• BUK

    Mám tenhle napínák a jako většině lidí mi z něho při zpětnym chodu padá řetěz tak jsem volal do Shamanu a řekli mi že by to mohlo bejt staršim typem kladky a s tou co k němu dávaj teď už by to dělat nemělo máte s tim někdo zkušenost? Dík

    0 0
    • wroum  

      tenhle napinak nebude nikdy IMHO OK. pokud napinak, tak s vedenim nahore i dole a idealne s rolnou nahore i dole. tem novejm napinakum s cervenou gumou misto horni kladky bych se vyhnul. nejlepsi napinak od Shamana je stale jeste DH comp a obavam se ze v tyhle firme prekonan nikdy nebude :-)

      BTW: jeden se mi vali doma 123… :-)

      0 0
      • BUK  

        Dík ale ve předu mám double jinak ten FR napínák je v pohodě při jízdě mi s nim řetěz zatim nespadnul ale jakmile s kolem trochu zacouváš nebo šlápneš do zádu v tu ránu ho máš dole.

        0 0
        • wroum  

          aha dvouplacka… tak to si myslim ze ti nic nepomuze :-)

          no i kdyz vlastne mozna jo… zkus ten napinak sundat uplne – treba to bude lepsi :-D

          0 0
          • BUK  

            Ještě jsem přemejšlel o tomhle www.dookie.cz/…truvativ-fr/?… ale radši bych nějak pošteloval toho Shamana případně na něj koupil jinou kladku problem je ten že jsem teď bez kol tudiž to nemám jak vyzkoušet a docela mi to vrtá hlavou.

            0 0
            • wroum  

              nevim a neznam, ale moc neverim tomu, ze napinak + dve placky bude nejak uspokojive fungovat.

              0 0
              • hanz  

                mam blackspire(uplně stejnej) na enduru a funguje dobře. o shamanu dh si myslím že je příšernej, pokud novej napínák tak rozhodně bez rolny nahoře a co jsem se bavil s lidmama co vozej ty nový shamany s červeným bazmekem nahoře tak všici 100% spokojenost. Já osobně shaman nemusím z jinech důvodů.

                0 0
                • Radek Broz  

                  Ja si zas naopak myslim, ze ten klasicekej DH funguje bezchybne, coz se neda rict o tech s pevnou kleci nahore… Navic ten novej Shaman je osklivej;-)

                  0 0
                  • hanz  

                    měl jsem ho a jako bezchybnej bych ho rozhodně neoznačil, je měkej jak blato, řetěz jsem přes kladky prorval mockrát…a nebylo to nastavením…co mám e13 tak si chrochtám(tuk tuk)

                    0 0
                    • wroum  

                      presne jak Radek. ten DH co delalo v podstate este EXU nema chybu. ohnout se mi ho nikdy nepodarilo a pritom bylo par situaci, ze sem se divil a retez mi z nej NIKDY nespad, ono pri spravnim nastaveni a pri pouziti obou rockringu ani nema kudy i kdyby ses moc snazil a bez rockringu to mozny je, ale to se tam zas davaj hlubsi rolny z jinyho typu… A k tem novejm – sou hnusny, guma moc nevydrzi, montaz je v pohode pouze na nektery ramy a nekdy si holt musis pomoct pilnikem…

                      jo a mimochodem ty novy sou z uplne stejnyho plechu, jako ty stary DH, takze jestli tvrdis ze DH byl mekkej, tak ty novy na tom rozhodne lip nejsou.

                      E 13 sem nazivo nikdy nevidel, takze nemam srovnani, ale za min 2 roky pouzivani napinaku DH sem nenasel jedinej problem.

                      0 0
                      • hanz  

                        rovnal jsem ho doskrát, nevím z jakýho plechu sou nový ale udajně právě tak měký nejsou.Nevím proč by měli jít namontovat jen na některý kola? Nejsem debil a umím si nastavit napínák a kdybych ho používal bez rokáče tak nebudu nadávat na nekompletní napínák. řetez padal právě přes rotující kladku+rokáč…článek se zakousl do kladky či rokáče a tím že rotujou obě strany tak si to při šlapání prostě tudy prorval(kladka se vyhla)..když si někde spodní kladkou zaryl do země tak se taky ohla. použití hlubokých kladek to jen zhoršilo, navíc nejsou určený na použití s rokáčema…kamarád co sem mu ho pustil se s ním taky nikdy nedomluvil. Všichni krom mrp upouští od horních kladek a montujou vodítka.

                        0 0
                        • wroum  

                          udajne… hehe ver mi vsechno je z jednoho plechu :-). Jdou namontovat na vsechny kola, ale na nektery az po upilovani casti napinaku pilnikem, jinak skrta rockring o voditko (ale mozna to je uz jinak, ale nemyslim si to). Velky kladky se davaly pouze pokud si nepouzil ani jeden rockring. kdyz sem do zeme zaryl spodni kladku, tak sem ohnul pouze a jen ten sroub na kterym je pridelana. plech nikdy a nejsem sam kdo ho jezdil v mym okoli a nikdy s nim nikdo nemel problem, zato s tema novejma meli problem temer vsichni v mym okoli kdo na nej presli. a nechapu jak se nekdo nedokaze domluvit s napinakem, kde je vsechno stavitelny. a to ze prorves retez mezi rolnou a rockem mi hlava nebere a urcite bych to nepripisoval napinaku, ten za to podle me nemuze (a nikdy sem neslysel ze by se to nekomu s timhle napinakem stavalo).

                          jinak netvrdim, ze je to nejdokonalejsi napinak na svete, ale z toho co ma napis Shaman je to fakt best komponent.

                          0 0
                          • Manas  

                            Prorvat to jde :-)

                            0 0
                            • wroum  

                              netvrdim ze nejde (vzdyt je to jen otazka sily), tvrdim ze to nema na svedomi napinak. ja mel mezi kladkou a rockem cca 2mm mezeru a nikdy se mi nic podobnyho ani v naznaku nestalo a nejen me. ani si nedovedu predstavit situaci, ktera by musela nastat, aby se to u neposkozenyho a dobre nastavenyho napinaku stalo.

                              0 0
                              • Manas  

                                No napriklad hooodne rozbity kameni a plna palba :-) Pak se tam zaskoci a staci slapnout a uz to je :-)

                                0 0
                              • hanz  

                                no tak máme asi opačný známý..všichni co přešli ze starýho na novej si chrochtaj, to že ho musíš upravit pilníkem by mi nevadilo, na spoustu rámu se upravuje aj MRP nebo E13 a výrobce ti dokonce na webu ukáže jak. Kolem mě ho všichni prostě už odložili ze stejných pohnutek jako já a jestli je to best of shaman tak to teda.....

                                0 0
                              • Pá-dlista1  

                                Pri pohodicce kolem baraku se to moc nestava ;)

                                0 0
                    • Radek Broz  

                      Treba Plamen na E13 porad nadava, ze je mekkej.

                      0 0
                • BUK  

                  Ještě se chci zeptat tohle je ten co máš na tom enduru? A jestli jo tak kde a za kolik si ho koupil. Dík www.blackspire.com/…ides/stinger

                  0 0
                  • hanz  

                    jo verze iscg05…koupil jsem ho už na kole takže cenu ani kde ho sehnat netuším ale bude funovat stejně aj ten shaman, jen bude třeba dobře podložit kladku aby nevytahovala řetěz mimo pily.

                    0 0
                  • goofy  

                    Kdyby jsi nahodou kupoval ten Truvativ, tak se pak podel se zkusenostma. Taky o necem uvazuju na dvoj placku…

                    0 0
              • BUK  

                Copak oto on funguje jedinej problem je ten zpětnej chod ale kvůli tomu ho určitě sundavat nebudu mám Coilera a na něm kliky Truvativ Holzfeller s osou Howitzer tak nevim možná si budou líp rozumět s tim FR napínákem od Truvativu jedno je jistý žádnej DH napínák mi tam fungovat nebude nebo se pletu?

                0 0
      • Pá-dlista1  

        Vozim druhej rok 4X Pro s tou cervenou „gumou“ nahore a nikdy jsem s nim nemel nejmensi problem.

        0 0
    • mdk  

      Presne tento napinak si chcem poridit do buducej sezony, ale troska ma zaskocilo ze pri spetnom chode pada retaz…Ale ked sa zamyslim nad svojou jazdou malokedy sa stava ze idem do volnobehu.. a este ked bude dovod aby som to nemal robit tak to bude asi ok

      0 0
      • BUK  

        To dá rozum při jízdě do zadu šlapat nepotřebuješ ale horší je to když musíš narychlo zastavit nebo na to zapomeneš a vzadu necháš těžší převod. Nevim jak ty ale já jsem zvyklej automaticky šlápnout do zadu a potom se do toho pořádně opřít a jak už jsem psal řetěz mi spadne i když se samotnym kolem jen trochu zacouvám ale jak píše Hanz až budu mít kola zkusim si pohrát s kladkou hlavně tam dát delší šroub a líp to podložit snad to bude dobrý.

        0 0
    • Tomcat  

      No pokud mas napínák a dvoj placku tak to záleží ještě na jiných faktorech.

      Jediný nepadající řešení je klasika kladka nahoře, dole, a vodící vnitřní a vnější rockring Dalším nepadajícím řešením je single-speed.

      Pokud nemáš ani jedno , záleží to na řetězové lince , zubech převodníku, ohnutí převodníku , délce řetězu atd…. rozhodně tohle pomůže ale není to vše.

      0 0
    • Nikdo  

      Mam ho taky, kdyz jsem ho namontoval poprvy tak mi to presne delalo, stacilo slapnout dozadu a retez dole, pak jsem zjistil , ze je tam blbe namontovanej, pridal podlozku a od ty doby muzu slapat dozadu – problem je akorat, ze se to snazim rozbehnout na 3 placce coz se mi zatim (diky lenosti) nepodarilo (takze nepouzivam nejvetsi placku – presmykac uz na ni nedosahne). Taky mi prijde, ze ted retez spadava nejak snadneji, parkrat skocim z obrubniku a najednou je dole, ale nedokazu odhadnou jestli s tim ma ten napinak neco spolecneho.

      0 0
      • BUK  

        Mohl by si mi to trochu popsat kolik máš podložek pod matkou a kolik pod kladkou a ještě jestli si tam nechal ten původní šroub přijde mi že je krátkej. Dík

        0 0
        • Nikdo  

          Mam podlozku jen mezi miskou stredoveho slozeni a napinakem, takze sroub staci :o)

          0 0
          • BUK  

            Jo ty myslíš podložku k napínáku a ne pod kladku tak to jo a ta podložka už tam byla akorát byla špatně daná nebo si ji musel někde dokoupit? Nevim to jistě ale zdá se mi totiž že ji tam mám ale nejsem si jistej tak pro jistotu posílám fotku. A ještě dotaz jak máš přidělanou kladku? Tim myslim kolik tam máš podložek a z jaký strany jsou. Logicky by měla bejt jedna pod matkou aby neprojela výřezem v napínáku a druhá pod kladkou(ložiskem) aby se kladka točila zkrátka na každý straně jedna. Jenomže aby toho nebylo málo tak jsem kladku sundal a teď mi za boha nejde přišroubovat zpátky šroubek je z ničeho nic krátkej. Jedině že bych dal pod matku jen jednu podložku ale to by se zase netočila kladka navíc dvě podložky tam původně byly jen nechápu jak prostě záhada. Díky

            0 0
            • Nikdo  

              Tu podlozku jsem musel dokoupit (myslim z dookie ?). Ostatni zjistim pres vikend (pokud nezapomenu) a v pondeli napisu pokud to bude jeste aktualni.

              0 0
              • BUK  

                Fajn děkuju ti když nezapomeneš dej vědět jak to máš s těma podložkama pod kladkou mohl bych se na to sice podívat někde na krámu ale od tebe mám jistotu že to funguje jak má.

                0 0
                • Nikdo  

                  Tak je tam akorat jedna podlozka, mezi kladkou a telem napinaku.

                  0 0
                  • BUK  

                    Fajn i když já budu muset dát podložku i pod matku jinak prolejzá skrz ale co se dá dělat dám tam delší šroub. A ještě poslední věc měl by si prosimtě možnost poslat detailní fotku jak máš mezi napínákem a miskou danou tu podložku ale žádnej spěch. Dík

                    0 0
                    • Nikdo  

                      Fotka je myslim zbitecna, ti to popisu :o) Proste kdyz na to kouknes ze sikma tak uvidis, ze mezi miskou a napinakem je jeste nejakej kus sedivyho kovu (tlustej odhadem tak 2mm) – dava se to tam kdyz srouby z prevodniku skrtaji o napinak. Jinak, ze ti prolejza matka je nejaky divny – z ty strany je v tele takovej zlabek kam matka presne pasuje a neprotaci se pri utahovani, je to takova ta matka s kouskem plastu v zavitu proti povolovani.

                      0 0
                      • BUK  

                        Ok a s tou matkou máš pravdu jsem ***** má tam zapadnout omlovám se a děkuju.

                        0 0
    • BoB  

      Mám E13 DRS a řetěz ne a ne spadnout. Ve srovnání se shamanem fakt jiná liga (ten má na kole synek)

      0 0
      • Tomcat  

        Nevíš jestli jde v ČR sehnat e13 jina než od Kanmaru?

        Nemyslím sundaný z kola, ale nový

        0 0
        • hanz  

          no co já vím tak ani od katmaru kolikrát nejde sehnat přesně ten co bys chtěl…s e13 je to tu fakt bídné.

          0 0
          • Tomcat  

            Od Katmaru nikdy nic nešlo sehnat normalně co pamatuju. Prostě to co maj na krame nebo holt možná za půl roku

            0 0
            • hanz  

              a ještě sou to ...... kámošovi poslali přední brzdu místo zadní a když tam volal tak se snima pohádal že oni posílali správnou..tak jim řekl že to teda asi vyměnili na poště a borec řekl že asi nejspíš jo at to reklamuje tam :-))

              0 0
              • Tomcat  

                napadá te něco jak na e13?

                0 0
                • hanz  

                  a kterou bys nejraději..kámoš prodával skoro novou tu verzi bez rokáče co byla na letošních a-linech kdyby ti seděla můžu dohodit jestli jí teda ještě má…jinák já osobně jsem ho taky pořizoval přes katmar.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.