Napínáky MRP 2x / Truvativ X-Guide

20 nepřečtených
  • rexa

    Zdar,

    máte někdo prosím zkušenost s těmito dvoj-kladkovými napínáky?

    http://www.mountainracingproducts.com/mrp/2x/

    Jak to chodí? Stojí to za ty peníze? Dík.

    Ještě bych se zeptal majitelů napínáků Shaman Commander. Asi před 2 roky jsem si ho instaloval na Pitche spolu s dvojplackami SLX ve verzi pro montáž pod misky. Tuším jsem ho sehnal levněji.

    Aby to ale normálně chodilo, tak jsem musel napínák pořádně vyhnout (obrázek). Divný. Znáte někdo důvod proč to v původním rovném tvaru nesedí? Resp. dělal to taky tak někdo?

    Pak jsem s tím jezdil a neřešil to. Bohužel, pokud mám řetěz na pile a zašlapu dozadu tak to padá na kašpara. Poslední dobou mě to ale začíná štvát ta to chci pořešit.

    Verze ISCG by vyhnutí potřebovala očividně taky. Rozteč misek mám podložkami nastavenou dobře.

    Tušíte někdo prosím kde by mohl být zakopán pes. Díkec!

    0 0
    • frbiker  

      Jestli se nepletu, tak je to ten, který byl v základu montovaný na loňský Reign a tam kámošovi běhal dobře s SLX klikama (dva převodníky)

      0 0
    • frbiker  

      Jestli se nepletu, tak je to ten, který byl v základu montovaný na loňský Reign a tam kámošovi běhal dobře s SLX klikama (dva převodníky)

      0 0
    • antt  

      holá, mám stejný problém s padáním u napínáku shaman enduro. Tak nějak jsem prostě přestal prošlapávat dozadu a když, tak jen o necelé půl otáčky (třeba v zatáčce abych neškrkl pedálem), takže řetěz spadne třeba jen na půl a dalším šlapáním se opět bez problému nahodí a jedu vesele dál.

      Je to takové poloviční řešení, ale konstrukčně to asi nijak nevymyslíš. Podle mě si péro přehazky spolu s odporem ořechu a možná i díky náběhům na pile ten řetěz stáhne dolů, takže když šlapeš dozadu, tak to funguje podobně jako přesmykač v záběru (možná blábol, ale jinak si to neumím vysvětlit)

      Jinak to vyhnutí vodítka napínáku je podle mě zbytečné, oba napínáky by měli být použitelné s trojpilou, v Tvém případě s rockringem. Ono u toho shaman enduro napínáku, když neseděl na místě, tak stačilo dát kladku z druhé strany, přírubu otočit a vyfrézovaná prohlubeň pod misku středového složení měla hloubku podložky (nebo polovinu tloušťky podložky? ), co se používá pod ložiska, takže se dal napínák pěkně doladit s řetězovou linkou.

      Navíc ten přechod je tam záměrně, aby to víc napínalo na nejmenší pile, což si takto znemožnil :)

      0 0
      • antt  

        ještě jsem zapomněl napsat, že by to nebylo marné vyzkoušet na HTčku, kde řetěz nechodí spolu se zadní kyvkou nahoru-dolů. Třeba ve stojanu nebo když bike stojí na místě, tak při prošlápnutí to nepadá

        0 0
      • rexa  

        Omlouvám se popletl jsem to. Mám taky model Enduro

        To padání je podle mne způsobeno tím, že řetěz je vůči kladce veden šikmo, zejména pokud mám zařazeno pila-velkej pastorek. Jak se začne točit zpětně tak se snaží srovnat podélně s kladkou a začne ho to táhnout na drouho stranu kladky (vnitřní), čímž způsobí přeřazení na kašpara. Je to pěkně vidět (alespoň u mne) když dám na kolo na záda a zkouším to tak.

        Tu základnu napínáku otočenou mám jak píšeš (miska je ve vyfrézované prohlubni). Ale stejně to bylo mimo. Když jsem to nechával rovný, tak mi to vycházelo hodně mimo. To vyhnutí tam mám teď něco málo přes 10 mm což je dost.

        Jaký máš prosímtě kliky? Mohl bys to kdyžtak vyfotit a dá to sem? Dík.

        0 0
        • antt  

          kliky mám Shimano SLX FC-M660–10 Dyna-Sys, zkusil jsem teď (poprvé za tímto účelem) obrátit kolo a spadlo mi to jen při zařazené velké-velké a ještě pastorek pod ním. Na třetím pastorku z vrchu už to drželo v pohodě. Velkou-velkou řadím jen vyjímečně a převážně při svižnějším výjezdu do kopce. Padá mi to ale většinou při jízdě z kopce, když prošlápnu dozadu a to velkou-velkou zařazenou nemívám. Foto trošku zkresluje, je to vše tak nějak v rovině :)

          0 0
          • rexa  

            Dík! Porovnám to s tím svým.

            0 0
            • antt  

              já jen namontoval kladku z druhé strany a dal tu přírubu naopak. Takže to vyfrézované zahloubení pro podložky ložiska mám otocené směrem k domku rámu a né k ložisku

              0 0
              • rexa  

                Jó pardon. Já to popletl. Napsal jsem výše, že ložiska mám v prohlubni. Ale mám to naopak, jako ty – domek v misce.

                Nicméně jsem objednal novější Shaman Commander na ISCG, tak jsem zvědavej jak to sedne :)

                Prý i kladka je z jinýho materiálu. Prý je tišší :) UVidíme. Díky za pomoc. Pak sem postnu jak ten novej sedí.

                0 0
                • antt  

                  ok. Mě osobně zvuk napínáku nevadí, spís naopak :)

                  0 0
                  • rexa  

                    Ale jo, taky se mi líbí :) Ovšem když mám zařazeno velká-velká tak mi to „chrčí“ už docela dost. Možná to je tím, že mám ten napínák tak vyhnutej :)

                    0 0
                    • antt  

                      v tom má prsty vyhnutí všeho krom napínáku, řetázek hobluje hrany všeho včetne vlastních článků :)

                      0 0
        • Atilla  

          Ještě se mi nestalo, že bych Enduro napínák nenaladil. Funguje to v pohodě na 3 plackách,2 plac­kách – osobně jsem ho montoval asi na 7 rámů. Chce si to vyhrát s podložkama a někdy je třeba strhnou hranu kladky, nebo jí ubrat na šířce vnějšího okraje, ale vždycky to nějak jde.

          0 0
    • romachain  

      Mám shaman enduro s novější kladkou na dvouplacce a funguje bez jedinýho problému… Akorát to jednou dostalo ránu od šutru, tak se to zohlo do pláště, musel jsem na dojetí demontovat kladku a dojet tedy bez funkčního napínání. Doma jsem to srovnal, kladku nahodil zpět a valí to dál…

      0 0
    • rexa  

      Tak už vyřešeno. Dotazoval jsem to přímo u Shamana. Enduro napínák je určen (i) pro trojplacku. Proto má širokou drážku. Ta mi způsobuje příčné cestování řetězu a jeho padání z velké placky při šlápnutí vzad. Verze Commander je určena pro dvojplacku, proto má i užší drážku. Neměl by proto potom řetěz padat.

      Dále jsem pochopil to co jsem nevěděl. Při zařazení kašpara má řetěz vyjet z drážky na vnitřní okraj kladky tak, aby byl stále napnutý. Drážka má bý proto středem lícována s rovinou velké placky. Proto nic neohýbat a nechat tak :) Myslel jsem původně, že řetěz má být v drážce při jakékoli placce, proto jsem zblbnul a ohnul to :)

      Dík všem za příspěvky!

      0 0
    • tomfree  

      Ahoj,mám to MRP a funguje to skvěle,nepotřebuješ rockring,takže můžu vozit kliky 2×10,shamana jsem měl kdysi a nikdy to nefungovalo dobře,to už je lepší ten malý c-guide s tím jsem byl spokojený pokud jsem měl rockring.

      0 0
    • PAFIRA  

      Dájí se někdě koupit na MRP náhradní kladky? Nějak to nemůžu najít.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.