Naboj Shimano Deore m-6010 predni castecne KO...a co ted s nim?

6 nepřečtených
  • kelanth

    Par dni zpatky mi zacalo „neco obcas kovove cvakat“ v prednim kole. Vylucovaci metodou (kde ta mrcha muze bejt?) jsem dospel k tomu, ze to musi byt v naboji. Sundani a protoceni predniho kola „v ruce“ slo hodne ztuha a drhlo a tak jsem ten naboj rozebral. Mno pohled dovnitr mne moc nepotesil (viz. foto).

    Z meho velmi laickeho pohledu jsou kulicky v haji a konus taky v haji (je teda divny, ze jen na strane u kotouce brzdy, na druhy strane jsou jak kulicky tak konus vpohode). A bo to je muj prvni rozebranej naboj, mam par dotazu:

    • jak moc spatnej napad je na tom jeste par (desitek) km jezdit, nez to nejak poradne vyresim? je velka sance, ze se to kousne a ja si zalitam pres riditka nebo to proste jen bude drhnout vic nez obvykle?
    • jde nekde koupit jen ten konus s kulickama? nebo je potreba koupit novej naboj? a kdyz koupim novej naboj, je ok vymenit jen ten konus a kulicky abych to nemusel cely preplitat? (bo to jsem taky jeste nikdy nedelal)
    • a nakonec cim by sakra mohlo byt, ze to takhle odeslo? mam najeto nejakych 2500±, kolo bylo na garancce a pak jednou zhruba po 1000km v servisu kde udajne doslo i ke kontrole a promazani naboje…bych (mozna naivne) cekal, ze to vydrzi dyl

    Dik moc kazdemu kdo si najde chvilku na radu.

    0 0
    • Singlespeed  

      Řekl bych, že nešika v servisu ti při poslední kontrole a promazání přetáhl konusy a bylo vymalováno. Jinak, nejen konusy, ale i standardní kuličková ložiska mnohem častěji odcházejí na straně kotouče. Kdysi jsem měl drahý náboj RBDesign a u něj ložisko u kotouče mřelo po pár km jízdy v terénu, poměrně rychle mi zahynulo i u další drahé přední náby – Hope.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud je vnitřní kalená miska OK, není potřeba nic přeplítat. Dneska je trochu problém s díly, možná bude lepší koupit celou nábu než jen konus. Nechce se mi hledat v Shimano rozkresech, ale kompatibilní by mohlo být toto: https://www.mojekolo.cz/…2d-stribrny/

      Bylo to docela dlouho skladem,jestli ještě mají, netuším.

      Pokud na tom chceš dál jezdit, asi bych vyměnil aspoň ty kuličky, podle fotky to vypadá, že to mají za sebou, jestli to teda není nějakej optickej klam. Mohly by se víc rozpadnout a pak by tam byla asi slušná vůle v ložisku. Díky tomu poškozenýmu konusu to sice nepůjde seřídit, ale jezdit na tom můžeš, nicméně vážně hrozí, že půjde do kopru i ten druhej konus, co je zatím OK. Že bys měl kvůli tomu spadnout z kola, to myslím nehrozí. S vylágrovanejma ložiskama jezdí plno lidí, to by byly plný špitály ne skrz kovid, ale skrz zanedbanou údržbu

      0 0
      • kelanth  

        Dik. Miska podle mne vpohode, prohlidnul jsem ji a ohmatnul prstem, ale zadny ryhy ani praskliny jsem nenasel.

        Optickej klam to neni, ty kulicky se doslova „loupou“ – jako kdyby mely nejakou horni vrstvicku a ta se rozhodla je opustit, mel jsem od toho ruce jak kdybych si je posypal flitrama.

        A dik za napad zkusit najit kompatibilni nabu, to mne vubec netrklo. Nejak jsem doufal, ze najdu neco jako autorizovany Shimano obchod, kde budou mit nahradni dily, ale at hledam jak hledam, nenachazim. Zlevnena kompatibilni naba ze ktery bych jen vyraboval dily zni jako rozumna usporna cesta:).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.