• pee.tr

    Mám problém, že aby mi po čase nezačlo ve vidli lítat uvolněný kolo (už jsem několikrát s dost uvolněným najel destíky km, než jsem to zjistil) ;-) musím rychloupínáky neskutečně urvat takovým způsobem, že mívám pak problém je rukou povolit. Což ještě doma si poradím, ale až jednou píchnu na závodě, tak bych taky s vysílenou rukou na to moh jen koukat, páč tlakem do párčky se zavře snáz, než to tahat ven (ruce namakaný nemám) ;-) Na silničních kolech jsem nikdy takovej problém neměl – naopak, tam to upínám relativně z lehka a stačí to. Dokonce jsem kdysi slyšel o někom, kdo je hodně urvával, až mu jednou rupla osička. Čím se to na mém MTB vyřeší? Koupit nové a jaké? Co jsou zač ty současný netuším, středy jsou Superior. Díky

    0 0
    • ememem  

      tazko povedat, vymen ich a uvidis. poniektore taketo akozezanckove mavaju problemy s tymi plastovymi podlozkami po excentrom ktore sa vymackaju a potom to robi to co pises.

      0 0
    • Joseph de Sax  

      většinou je to tak, že jaký pán, takový je i krám…

      0 0
      • lidumil  

        Konečně moudro – platí i o Tobě? …jezdím vývojové typy dílů, které nikdo jiný na kole nevozí… exotické díly … exot…de Sax

        0 0
    • MirosPikos  

      Asi bych se zkusil někoho zeptat a vyzkoušel bych jiné a pak případně koupil nové. Rozhodně bych to ale s tím utahováním nijak moc nepřeháněl. Může to být festovně utáhlý, ale zase rozumně, aby to šlo povolit a nic se nezničilo.

      Možná bys mohl vyfotit o jaký upínák jde a o jakou vidlici. Pak ti třeba někdo poradí s podobnou zkušeností.

      0 0
      • pee.tr  

        Nedrží už novýho, i když na tom už pátým rokem jezdím. Hlavně mívá vakl přední kolo. Ale občas i zadní, třeba po smyku. A když nemá zadek vakl, popraskává mi tam při šlapání a rtezonuje to celým rámem, dalo mi dost koumání, než jsem odhalil, že musím povolit a opět utáhnout rychloupínák a je ticho. Tzn., že tam k nějakým pochybům dochází. Na předek jsem dal o víkendu novýho Epicona v domění, že třeba bude držet lépe, jsem to tolik neutáh a včera jsem přijel z práce (od pondělka necelých 100km tak ze třetiny terénem) a kolo se ve vidli mlelo jak splašený. Při odemčený vidli to v terénu člověk téměř nezpozoruje. Foto dodám.

        0 0
    • kubad  

      jak už tu padlo puč si od znameho jiné upínáky na vyzkoušení, pak se uvidí

      0 0
      • pee.tr  

        Nápad dobrej, ale hůř proveditelnej. Neznám bohužel nikoho, kdo má doma v šupleti druhý upínáky a z kola mi je nikdo nepůjčí. No, počkám, jestli nekdo nějakou zkušenost nenapíše a případně se poohlédnu po nějaký alternativě v krámě. Bylo by případně nějaký doporučení konkrétního typu, značky?

        0 0
        • kubad  

          http://www.bbbparts.cz/…!

          tyhle budou držet super, pokud ti nevadí že sou na imbus

          0 0
          • MirosPikos  

            Tohle vypadá dobře, vždycky mám raději něco hůře sundavacího. Máš s tím předpokládám osobní zkušenost.

            0 0
            • kubad  

              jasne jinak bych ti to sem necpal, levné a spolehlivé

              0 0
          • pačes  

            Jak píše Kubad, a já ze zkušeností přidám, nejlepší poměr spolehlivost-výkon-váha-cena (doufám, že jsem na nic nezapomněl)a dělaly se už v minulým století, třeba Tranx-X

            0 0
        • mr.antik  

          Starých shimano upínáky bude mít spousta lidí, ja jich mám taky několik, ale jsem z druhýho konce republiky. Napiš do vlákna pro Socky…

          0 0
        • ememem  

          tak si kup najlacnejsie ocelaky par za 3E a ked to bude ok tak je to jasne a mozes spekulovat ze ci ich nechas alebo kupis tune za 150E :-)

          0 0
        • miki  

          V sobotu jedu na Lipno ,můžu Ti vzít na odzkoušení DT swiss RWS.Myslím že s nima by to určitě mělo držet .

          0 0
          • miki  

            taky tu mám rychloupínáky shimano ,Ty Ti můžu věnovat za plechovku piva Plzenskýho prazdroje.:-)))

            0 0
            • pee.tr  

              Plechovku ti rád koupím. ;-) Už jen za tu nabídku. Netvrdím, že je vezmu, ale potkat se tam můžem. Snad v cíli. :-) Napíšu ti na maila. Díky.

              0 0
    • ravag3r  

      Jediný upínáky který se mi nepovolujou jsou Shimano. Všechno co má vložku k excentru z plastu je šmejd. Třeba titanový A2Z byly smrtelně nebezpečný, Novatec jakbysmet.

      0 0
    • Excel  

      Tento problém můžu potvrdit u základního modelu RU American Classic s plastovejma bazmekama. Už při utahování nebudí důvěru a povolujou se, u předního kola i u zadního, musí se to kontrolovat – šmejdy.

      0 0
    • c0d3r  

      kup novej.. stoji to par stovek… jinak to nepretahuj to utahovani.. staci jen aby to drzelo.. pak se to takhle kurvi kdyz to natahujes mrte … jinak doporucuju pevnou osu (ac mam sam co mluvit kdyz mam na obou rychloupinaky… le budu menit vidli s kolem tak cekam ted… tam to bude na pevnou dvacitku)

      0 0
    • Daf  

      Tohle dělají upínak s plastovou vložkou. Ta se časem vymačká a pak to nedrží. Nejlepší jsou upínáky Shimano a velmi dobré jsou i kompozitové Ma­vic.

      0 0
    • smith22  

      myslim, že vím co máš za problém…měli sme doma dámskou Integru – Authora a byly tam ty šunty s těma plastovýma bazmekama co tu kluci už zmiňovali(setkal sem se ale snima i na jiných kolech).Největší problém těchto upínáků je, že když jich chceš utáhnout tak utahování nefunguje v celým kroku té páčky ale jen tak zhruba do půlky chodu.Jakmile je přítáhneš víc k vidlici tak to jakoby znovu povolí, že s upínakem můžeš hýbat a kolo ve vidli není dostatečně dotáhlé – a tohle nutí majitele tyto úpínáky dorvávat co největší silou aby se to náhodou na cestě nepovolilo – pak vzniká přesně popisovaný problém, že jdou strašně těžko povolit – né z důvodu že bys byl slabej – to má problém povolit každej natož nějaká ženská by si vůbec neprdla.Je to přesně jak si napsal – dorvat a dotlačit k vidli je to snažší než to pak konečkama prstů kvůli blbýmu přístupu rvát od vidle nazpět.Nechápu jak tohle může být vůbec prodejný -když to chcete dotáhnout normálně tak to musí být odehlý od vidle, že se zdá že to může kdykoliv povolit a když to člověk přitáhne k vidli tak se to povolí – chytit a hodit přes plot k sousedovi.

      Třeba tento jednoduchej systém Shimano funguje bezchybně a hlavně není potřeba jej moc dorvávat – spíš naopak se to nemá

      0 0
      • kyl  

        Nejhorší jsou snad upínáky co dávali ke kolům Khamsin,po utažení se páčka sama zas otevřela.Ani jsem snima nevyjel a hned je vyhodil.Všechny upínáky mám s tou plastovou vložkou a nikdy se mi žádnej nepovolil nebo vymačkal.

        0 0
      • voytaa  

        To shimano je perfekt, sám jsem byl z povolování zadního kola už zoufalej a tenhle systém to v pohodě vyřešil. Škoda jen, že nejsou moc k dostání upínáky tohohle typu, co by vypadaly trochu líp, funkce tady jasně převyšuje formu:-)

        0 0
      • pee.tr  

        Ano ano, přesně tak, když je dotlačím přes stav souběžný s jízdou, tak se to zase povoluje. Alespoň tak soudím podle toho, že právě za tím stavem už ta páčka jde lehčeji. Proto se i snažím, abych ji přes stav souběžný s jízdou nepřetlačoval. I tak ale drží blbě. Přikládám slibované fotky na ukázaku o jaké rychloupínáky jde.

        0 0
        • kyl  

          Tyto mám v červené barvě a nemám problém že by se povolovali nebo nedrželi.

          0 0
        • DaSnail  

          no len esli ten stav souběžný s jízdou neznamená že to máš nejak blbo utáhnuté..

          0 0
          • smith22  

            nemá, jedině tak to totiž drží – ale zas má člověk pak strach, že to není dotáhlý dostatečně a že se to může otevřít…

            0 0
        • smith22  

          Popsal si to naprosto přesně – jak to dotlačíš více tak jde cítit, že páčka povolí a jde lehce tím pádem není dostatečně kolo přitaženo – řekl bych, že je to dáno tou blbou konstrukcí té plastové misky ve které ta páčka chodí.

          Sežeň si někde ty Shimana jak sem na ně dal odkaz trochu výše a budeš spokojen – jde tam pěkně dávkovat síla přitažení a dotáhneš je krásně až do konce – nejsou ani drahý – a hlavně budeš mít pokoj než se stím takhle pořád trápit.

          cca před měsícem sem úpínal matce kolo do vidle a byly tam taky ty šmejdy – padlo pár sprostých slov a pak sem to dorval co to šlo protože když sem pomyslel kde stím všude bude jezdit z kopce tak sem z toho neměl moc dobrej pocit – jak už sem ale psal takhle se to dorvávat nemá!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.