… :(

      0 0
    • Necris  

      Pokud jsou nakoupeny u eshopů, které tu někteří zmiňují, ani se tomu nedivím. Koupil jsem si tam jeden RaR a měl kratší vzorek. Schwalbe už objednávám jedině z Německa z bike-discountu.

      Dále to byly M520 pedály, které vážily 2× tolik než v kamenném obchodě koupené…atd.

      0 0
      • JSt  

        ty pedale rozved :-D

        0 0
      • Smazaný účet  

        to by mne zajimalo, kde ty pedaly mohly pribrat a gumy schudnout:)

        0 0
        • Necris  

          Pedály na použitém kovu a gumy na hloubce vzorku. Všechno jeden eshop. Zjistil jsem to tak, že jsme si s kámošem kupovali stejné kolo naráz. Já jsem si objednal pedály předem, on si je koupil ke kolu v obchodě. Pak jsme je doma nandavali a bylo to okamžitě poznat. I na barvě kovu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            nezbyva nez se optat, zvazili jste je?

            0 0
          • JakeF  

            Jakože vážily 700g? :D

            0 0
            • Necris  

              Já jsem je nevážil. To není potřeba. Fakt stačí když vezmeš krabičku do ruky. Ale samozřejmě, stát se to nemohlo. Sice jsi u toho nebyl, ale už předem víš, že neumím provést tak sofistikovanou operaci, jako je zašroubování pedálu. A samozřejmě, padělky se neprodávají. NIKDY NIKDY NIKDY ! To prostě není možné !

              0 0
              • JakeF  

                Tak dokonce přes krabičku jsi to poznal :D. A 520ky někdo padělá, no na tom musí fakt rejžovat :D.

                0 0
              • Smazaný účet  

                mhuhehe…pulka tydne za nama a konkurence byla vysoka, ale zvladl jsi to. Mas putovni tydeni titiul „vtipalek tydne“…:))))

                0 0
          • JakeF  

            Jeden je neumí nasadit, druhej nepozná různý modelový ročníky :). Já myslím, že si budete moct podat ruce…

            0 0
          • Smazaný účet  

            M520 na kovu? to jako byly z olova?

            0 0
      • JakeF  

        Zajímavý :D. Poslední, kdo tu psal, že je koupil z podle tebe nedůvěrnýho eshopu, tak se ukázalo, že je neumí nasadit a naopak poslední, co je objednával z bikediscountu, tak mu hází :D.

        A ty pedály bych chtěl vidět :D. Ale tak sni dál, že když za stejnou věc zaplatíš víc, že bude lepší, placebo funguje :).

        0 0
        • Necris  

          Tak moment, jak víš o který E-Shop se jedná ? Jsem nejmenoval. Za originál pedály jsem pak v obchodě zaplatil o lehce přes stokorunu více. To jsem měl hned pocit, že jsem rozdal půl výplaty a tak to přece musí být kvalita.

          0 0
          • Smazaný účet  

            je docela naivni si myslet, ze se ty pedaly bouchaj v jinych fabrikach z jinych materialu…

            0 0
          • JakeF  

            Bikediscount jsi sám napsal, že od nich jsou ty „správný“. Jak vidíš, tak od nich hází taky… Navíc celej bike-discount už samotným názvem naznačuje, že to bude důraz na nejvyšší kvalitu :D. Ale je to jasný, když vedle tebe postavím dva pláště a o jednom řeknu, že byl koupenej v Německu, kterej si vybereš? :D

            0 0
            • Smazaný účet  

              americkej vole:)

              0 0
            • Necris  

              Jsi *** co podsouvá ostatním svoje … ;)

              0 0
              • JakeF  

                Jo, tenhle tvůj argument celkem zapadá mezi ty ostatní :D.

                0 0
                • Necris  

                  Vlastně je to poprvé, co se něco podobného stalo ;)

                  0 0
                  • JakeF  

                    Je celkem vtipný, že jsi ten svůj komentář stihnul přepsat hned dvakrát :). Ty musíš mít v hlavě fakt pořádnej bordel… Ale tak hezký, žes to aspoň vycenzuroval :).

                    0 0
                    • Necris  

                      Vytečkoval jsem průměrně sprostá slova. Nemá to cenu. Hádat se s někým, že se neprodávají neoriginální věci jako originální už fakt nebudu. Každý kdo není *** tak tuší, že se to prostě stává. Se skoro každým zbožím.

                      Nevím proč by někoho nemohlo motivovat vyrobit tak široce prodávané pedály o něco levněji – prodávají se všude po světě po kvantech.

                      0 0
                      • JakeF  

                        To jo… A budou vážit dvojnásobek a nikdo si toho nevšimne, jen Necris to pozná i přes krabičku…

                        A jak je teda možný, že mr.antik má pláště z bikediscountu, který hází?

                        0 0
                        • Necris  

                          Já ale vůbec nic nepíšu o tom, že z BD koupil místní uživatel pláště, které zaručeně nehází a musí si vymýšlet. Já píšu o tom, že jsem je tam na doporučení už několikrát objednal (zpočátku z důvodu nesehnatelnosti u nás) a bylo to OK.

                          Nechápu, proč by si měl prodejce všímat toho, že jeho zboží váží více než originál, když ho třeba schválně prodává z jiného zdroje, kde ho nakupuje levněji ? Ještě když jsou tak okatě pod cenou za 299,–. A ano, výrazný rozdíl ve váze v přímém srovnání poznám i přes krabičku, takový jsem borec. To nikdo jiný neumí. ;)

                          0 0
                          • mr.antik  

                            je to blbost, měl jsi dát sem fotku na váze když tě to tak rozčílilo, protože to by byl fakt unikát. Jako u pláštů je mraky verzí včetně OEM, ale u pedálů?

                            0 0
                            • Necris  

                              V tu dobu jsem měl přesně vlézt na B-F a dávat se fotky pedálů. Jak mě to mohlo nenapadnout.

                              Čistě off-topic, je tu někde fotka toho pláště co hází ?

                              0 0
                              • mr.antik  

                                to se nedá vyfotit

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  ale da, jenom by to nebylo na jednu fotku…ale na hooodne:)

                                  0 0
                                  • mr.antik  

                                    no každopádně, přefoukání gumy a ponechání 48h nepomohlo, dneska jsem jel do práce dost po asfaltu a uši trpěly. Jak jsi to praktikoval s tou duší, resp. co se vlastně stalo, že se to srovnalo? Nešlo jen o lepší zapadnutí do patek?

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      no..asi patky…

                                      0 0
                                      • mr.antik  

                                        no, tak nevim, vůbec mě nebaví se s tim dělat, asi asi tomu dám ještě jednu šanci (totál vyfouknout, vyvaknout z patek, mýdlovou vodu) kompresor a uvidim. Pak na to kašlu, akorát namažu cvrčka :-)

                                        0 0
                          • JakeF  

                            A nebude to spíš tím, že jsi měl prostě jen štěstí? Já kupoval Schwalbe dost porůznu a neházely žádný…

                            Co se týče pedálů, dokážeš vyloučit, že to byl třeba o pár let starší model nebo že jsi se splet a byly to třeba 505ky? I když pokud poznáš váhu přes krabičku, tak se nebudu divit, pokud rentgenovým zrakem poznáš použitý materiály a rovnou přes uhlíkovou analýzu odhadneš i rok výroby :D.

                            0 0
                            • kubad  

                              +1

                              0 0
                            • mr.antik  

                              v ruce nepoznám váhu mezi 520kama a XTRkama, shimana vážej všechny hodně podobně, navíc váhy plus mínus pár gramů sedí s katalogem. A to jsem je snad vždycky bral z kupkola nebo bikesportu. Pochopil bych třeba že tam nedali kufry nebo odrazky, ale že by byly těžší?

                              0 0
                              • Vilém  

                                Kuk to lije po nocich ve sklepe z vykuchanejch autobaterii.

                                0 0
                              • Necris  

                                To ne, v ruce se těžko pozná rozdíl mezi řadami. Má to ale jeden háček, neporovnával jsem v ruce 520 a XTR, ale 520 a jiné 520. ;)

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  Upřímě, kdyby se mi tohle stalo, tak by mě to zarazilo, že bych to obratem musel zvážit a dát na BF a FB, protože to je fakt raritka. Pokud jsi měl opravdu v ruce jen pedál, obsah krabičy se přeci jen může lišit.

                                  0 0
                            • Necris  

                              No třeba to bude tím, že jsem měl štěstí. Třeba ne. JAK TO MÁM VĚDĚT ?

                              Pedály: Dokážou vyloučit, že to byl jiný model. Nápis M520 poznám. ;) Pak existují dvě možnosti. Opravdu to byla starší série. Pak si nedokážu vysvětlit naprosto shodnou krabičku. Nebo mi někdo narval do balení s 520tkou 505tky. Ale to by nevysvětlovalo ten váhový rozdíl.

                              0 0
                              • mr.antik  

                                520 jsou snad pořád stejný, možná přidali časem bílou variantu. I kdyby byl rozdíl, tak to bude třeba 20gramů.

                                505 poznáš protože vypadj uplně jinak, stejně jako DX nebo model s ohrádkou…

                                0 0
              • Smazaný účet  

                je hezky jak jsi to „jsi *****“ upravil…(mozna tam nebylo *****, ale neco podobnyho a bez hvezdicek:)))

                0 0
      • jIrI___  

        Rozdíl 300 g na pedálech, navíc kvůli odlišnému materiálu? Že ty nám tu tak trochu podsouváš hovna? ;)

        0 0
        • Vilém  

          On jen zapomnel uvest, ze kamarad, ktery kupoval v kamenaku, je invalida. Chudak prisel o nohu. Ted v tom kamenaku cekaji na nekoho, kdo prisel o tu druhou.

          0 0
        • McBlacky  

          LOLLLL :)

          tak to víš včetně krabičky, klecí okolo, kufrů to v ruce proti váze single pedálů poznáš no

          0 0
    • Hynas  

      Takže schwalbe nekupovat?

      0 0
    • z18xe  

      Nechci zakládat nové téma tak se zeptám tady. Má někdo zkušenosti jak se staví obchod www.kupkolo.cz k reklamacím pláštů Schwalbe? Mám od nich RaR, na kterých mám najto s bídou 300km a začínají odpadávat špunty. Ty které přímo neodpadávají tak jsou potrhané, popraskané apod…

      0 0
      • jIrI___  

        Pochybuju, že ti tohle vyreklamují. Ale za zkoušku nic nedáš :)

        0 0
      • Trey  

        Zkusit to můžeš. Za mejl nic nedáš, v nejhorším případě tě s tím pošlou někam.

        Btw. To byl EVO – PaceStar 2013?

        0 0
        • z18xe  

          Ano přesně ten

          0 0
          • Trey  

            To se mám na co těšit, před týdnem jsem ten samý, taky z kupkola nahazoval dozadu :)

            0 0
      • jonti  

        Zkus to, nevim jestli i tam, ale nekolik vadnych serii plastu schwalbe se na trhu objevilo.

        Bych to odfotil a nejdriv jim napsal. Hod tu fotku i sem.

        0 0
        • z18xe  

          Fotky

          0 0
          • jIrI___  

            Tohle podhlodání mi udělala i krabičková verze. Možná kdyby člověk na těch pláštích nejezdil, tak to neudělá :)

            0 0
          • McBlacky  

            na těch úplně krajních to je celkem normální, na těch víc ke středu se mi to naopak nestalo zatím nikdy

            0 0
          • Smazaný účet  

            vice-mene normalka:)

            0 0
            • z18xe  

              to je super, no tak co už no, člověk se stále učí a padá na držku.

              ale na reklamačku je pošlu

              0 0
              • Smazaný účet  

                Neboj, treba to vyjde..ty moje gumy byly Nobby nic z roku, kdy se moc nepovedla smes…tzn. ze takove trhani byla jejich bezna vlastnost…

                0 0
                • z18xe  

                  Mám doma ještě fungl nové RaR ve 2,25 tak je dnes nahodím na bika a uvidím co budou dělat… :D

                  0 0
            • xshreck  

              to jsou pláště – rychle nahodit a ještě rychleji shodit :D:D:D

              0 0
          • vsn  

            co je na tom divnýho? … běžná vlastnost když jezdíš trochu líp a koupíš si kvalitní plášť … tohle není jen schwalbe

            0 0
      • McBlacky  

        jestli jezdíš hodně skalky a šutry, brzdíš agresivně, nebo máš vyšší váhu je to možný.

        Ale to se divím, že už ho nemáš rozřezanej. Vpředu vydrží, ale vzadu jak je vzorek řídký, tak ty špunty orveš celkem brzo.

        0 0
        • z18xe  

          Tak pár kilometrů po šutrech za sebou má, ale tak 75% z těch 300 najetých má natočeno po asfaltu. Já bych pochopil kdyby ty špunty byly orvané zvrchu. Ale ony se spíš jakoby vydrolují v místě kde začínají vystupovat z obvodu pláště, a nebo v tom místě rovnou upadnou…

          No vyfotím a pošlu jím to. Ale myslím si že je to silně na jejich dobré vůli, protože na toto si určitě můžou vymyslet X důvodů proč to neuznat..

          0 0
          • bagr  

            A ty plaste si dostal bez krabicky nebo v krabicce?

            0 0
            • z18xe  

              bez krabičky, vím kam míříš…

              když přišli tak jsem uvažoval jestli je rovnou neposlat zpátky, ale řekl jsem si, že snad si schwalbe nedovolí vyrábět nějakou druhou třídu… no asi dovolí…

              0 0
            • Trey  

              Vzhledem k tomu, že je to z kupkola, tak bych to viděl, že bez krabičky s přelepeným seriovým číslem – viz. celé tohle vlákno o přeprodeji OEM plášťů.

              0 0
              • z18xe  

                vidíš to naprosto správně…

                0 0
                • Trey  

                  Zase ta krabičková verze taky není úplně jistota. Poslední kousek kterej jsem viděl letěl do koše po pár stech kilometrech :/

                  0 0
              • Ossis  

                Já pořád nechápu tu teorii, že by OEM pláště (stejně označené jako neOEM) měly být horší než krabičková verze. Vždyť když bych si pak koupil kolo s „prémiovými“ plášti, které by mě přesvědčili, že jsou až tak nekvalitní, tak proč bych si pak měl kupovat stejně označené pláště od téhož výrobce?

                0 0
                • Honz8t  

                  Vidíš jak je to jednoduché. Ale některým to prostě nevysvětlíš.

                  0 0
                • mr.antik  

                  no a není to tak, že od výrobce v tom množství si prostě kvalitu přeberou až u dodavatele při montáži a ty nekvalitní prostě vrátí k likvidaci nebo sami zlikvidují. Nebo prodaj dál jako přebytky :-)

                  0 0
                  • mr.antik  

                    samozřejmě ne u dodavatele, ale u odběratele

                    0 0
                  • Honz8t  

                    Nevím, řekl bych že Schwalbe není garáž a podobně nejsou garáže firmy, které jejich pláště v „bulk“ balení montují na svá kola.

                    S takovýmhle přístupem by každý normální výrobce kol dodavatele plášťů (a v podstatě čehokoliv) v dnešní době hnal svinským krokem. Tahle představa je úplně mimo realitu.

                    0 0
                    • mr.antik  

                      V tom případě mi vysvětli, jak se dostal házející Schwalbe plášť do krabičky a ke mě domu, nedělám si iluze, že když posílají OEM, tak maj důslednější kontrolu kvality než u krabičkových.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        No tak kram objednal krabicky a gumy zvlast;)

                        0 0
                        • Vilém  

                          No nekdy se to dela tak, ze se namontuje zakaznikovi plast krabicovej plast, krabicka se schova a do ni se pak supne plast sundanej treba z kola, nebo nejakeho OEM zdroje.

                          0 0
                      • volodaj  

                        U nich je to hádzanie bežné :D. Hádze mi NN aj RaRa na XC kolesách. S Maxxismi na AM kolesách žiadny problém.

                        0 0
                        • Honz8t  

                          Koupil jsem nedávno 2 Rubeny Scylly. Byly obě v zákaznickém balení a na první pohled nebylo nikdy rozbalované. A co se nestalo – jeden z nich hází o víc než 5mm.

                          Koupil jsem 4 RaR z Kupkola v „bulk“ balení – žádný z nich nehází.

                          Samozřejmě to není žádná statistika, je to jen má subjektivní zkušenost.

                          0 0
                          • volodaj  

                            Môže byť. Asi som mal zatiaľ smolu len na Schwalbe.

                            0 0
                      • Honz8t  

                        Tak znovu – já jsem přesvědčený, že kvalita (včetně % či promile výskytu zmetků) je u zákaznického (krabička) a i bulk (sypané, případně igeliťák) balení stejná. Prostě výroba plášťů jede svým tempem, stále se stejnými kritérii kontroly v procesy (každý kus) a výstupní kontroly (statistická – jen u některých kusů). A na závěr dojde k tomu, že se plášť buď zabalí do krabičky a nebo složí, posichruje gumičkou a dá do velké krabice, která jde přímo zákazníkovi.

                        A ještě drobná oprava – podle mně nejde o „OEM“ provedení plášťů. Pokud by o něj totiž šlo, nebude na něm např. Schwalbe Racing Ralph, ale třeba CANYON Rakeťák Rick. Tady jde o to, co se běžně označuje jako „bulk“ balení. Tedy takové, které není určeno pro koncového spotřebitele a není u něj nutné řešit atraktivní balení se všemi dalšími náležitostmi. A dodává se s původním označením výrobce pláště.

                        0 0
                        • mr.antik  

                          No a je možné, že to procento nekvalitních gum, které ve fabrice vyřadí se nedostanou do kontajnéru, ale třeba je někdo odtamtud vybere a pošle dál?

                          0 0
                          • Honz8t  

                            Možné je samozřejmě úplně všechno. Otázkou je, jestli je to reálné.

                            Koho myslíš tím „někdo“?

                            Schwalbe jako takové? Potom tomu vůbec nevěřím, že by si u zákazníků chtělo cíleně dělat špatné jméno.

                            Už to tady padlo – jaký by mělo Schwalbe zájem na tom, aby se na kola velkých světových výrobců dostaly jejich pláště s výrobními vadami?

                            Další možnost je, že to někdo vynáší z fabriky. Tomu taky moc nevěřím, protože Schwalbe si zakládá na tom, že má dlouhodobého partnera pro výrobu v Indonésii. A jsem přesvědčený, že ho má dobře prověřeného. A pokud by existoval nějaký takový kanál, určitě se to bude snažit utnout a ten „někdo“ by se se zlou potázal. A ten jejich dodavatel si to taky rád ohlídá.

                            Já to vidím tak, že Schwalbe s některými zákazníky uzavře smlouvu na dodávku levnějšího „bulk“ balení (množstevní sleva + nižší náklady na obaly) s tím, že toto zboží není určené pro prodej přímo koncovému zákazníku. A protože v případě porušení těchto podmínek bude hrozit sankce (smluvní pokuta, hrozba vypovězené smlouvy, …), likvidují se sériová čísla aby nebylo možné vysledovat zdroj.

                            0 0
                • bluma  

                  Přesně jak říkáš. Byli by sami proti sobě, kdyby na celá kola dobrovolně montovali antireklamu.

                  Ale spousta lidí očividně netuší, jak funguje výroba. Prostě jsou dané tolerance a sledované hodnoty, kterým produkt musí buď podle normy nebo podnikové normy vyhovět. Takže třeba házení má určitý rozptyl. Navíc pravděpodobně nebudou kontrolovat 100% produkce na všechny sledované hodnoty, ale udělají statistický výběr, který je např. 10% ze směny. A prostě sem tam nějaký ten zmetek ujede a je jedno, jestli zrovna padne do krabičky nebo pytle jdoucím na montáž. Navíc každý rok nové modely, tedy než se výroba vychytá, tak to chce chvilku času.

                  Schwalbe, stejně jako další firmy, by opravdu šlo proti sobě, kdyby úmyslně pouštělo II. jakost nebo dokonce zmetky jako OEM. Dejme tomu, že „šikovný“ zaměstnanec může něco vynést, ale to asi nebude několik kamionů a je to chyba jednotlivce, ne značky jako takové.

                  To že někdo jezdí po rovině na lesních cestách, brzdí opatrně a druhý lítá po skalách a půlku odbrzdí v driftu taky Schwalbe neovlivní.

                  0 0
          • McBlacky  

            tak to by nemělo. Ale ruku na srdce ono RoR je taková šlupička, že mě to nepřekvapuje. FF je plášt který se jezdit nedá RoR je na hraně a RaR se už dá. Co za to chtějí za prachy je druhá věc :(

            0 0
    • mirabike  

      Taky přidám – NN 2.4 SS TSC – najeto cca 300 km… začal mi na tvrdým uhýbat víc, než bych čekal.. (takhle vypadá většina krajních špuntů) Přijde mi to fakt brzo, nebo to není pneu určená do terénu, něco jako módní obuv..??

      0 0
      • mirabike  

        ..jezdila na předku bez duše, cca 1.5 baru, na ráfku 25,5mm vnitřek..

        0 0
      • mr.antik  

        nojo, ale zas co bys chtěl od 700g s takovými špunty v měkké směsi. Prostě to není uplně ideální guma na všechny povrchy. Mně vydrží sezónu v pohodě.

        0 0
      • LRRTM1  

        Noooo, pěkný… Jsem zvědavej, jak dopadnu já. Vzal jsem NN proto, že jsem chtěl dopředu něco širšího, s NN 2,25 jsem nikdy neměl problém a Ardent, kterej mám na zadku je v rozměru 2,4 skoro o dvacet deka těžší.

        Teď mám najeto skoro co Ty a zatím drží (ťuk, ťuk)…

        0 0
    • zat.  

      Schwalbe -nevim ale pořad sem někde četl jak to sou dobrý plaště až sem je obul sám, nadšeny sem znich zrovna moc nebyl a ohledně ceny bych řekl že se daj koupit ve stejné cenové relaci lepší nebo podobný a že déle vydrží a netrhaj se je zrovna bohužel z mé zkušenosti stopro. a že je to jen o ceně, tak taky tak to moc není když jiny drží :-).

      0 0
      • pepek  

        Sice jsem tomu neporozumel, ale aspoň osvětli, které jsou ty lepší nebo podobný aky tak to moc není když jiny drží pláště.

        0 0
        • zat.  

          ted třeba BONTRAGER XR326×2,2Team nějak si ho nemužu vynachválit ale jezdim i plaště s nižší cenou než zrovna tenhle a sem zpokojenější než schw. ale to je muj názor.

          0 0
          • kubad  

            ono je těžké ti cokoli odpovědět když nikdo netuší co jezdíš a na čem to jezdíš !

            0 0
            • zat.  

              ono je jedno co jezdim , reaguji jen nato že muj názor na schw.neni nějak uchvatný, jak si je někteří chváli asi jim vyhovujou každyho věc.já za sebe akorad konstatuji že sem čekal více a že my nesedly a osobně řeknu že vrozdělení cenové hladiny mě vychovovali vydrželi i dýl třeba WTBčka a když my někdo dá adresu kde sehnat staronové coyoty a on the rocky od H. budu jen rád .

              0 0
              • kubad  

                naopak, ono je dost podstatné být konkretní o jaký model šlo a co bylo za problém

                0 0
                • zat.  

                  tak jo u mě to byla jedna muddla M. a nobby nic evo v2,35 to že se na obouch trhaly špunty beru jako hlavní druhá věc stašně se rychle sjižděli nejen středy ale i boky a to nejsem asfaltožrout.takže trzení jak je dnes u všeho zvykem že je vyrovnany (poměr cena a výkon) u mě nějak neprošla tak dlouho sem si je moc neužil jak bych chtěl,toto je muj názor kamoš si je chválí já ne ale aspon se máme o čem hádat .

                  0 0
      • ja a GF  

        Aby to nebylo jako u autopneu, šmejdy na východ a kvalitu si nechávají pro své. Holt není pneu jako pneu i když vzpadají stejně.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.