Nastavení tlumiče/SAG - RockShox Deluxe Select Plus, Debok Air

9 nepřečtených
  • Jakse96

    Zdravím, zkouším zde než odvezu do servisu. Mám tlumič RockShox Deluxe Select Plus, DebonAir. Jde mi o to, že i kdyz tlumič nafouknu na 300psi (max je 325psi) a mam tlumič v zamčené poloze, sag přesahuje 20% – konkrétně jde až ke 40%. Kolo vlastním 4 roky a za tu dobu jsem přibral na pěkných 95kg???? k tomu batoh tak jsem skoro na 100kg. Nemá někdo zkušenosti nebo něco? Předem díky.

    0 0
    • novas752  

      Sag se měří na otevřenym tlumiči – to máš kolik? A na jakym je to kole – některý rámy mají dost vysoký poměr přepakování a větší váha tam bývá často problematická.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Jakse96  

        Ano samozřejmě jsem měřil na otevřeném i zavřeném.

        Na otevřeném když sednu na kolo tak je to 40%

        Jezdím na Cannondale Jekyll 29 4 model 2020

        0 0
        • novas752  

          Tak tohle kolo je zrovna dost nešťastný, je to postavený okolo tlumičů s přepínánim objemu komor Gemini – což se na tengke levnější model nedostalo – a tenhle na to moc nestačí.

          Jestli nemás problém využít celý zdvih (= docela bez problému dostaneš tlumič na doraz), můžeš zkusit do tlumiče strčit další token (volume reducer). To by mělo sag malinko zmenšit. Pokud to nebude stačit tak jiný tlumič.

          0 0
          • Jakse96  

            Jojo, bohužel 4 roky zpět jsem potřeboval nutně kolo po dlouhé pauze, nic sem si nezjistil a nejmenovanou velkou prodejnou mi bylo nabídnuto tohle jako alternativa za GT Sensor Comp 29.

            Zkusím tokeny, díky.

            0 0
    • XNeo  

      Záleží i na přepákování na konkrétním kole. Mám stejný tlumič, 12× kg a ještě na tlumiči megneg komoru (zvyšuje se trochu použitý tlak než bez megneg) – Santa Cruz Hightower, tlak 300psi, SAG 20%. Neboj se a klidně dofoukej do max. U mého tlumiče jsem potřeboval servis, aby mi povolil komoru (neměl jsem nářadí a rukou to nešlo). Když jsem tlumič sundal z nového kola, abych nainstaloval megneg, tak se tlumič stáhl do sebe, místo aby zůstal neměný. Stalo se to dle servisu tak, že došlo k profouknutí tlaku do komory, kam nepatřil, říkal, že bych ho nenafoukl, tak aby byl použitelný a že by mohlo dojít k prostřelení nějakého těsnění a byl by na repas. Zkus jej vyfouknout, zda se ve vyfouklém stavu nechce zatahovat – mohlo by jít o stejný problém. Pak mě technik instruoval, abych foukal po 50psi a pokaždé propružil.

      0 0
    • tomxxx  

      Když máš kolo nezatížené, tak je tlumič zajetý o nějaký ten milimetr/centimetr?

      Dělá mi to tlumič taky, podezřívám špatné přepouštění tlaku mezi negativkou a pozitivkou, ale ještě jsem to nezvládl u sebe zkoumat.

      0 0
    • Martinson  

      Osvědčilo se mi sundat pumpu a pořádně propružit . Sag vozím cca 30 a řeším jak využívám zdvih. Na Epic Evo s podobnou váhou foukám 250 psi. Servisuju jednou ročně..

      0 0
    • mirorek2  

      Kdy byl tlumič na servisu?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.