nákup první silničky - jetý Cannon Super Six

20 nepřečtených
  • kejmi

    Ahoj, jelikož jsem silnicí nepolíbený, prosím o radu ohledně nákupu jetého Cannonu – viz fotky. Měřím 176cm a velikost rámu je 54 – to by snad mohlo klapnout…? Jaká je podle Vás rozumná cena? Na co dát bacha? Díky Lukáš

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      SuperSix má celkem závodní geometrii s relativně nízkou hlavou, takže v první řadě dát bacha na velikost, v žádném případě bys neměl mít pocit, že na kole ležíš a že je Ti dlouhé. Na silničce se neleží! Základní úchop za páky shora Ti musí být pohodlný.

      Pak už jen jejich kliky, aby tam nebyl žádný vakl, přidrhávání, křupání v záběru. Kolo vypadá jako skoroleštěnka s běžnými drobnými šrámy, do kopců budeš měnit kazetu za větší. Jestli kupuješ i se SpeedPlay pedály, tak k tomu musíš mít odpovídající tretry.

      0 0
      • kejmi  

        Díkec za reakci. Kolo je bez pedálů… Aktuálně jezdím Scalpela Si a mám měsíční nájezd okolo 1000km silnice/terén cca 40/60. Rád bych těch 40% jezdil na silničním kole. Jezdím na pohodu, žádný hrocení. Na silnici jsem nikdy neseděl, ale nechci kupovat nějakou plečku na pokusy a časem kupovat něco dalšího… Na kliky se zaměřím… Jaká je podle tebe reálná cena za toho Cannona?

        0 0
      • nooski  

        Na speedplay staci uplne bezne silnicni tretry na 3 diry. Jinak 54 bude na 176cm cajk. Moje evo je taky 54 a mam 175cm.

        0 0
    • raceman  

      Měl bych na prodej svoji:

      https://www.bike-forum.cz/…cus-cayo-1-0

      Na tvou výšku ideální. Můžu prodat i s koly Fulcrum Racing Zero.

      0 0
    • lunochod  

      Ještě bych se zajímal o takový věci jako je délka klik, šířka řidítek apod.

      0 0
      • kejmi  

        Je asi fakt, že řidítka asi nebudou úplně laciná záležitost (případná výměna)… kliky bývají v jakých délkách? Je to stejné jako u MTB? Jezdím 175mm… Řeším teď tu velikost 54 vs 176cm, ale tady mi nikdo asi moc neporadí – budu to muset projet. Dilema je s cenou, nějak se neumím od ničeho odpíchnout, jestli je to dobrý kup. Kolik za ni dát…

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Kliky bych Ti doporučil na silnici nejspíš 172,5mm, ale i na 175mm si zvykneš a rozdíl nepocítíš, zvlášť, když už jedny takové jezdíš.

          Řídítka tam budou nějaká normální, předpokládám, tj. střed-střed 42–44cm, pokud nemáš extrémně úzká ramena a rám nebude na hranici velikosti, tak v normě. Pokud bys měnil, tak spíš kvůli tvaru/hloubce oblouků, tipoval bych. Ale to teď nepoznáš.

          0 0
          • nooski  

            Osobne jsem zastancem stejne dlouhych klik na vsech kolech. Ale na tento rozmer jsem hodne haklivy.

            0 0
        • lunochod  

          Nechci kecat, ale myslím že platí metoda zákrytu řídítek s osou předního kola při poloze na pákách.

          0 0
    • kejmi  

      Díky za rady. Mám to 500km cestu k prodávajícímu, tak jsem chtěl alespoň nějaké info. Cena 29000,– je podle Vás OK?

      0 0
      • jardalee  

        cena bych rekl je v poradku neni to malo ale ani moc ,tady na bazaru je podobnej specialized skoro se stejnou vybavou za 26500 no a tohle je pekny cannondale takze proc ne ,spis bych mel obavy o ten comfort ,ale to se blbe radi nekdo chce opravdu zavodnicku ale ted je trend spis ty endurance vysoka hlavova trubka celkem vysoko riditka a jeste compaktni a sirsi k tomu aspon 28mm plaste ,proste takovy ne zavodni ale spis cestovni kolo

        0 0
    • arny71  

      Na té fotce č. 2 to je na spodní stavbě ochrana proti řetězu? Takový divný, v první moment jsem měl dojem, jako by to tam bylo ruplné.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.