Přehazovačka SHIMANO Deore XT M8000: rozměr O-kroužku

7 nepřečtených
  • 00Ja

    Ahoj.

    1. Rozpadnul se mi O-kroužek osky brzdy napínáku. Neznáte někdo náhodou přesný rozměr, abych věděl co přesně mám koupit někde v železářství? Bude to něco jako 8mm (vnitřní průměr) x 2mm (tloušťka stěny)…
    2. Dají se někde sehnat šroubky krytky brzdy napínáku? Jsou tři, 2mm imbus. Klasicky jsem omlel ten vnitřní imbus.
    3. Po pročtění fóra jsem pochopil, že sehnat Shimano díly je celkem problém. Nebo máte někdo tip z poslední doby, kde se dají takovýhle prkotiny objednat?

    Díky.

    0 0
    • rosomak204  

      1.Já to jednou kupoval jako celek s oskou ale kvůli těsnění je to dost za nesmysl

      2.šroubky jsem sehnal jako náhrádní díl jen komplet i s krytkou

      Stačí u shimana na stránkách najít číslo dílu ono to na ebay najde většinou všechno

      0 0
    • pepek  

      A změřit se to nedá, to je peklo. Přitom to ve kšeftě bude za 2 koruny.

      0 0
    • 00Ja  

      Sady jsem si už našel, jsou to:

      Y5PV98060… oska s O-kroužkem

      Y5Y198070… samostatný 4 šroubky bez krytky

      Ale obojí je vzhledem k tomu, co to je, za nesmyslnou cenu, takže O-kroužek zkusím 8×10×1 (v původním příspěvku jsem se splet s tloušťkou stěny) a šroubky zkusím jakýkoliv M3 s válcovou hlavou. Teprve když šroubky nebudou pasovat, objednám nový. Záložní plán je v udělat na současných šroubcích drážku pro plochý šroubovák. Je to prasečina, ale z principu za tři šroubky nechci dávat 100Kč a víc. O-kroužek metodou pokus-omyl nakonec určitě seženu správnej. Dám se potom vědět jak jsem dopadnul.

      0 0
    • 00Ja  
      1. O-kroužek pasoval 8mm x 1mm (vnitřní průměr x tloušťka stěny). Zkoušel jsem i 8mm x 1,5mm, ale nevešel se. Ideální byl asi 8mm x 1,2mm (možná 1,3mm). Ty jsem ale nezkoušel, protože nebyly na skladě.
      2. šroubky jsem koupil v Hornbachu M3 × 10 s válcovou hlavou. Potřebovaly zkrátit o 1mm. Nevadí, že nemají osazení hlavičky jako původní šroubky. Výhoda je, že nejsou na imbus 2mm, ale na imbus 2,5mm, takže by se neměly tak snadno omlít. Nevýhoda je, že v multiklíči tne mibus 2,5mm nemám :)
      0 0
    • quoll  

      Aký je presne význam toho O-kruzku? Ja som ho vo svojej prehadzovacke ani nenašiel a nezdalo sa mi, že by tam niečomu chýbal.

      0 0
      • 00Ja  

        Asi to jen brání průchodu bordelu kolem osky. Prostě klasickej O-kroužek. Ale kdyby tam nebyl, asi by to nebyla žádná tragédie. Počítám, že se tudy moc bordelu k brzdě od napínáku nedostane. Mám ale rád věci v pořádku, tak jsem se po Okroužku pídil, abych ho tam měl. A za 2Kč není co řešit :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.