Nastavení teleskopické sedlovky

17 nepřečtených
  • APEiRON

    Ahoj,

    v rychlodotazech to nějak zapadlo, tak tvořím thread.

    měl bych dotaz k teleskopické sedlovce. Mám nové kolo (https://www.cannondalebikes.cz/…abit/habit-5), na kterém je teleskop. Mám jej poprvé v životě tak ještě moc nevím, jaké jsou možnosti.

    Chci se zeptat, zda je možné nějak nastavit, kolik ze zdvihu, který mám k dispozici, kolik chci opravdu použít. V praxi je tam myslím 10 cm zdvih a já bych chtěl použít tak 5 cm. Je možné to nějak nastavit? Sedlovka je dle popisu TranzX Dropper (nic moc popis, vím)

    Díky

    0 0
    • novas752  

      Dej tomu chvilku a budeš ho využívat celej. :)

      Asi by tam mohly být nějaké mezipolohy – zkus jestli sedlovka při opatrném stisknutí a okamžitém uvolnění páčky vyjede celá nebo se někde zastaví.

      0 0
    • Mereck  

      Nastavit to nelze. Teleskopka je ze své podstaty dvoupolohová – max nahoru pro výjezdy a šlapání, max dolů pro sjezd. Jinak s ní laborovat nedává moc smysl

      Lze samozřejmě využít celý rozsah zdvihu. Třeba v technickém výjezdu si jen lehce sjedu sedlem dolů pro technické výšlapy – jen lehce ťuknu do páčky a sedím na cca. 90% vytažení sedla. To je ale jeden ze sta případů. Normálně se jezdí buď plně nahoře, nebo zcela dole.

      0 0
      • Goob  

        Tak s tímhle bych opravdu nesouhlasil. Každý, koho znám (včetně mě :D), si nedává vždy sedlovku rovnou na doraz… v technických šlapavých pasážích jde sedlo dolů jen trochu atd.

        A závodní XC jezdci si teleskopku limitují dorazem (dávají prostě další objímku).

        0 0
        • novas752  

          Každý jezdí někde jinde, někdo má v okolí technické rovinaté pasáže někdo zase ne, nebo tam sedlo dolu nepotřebuje. Ale osobně to dělám jako Mereck – buď nahoře nebo úplně dole a nějaká mezipoloha naprosto vyjímečně.

          1 0
        • Mereck  

          Vždyť o tom píšu ve 2. odstavci. Technické výjezdy apod.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Nastav ji tak, aby ti zasunuta poloha sedela jako zasunuta a proti vysunuti ji aretuj provazkem. Proste nevyjede komplet a hotovo…

      0 0
      • Mereck  

        APEiRON podle mě nechce přímo snižovat zdvih, ale ptá se jak teleskop obecně funguje.

        @APEiRON – nic nesvazuj a nesnižuj, prosím tě. Věř nám, že za pár týdnů budeš chtít spíš zdvih vyšší a ne nižší. Sám mám tele. 100 a 125 mm a klidně bych bral 150 i víc. Nikdy jsem neslyšel, že by někdo po chvíli ježdění měnil delší teleskop za kratší; vždy jedině naopak. Přeju šťastné návraty!

        0 0
        • Nutribird  

          Plně souhlasím, nic neomezovat. Při max. vysunutí nastavit jako klasickou a využívat plný zdvih dle potřeby. Tato sedlovka drží zdvih tam kde ji zastavíš, proč se omezovat a 100 mm je málo uvidíš.

          0 0
    • APEiRON  

      Jojo, dám tomu čas, zatím jsem na tom jezdil dva dny o víkendu po cyklostezce :D

      0 0
      • Jakub86  

        A ted ja. Kolega mi poslal kolo z anglie a laborovali jsme zda vzit l ci xl ram. A nakonec jsem rad ze mam xl. Dobre se mi na tom sedi a jsem fajn natahnuty, ale mam problem. Na kole jsem byl sice jen parkrat, ale sedlovku mam 150mm. Kdyz ji dam az do horni polohy, tsk mam co delat abych dosahl na pedaly a to mi vadi. Potrebuju abych byl tak 1,5 az 3 cm dole. No a ted babo rad. Sedlovku uz dolu zastrcit vic nejde. No a proste chci jet sjezd…fajn sedlovku dam dolu a nic neprekazi. Pak sjezd skonci a ja musim laborovat s vrchni polohou bo fskt vrchni je na me vysoko.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.