• tomko

    Zdravím. Pokud zakládám duplicitní téma, tak se omlouvám, ale v historii jsem odpověď nenašel. Chystám se prvně objednávat z čínského eshopu. Dočetl jsem se tu, že je lepší rozdělit objednávku na dvě menší, abych nemusel platit DPH. Můj dotaz ale je, jestli je v pohodě, když objednávky uskutečním bezprostředně po sobě. Prostě jestli je to tomu obchodu jedno. Jak je to s intl-outdoor.com ohledně psaní ceny na balík? Píší vždycky míň, aby balík nepodléhal DPH? (v mém případě je limit překročen jen o pár eur – necelých 27 Euro celkem), tak bych nechtěl kvůli takové trošce zbytečně připlácet. Dál bych se taky chtěl zeptat těch, kteří mají s tímto obchodem zkušenosti, jestli stačí, abych měl třeba jen jednu položku v nákupu se štítkem Free shipping worldwide! a automaticky tak poštovné neplatím. A poslední dotaz se týká rovněž poštovného. Když se balík dostane do ČR, tak ho pak dostane na starosti Česká Pošta a bude mi normálně účtováno nějaké poštovné za doručení domů/na poštu v bydlišti? Uznávám, je to hloupý dotaz, ale je to můj první takový nákup, tak chci vědět co a jak, prosím za shovívavost :-)

    0 0
    • marapara  

      Osobně s tímto e-shopem nemám zkušenosti, ale pokud deklarují poštovné zdarma, tak prostě nic neplatíš ani České Pošte :). Mám zkušenosti s jedním z mnoha čínských eshopů, např. z Dealextreme, odkud nakupuji a poštovné jsem nikdy neplatil. Takže pokud to deklarují, neplatíš nic.

      Co se týče DPH a cla, většinou to asi většinou celníci neřeší, když balíček o několik dolarů nebo eur překročí hranici. Nejvíc jsem měl balíček za cca 40 dolarů a celníci ho nestopli, není to ale pravidlo.

      Pokud máš na objednání víc zboží, klidně to rozděl do víc balíčků.

      0 0
    • tonik666  

      Objednávaj jsem tam vícekrát, poštovné je zdarma, takže platíš jen kupní cenu. Vždy bez problémů a relativně rychle doručeno, žadné čekačky mnoho týdnů jsem zatím nezažil.

      Posledně jsem kupoval světlo za 53 USD, clo jsem neplatil, ale to je asi náhoda, protože pošta snad kontroluje otevřením jen 1/3 balíků (a pokud má člověk prohřešek se špatnou deklarací, tak každý), a já zatím se clem problém nikdy neměl.

      0 0
      • tomko  

        A neměl bys náhodou zkušenost, jak je to s tímto držákem? Sice ho tu celkem doporučují, ale taky jsem četl, že se nevejde k předtavci, kvůli rozšíření řídítek a musí se proto vozit až kousek u ruky.

        0 0
        • tonik666  

          Jo, to se nevejde, ale to se ti nevejde snad žádný. Nevýhoda je, že jak je gumový, tak se v něm světlo klepe.

          Tenle je plastový a „neklepe se“ http://dx.com/…stable-15642

          Nevo mít světlo, které je napříč, to je nej řešení, protože to se neklepe vůbec. Jako Zebralight H600

          0 0
          • mrozu  

            WTF? V tom „gumovém“ držáku právě drží standardní světla na 18650 naprosto perfektně, o žádném klepání nemůže být vůbec řeč. Pokud něco klepe, tak je to lionka uvnitř světla.

            0 0
        • oddie  

          Když si tam dáš delší šroub a ohneš ho, jde dát i na tlustší řídítka. Světlo v něm drží perfektně.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.