• rdx

    Tonouci se klady chyta :). Nesetkal se nekdo s prapodivne fungujicim razenimi Shimano Ultegra Di2 (s baterkou pod ramem). Razeni samo od sebe prestane fungovat, po nejake chvili se rozsviti zelena kontrolka (normalne sviti jen pri zjistovani stavu baterie) a razeni na chvili funguje a pak prestane – diagnostika nehlasi zadny problem. Cele se to neustale opakuje zelena blikne – razeni funguje … :) Vse bylo rozmontovano poslano do Shimana na reklamaci a samozrejme reklamace neuznana – vse funguje. Po namontovani zpet rezeni fungovalo (±3meisce) a ted opet ta sama situace …

    Kupovano komplet kolo ktere je jeste v zaruce, ale samotna vada neuznana …

    0 0
    • Smazaný účet  

      Zkus si to napíchnout na PC přes program etubeproject od shimana:) proklikej, co musíš tak dej update firmware.. někdy je u novych kol zastaralý na přehazovacce a nový na duálech a tak nějak to nefunguje. Vše by mělo být aktuální:) dej vědět jestli to pomohlo:)

      0 0
    • Tina  

      Skontrovala by som všetky kontakty káblov. Najväčší problém býva u pák. Kábel u páky by mal mať pred vstupom do do páky voľnú smyčku, aby sa kábel v prípade vytočenia riaditiek nevytrhol z konektora pák. Je možné že v tomto mieste sa ti to vyvaklalo.

      0 0
      • rdx  

        rozmontovane / smontovane to bylo nekolikrat, nefunkcnost pretrvala i po prekontrolovani. Jedine kdy to fungovalo bezproblemu bylo po navratu z reklamace :(

        asi cernej petr :)

        0 0
        • Tina  

          Takže neostáva ti nič iné iba ísť vylučovacou metódou. Sadu zapojiť mimo bajk a skúšať nahrádzať jednotlivé komponenty. Samozrejme potrebuješ niekoho kto má rovnakú sadu. Začala by som káblami.

          0 0
        • Johnnyxjr  

          Neruší ti to nějaké čidlo nebo computer?

          0 0
          • rdx  

            prozatim jsem zjistil, ze to nedela prehozovacka ani presmykac (po odpojeni jednoho nebo druheho problem pretrva). paky nemam jak otestovat, to budou muset az v servisu (kdo to samozrejme zase bude fungovat vsechno ok :))

            cidla jsem odmontoval, takze taky nic

            0 0
    • André Vebr  

      Nemáš jen vycvaklý kabel v páce? Dost se se stejným problémem setkávám u zákazníků. Každý visí na pákách a ten kabel vyskočí. Musí tam pevně zaklapnout.

      0 0
    • zdenek  

      Je to tedy OT, ale vybavilo se mi, jak jsem loni sledoval nějaký přenos ze závodu. Spolukomentoval to nějaký (bývalý) závodník. Řeč přišla i na používání elektrických sad. Komentoval to, že závodníci to vozí a jen hobíci se toho pořád bojí a hledají na tom mouchy…

      Jenže závodník má náhradní kolo v autě za zadkem nebo v depu. Takže může při poruše kolo zahodit a vzít nové. Jenže hobík má až do vyřešení po ježdění. Vlastními silami je to neopravitelné. Stát se to na dovolené, tak může jet domů. A pak ještě doufat, že mu uznají reklamaci. Jinak vysolí další ranec. :-(

      0 0
      • JakeF  

        Tohle jsi zkopíroval z nějaký diskuze o hydraulickejch kotoučovkách pár let zpátky, ne? Nebo snad z diskuze o odpruženejch vidlicích ještě o dalších pár let dřív?

        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • 1james1  

      Využiji toto vlákno. Dnes po sjezdu z kopce, při zařazení nejtěžšího převodu na prehazce a při pokusu o zařazení na lehčí převod nic a dělalo to jak v tomto videu https://youtube.com/…/ifpDa7Lcd2o?…

      Zkoušel jsem napojit na diagnostiku a prehazku to najde a chybu nehlásí. Zkoušel jsem odpojit a zapojit znovu kabely, odpojit baterku, ale nic. Teď to dělá jen po zařazení níž, že dostane signál a jemně cukne, ale nahoru už nic.

      Nemate s tím někde zkušenost? Je to Dura 11s Di2.

      0 0
      • milan.v  

        Co ten Crash Recovery Mode, nepomohlo by?

        https://youtu.be/rUkKqNN7HVI

        0 0
      • André Vebr  

        Čistě pro informaci (už jsem se s tím taky setkal) – kabel v páce jsi kontroloval, jestli je opravdu zacvaklý? Ono dost lidem se povedl vyklapnout tím, jak žmoulají vší silou páky. A tím, jak ten kabel drží omotávka, jednou to jde, pak ne, pak zase jo… a hlavně to není vidět.

        0 0
        • 1james1  

          Crash mode jsem zkoušel, nic :( kabely taky zkontroloval, ty jsou OK, do přehazky signál jde. Když dám tlačítko na nižší, tak v přehazce chvilku ťuká…

          0 0
      • Hykal  

        Takhle ta přehazovačka cvaká, když je zablokováná a servo s ní nemůže pohnout. Takže bude nejspíše něco upadlé nebo zablokováné.

        0 0
        • 1james1  

          Rukou ji dokážu posunout do maxima, mám zrovna některé díly Di2 nachystané na druhé koli. Zkoušel jsem vyměnit kabel od páky, zkusit jinou páku, jinou baterii a stejný stav. Asi to vypadá na tu přehazku, že se ji něco stalo :(

          0 0
          • Hykal  

            Rozebrat, vyzkoušet jestli se samotné servo hýbe a jestli není něco zadřené ohlé nebo upadlé.

            0 0
      • Fathlete  

        Mně se stalo něco podobného, rozdíl byl v tom, že dolů řadila úplně v pohodě, ale nahoru se tomu nechtělo, někdy šla, ale pomalu a někdy zůstala na pastorku a cvakala úplně stejně bez pohybu – teda náznak pohybu tam byl. Občas se taky zařadil vyšší pastorek, ale hned to zas přeřadilo níž.

        Kupováno nové kolo na podzim, reklamace 18.3. a uznáno, ale přehazovačku stále nemám – není skladem tvrdí shimano. Koupil jsem novou v zahraničí (o 2k levnější jak v českých shopech) jinak bych se z toho zbláznil.

        Jinak diagnostika napsala error, nic víc.

        Ten crash mode moc nechápu, doma jsem to zkoušel, když jsem přijel z vyjížďky a nechtělo to moc řadit (myslel jsem, že vybitá baterka). Na stojanu se mi stalo, že to zůstala zařazeno jako tobě a ani se to nehlo. Po deseti minutách jsem k tomu přišel a už to zas řadilo po celé kazetě (ale pořád zpomaleně).

        0 0
      • Chlebovnik  

        Jsi si 100% jistý, že máš spodní doraz nastavený správně? Tedy, aby neblokoval přehazovačku při přeřazení na nejmenší pastorek a zbývalo jí dost místa směrem ven na „overshift“?

        0 0
        • 1james1  

          jj, spodní doraz jsem zkoušel povolit, ale už před tím to bylo OK. Řadilo to rok krásně – přesný, rychlý a nehlučný. Od prvního nastavení jsem do toho nemusel šáhnout…

          0 0
    • Ter-exx  

      Zdravím, taky prosím o radu ohledně di2.zkoušim rozchodit elektronickou sadu na starých klikách sh fc6700 ,ale přesmyk mi to nebere.když mám doraz daný na max ,tak to z malé placky na velkou nepřehodí.otáz­ka:vyřeším problém jiným převodnikem?

      Zdá se,že rozsah toho smyku (di2 2×11)není pro starší kliky použitelný.

      0 0
      • Hykal  

        FC 6700 mají řetězovou linku 43,5 mm stejně jako fc r8000 takže chyba bude někde jinde. Ladíš to podle návodu?

        0 0
        • Ter-exx  

          Dík za odpověď,popravdě …návod nemám,jen jsem zkusil šroubek dorazu dát tak ,abych to dostal na co největší rozsah a pořád je to málo .nechci nic podělat tak sháním rady,pak popřípadě navštívím odborníky.ten návod bych ale rád měl…kdyby někdo poslal…diky

          0 0
          • Vilém  

            A to je takovy problem stahnout si manual sam?

            1 0
          • Hykal  

            Tak hlavně ono ten návod je jak v aplikaci pro telefon, tak v aplikaci pro pc. Jestli nemáš bezdrátový modul, tak etube aplikace do pc s nabíječkou do usb a ono tě to navede.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.