Náboje Bontranger Rapid Drive 108

15 nepřečtených
  • Tek dodává řadu MTB modelů s náboji Bontranger Rapid Drive 108. Jaké máte s nimi zkušenosti co se spolehlivosti a údržby týče? Jedná se o lepší volbu než levné Shimano náboje, které také u některých modelů využívají?

Lze tento náboj z výroby osazený HG ořechem jednoduše přestavět na Microspline?

Na stránkách Treku je v nabídce ořech 600718, ale zda jde o jednoduchou výměnu kus za kus, se tam neuvádí, odkaz na specifikaci/nákres náboje na webu zřejmě nemají.

https://www.trekbikes.com/…ody/p/33874/

0 0
    • Markony  

Za mne funguje ale nějak dlouhodobé zkušenosti nemam údržba namazala zatím žádný problém .

0 0
    • jecnak  

Vymena orechu je zalezitost minuty – kus za kus plus koncovka z prave strany. Za me docela spolehliva kola/naby.

0 0
      •  

A čím to mažete?

Může být Motorex Bike Grease – zatím s ním v nábojích Fulrum nebo Shimano nebyl problém a dle popisku od výrobce je na to vhodný, nebo tenhle náboj potřebuje vysloveně nějakou méně viskozní vazelínu?

0 0
        • novas752  

Může být. Ale ne moc, stačí trošku do lůžek praporků a pod pružinky a tak půl ml rozmáznout po zubech.

0 0
    • vaclaw  

Půjčím si trochu vlákno… má někdo nějakou zkušenost s těmito náboji? Jedná se mi hlavně o odolnost a údržbu. Na různý blbnutí by mi vyhovovalo víc poe, teď mám dt swiss 350 s 36t a nevím jestli 54t rohatka bude ideální a tohle mi přijde jako vcelku fajn alternativa za rozumný peníz.

0 0
    • Mad_Cat1  

Trochu oživím vlákno. Rozsypalo se mi jedno ložisko v ořechu Bontrager Rapid Drive 54t, existuje nějaká alternativa k tomuhle ořechu od jiné značky nebo musím vzít pouze Bontrager a musím hledat typ 54t? Vesměs vidím v prodejích pouze 108t..

0 0
    • Mad_Cat1  

Mám variantu microspline, předpokládám, že to bude co se rozměrů ložiska týče stejné jako XD a jiné varianty. Každopádně děkuju za info

0 0
    •  

Zkušenost je zatím dobrá, 108 POE funguje dobře. U verze s MS ořechem je trochu problém s koncovkama, oproti verzi pro HG/XD se sudávají mnohem hůř (ručně to prakticky nejde a kleště to zase ošklivě ožvýkají). Je potřeba použít sikovky s gumovými návleky nebo něco podobného, např:

https://www.knipex-eshop.cz/…x-180-3-kusy

0 0
      • jecnak  

Tohle funguje dobře, jen je teda asi na občasné domací použití zbytečně drahý https://www.koloshop.cz/…2-15mm/95062?…

0 0
        •  

Naopak. Není nic dražšího než levné blbě fungující nářadí.

Pokud máte na výběr dát pár stovek za zničenou koncovku nebo za nový odpovídající kus nářadí, volba je celkem jasná :)

5 0
    • Mad_Cat1  

Vzdal jsem to a objednal celý ořech, vnější samostatné ložisko ořechu na mě vypadlo ve stavu rozmělněných kuliček a vnitřního kroužku ložiska. V těle ořechu zůstal vnější kroužek ložiska, na který nemám žádnou páku, abych ho dostal ven.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.