Náboj Force team - průmyslová ložiska prasklá osa.

27 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Ahoj, mám náboj Force team a praskla mi osa. Servisák mi řekl že bohužel nemůže najít náhradní osu, takže by se musel vyměnit celý náboj což je investice +2000KČ i s vypletením. Náboj je pouze rok starý ale zase nejsem žádný drobeček, takže náboj je dost namáhán. Se stavitelem je domluva na nic a na reklamaci mi řekl že jí stejně zamítnou. Mám tedy několik možností a rád bych znal názor zkušenějších. Je lepší náboj zkusit reklamovat, nechat si tam dát nový či použít jiný který by mohl vydržet více. Dále pokud by někdo věděl kde sehnat náhradní díl, byl bych mu vděčen.

    0 0
    • Vilém  

      To by mohla byt ona.

      Nj jsou s nima holt stejny problemy jako s novatec s original potiskem.

      Pripadne nekde pozjistovat, zda by tam nesla ocelova pro 4v1 naby a dat tam s 10mm upinakem.

      0 0
    • maajkee  

      A máš to v záruce?

      Nevim kde přesně to máš prasklý, ale možná tam mám i nějaký starší tyhle náboje od novatecu nebo force, kde osa určo prasklá není.

      Každopádně by to měl vyřešit ten kdo ti kolo prodal.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak jestli je na náboje dvou letá záruka tak nejspíš jo, ale reakce stavitele byla že to stejně zamítnouta poslal mi odkaz na osu, která tam dle servisáka stejně nepůjde. Se stavitelem je domluva hodně špatná, takže jsem mu napsal ať mi pošle fakturu za náboj a zkusím to vyreklamovat sám. Kolo nechám nejspíš zaplést na novém či jiném typu, a vyreklamovaný pak budu mít jako náhradní nebo ho pošlu do světa.

        0 0
        • maajkee  

          Naopak u KCK Cyklosport (dodavatel Force) mám velmi dobrou zkušenost, co se reklamací týče. Takže spíš je to o lenosti dotyčného a musí mu bejt jasný, že si tady nedělá dobrou reklamu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak myslím že on nestaví nějak často. Stejně raději nechám zaplést nový, potřebuji kolo na sobotu a takhle to budu mít jen tak tak. Jinak myslím že ten náboj mi byl doporučován i tebou na mojí váhu, myslíš že je to normální nebo zase jen štěstí na špatný kus? Pokud normální, nemám to raději nechat zaplést na něčem jiném?

            0 0
            • maajkee  

              Hele spíš smůla, jako s těma nábojem se občas něco přihodí, ale prasklou osu jsem ještě neřešil. Každopádně je to prostě levnější náboj, ale s velmi dobrým poměrem cena:výkon. To už jsem u těžkých lidí řešil víc rozbitých SLX nebo XT nábojů.

              0 0
    • Lamer  

      Podle odkazu tam je 10mm osa, Google pri vyhledani „Force 10mm osa“ nejaky najde, takze staci omerit tu starou a zjistit, jestli by tam nepasovala. Dalsi moznost je koupit celou nabu a vymenit jen osu, otazka je proc praskla a zda nepraskne znova.

      0 0
      • maajkee  

        Podle odkazu tam je normálkní osa na QR

        0 0
        • Lamer  

          V odkazu je uvedeno „osa: 10 × 140 × 135 mm včetně rychloupínáku“. Ve Force komponentech se moc nevyznám, ale moc bych se nedivil, kdyby se například na Aliexpressu daly sehnat stejný komponenty pod jinym názvem/značkou. Každopádně se to chce zeptat někde, kde maj všechny ty osy skladem. A kdyby se nába reklamovala přímo u prodejce, tak se podle mě stejně můsí kolo rozplést, aby zkontrolovali celou nábu a ne jen osu.

          0 0
          • maajkee  

            Je to Novatec. Nevím kde mu to prasklo, nedal žádnou foto. Aby zkontrolovali náboj tak kolo rozplétat nemusí, ale musí se to rozplést, protože na reklamaci je potřeba zaslat samotný náboj, když vymění kus za kus, tak prostě pošlou novej a ten se zase zaplete.

            0 0
    • Carloss  

      Reklamace.. stavitele pošli do ****** i s kecama.

      0 0
    • JFtryall  

      Tohle je srot. Hrozne brzo mi chytla vakl a vubec mi neslo vyndat jedno lozisko. Novatec to ma zpracovane o dost lepe a ta osa je jina, nesedi to osazeni ani koncovky. Stejne jako kvalita lozisek. Taky jsen myslel ze to je uplne stejne, ale neni. Klasicky Novatec je az ta Team Lite a ta funguje bez problemu.

      0 0
      • maajkee  

        Záleží s jakým Novatecem to srovnáváš, já měl vedle sebe rozebraný tuhle Force Team a Novatec D882SB a bylo to uplně stejný i hmotnost totožná a problémy s vaklem nebo s ložiskama řeším stejný u obou i cena je pro mě defakto dneska už stejná. Team Lite je odpovídá D772SB s alu ořechem

        0 0
        • alinceb  

          Potvrzuju. Mám doma klasický Novatec 882 a na jedněch kolech Ride Alpha, který je úplně stejný. Do toho Ride Alpha jsem dokoupil osu pro 10mm upínák Force a funguje to úplně v pohodě, takže prostě totožné náboje. Jen teda pro maloobchodní nákup je lepší koupit Force, protože je levnější a má i levnější ND.

          0 0
        • JFtryall  

          V kazdym Novatecu jsem mel 6902 loziska. Tady jsou s mensim vnitrnim prumerem a nejak se mi tenhle naboj nepodarilo rozebrat. Mozna to bylo rukama, ale zklamal me…:-))

          0 0
    • alinceb  

      Ten náboj TEAM vypadá od pohledu úplně stejně jako Force 4in1, což je rebrandovaný Novatec 882. Je možné, že jsou třeba uvnitř jiná ložiska, která omezují velikost osy jen na menší průměr. Rozdělej to a zjisti, co je tam za ložiska (Novatec, pokud vím, používá standardní rozměry, ne jako třeba Author). Já se doma můžu podívat do svého Novatecu 882, jaká ložiska jsou tam a pokud by to šlo předělat, tak koupíš nová ložiska z TOBEXu (200+pošta) a osu s 10mm upínákem na pevnou osu z KK (379+pošta).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.