• Bajkerova babička

    Ahoj.

    Prosím,máte ,a myslím si,že ano,zkušenosti s těmito návleky?

    Endura MT500 Overshoes

    0 0
    • Bajkerova babička  

      A nebo místo návleků na tretry,zimní cyklotretry,ale za přijatelnou cenu.Děkuji.

      0 0
    • vasek80  

      http://www.bike-forum.cz/…retry-3.html#…

      Třeba já jsem na nohy chabrus, mě nakonec ani ty Endury nepomůžou a pod 5 st. mám po hodině totál zmrzlé prsty.

      0 0
    • jecnak  

      Pokud neobracis kazdou stokorunu, tak jednoznacne zimni tretry. Ve finale te to vyjde i levneji nez xkrat kupovat zimni navleky, ktery stejne nefungujou.

      0 0
      • Bajkerova babička  

        Dík za reakce .Taky jsem si myslel,že budou lepší zimní tretry.Jen jaké vybrat.Nebude to lehké,a taky nejsou nejlevnější.

        0 0
        • blaf  

          shimano ma celkem dostupne zimni tretry, a spatny imho nejsou

          0 0
      • karliner  

        Pokud někdo jezdí Tvoje objemy, tak se nedá nesouhlasit, ale třeba na můj zimní zevling (400–500/zimní měsíc) návleky v kombinaci s dobrými ponožkami a podložkou do boty stačí a návleky vydrží x zim. Pokud tedy mluvíme o silnici, na biku jdou zničit za jedno odpoledne. Ale abych byl úplně objektivní, i já už mám zimní tretry objednané – Shimano MW81..

        0 0
        • jecnak  

          Jasne, kdyz se poradne votuni izolackou tak vydrzi :-) Zas ale tezko porovnavat, kdyz nekdo potrebuje na stejnou teplotu zimni tretry a vlneny ponozky a nekdo jede v klidu v letnich.

          0 0
    • rasken  

      Endura MT500 Overshoes jsou super koupil jsem je a nohy jak u kamen

      0 0
      • Rychlej turista  

        To věřím, protože Rasken byl schopen v zimě chodit i bosky :-)

        0 0
      • vasek80  

        Já s nima pod 5st. nad nulou mrznu a po hodině necítím konečky prstů

        Dokonce mám tretry s nima doma v teple a než jdu na kolo jdou na radiátory.

        0 0
        • Bajkerova babička  

          Takže to nebude jednoduché. No děkuji Vám všem,za příspěvky.

          Pak Vám dám vědět,jak jsem se rozhodl.Asi to bude trvat.

          Není moc času.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Na zimní ježdění to chce jednoznačně zimní tretry. S návleky se v zimě jezdí taky, ale jako s vrchní vrstvou. Bez zimních treter pod nimi to nic moc neřeší.

            NW Celsius GTX byly v době, kdy nic jiného nebylo, pecka (mám je už 8. rokem a stále jezdí), ale jsou úzké. Shimana jsou široká, mám SH-MT91.

            0 0
            • pee.tr  

              Přemýšlím o nich, ale pořád mi vrtá hlavou, jestli neomezuje ta vysoká bota pohyb v kotníku. Kdysi jsem jezdil párktát v podobných pohorách na obyč. pedálech a nic moc teda. Mně zebou vyloženě špičky prstů, především palců a k tomu nepotřebuju vysokou botu. Na kotník je mi teplo i v letních tretrách bez návleku při –10C. Mám shimana M087 a přijde mi, že si příliš mačkám prsty do tvrdých podrážek a tím si omezuju jejich prokrvení. Ovšem dost záleží asi i na situaci těla a nastartovanosti krevního oběhu. Jezdím denně cca 50minut do práce a zpět. Ráno mě zebe už i těsně nad nulou, ale při zpáteční cestě ani v –6C nezebe. Návleky mám až od října force hot 4mm.

              0 0
              • Rychlej turista  

                V pohybu nevadí vůbec, vzadu jsou pro achillovku vykousnuté. A na chůzi jsou úplně perfektní. Jen když jdeš po chodníku a šlápneš na kamínek, tak se lidi ohlížejí, co to za děsnej randál, jak ho kufr drtí :-D

                0 0
    • ememem1  

      vsetky navleky maju jednu nevyhodu a sice ze ak v nich trocha chodis tak ich velmi rychlo roztrhas. na silnicke to teda sice vydrzia ale poti sa v tom noha, vobec sa to neodvetrava takze ti je v konecnom dosledku v nich aj tak zima. pokial je sucho tak je imho lepsia hruba ponozka jak navlek. inak je to skor nudzove jak systemove riesenie tak ak mas na to tak isto radsej zimne boty.

      0 0
      • Delkim  

        nejen z neoprénu se návleky dělají, pak s tím pocením nemusíš mít žádný problém

        WindStopper, Gore-Tex, Polartec, atd… tohle všechno jsou již dneska běžné materiály na návleky

        když je 5–6 nad nulou tak si beru jen GoreTexové návleky, hlavně jako izolace (ochrana) proti větru a do tretry Merino ponožky a je mi akorát a noha se potí naprosto stejně jako kdybych ty návleky neměl…

        samozřejmě kdybych si vzal 4mm neoprén tak to je o něčem jiném, ty si beru když je kolem nuly a pak je mi ale i jedno, když se noha zpotí, hlavní je aby byla v teple :)

        0 0
        • ememem1  

          ja sa asi potim trocha viac jak bezne cize u mna to moc nefunguje.

          a sice som to neskumal ale kolko je pomer ceny gore navlekov a zimnych tretier?

          inak ja v zime na mtb proste nahodim platformy a jazdim v normalnych zimnych botach. na silnicke by to asi bolo trocha cudne, to hej.

          0 0
          • Delkim  

            už se to tady řešilo stokrát, pokud samozřejmě jezdíš v zimě pravidelně a ne třeba jen Silvestrovský výlet, tak ty zimní tretry smysl mají

            zimní tretry jsou tak 2–4× dražší než Gore návleky, nicméně pokud se bavíme o mrazu, tak Gore návleky samozřejmě nestačí a do pořádného mrazu ani neopren+gore+flaška rumu :)

            já chtěl jen upozornit na rozdíly v materiálech, někdo si pod návleky představí jen ten neopren a přitom se dělají i třeba letní verze (aero atd…)

            0 0
            • ememem1  

              +flaška rumu :) – avotomtoje

              0 0
            • Lister  

              Pokud boty nejsou vyloženě drtiče mrazu, ta jsou využitelné klidně pod 15 st a pod 10 už úplně bez potíží. Takže se klidně může stát, že v zimních pak odjezdíš delší dobu než v letních.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Já většinu v zimních odjezdím, letní tretry beru, jen když je opravdu hezky :-)

                0 0
                • antt  

                  nápodobně, pořídil jsem loni v tomto čase zimní SH-MW81 a jezdil s nimi do května a letos je vozím uz od konce září a paráda, jen se mi už podažilo natrhnout membránu z venku na patě, ale to opraví flastr na duše :)

                  0 0
                  • Lister  

                    Je zvláštní, že tohle si lidi vůbec neuvědomí. Prostě když je zima, tak vezmu tyhle boty klidně uprostřed června, naopak v listopadu, když je přes 20 tak se v nich přece nebudu potit a vytáhnu letní. Mám to tak 50/50 odježděného času.

                    0 0
                    • antt  

                      asi tak, pokud je třeba po dešti nebo před deštěm, tak je bez váhání nazuju a může být klidně i dvacet stupňů. Noha se nějak extra nepaří.. samo že s tenkou ponožkou. Mimo to, děsně na ně letí kočky (:

                      0 0
                  • DaD  

                    Obracím se na tebe jako majitele Shimano MW-81.Chci tyto botky,ale budu jezdit naprostou většinu času na silnici(speciální silniční tretry nechci kvůli omezenému rozsahu použití)jsem schopný odjet tříhodinový švih v letních tretrách s návleky při cca 3–5 ti stupních,ale je to opravdu na hraně.Tyto zimní bych také jezdil s návleky a to už jen kvůli stříkající vodě od předního kola a od aut.Zajímal by mě tvůj názor,potažmo všech,na tuto situaci.Na silnici je díky vyšším rychlostem ta zima nepříjemnější než na biku a tak se ptám,budou stačit a nebo mám koupit ještě něco teplejšího?

                    0 0
    • Hynas  

      Nejlepší návleky na tretry jsou zimní tretry.

      Můžu doporučit Shimano MW81, jen je potřeba se vejít do jejich velikostní tabulky a vzít o číslo až dvě větší.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.