• Adam1985

    Zakládám tento thread víceméně průzkumně, protože jsem se všiml, že značky jako Merida, Author se tady netěší velké oblibě a zajímalo by mě proč to tak je? Já osobně jezdím na Meridě 7. sezónu a jsem spokojený – asi bude někdo namítat můj prasklý rám, ale bohužel…já to zas tak dramaticky neřeším, hlavně že to opravené. No a jak se dívate třeba na toto: http://www.author24.cz/…or-A-RAY-1–0 ? Fully od Authora se mně dlouho líbí, ale zajímalo by mě, jaké jsou? Má s nimi někdo os. zkušenost? Díky, Adam.

    0 0
    • Hejdik  

      No ono to s tou averzí bude asi tak,že jsou to prostě profláklé značky.

      Když se zeptáš nezasvěceného člověka,jaké zná značky kol,tak ti 90% lidí odpoví „Merida,nebo Author“.

      A to bude asi ten hlavní důvod.

      0 0
    • Adam1985  

      Jasan, takže je to spíš o tom, že jsou to značky lidu. To je mně celkem jedno – ale co třeba konkrétně to kolo, co jsem dal odkaz? Já totiž furt uvažuju o tom, že bych si vyhlédově udělal radost s novým kolem (už je dlouho zima a leze mně to na mozek:-) , no a docela by mě zajímalo, jak jsou na tom full MTB s cenou max. 25tis. kč – např. ten Author, nebo Kellys Skain, nějaká Merida…nikde na netu jsem nenašel recenze majitelů těchto kol, tak mě to docela zajímá…nebo by jste se na full MTB za 25tis. kč vyprdli a koupili radši HT? Docela mě ten full láká už z toho důvodu, že když zajedu do přírody, tak na současném kole to dost skáče – samozřejmě se to dá vydržet a není to žádný konec světa, ale co tam pořád čtu o fullech, tak tam je i dost velký podíl na pohodlí a tudíž celkovém pocitu z jízdy. No, su z toho trochu zmatený, ale 50tis. kč na kolo nemám.

      0 0
      • PatrikL  

        ja by som nemal problém zobrať fulla od authora, ala na tom čo si dal sa mi nepáči systém pruženia a preto by som uprednostnil klasický 4-čap ako má kellys, haibike… alebo prepákovaný jednočap ako používa merida. Prípadne giant trance sa vo výpredajoch pohybuje okolo tej ceny… Osobne by som odporučil si ešte trochu priplatiť :)

        0 0
        • mr.antik  

          asi tak, author má potřebu něco „vymejšlet“, v této kategorii bych vsadil na osvědčený rámy, který používá spousta levných značek a lyší se jen barvou. Ve výprodejích z slušné ceny.

          S větším rizikem bych šel i do staršího, ale když třeba vzpomenu na Giant Reign co tu prodával uživatel Krokus asi za 30tisíc, tak se dá vybrat i v bazaru.

          0 0
          • krokus  

            Nakonec jsem ho prodal tuším za 29 tisíc a byl jsem rád. Nedlouho potom jsem ty peníze nacpal do upgradu Sparka:-)

            0 0
      • Hejdik  

        No 25K je na fulla zatím ještě kapku málo,pokud už chceš něco slušného.

        Ale není vyloučeno ,že když budeš šmejdit,tak objevíš nějakou výprodejovou akci se slušnou slevou a nebo by taky nebylo marné poohlédnout se po nějaké dobré bazarovce.

        0 0
      • Jenda  

        koukni treba na www.mojekolo.cz nebo www.bradsky.cz tam se daj sehnat hezky kola i v tebou hledany relaci, pripadne se podivej treba na www.velohanak.cz na vyprodej nejaky testovacky – podle me optimalni zalezitost – vetsinou na to dostanes plnou zaruku a byva to s velkou slevou

        0 0
        • Adam1985  

          Díky za cenné odkazy – na mojekolo sem tam mrknu, ale víc web. stránek neznám, kde by se prodávaly kola. Takže budu sledovat!

          0 0
      • jaja.k1  

        Takže teda konkrétně k tomu kolu v odkazu:

        Vloni jsem si stavěl kolo na rámu A-ray+ (rozdíl je v barvě a v tlumiči FOX RP2). Finančně jsem to musel dost přiškrtit, takže EPICON (+ olejové mazání a 120mm zdvih), mechaniky BB5, mix Sram, … . Výsledkem je kolo s hmotností 12,2kg (včetně pedálů, rohů, blikaček, … )se kterým jsem zatím spokojen.

        Při zdvihu 105mm je podle mně jednočep rozumné řešení vzhledem ke hmotnosti rámu a náročnosti na údržbu.

        0 0
        • Adam1985  

          Jednočep/čtyřčep? Na první pohled je jasné, že se jedná o různý počet čepů, ale jaký to mám vliv na jízdu? ev. údržbu a životnost celého přepákování? Někde jsem četl test Kellys Beast a tam to přepákování zrovna nechválili a byli i docela udiveni – údajně se to mělo celé pohnout…a toho bych se nerad dožil, teda pokud se pro toho „levného“ fulla rozhodnu. Otázka je potom, jakým stylem to testovali a jak moc se k jejich styli přiblíží ten můj…

          0 0
          • jaja.k1  

            O tom, jaký vliv na jízdu má který systém se tu asi dočteš mnoho moudra – stačí hledat.

            V podstatě jde o to, že při propružení se mění vzdálenost mesi středem a osou kola a to může způsobovat „tahání za pedály“. Dále pak může mít na pružení vliv zadní brzda – tuhnutí pružení.

            Při takto malém zdvihu a při vhodně umísěném čepu ale já nic z toho nepovažuju za nějak velký problém.

            Ohledně údržby je asi zřejmé, že je jednodušší a levnější vyměnit ložiska v jednom čepu, než ve čtyřech.

            U jednočepu je navíc celá zadní stavba spojena do jednoho celku a může proto být buď tužší, nebo při stejné tuhosti lehčí (to už jsou ale jen moje dedukce a určitě se najde spousta lidí, kteří budou tvrdit něco jiného).

            0 0
            • kubad  

              jj takhle to může, ale nemusí být a o tom je právě vývoj rámů které velké značky mají a dokáží systém vychytat, ne jak u jiných kteří jeden rok nakoupí z katalogu a druhý rok už to neexistuje protože to nebylo ono :-)

              0 0
    • Radek Broz  

      Prostě je to šunt:)

      0 0
    • Martin.K1  

      Mám loňskou verzi ERA 2.0, kterou jak koukám na jejich web pěkně podražili, koupil jsem jí lehce pod 30 tis.

      No ale ke kolu, jsem spokojený, jen s ním nemám tolik najeto abych mohl říct klady a zápory. Zatím to byly malé nedostatky, třeba hadice k zadní brzdě vypadávala z těch přblblých úchytů, ale co jsem koukal na jíný rámy, mají to řešený stejně, dal jsem tam pár el. pásek a je klid. S kolem jsem spokojený, víc ti k tomu asi nedokážu říct.

      0 0
    • Honzyn  

      Fully od Authoru me vubec neberou,ale ta jejich 29ka model 2011 se mi zamlouva,je skvela v pomeru cena/osazeni a na dulezitych dilech se pri stavbe nesetrilo.Dilema tzv.znackove nebo neznackove kolo,nebo tuctovka/kultovka ci hand made…to resi pozeri,lestici a mala decka.Merida ma jednoznacne kvalitnejsi ramy nez treba Gary Fisher,potazmo nyni Trek.Nebo praskajici ramy Rocky Mountain ETSX taky nejsou zadnou neznamou.

      0 0
      • Adam1985  

        A to mě zas ty fully od nich berou – jak jsem psal, trvá to už delší dobu. Vloni v létě jsem se rozplýval na jezdím takovým v Chorvatsku – i když je pravda, že to ještě nebyl na světě Kellys Skain, no a teď babo raď!:-)

        0 0
        • Adam1985  

          Je tu někdo n afóru, kd má Kellys Skain? Ve vyhladávači nikdo!:-( Docela by mě zajímalo, jestli to kolo má smysl a uvedená cena je adekvátní.

          0 0
          • juris3  

            Ja bych ti doporucoval si zajet na TestFest a pak teprve kupovat. Za cely den tam otestujes mraky fulu a pak budes mnohem chytrejsi. Da ti to moc. Uvidis.

            0 0
            • Fana.A  

              Tam ale Artur zatím nebyl.

              0 0
              • Al Stra  

                to ale vůbec nevadí

                0 0
              • bochov  

                Jezdim s dvema kolegy,kteri maji authora a nikdo z nich si nestezuje a ty kola zrovna nesetri dalsi jezdi meridu a take je spokojenej tak to neres a kup si co se ti libi.

                0 0
                • roud  

                  max si z něj budou ostatní dělat srandu xD xD xD

                  0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Jestli ti jde o rám, tak já mám Kellys Flown, což je to samý.

            0 0
            • Adam1985  

              A co přepákování – po roku jezdění žádné problémy v podobě nechtěných vůlí? Ten Skain se mně moc líbí – je preavda, že tvé kolo je na tom líp s komponentama, ale pro mě by byl i Skain dostačující. Teď mám kolo na Deore, moc ho nešetřím a drří statečně už 4. sezónu! Adam

              0 0
              • v POHODÌ klokan  

                Funguje krásně, ale objevily se na něm po pár měsících dost nepříjemný zvuky ze zadních čepů zadní stavby. Rozebral jsem to, promazal a dobrý. Ale po nějaký době zase začalo v těch čepech trochu lupat. Ještě se mi nepodařilo se toho úplně zbavit :-( Ještě se na to před jarem podívám. Ale myslím, že to bude spíš problém kusu a na všechny tyhle rámy bych to nezobecňoval. Jinak jsem s ním fakt spokojenej.

                0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Tedy, mně se líbí ten novej carbonovej artur:)

      0 0
    • Tomcat  

      Author fully neumí.

      Přes různý technický problémy který asi nejvíc vyvrcholily aférkou s technologicky odfláknutým Azone , mají velice špatný poměr cena – výkon. Takže to kolo se ti může vzhledově líbyt , ale někdo ho zaručeně dělá o nějakou tisícovku až desítku levněji. Tohle platí i pro jiné značky. Pokud jde za značkou tak stejně všechny argumenty jdou stranou.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Pokud budeš schopný sehnat samotný rým ERA carbonu jiného výrobce, tak pak řeknu, že jsi měl pravdu, ale takhle je to prostě jen nějaká myšlenka…

        0 0
        • bochov  

          Ja osobne se drzim Scotta je to takova moje modla jeste z dob totality.

          0 0
        • Tomcat  

          Trochu mimo mísu ne? Bavíme se tady o celých kolech. ERA Carbon se jako rámový set co já vím neprodává, takže to je opravdu jen myšlenka.

          Ghost, Stevens , Canyon , Superior atd…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.