• Milly

    Ahoj všem,

    mám prosbu; cca 3 roky jezdím s navigací Garmin Edge 1000, od letošního roku ještě s hodinkami Garmin Fenix 5S. Netušíte někdo, zda je možné sloučit data ? Teď mám každý kolovýlet dvakrát.

    A ještě bych poprosila, jestli někdo z Vás neví o nějakém odkazu na Edge… Myslím, že pořád neumím využít všechny jeho schopnosti.

    Moc děkuji a hezkou neděli na kole

    0 0
    • marco  

      Já to řeším tak, že pouštím na záznam aktivity jen u jedno zařízení Garmin.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • ruza  

      Já to řeším tak, že vozím pouze jedno zařízení :) Ne vážně, teď jsem měl pár měsíců na recenzi 1030 a nenapadá mne, proč bych měl na ruce ještě vozit F3…

      0 0
      • Milly  

        Jak se Ti 1030 líbí ? Já jsem s 1000 strašně spokojená, vždycky si vyberu jen lokalitu a nechám naplánovat nějakou okružku… Jediné zádrhely jsou, když se z cesty stane soukromá nebo lesní nepouživáním zaroste…

        0 0
    • Ondraj  

      Přesně tak, záznam pouze na jednom zařízení. Mám taky Edge a Fenix, s Edge to chce jezdit s hrudním pásem, jinak mě nenapadá důvod, proč mít obě zařízení. U F, pokud nemáš snímač teploty, nebude moc reálná zaznamenaná teplota, dále nejdou např. vytvářet profily pro různá kola. F většinou používám jen na kratší tréninkové trasy.

      0 0
      • GrumpySmurf  

        Tak treba chces mit kompletni statistiky o zatezi a podobny garmin blbustky, to ti pak nezbejva nez zapnout oboje a neco pak mazat. Aktivitu z edge do fenixe bohuzel nepreneses.. :(

        0 0
        • Ondraj  

          Co za informace na cyklo ze samotných F získám navíc oproti E + HRM? Původně jsem myslel, že F vyhodnotí cyklo VO2max, ale bez wmetu nevyhodnotí.

          Pak tedy nezískám z E v GC minuty intenzivní aktivity.

          0 0
          • GrumpySmurf  

            Pokud nezapnes fenixe, tak ti bude chybet aktivita pro treninkovou zatez, stav treninku a tyhle blbosti co fenix pocita. Pokud teda delas vice sportu (typicky kolo a beh – s edge1000 v kapse se nebeha moc dobre) a chces mit vse na jednom miste..

            0 0
    • Singlespeed  

      Brát dva přístroje je obzvlášť pro tebe velmi nebezpečné. Pak budeš sledovat všemožné displeje více než cestu před sebou a bác, zase bude sanitka… :-0. Takže ber s sebou max. jeden přístroj (pokud se nepotřebuješ navigovat, tak bych navigaci nebral vůbec) a nebudeš muset myslet na to, že máš dva záznamy a co s tím a o to více se pak můžeš soustředit na jízdu a užít si ji.

      0 0
      • GrumpySmurf  

        Tak pokud jde o bezpecnost, tak ono sednout na kolo je vubec hodne nebezpecne. Radeji zustat doma :)

        0 0
        • Singlespeed  

          Pokud nečumíš na dva přístroje s tím, že chceš sledovat a využívat nejlépe všechny jejich funkce a místo toho jedeš soustředěně a sleduješ situaci před sebou, snižuje se riziko karambolu velice silně a cyklistika se stává mnohem bezpečnějším sportem :-). Obzvlášť u Milly, která skončila v sanitce vlastním přičiněním.

          0 0
          • GrumpySmurf  

            Jet soustredene a sledovat situaci pred sebou? Clovece je potreba mit trochu realisticke pozadavky. Jo nereknu nic kdybys treba chtel fotku v plavkach, nebo ruzoveho slona, ale soustredeni tos prehnal! :)

            Apropo vzdy je lepsi skoncit v sanitce vlastnim, nez cizim pricinenim :)

            0 0
          • Milly  

            Ty jsi u toho asi byl :-)

            0 0
        • Milly  

          Díky za radu :-)

          0 0
      • Milly  

        No, tak už jsem zjistila, že Tebe baví rejpat. :-) Když Ti to dělá radost… Myslela jsem, že tady takoví rejpalové nejsou a ono jo, ti jsou prostě všude. A neboj, jízdu si užívám, jezdím podle navigace, z Fenixu mě zajímá tepovka.

        A můj dotaz jen zněl, jestli někdo neví, jestli se data dají sloučit. Nic víc.

        Přeju Ti fajn večer

        0 0
    • GrumpySmurf  

      Bohuzel zatim to mozne neni.. Resenim je poustet pouze jeden zaznam, jeden mazat, nebo mit pro kazde zarizeni jinej ucet..

      0 0
    • mamut69  

      a co vlastně umí hodinky jiného něž edge mimo celkových km v jejich paměti?? blbě se ptám, edge nemám, jen fenixy trojky

      0 0
      • Milly  

        Tak pro mě je důležitější Edge, jezdím jen podle něj. A Edge i Fenixy jsou dárek, tak je chci prostě využívat. Hodinky umí navíc tepovku, ale jezdit podle nich bych nechtěla. Takže tak. Jen mi prostě přišlo divné, že by Garmin nemyslel na tuhle možnost. Tak asi zatím ne :-)

        0 0
        • Singlespeed  

          Jak to chceš sloučit, když ti každý přístroj naměří něco jiného? Jako, že by se udělal nějaký aritmetický průměr ze souřadnic, časových intervalů záznamu, délkových intervalů záznamů, nadmořských výšek apod? Každý přístroj zaznamená úplně jinou posloupnost vektorů údajů.

          0 0
          • GrumpySmurf  

            Stacilo by v connectu nastavit prioritu pro danej sport a zarizeni. A jeho data pak brat jako zaklad. Podle casu pak pridat hr, power, lapopointy a cokoliv co by to druhe melo navic. Spocitat treninkove statistiky a ty zas rozeslat zpet. Duplicitni a originalni data schovas nekam do kouta, kde si je najde jen nejvetsi fanda a jedes dal.

            Ono kdyz garmin predstavil TrueUp („Garmin's new multi-device activity tracking sync“), tak sem myslel, ze to tak nak bude fungovat, ale houbelec, ono to umi jen scitat kroky a patra mezi ruznejma fitbitama a hodinkama..

            0 0
        • Ondraj  

          Jezdit podle F je možné, když nepotřebuješ informace, je to víc nebezpečné. Samo kde dát F na držák na řidítka, ale to pak je lepší použít rovnou E. Takže F mi třeba hlídají kadenci zvukem, pokud jedu trénink a hlídat si třeba toto.

          0 0
        • jaja01  

          Odpověděla jsi si (skoro) sama, že Fenix umí navíc tepovku. Můžeš sdílet tep z Fenixe do Edge, pak budeš mít jen záznam z Edge, ale navíc obohacený o tep ;-) Já to tak dělám s F3HR a Edge 810.

          0 0
          • Ondraj  

            Tepovka ze zápěstí ale nic moc, oproti HRM jsou změny strašně pomalé. A mně třeba ani nevyhovuje na kole mít na delší dobu hodinky na ruce.

            0 0
            • jaja01  

              Ano, ale to tazatelka neřeší, že?

              0 0
              • Ondraj  

                Třeba začne :)

                0 0
                • Milly  

                  Nezačne :-) Mě to opravdu zajímalo hlavně kvůli využití, když už to stalo takových peněz, překvapeně koukám, kolik času jsem chcípala, tzn. zóna 5, ale opravdu nejsem žádný šílenec, který trénuje a trénuje, a sleduje, jak se zlepšuje.

                  Mám radost, když se mi zvyšuje průměrná rychlost, zajímá mě, kolik jsem ujela, a mám radost, kam mě Edge všude přivede, kam bych se bez určitě nedostala. Ale nejsem žádný hltač kilometrů a kvůli tomu tedy nejezdím.

                  Ale i tak díky za rady a reakce ;-)

                  Hezký den

                  0 0
          • Milly  

            Tak to by asi stačilo, ale asi nevím, jak :-)

            0 0
            • jaja01  

              Na F3 je to takto, ale F5 bude stejné nebo aspoň velmi podobné: Nastavení/Sní­mače/Srdeční tep na zápěstí/Sdílet ST/Nyní

              No a na Edge už jen v nastavení profilu kola/aktivity? (nevím, ten teď nemám po ruce) necháš vyhledat Ant+ snímač tepu.

              Edge si to připojení zapamatuje, při další vyjíždce nejprve zapni na hodinách sdílení, pak teprve zapni Edge.

              0 0
    • minkobike  

      Ahoj všetci, máte nejaké skúsenosti so zamrznutím edge 520? Chcel by som vedieť či existuje nejaké iné riešenie ako tvrdý reštart, pretože to nefunguje.

      0 0
      • Milly  

        Ahoj, mně se to stalo u 1000 jednou a opravdu pomohl jen restart. Od té doby se to už nestalo

        0 0
    • Sugar67  

      Trochu toto téma oživím a pozměním. Taky jsem si původně myslel, že Garmin pamatuje na to, že můžu používat vícero jejich zařízení a že je dokáže zpárovat. Konkrétně mi jde o to, dostat data z EDGE 520 Plus do Forerunner 935. Protože F je multisposrtovnější a využívám ho na běh, inline, běžky … ale na kolo je EDGE rozhodně lepší. Jezdím pouze s EDGE, F je pak doma, takže aktivita není zanamenána 2×. Každopádně F pak aktivitu z kola nezpracuje a veškerá vyhodnocení jsou pak bez kola, takže mi pak vyhazuje třeba to, že jsem netrénovaný. Takže, pokud někdo umíte dostat aktivity z EDGE do Forerunner, budu vám vděčný.

      0 0
      • JFtryall  

        Tak tohle pak resis v aplikaci ne? Ty odhady trenovanosti jsou stejne jen orientacni. Vo2Max odhad u 520 funguje docela dobre, ale musis uz mit meric vykonu.

        0 0
        • Sugar67  

          Popravdě, výstup v aplikaci je pro mě dost nepřehledný a volil bych radši jinej výstup. Nebo se s ním musím ještě naučit pracovat. Ale to je můj problém

          0 0
      • tk99  

        Tohle by měl řešit nový firmware pro hodinky s podporou Physio TrueUp. Forerunner 935 má tuto podporu od FW 9.10

        0 0
        • Sugar67  

          Takže pokud mám nový Forerunner s FW 9,10 tak by to mělo fungovat. Nebo po doinstalování Physio TrueUp?

          0 0
          • jaja01  

            musis jeste tuto funkci v connectu, v nastaveni jednotlivych zarizeni, povolit

            0 0
            • Sugar67  

              Díkec! Zkusím to

              0 0
            • Sugar67  

              Tak tato funkce se mi zobrazuje pouze u Forerunneru. Povolil jsem ji, ale zatím nic

              0 0
              • jaja01  

                no a ted bys mel mit ve FR935 vsechny aktivity, ne jen ty merene hodinkama, mely by se ti tam pres connect dostat aktivity z jinych tvych zarizeni … ale pozor, nepredpokladej, ze se ti tam objevi nejake historicke, myslim, ze tam budou jen ty, co udelas po zapnuti te fce, ale uz by se ti ted nemelo stavat, ze by te hodinky buzerovaly, ze se flakas, kdyz jsi makal na kole s EDGE ;-)

                0 0
                • GrumpySmurf  

                  Prej se ti stahne poslednich 30dni, ale zatim to funguje jen u edge 1030 a par kousku hodinek (645, 935 a f5), takze musime dal cekat a verit ze e520, nebo f3 to taky dostanou,… :(

                  0 0
                  • jaja01  

                    tak zrovna o f3 pochybuju, vzdyt to uz by nikdo nic jineho, nez „levne“ f3 nekupoval … kdyz jsou ted f5 plus, tak chytri sporinci koupi slevnene f3, ti co potrebuji vzdy to posledni, koupi f5 plus a f5 se prestane prodavat :-D

                    ale diky za info o te historii, to me prekvapuje (ale pravda je, ze jsem po tom nijak nepatral, protoze mam prave praveke f3hr + edge 810, takze tuto funkci mit nebudu, pravdepodobne)

                    0 0
                • Sugar67  

                  Tak to funguje, jen to chtělo takovou tu klasickou blbost – restartovat FR935 ;-) Blbec xixi

                  0 0
        • pavelmisar  

          Konečně perfektní funkce! :) Sice mám jen F5, ale pro ty co mají dvě zařízení to je opravdu super věc :)

          0 0
          • Ondraj  

            No, druhé zařízení mám Edge 1000 a vypadá to, že budu mít s touto funkci smůlu.

            0 0
        • treatt  

          Zdar, funguje to pls někomu s Edge 520? (Ne plus) Mám 945 a co odjedu jen s Edge, tak se mi nepromítne do training load a řve to na mě, že se flákám :)

          Dík

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.