• Smazaný účet

    Ahoj ,dnes mi přišel Canyon cf 5 je tam rockshock Recon RL ,nejde mi vypnout tlumení ,dáte mi radu čím by to mohlo být v tomhle jsem úplnej amatér vím o tom hovno a nikde jsem se nic pořádně nedocetl ,děkuji moc

    0 0
    • va-bo  

      Co si predstavujes pod pojmem „vypnout tlumeni“?

      3 0
    • Tomcat  

      Tlumení bych opravdu nevypínat

      Na nastavení bych použíl návod: https://www.sram.com/…r-manual.pdf i s obrázky, tabulkama, grafy.

      0 0
    • kubad  

      když to nejde – servis reklamace

      0 0
    • HadVoe  

      dle foto mas dalkac. jako prvni povol lanko dalkace na korunce vidlice – v tu chvili se vidlice zamkne. pak si jen lanko utahnes spravne dle ovladaciho prvku na rodlech. a pokus se nezamkne sama = servis, neco je spatne uvnitr.

      0 0
    • Fofrník  

      Podle fotky máš moc velkej rám.

      0 0
    • va-bo  

      Vi jeste nekdo, krome puvodniho tazatele, co znamena „vypnout tlumeni“?

      0 0
      • Jakobo  

        No mne je to pomerne jasne, zamknout vidlici. Ale tu lekci si zaslouzil, o tom zadna.

        3 0
        • va-bo  

          Aha, mas pravdu. Proto je na tom vypinaci namalovanej ten zamek :-)

          0 0
          • Jakobo  

            Ono tezko rict, jaky mel skutecne problem. Jestli cekal, ze vidlice bude po uzamknuti stejne nehybna jako pevna, to u RS neni, u Suntouru, aspon drivejsi Epicon, co jsem mel byly natvrdo. Nebo mel blbe nastavene dalkove. To je uz asi jedno.

            0 0
    • bathed  

      veni, vidi, vici :-))))

      0 0
    • frish  

      BF – toxičtější, elitařtější a arogantnější fórum člověk nenajde.

      1 1
      • scret  

        :) a pritom sem furt nejaky lidi lezou… :D

        8 0
        • va-bo  

          :-) dal jsem palec nahoru.

          0 0
        • frish  

          Tak občas se tu najdou lidi který chtějí být nápomocný a neberou každej zacatecnickej dotaz jako záminku dávat lidem bídu.

          1 0
          • scret  

            Kdo sem prijde normalne, bidu nedostane… Kdo se chova jako dement, kterej se certi, ze hned nedostane okamzitou odpoved, ktera se mu libi, tak dostane popici no…:)

            10 1
          • theedge  

            Nikdo nema povinost nekomu neco radit.

            Zvlas kdyz se dotycny choval tak jak se choval.

            Jak se do lesa vola, tak se z lesa ozyva …

            2 0
      • bathed  

        No, tos asi nikdy nebyl na IT fórech! :-) ..... Ale teď vážně: četls to celé? Já tu vidím následující:

        1. Synek se zaregistroval, protože si koupil kolo systémem kdy si ho musí poskládat sám a evidentně narazil. Následně tedy napsal nesmyslný příspěvek… Mě osobně samozřejmě vrtalo hlavou, že asi teda kiks v terminologii a ptá se na nefunkčí zamykání.
        2. Jenže namísto toho aby na otázky co tím myslí normálně stáhl ocas mezi nohy a popsal jinak o co mu jde, arogantně vystřelil: „Vypnout tlumení ,jako vypnout tlumení ,nevím co je na tom k nepochopeni“
        3. A přes to všechno se tu objevil normální a řekněme statečný uživatel (HadVoe) který se jal odpovídat tak, jak by odpovídal na nefunkčí zamykání..... Na tohle synek nereagoval…
        4. Naopak nám na odiv vystrčil a rituálně natřásl barevná peříčka že to vyřešil sám a poslal všechny na lobotomii…
        5. A pak účet smazal......

        Tak teď mi prosím napiš, kde vidíš to elitářství. ...... si představ: Ptáš se, nevíš na co. Když tě na to upozorní, podrážděně ten svůj nesmysl zopakuješ. Na rozumně míněné rady nejen že nezareaguješ slovem díky, ale úplně je ignoruješ. Pak to vyřešíš (nějak, jak jsi to vyřešil nenapíšeš, což považuju osobně za velmi neslušné) a provedeš veřejnou duševní masturbaci, kdy ejakulátem jsou nadávky..... Nekopnul by ses sám do pihele?!

        10 0
        • Ukrutony  

          Jo, tady s tebou souhlasím, choval se jako ****. Bohužel často sadíte i lidem pokorným, kteří jsou prostě jen zmatení a ptají se blbě, což není hezké.

          Možná to měl být obecnější povzdech nad chováním určitých členů i v jiných tématech, ne konkrétně jenom tomuto.

          Zcela konkrétně mám na mysli takové ty kecy typu „kdo si neumí sám udělat >libovolný servisní úkon<, je uplnej dement“ při zanedbání potřeby prostoru, toolingu apod., nebo témata typu „Inzeráty na kola k smíchu“, kde si někteří náfukové zřejmě hoňkají nad výplody obyčejných lidí, kteří neví, kolik mají chtít za svůj mnohdy šrot na bazaru"

          Krystalickým příkladem jistých „rysů“ tohoto fóra je pak věc, kterou tu pozoruju často a stala se i mně – když se tady člověk regne, a vidí sekci s bajky, jako první sem nahodí svůj bike. Logicky. Je to forum o kolech. Každý gramotný člověk vidí, že se tam píše „vyplň co nejvíce informací o komponenetech“ a ty další pravidla. Mnozí prostě vyplní 5 věcí, jako jsem to svého času udělal já, a pak je přijde ztřískat admin, že jim to smaže když toho nevyplní víc. Problém není v tom, že dotyční neumí číst, ale že to je prostě maximum, co o tom svým krámu ví.

          Navzdory přesvědčení některých zdejších uživatelů na světě existují lidi, kterým je u zadnice co mají za komponenty a přesto jim při vstupu na cyklo forum přijde logické nahrát svůj bike. Tato zkušenost ve smyslu „nevíš, co máš za komponenty? jseš podčlověk a rychle to kua najdi nebo ti to smažu“ je přesně to, co si představím, že frish myslí tím „elitářstvím“

          0 2
          • Lišák  

            To se fakt stává, že admin maže profil kola, pokud není vyplněn popis?

            0 0
          • bathed  

            Kdyz po nekom chces nejake informace, musis na oplatku nejake informace i pustit. To je holy fakt… Takze kdyz sem chodi lidi pro inspiraci co poridit (nase biky), sosaji informace, ktere tam nekdo vlozil. Tudiz se jaksi nemuzes divit, ze po tobe chce tahle komunita totez! A ze nevis? Zjisti si, precti si napisy na komponentech, slusne to vyfot a zvaz. Pokud toho nejsi schopny, nevkladej nic a nebo vloz ale MIMO nase biky. Trivialni, jednoduche…

            Inzeraty: ano tohle vlakno je neco jako vtipy. Povetsinou to nejsou inzeraty mistnich uzivatelu ale inzeraty zvenci (bazos, fb, etc.), tudiz to ze se tu nad nima lidi smeji se jich moc nedotkne, protoze o tom smichu nevi.

            Nevsiml jsem si ze by tu nekdo nekoho shazoval za neschopnost servisniho ukonu. A kdyz, tak to delaji lidi co o tom vi taky kulove. Muze byt, ze tu tak vznika balast, ale v tom balastu se nakonec objevi par mistnich, co trpelive a slusne vysvetli. A ano, pokud se nekdo zepta podesate na tema, co je tu zpracovane uz devetkrat, vetsinou mu prileti vychovna. Ale to spis za zdechlobu pouzit jak normalni clovek vyhledavani. Lidi jsou zkratka kolikrat hrozne pohodlni a cekaji ze jim nekdo informaci co potrebuji narve az do pazeraku….

            Muzes tu vypisovat o chovani a moralce co chces. Nakonec plati jedine pravidlo: nebyt renault!!!

            5 0
            • va-bo  

              Jo, dobre receno…

              0 0
            • scret  

              hehe, krasne shrnuto :-))

              0 0
            • Ukrutony  

              Achjo, mně přijde že jsi vypustil to hlavní sdělení a pitváš se primárně v těch profilech.

              Musím na to zareagovat, přijde mi že mě máš za nějakého ochránce práv blbců, to tak není. Zkusím vysvětlit co jsem tím mysel.

              To o profilu jsem napsal jenom jako ilustraci/osobní zkušenost, že člověku zvenčí to tu může připadat ze začátku jako nějaká divná sekta :)

              Když přijdeš jako úplný outsider, tak při vkládání profilu přece necítíš, že bys byl někomu zavázán nebo měl nějakou povinnost. Přijdeš zvenčí, třeba jen tak… jsi tu prostě novej. Tady ta logická kontrukce v tomto případě nefunguje. Jednoduše čteš „vyplň co nejvíc parametrů, které o kole víš“ – víš pět? Ok, vyplníš pět, did my best. Tohle ze svýho pohledu člověka, kterej tu už nějakou dubu funguje nechápeš, já pro to asi pochopení mám. Skoro to vyznívá, jako by tu byla nějaká studnice vědění (jakože určitě je, zahrabaná v tom balastu, který popisuješ), kterou tady nově příchozí chodí zadarmo vykrádat a tak by na oplátku měli radši kua dobře pohledat, co mají na svým hospodským kole za přesmykač. To je podle mě nesmysl. Sdílíš tu přece info, protože chceš, ne proto, že za ně něco očekáváš od nově příchozího. Samozřejmě pomoct/poradit ostatním někdy potom je na místě, to nepopírám, nepochop to tak.

              Co se týče toho shazování, to sis všimnout musel nebo ti to jako shazování nepřijde, protože souhlasíš :)

              Jako příklad bych uvedl nedávno populární téma „Jak často děláte servis spodních nohou vidlice“, kde jsem se mimo jiné dověděl, že kdo doma neudělá servis spodních noh, nedosahuje ani úrovně cvičené opice, a kdo nepozná rozdíl 10% v chodu vidle, ten ví kulový a nerozumí tomu. To téma vypadá přesně jak píšeš, velká část je ten balast kde se lidi hádají, a mezi tím jsou ty užitečné věci. To je prostě škoda. Nevím čím kdo komu prospěje takovými statementy.

              Ještě si pamatuju nějakou diskusi o výběru ráfků, kde si to nějací borci 50 příspěvků poměřovali (tím „to“ myslím pochopitelně rétorické schopnosti) a v tom 51. tak jako mimochodem někdo z nich napsal, že XM481 je dobrá volba. To jsem se i zasmál. Což se mi u inzerátů k smíchu nestává :)

              Taky jsem se snažil naznačit, že tady byla silná slova o toxicitě a aroganci, kde lidi reagovali ve smyslu „si to zasloužil“, což je v tomto případě pravda, ale někdy to fakt zasloužené není a každý čtenář tohoto tématu by se mohl krátce zamyslet, jestli na tom co psal frisch není trocha pravdy, protože mně přijde že ano.

              Každou chvíli se tu vyrojí nějací „renaulti“ co mistrujou kde koho, a když se jednou za čas neudržím a reaguju, většinou z toho pak vyjdu jako nějaký ambasador hlupáků. To já nejsem. Já akorát nemám rád namachrovance, toť vše.

              Tak jsem se tu pěkně vypsal :)

              4 2
              • Smazaný účet  

                Ten tvuj elaborat na anonymním internetu je taky víceméně na Chocholouska.

                0 1
              • scret  

                …a furt sem ty lidi lezou… :-D

                0 1
                • Ukrutony  

                  Hošivole :D Kdy už konečně pochopíte, že kritika neznamená, že danou věc nesnášíš, ale že vidíš potenciál pro její zlepšení?

                  Nemusím to tu bezmezně milovat, abych shledal zajímavým sem chodit, ne? A vždycky mi někdo vpálí „tak proč sem lezeš“

                  Lezu sem proto, protože je to tu taková fajn sekta :) To jen někteří členové nejsou moc fajn

                  1 0
              • bathed  

                Trošku zveličuješ, vytváříš složité konstrukty a vidíš trávu růst. Já tě neznám a nemám tě za nic. A popravdě je mi tak nějak jedno co děláš nebo neděláš. Jediné co jsem udělal bylo to, že jsem reagoval na tvůj příspěvek. Nevidím v mé reakci žádné urážení a machrování. Jenom jsem se pokusil popsat o co tu šlo.....

                K těm složitým konstruktům: proč sem člověk chodí? No, někteří tu chodí chytračit, někteří si tu přihřívají občas nějaký ten kšeftík a pak jsou tu ti, co sem chodí sosat. Já jsem z těch, co si dělá hromadu věcí sám a když se podíváš do profilu, tak dělám hromadu věcí jakých tu dělá jenom pár lidí. U těch se taky učím a to co dělám, i s těma chybama které logicky dělám jako každý, to poskytuju těm, co se pouští na stejně tenký led… Ale jsou věci, o kterých jsem věděl kulové, teď vím trošku menší kulové, ale to co jsem tu nasál mi tak nějak stačí. Zmíním třeba používání garmina – netroufám si v tomhle nikomu radit jinak, než tak, že ho pošlu sem a ať si najde co potřebuje u lidí, co to mají v malíčku.

                Píšeš tu něco o hospodských plečkách (v tom předchozím postu). Zajímá mě, kdo by sem do bajků dával hospodskou plečku jinak, než jako recesi a tím pádem jakýsi trolling. A zajímá mě, proč by sem lezl někdo, kdo na kole jezdí akorát na pivo. Takže tohle je takový menší argumentační faulík. Když sem vleze někdo jako jak ty říkáš outsider, přece nemusí vytvářet profil s bajkem. Je tu hromada lidí co tu sice chodí, ale profil mají prázdný. A pokud teda někdo zatouží se „pochválit“ pak nevidím důvod se zastávat názoru, že přece nemusí vědět co tu dává (aka. 5 komponentů). Chceš se chlubit? Snaž se!!! Ti co do těch „našich biků“ chodí pro inspiraci zkrátka nechtějí mít v tomhle vlákně plevel a balast. A já s tímhle přístupem můžu jenom souhlasit!

                A že shazování? No já ti nevím: když má někdo kolo za kilo a vidli za dvacku (a víc), asi si to pořizuje proto, aby z toho něco měl. A to co by z toho měl mít je to, aby to pod ním fungovalo jak má. Protože – proč by to jinak pořizoval? A aby to fungovalo jak má, musí tomu přece věnovat čas, úsilí a i peníze. Za 14 dní jedeme do Saalbachu. Vidlice budu muset dělat dvě… Nechal bych udělat i tlumič (můj), ale vzhledem k tomu že jsem před týdnem na ty kopce pořídil novou pružinu místo vzduchu, teď nemusím. Takže udělám svého Foxe 36 a přítelkyně Lyrika. Její tlumič TriAir jsem dělal asi před měsícem, tudíž teď netřeba. Dceři jsem kolo skládal taky dva měsíce zpátky, tlumič (DT Swiss) bych doma nedal a tak ho servisovalo Bottico. Vidlici jsem jí ale přeskládal, dal kompletní servisní kit a vyměnil olej. Synátor si svoje odpružení řešil kdesi u profíků přes zimu. Proč to vypisuju? No protože bych si připadal jako NECVIČENÁ opice, kdybych utratil za hotel peněz jak za krávu, přijel tam a na místě zjistil, že ty čtyři bajky nepruží, neřadí, nebrzdí. Ne jako opice, ale jako totální debil! A máš dvě možnosti: budˇ do toto nacpeš čas a úsilí a pošetříš prachy (poradíš si sám) a nebo čas a úsilí eliminuješ na minimum, ale pak to někomu zaplatíš i s chlupama…

                Jinými slovy: nechť si každý vezme co potřebuje. Zásadní informace pro „outsidera“ by měla být, že odpružení není bezúdržbové a je zkrátka nutné se o to starat. A tvé ráfkové vlákno? Nečetl jsem, ale myslím si, že pokud člověk není úplně přep.ičelý odfiltruje honění ega, kterým se to tu jenom hemží (jsi na fóru, kde jsou převážně chlapi, samci, lovci, testosteron doslova stříká z displeje když to čteš) a po tom odfiltrování si třeba odnese to, že DT swiss nedělá úplně špatné ráfky, co? ..... Mimochodem, já jsem velkým příznivcem téhle značky. Ale četl jsem tu vloni o tom, že se dají za dobrý peníz pořídit Panchowheels a tak jsem to zkusil. Napletli mi to na HOPE a já jsem z těch výpletů naprosto nadšený. Díky ti BF!!!

                Lidé jsou různí a projevují se všelijak. I tady! Ale proč bych se měl patlat v něčem takovém? Stačí se chovat slušně, odfiltrovat si to, co mi vadí a ignorovat lidi, co bych s něma v reálu asi na pivo nebo vyjížďku nešel. Pochopitelně si taky nenechat sr.át na hlavu...... A pokud by mi tohle nešlo, je odchod odsud jak vidíš právě na tomhle vlákně opravdu jednoduchý! A opravdu jsem přesvědčený, že se tohle fórum v těch tebou kritizovaných parametrech v ničem nevybočuje......

                0 0
                • Slavik  

                  Lepší je nic nevyplňovat!

                  0 0
                • Tomcat  

                  Když to čtu tak mi tady asi hodně výživných vláken uniklo.

                  Jinak ano jsou tu; i exoti , který sem přišli z jiných serverů a spletli si lokál. Nikoliv , že by to byl aspoň vtipný troling.

                  0 0
                • frish  

                  Kolega Ukrotony to popsal naprosto přesně, žádný složitý konstrukt. Zmínka o biku do hospody byla hádám spíš jako ilustrace (imo trefná). Psát něco o argumentačních faulech a zároveň se na tom točit a vyvracet to je trochu úsměvný.

                  Všem těmhle dohadům by se dalo předejít, kdyby lidí co mají kola za kilo, vidlice za dvacku, všechno delaji sobě manželkám dětem sami protože nejsou přeci opice, tak kdyby vytáhli ze své studnice profi nasosanych znalosti jednu dobře mířenou řadu. I přes outsiderovo blbej dotaz by pro ně při jejich moudrosti neměl být problem se vyznat, ne? ;)

                  2 2
                  • bathed  

                    :-) …

                    reakce teda až na to úplně poslední: profi radu k čemu? K vypínání tlumení? Tu radu dostal (stačí se orientovat v textu), ale ve své sveřeposti to jaksi přehlédl. A nebo dost možná nepřehlédl, „vyřešil to“, prohlásil to za své „dílo“ a smazal účet. Vše jak má být ne? :-)

                    0 0
                  • theedge  

                    Hele napíšu to znovu – Nikdo nemá povinost někomu něco radit. To že má někdo kolo „za kilo“ nebo klidně 2 nebo 3 kila ještě neznamená že se o tebe musí starat. Vše je o dobrovůli daného jedince jestli se o svoje nabyté zkušenosti podělí. Někomu tu informaci dá a někomu nedá – je to stejný jako kdekoli po celým světě mimo BF, mimo internet. Není to tady žádná charitativní linka technické podpory. Vše je o dobrovolnosti a fungování v nějaké komunitě stejně jako ve všech jiných komunitách.

                    Ale můžeš to přece změnit – můžeš stejně jako my všichni strávit dny a roky studováním manuálů, tutoriálů, praktickým servisem a stavěním kol, pokusů a omylů jak příště jinak a lépe.

                    Pak se tu můžeš o své draze a dlouhodobě nabyté zkušenosti podělit a všem vždy a skvěle poradit a být svatý muž.

                    Časem se nevyhnutelně začneš čím dál tím víc setkávat se situací že bys měl radit lidem kteří se sem zaregistrovali jen aby z tebe vytáhli tvoje zkušenosti, bez jakékoliv snahy se něco sami naučit nebo ti alespoň poskytnout minimální technický data k tomu abys tu radu vůbec mohl dát. Pak se začnou vztekat že hned nedostanou odpověď takovou jakou oni očekávali a že za ně jejich problém někdo nevyřeší. Toto vlákno je toho dokonalým příkladem. Po určité době a masivním návalu těchto typů lidí ti dojde že už svatý muž nejsi, svět nespasíš a začneš si vybírat komu poradíš.

                    Kolo je technická záležitost ( i když proti jiným oborům poměrně jednoduchá a mechanická ) a vyžaduje alepsoň nějakou úroveň technických znalostí. Pokud někdo tyto znalosti nemá a ani nemá snahu se je naučit určitou mírou samostudia, tak pro toho tu jsou placené servisy – jsou na tyto usery připraveny a očekávají je.

                    7 0
                    • Tomcat  

                      Pánové tyhle snahy o vytvoření inkluzivního prostředí jsou marný, až směšný. Ono to není jen o kolech.

                      Úplně stejně směšný je vytváření toho třídního nepřítele s drahým kolem. A vytváření zkratky, že chudý hlupák z lidu je automaticky přítel, někdo s drahým kolem ne. Bohužel do zapadá jak sem už několikrát psal k tomu, že tu jsou někteří lidi který tu jsou pro šíření „své víry“ a zrovna k těm zazobaným snobům nepatří. A budují si tu jen něco ala proletariát a mnoho lidí jim naivně pochlebuje..

                      2 0
                • Ukrutony  

                  Zkusím teď krátčeji..

                  Ne, nemyslel jsem že nějak kéruješ o mou osobu, ani jsem se necítil, že mě urážíš. Připadal jsem si pouze nepochopen. Jenom se mi zdálo že se stavíš do kontradikce, přitom jsme si zas až tak neodporovali kromě toho profilu, to vidíme každý uplně jinak. Nic z toho postu za konstrukt nepovažuju, co píšu buďto tady na tom fóru je, nebo se to stalo mně.

                  To hospodský kolo byla trochu nadsázka.. nicméně já jsem tenkrát nadšeně přidával svoje tehdejší kolo, o kterým jsem věděl kulový a na měřítka toho, co se zde prezentuje, to skutečně byl „hospodský bajk“. A nechtěl jsem se jím chlubit, na fóru o kolech jsem přidání svého stroje bral jako občanskou povinnost, něco jako profilové foto :)

                  V těch konkrétních tématech se nemusíme vrtat, to byl jenom příklad co jsem vylovil v paměti…

                  Zbytek příspěvku jsem přečetl a nemám nic moc proti tomu co píšeš… Vždyť ani nevidím tu trávu růst. Sám tu píšeš o honění ega, to je to o čem mluvím přece. Mě to taky v podstatě až tak netankuje, já tady ten „testosteron“ vždycky několik týdnů jen čtu (a filtruju, ale každej filtr se někdy zanese :))), pak si do nějakýho random tématu ulevím že se lidi chovají tak a tak, a zas jsem nějakou dobu v chillu :)

                  Takže to tu asi nevybočuje, ale to neznamená, že je to dobře a že by se na to nemělo poukazovat :)

                  1 0
    • va-bo  

      Aspon sme se zasmali :-)

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.