Nejde přehodit na větší pastorek

14 nepřečtených
  • Beduard

    Dobrý den,

    omlouvám se pokud zakládám téma, které tu již bylo a já ho nenašel.

    Mám problém s přehazovačkou shimano slx v kombinaci s řazením shimano xtr, u kterého se řadí pomocí brzdové páčky. Při posledních 2 projížďkách šlo řazení velmi stuha, zejména při řazení na menší pastorek. Při poslední jízdě se mi řazení úplně pokazilo. Řetěz spadl na nejmenší pastorek a nemůžu přeřadit na vyšší. Páčkou sice řetěz „vytáhnu“ ale hned se to zase vrátí na ten nejmenší. Zkusil jsem dotáhnout lanko, přehazovačka „přeskočí“ ale opět se vrátí zpět.

    Nemáte někdo tip, čím by to mohlo být?

    Předem děkuji.

    Beduard

    0 0
    • jIrI___  

      Řazením jde normálně přecvakávat?

      0 0
    • cukr.dva.nula  

      Pokud řazení tahá za lanko, ale nezůstává v dané poloze a lanko se vždy vrátí zpět, je rozbité řazení – západka držící ozubené kolečko navíjející lanko při řazení zaaretované v poloze atd. Může to být ale jenom zanesené a bude třeba stačit vyčistit. S tímhle se ale bude chtít v servisu málokdo „mazlit“ a radši řekne „kupte si pane nové dualové páky“ :)

      0 0
      • Beduard  

        Tak jsem teď celé řazení rozebral a jedná se přesně o tento problém…zanesené to není, ale západka „neudrží“ ozubené kolečko.

        Zdá se mi, že pružinky zajišťující aretaci jsou již po smrti. I kdyby se dali koupit nové, o čemž dost pochybuji, tak ani nevím jak by se dali vyměnit.

        Nové řazení za 2700,– se mi zrovna kupovat nechce, tak nejspíše pořídím něco z nižších řad, snad Shimano LX Dual Control bude sloužit stejně dobře…

        Všem děkuji za pomoc a přeji mnoho šťastných kilometrů.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.