• kadett

    Zdravím,

    zkouším nahodit bezduše. Mám ventilky Cafelatex,mlíko notubes i pásku notubes. Ráfky DT Swiss 465D a Schwalbe Nobby Nic s drátem. Prvně jsem to zkoušel zkoušel jen s mýdlovou vodou a s velkou pumpou-bez úspěchu. Byl sem na benzině u kompresoru a taky bez úspěchu. prostě se to vůbec nechytlo. Nechtěl jsem tam lít mlíko,když jsem nevěděl,jestli se to vůbec chytne. Tak má cenu to zkusit i s mlíkem? Podle mě to nemá šanci. Zkoušel jsem ten plášt i něják přes noc natvarovat,aby s epatky oddálili,ale taky to nepomohlo.Zkoušel jsem to i nahodit s duší,aby se chytla jedna strana,ale vždy mi tam stejně z jedné strany kus patky vyleze a nechytne se.Asi sem na to levej.

    0 0
    • Mysee  

      Drátová verze NN opravdu není Tubeless ready, tedy snažíš se celkem marně, zkus koupit lepší pláště. Pokud možno ne Schwalbe, s těmi bývá problém je nahodit a zatěsnit.

      0 0
    • MirosPikos  

      Dával jsem o víkendu na rafek Remerx Hurry plášť Noby Nic a Racing Ralph (oboji EVO TLR, 26, 2.25) a šlo to. Napřed přes dusi nahodit jednu stranu, ručně nahodit z větší části i druhou stranu a pumpičkou z Lidlu se zadarilo. Takže to chce vhodný plášť, trpělivost a trocha zrucnosti.

      0 0
    • Kubiczech  

      S obyčejnými DT ráfky je problém, i když bezdušové pláště máš. S drátovým pláštěm to s největší pravděpodobností nepůjde, a bez tmelu zcela jistě ne.

      0 0
    • kadett  

      Mlíko sem nedával schválně. Chtěl jsem vyzkoušet,jestli se to vůbec chytne,abych ho nevyplítval.Ještě si s tím zkusím pohrát a kdyžtak zkusím jiné pláště.

      0 0
    • kadett  

      Myslíte,že s TLR pláštěma by to už šlo jo?

      0 0
      • Smazaný účet  

        u nesystémovýho řešení nemáš jistotu nikdy.

        0 0
      • scret  

        slo by to rozhodne lip:)

        0 0
      • Kubiczech  

        Pokud to budeš zkoušet bez tmelu, tak ne. Ať jsem na dušová détečka nahazoval cokoliv, vždy to chtělo velký kompresor, hodně tmelu a kupu trpělivosti. Tmel sice několik minut pěnil, ale nakonec k zatěsnění pomohl. Bez něj podle mě nemáš šanci, ale třeba tě někdo šikovnější přesvědčí o opaku.

        0 0
        • scret  

          obcas pomuze treba steteckem nebo kartackem namocenym do tmelu „napatlat“ patky plaste…

          Nebo kdyz mam nasazeny plast a nechci lejt vylozene mliko, tak jen cmrdnu par ml mezi patku plaste a rafku…

          Ale povest DT je v bezdusovem svete nevalna…

          0 0
    • RomanH  

      Vysroubuj vnitrek ventilku

      0 0
    • coudek  

      Ahoj,

      Pokud si to nikdy nedelal tak se na velkou pumpu vykasli a zkus rovnou kompresor.

      Muj postup aplikovany mnohokrat

      1. Vysroubovat ventilek
      2. Nasadit plast
      3. Kompresorem zacit nafukovat. Kdyz to nejde, vzdycky mne pomohlo rukou trosku „splacnout“ plast aby se lepe dostal do patek. V miste kde to fuci nejvic.
      4. Kdyz se plast zacne nafukovat, pokracuju do te doby nez se ozvou rany jak patka zaskouci do rafku.
      5. Kdyz uz je patka vsude zaskocena, vypnu kompresor. Plast se tim padem vyfoukne, ale to neva patky uz drzi.
      6. Pres ventilek aplikuju plastovou strikackou pozadovane mnozstvi tmelu. Nafouknu na normalni tlak, protrepu(aby se mliko dostalo vsude) a jedem.

      Pouzivam NN kevlar patka, crossmax kola. Uvedena procedura trva tak 10min, opakovano minimalne 10×.

      0 0
      • mr.antik  

        tak tak ještě je dobrý mít to kolo někde hezky zavěšený a nafukovací koncovku nějak pojištěnou, abys jí nemusel držet a měl volné obě dvě ruce nebo mít pomocnici

        0 0
      • MlokCZ  

        Tak hlavně má DT 465D ráfky s naprosto debilním profilem, které jsou pro bezduše nevhodné. Takže z uvedeného u něj nebude platit a fungovat vlastně vůbec nic (např. o žádném zaskakování do patek ráfku nemůže být řeč, protože to nemá kam zaskočit).

        Reálně pomůže co psal Kubiczech a scret.

        Já bych se osobně na bezduše na DT dušovém ráfku rovnou vykašlal. I když to nahodí, tak to na tomhle ráfku považuju za značně nespolehlivé.

        PS: Když jsem s bezdušemi před mnoha lety začínal, tak jsem se právě pěkně potrápil na DT dušovém ráfku a nakonec usoudil, že nejlepší řešení je bezduše nahodit až na vhodnější ráfky.

        0 0
    • Ricci  

      Mne na obycajnych DT rafkoch ( XR430 + 533D )drzia bezduse( Schwalbe Performance Kevlar NN+SS) s mliekom a paskou v pohode,nahodil som na benzinke s hadicou so stlacenych vzduchom za 10 sek.

      0 0
      • MlokCZ  

        Otázkou je co znamená drží. Nahodit se to určitě dá, i když to může chtít trochu snahy. Problém je spolehlivost. Není to pak vůbec odolné k bočním tlakům na plášť a hodně snadno to jde ufouknout, kdy pak následuje velké riziko svléknutí pláště.

        Takže pak záleží co s tím kdo jezdí a jestli to pro něj je nebo není už příliš velké riziko.

        0 0
    • Ricci  

      No jazdim takto uz 2 roky na tych DT a v pohode to drzi, fukam zadne na 35 PSI a predne na 25 Psov a obcas prifukujem, ale ziadna tragedia, predsa len mam dost kileciek ( skoro 120 )

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.