• faster

    porad-tě mi nějake hodně dobre termo navleky na tretry.uvažuji o BBB.

    0 0
    • brantec  

      ja mam od BBB HeavyDuty a dneska sem jezdil 2,5 hodky a poslendich 30 min uz mně byla do prstu pekna kosa:-/ tretry mam spesly MTB Comp, priste si dam do spicky noviny, snad to pomuze.. od BBB by byly lepsi asi ty Hardwear..aspon podle toho co pisi na netu: Tyto návleky nedávno získali ocenění VELO TIP – drtič mrazu !!! :-))

      0 0
    • RomanH  

      Neoprenovy Axony s podrazkou.

      Pokud je priblizne nad 5 stupnu, dost se v nich poti noha a pak je nasledne zima. Pokud ale prituhne, jsou fakt dobry (ve velkych mrazech jeste davam noviny pod vlozku tretry).

      0 0
    • Martinkaa  

      Pekacek ma navleky BBB Hardwear a jsou pry opravdu dobre – ve Velu nekecali :-)) Chi si je koupit taky. Navic mi prijdou docela pekne udelane. Maji na podrazce kevlarovou vystuz, na neoprenu jeste nejakou hladkou povrchovou upravu, ktera ma jeste vice odpuzovat vodu a navic jsou paradne prilnave, takze to na noze nevypada jak ploutve :-)

      0 0
    • Palba  

      2je cyklo ponozky botky 2je ustrihly stary ponozky (na spicky) – dam zvrchu na botky a na to: windstoper 0–10 oC neopren pod 0 oC

      0 0
      • littlebiker  

        tak to je sila,asi su stastny jedinec,ale ad 10stupnu jezdim este bez navleku a je me krasne,za hodinu a pul teprv zacinam citit,ze me fuci na prsty.mam Axon edge

        0 0
        • Palba  

          dyt jo pres 10 stupnu uz navleky neberu. tzn. mam jenom dvoje pomozky. A jak uz je tak 15 a vejs, tak asi jenom jedny, tusim o)

          Ono hodne zalezi jaky ma clovek prokrvovani. Proc ma nekdo studeny nohy a ruce klidne i v lete? No asi by to musel rict nejakej odbornik, ale ja spim treba celorocne s tlustyma ponozkama na nohach (cistejma :D)

          0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Já jezdím bez návleků tak do tý 0°C, to se ještě dá chvíli přežít (tak 2 hodiny). Pak nasazuju Force neoprény nebo Gore windstopper (i když je to úplně jiný materiál, tak pomáhaj asi stejně). No ale stejně začnou prsty po pár hodinách mrznout. Když se na nohy dostane sníh, je to špatný. Pomáhaj hlavně proti větru.

          0 0
      • JancA  

        A JAK DLOUHO TO NAZOUVAS?:)

        0 0
    • RUR  

      Levny, za sezonu(mozna dve) budou nadranc. Jinak BBB Heavy Duty celkem OK. Imho staci ale cokoliv co neprofoukne a poridit slusny ponozky. Treba z merina(novo­zélandská vlna).

      0 0
    • Lister  

      Má někdo zkušenost s návleky Kalas Thermo nebo Cycloschein zimní návleky.

      Hledám něco, co bude mnohem teplejší než klasické Roubaix návleky, ale zase to musí být prodyšné. Mám obyč roubaix, ale v těch je pod 10 st. zima a pak neoprén, ale to je tak do 90 minut, pak se nohy zapaří a začne to být nepříjemné. A to ani nemluvím o stálém vysoušení treter. Hledám tedy kombinaci – něco co nabídne tepelný komfort neoprénu, ale bude prodyšné skoro jako klasické návleky. Odolnost proti vodě neřeším. Nefuk nechci, spíše něco co funguje silou svého materiálu.

      0 0
      • Lister  

        Doplním složení materiálu Thermo: 26,7% Polyamid / 6,7% Elasthan / 33,3% Polyuretan / 33,3 Polyester – to ale asi moc víc neřekne, chtělo by to asi reálnou zkušenost, jestli to vůbec dýchá. Ty cycloschein by měly být s prodyšností v pohodě, to je vlastně jen vrstvená lycra.

        0 0
        • Lister  

          tak nakonec zvítězil Kalas – vypadají dobře, na pohmat hodně teplé a asi něco páry propustí. Co ale nezafungovalo dobře, je značení velikostí. Vzal jsem velikost 4 doporučenou pro boty větší než 42,5, ale i když mám 43, tak v tom bota hodně plave, takže asi bude výměna :-(

          0 0
    • Gronholm  

      Asi tady budu za podivína, ale nad 5 °C mě stačej hodně tlustý (nejtlustší) froté ponožky ;-) Sice estetickej dojem je za 0 bodů, ale zimě mě v tom nikdy nebyla. Tretry mám spešly sport. Nebo to bude 13tkou nohou, co mám :-D

      0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Kdyť jo, já taky nad 5°C mám jen tlustší ponožky. Do letoška jsem jezdil v zimě úplně bez návleků (neměl jsem je), ale po několika vyjížďkách v –9°C a stejném počtu omrzlých nohou jsem si konečně jedny windstopperové Gore pořídil. Je to s nima dost rozdíl, ale neoprenové budou ještě teplejší.

        0 0
    • papla  

      Zdravim nevite kde se daji kooupit ty hrejive vlozky. Tahne me solidne od kufru a pry by ta vlozka mela pomoct. Diky

      0 0
      • Wojtek  

        na toto pomáhá alobal,jinak sem je viděl na stránkách sidi

        0 0
        • Lister  

          mám upgradovanou verzi :-) – vzal jsem vložku, obkreslil ji na izolační alu. folli, která se lepí za radiátory, vystřihl to, oboustrannou kobercovkou jsem to přilepil k té vložce kovovou plochou směrem ke kufru a dal zpátky do tretry. Dost to pomohlo, ale je potřeba mít trochu místa, ta izolace má sílu tak 2–3mm.

          0 0
          • Wojtek  

            to já vzal asi 5vrstev alobalu,obstříhl podle vložky,nalepil koresem k vložce a dal do tretry

            0 0
    • Papuča  

      Napriklad este pomoze aj prelepit spicku tretry izalcnou paskou – skusal som a neprefuklo a s doma ponozkami na kretkom hodinovom vyjazde pri cca 6 stupnoch som zimu necitil…

      0 0
      • Papuča  

        A este raz bez chyb: Napriklad este pomoze aj prelepit spicku tretry izolacnou paskou – skusal som a neprefuklo a s dvoma ponozkami na kratkom hodinovom vyjazde pri cca 6 stupnoch som zimu necitil…

        0 0
    • Ricci  

      mam od BBB Hardwear 04, su perfektne teple a pruzne,vynikajuce proti vode a chladu

      0 0
    • Ricci  

      Ale v prvom rade by som riesil slusne zateplene tretry,ja v tychto a nizsich teplotach zasadne jazdim v Celsioch od NW… Je v nich teplo a hlavne ked skocim do blata alebo kaluze, tak som vdaka Goretexu uplne v suchu a teple :-)

      0 0
    • plevka  

      obnovuju tento dred, jelikož se mi tyto staré návleky zespod úplně rozpadly, na Vánoce si přeju nové. Měly by být do chladnějšího počasí, odolné větru i dešti, s nějakou pevnější spodní částí(podrážkou). Prosím o Vaše zkušenosti,tipy a rady.

      0 0
      • Volf  

        Když už jsi vytáhnul takovou mrtvolu a dal sem odkaz na Kolo kolo tak tam mají návleky, které by ti mohly vyhovovat. Když v nich nebudeš moc běhat, tak snad i vydrží: http://www.kupkolo.cz/…uma693.html

        0 0
        • Volf  

          na kup kolo…

          0 0
        • plevka  

          jo, na ty jsem se díval, ale zdá se, že nejsou nepromokavé, jen větruodolné..píšou tam do suchého zimního počasí..

          0 0
      • Ricci  

        BBB Hardwear 04, jednoznacne to najlepsie,co som kedy mal…

        0 0
    • misko  

      Pridam sem aj ja jeden dotaz.

      Doteraz som bol vonku pri cca 7°C, mal som klasicku zimnu topanku coolmax fusaklu a bolo to absolutne v pohode ale dnes som to skusil pri 0°C a rychlo som sa otocil:) Skusim dat viac ponoziek ale myslim ze to stacit nebude preto sa pytam pomohli by mi navleky aj ked nemam tretry? (ak hej privitam tipy na material aj model) Pripadne viete poradit vhodne topanky alebo aspon co by mali mat ?

      pozn. zimne tretry urcite neplanujem kupit.

      0 0
      • Ricci  

        U vas bolo vcera 0C? Stastny clovek :-)

        No ked ti je uz zima aj v zimnych topnkach,tak to je tragedia,asi ti ich prefukava,takze hod na to navleky z 3mm neoprenu a budes uplne v pohode podla mna aj do –10C, napr. BBB Hardwear,ja som v nich jazdil v letnych tretrach pri 0C a 2 hodiny sa dali v pohode a to mi byva zima hlavne na nohy

        A Coolmax fusakla na zimu naozaj nie je vhodna…

        0 0
    • Trainman  

      Ožívim tohle chcíplé vlákno. Doporučí mi někdo návleky, které nabízejí rozumný poměr propustnosti vody a prodyšnosti? Vím že s tou prodyšností nemůžu čekat zázraky. Chci to na léto, např. na závod s brody nebo silným deštěm. Strašně snadno se mi nohy podchladí a jak se k tomu přidá voda v tretrách tak křeče do prstů a konec… Dík!

      0 0
    • Mailo29  

      Mám tyto a jsem maximálně spokojen. Do –15°C tepelný komfort.

      0 0
      • cepicka  

        Oživím vlákno… tyto návleky jsem včera v obchodě vyzkoušel. Materiál podle mne super, ale i největší číslo je malé. Na botu jdou velmi těsně, ale hlavně kolem dolní části lýtka je to malé. Tretra je č.48 Poradí někdo s podobným problémem? Co jiného vybrat? Díky

        0 0
    • Mark-H14  

      Tak se nám to zase blíží. Ráno 3°C a bez návleků docela „kosa“.

      Chtěl bych návleky, které jsou použitelné cca od +5 do –5°C.

      Ve větším mrazu asi nepojedu a na břečku a mokro také nevyhledávám. Spíše taková suchá zima.

      Mám vyhlédnuté:

      http://www.bezvakolo.cz/…yduty-bws-02#1060

      Hodně z Vás chválí tyto, ale obávám se, aby pro mé použití nebyly až moc teplé:

      http://www.bezvakolo.cz/…dwear-bws-04

      Díky za případný tip.

      0 0
    • Mark-H14  

      Teď se dívám, že manželka má právě ty BB HeavyDuty, které měla minulou zimu asi 4× na sobě už je má na 4 místech kolem špičky děravé.

      Možná by byly vhodnější tyto:

      http://www.bezvakolo.cz/…00-overshoes

      0 0
      • Roman11  

        Já mám ty BBB taky, po pár vyjížďkách jsem je v lese propíchal o větve. Už je prakticky vůbec nepoužívám, mnohem lepší (ale také několikanásobně dražší) řešení jsou zimní tretry. Ty návleky si beru občas jen jako zálohu pro případ, že by se během dne zhoršilo počasí.

        0 0
        • Mark-H14  

          Zimní tretry musí být super, ale ty ceny …

          0 0
          • nooski  

            Ale zase ten komfort :-) Ráno do roboty byly 4°C já si vzal tenoučké kotníkové ponožky a i přes mokrou cestu jsem přijel v krásném teplíčku. V únoru, kdy byly ty extra mrazy jsem vyrazil v –17°C, silný protivítr, na silnici, dvoje ponožky, zimní tretry a ještě návleky a za hodinu a půl jsem nepocítil ani náznak chladu. To se nedalo říct o ksichtu a rukách :-) Mám Shimana MW-81 a peněz nelituju.

            0 0
          • Roman11  

            Cena je ve srovnání s návlekama vysoká, to jo. Návleky ale neřeší to, že ti nohy prochladnou od kufrů, takže plnohodnotná náhrada za tretry to není. Já mám tyto http://www.kolo-dily.cz/…56/vmcchk,1/ a využiju je dost. Jak je venku pod cca 13 st., tak je vozím. A tím že používáš zimní, tak vlastně šetříš ty letní, které ti déle vydrží. Takže když se na to podíváš takto, tak ta cena zas tak děsivá není.

            0 0
            • RomanH  

              Presne tak. Navic navleky po dvou sezonach na biku v podstate rozpares, takze kazde 2 roky kupujes novy.

              0 0
              • devet  

                No jo. Ale já potřebuji 48. A nikde je nemohu najít. A po přečtení příspěvků jsem na rozpacích jakou velikost návleků na moji „nožičku“. A dneska už mi opravdu mrzli chodidla, takže něco vymyslet musím. Přeci nebudu čekat do jara.

                0 0
                • šimlos  

                  Zkus MKV sport v Michli,ve čtvrtek jsem tam byl a takhle velké návleky od Endury tam měli a nebo Ti je můžou objednat,mě taky paní Kvasničková ochotně objednala mojí velikost,kterou zrovna neměli.

                  0 0
            • rasto  

              do zimnich treter jsem loni koupil termovlozky s alu vrstvou. uzasna vec, jiz nevim, co to je chlad od kufru.

              0 0
    • Jones  

      Mam http://www.kupkolo.cz/…-90589_z908/ ale po pul roce se roztrhnul zip. Mozna pomuze na botu 42 vzit Lko velikost. Az na zip spokojenost.

      0 0
    • Mark-H14  

      Včera první vyjížďka v +4°C a termo vložkou s alu vrstvou z Lidlu a ještě OK, ale já prostě trpím na nohy a ruce. U sebe to tipuji tak do 0°C max. Někdo jiný by se v tom třeba potil, je to hodně subjektivní.

      http://www.bezvakolo.cz/…00-overshoes

      0 0
    • Hynas  

      Nejlepší návleky jsou zimní tretry, bez keců.

      0 0
    • Milan85  

      Prosím o radu, potřebuju návleky na tretry Lake vel. 50. Jaká značka dělá návleky, které by na ty moje botičky šli?

      Jediné co jsem našel jsou návleky endura, které by v XXL měly být na velikosti 47,5 – 49,5.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.