• vomackav

    Zdravím, má někdo zkušenosti s navařením návarků na kotoučovou brzdu na rám? Mám starý ocelák a chci si ho trochu poupravit podle svých představ.

    Napadlo mě to udělat tak, že osadim na rám kolo s kotoučem, na mechanismus kotoučovky přišroubuju návarky, nasadim do na kotouč, napozicuju, zmáčknu brzdu aby mechanismus držel na kotouči a poté na rám navařim přišroubované návarky na mechanismu.

    Má někdo s něčím podobným zkušenosti?

    Díky za rady a typy. Vašek

    0 0
    • Smazaný účet  

      Jo..takhle by to udelat slo…jeste dodelej vzperu mezi norni a spodni trubku zadniho trojuhlenika (neble blizko tech navarek)

      0 0
    • Vilém  

      Predstavujes si to jak hurvinek valku, ale jde to provest.

      Mam na to udelanej jednoduchej pripravek, kdery se chytne mezi zadni patky a ktery fixuje navarku na svem miste behem vareni.

      0 0
    • stip1978  

      V principu by to fungovat mohlo, ale problém je v roztažnosti materiálu vlivem tepla. Při svařování a následném chladnutí se může držák brzdy kroutit a pokud to bude celé viset na pružném brzdovém kotouči, tak ten to neudrží. Nemám s tím zkušenost, možná zbytečně sejčkuju. Nicméně třeba u Bareše v Brandýse stojí tahle operace asi 280 Kč. Pro mě jasná volba.

      0 0
    • vomackav  

      Díky pánové, potěšili jste mě, že to vůbec někdo takto taky dělá. V Oseku u Rokycan bydlí pan Kovařík, který taky s ocelákama pracuje. Jen nikde nemůžu na něj sehnat kontakt :-/

      Určitě pro mě bude jednodušší to nechat nějakému profesionálovi, kterej to už x-krát dělal.

      0 0
      • alinceb  

        Od Kovaříka jsem viděl asi jen silničky. Pokud jsi od Plzně, tak zkus zdejšího uživatele easyrider. Buď ti pomůže a nebo někoho z okolí doporučí…;)

        0 0
    • ELx  

      Potřeboval bych návarky na kot. brzdu na cr- mo rám a výztuhu. Nevíte o někom na vysočině? Nebo jaké má čekací doby Bareš?

      0 0
    • ELx  

      Potřeboval bych návarky na kot. brzdu na cr- mo rám a výztuhu. Nevíte o někom na vysočině? Nebo jaké má čekací doby Bareš?

      0 0
    • koňák  

      Cau, ozivuju tema, existuje v Brne nekdo kdo by zvladl za rozumnou cenu udelat navarky na kotouce na CrMo ram?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.