• Luke89

    Ahoj,

    sháním kolo pro rodinného příslušníka do 12.000,–.

    Představa je MTB pro slečnu o výšce 170 cm. Barevně je to asi jedno, hlavně, aby to bylo na nějakých ucházejících komponentech.

    Pro kolo není problém zajet. Pocházíme z Pardubického kra­je.

    Děkuji moc za nabídky.

    0 0
    • novas752  

      Ucházející komponenty za tuhle cenu = bazar. Nový kola jsou bída s nouzí. Nejlevnější nový v rozumný výbavě je stavba na zakázku okolo 15–17k.

      0 0
    • Luke89  

      Jo jo jasne, ze bazar. Radeji na starsim s lepsi vybavou.. :)

      0 0
    • prema77  

      Ahoj, tohleto jsem řešil před 2 týdny. Přišel jsem do obchodu, odpověděl na otázku kolik cca 12.000,– a dcera si vybrala podle barvy (Kellys? spider 10 2017). Vzhledem k tomu, že měří 180 cm a bylo jí teprve 12, tak si vybrala nějakou 27,5 ve 21,5. Řešit, aby to mělo buhví co, to je podle mě jedno. Samozřejmě, pokud nebude jezdit 1000 km za týden. Což u nás neplatí. Zásadní je jenom barva. Zkušenost: Před 2 lety jsme jí vybrali 26 (15') a to kolo je pořád jako nový. Za tu dobu ujelo pár desítek km. Pravda ale je, že teď budeme jezdit víc, neboť tu první 26 teď dostal kluk, na kterýho je ještě celkem velký (150cm), ale barva se vybírala dopředu pro něj (věděli jsme, že to je pouze přechodová fáze, ale že bude tak rychlá mě fakt nenapadlo). Každopádně kolo asi moc zabrat nedostane, neboť dcera skoro nic neváží a jezdí velmi na pohodu, většinou po cyklostezkách. Částku 12 jsem zvolil náhodně. Nepotřeboval jsem hydry, protože děti ve sněhu a blátě nikdy jezdit nebudou. Pedály samozřejmě normální. Držák předního kola je na tom stejně. Prostě normální přemisťovadlo na jezdce, který skoro nic neváží a jezdí lehce. Pokud se ukáže, že se něco porouchá, tak není problém cokoliv dokoupit. Pokud by začaly jezdit hodně tak to budu řešit, ale to nepředpokládám.

      0 0
      •  

        aneb jak potrestat rodinného příslušníka 15 kg kolem

        0 0
        • prema77  

          aneb jak koupit věc na občasné použití za normální peníze s tím, že je zbytečné pořizovat věci za desítky tisíc aniž by se používali každodenně.

          0 0
          • puka  

            To spíš byla reakce na kupování nového lowend bicyklu, když z bazaru můžeš mít solidní mainstream. Pokud ji nepoužíváš denně, je zbytečné ho kupovat kvůli záruce a garančním servisu. To je ta lenost..

            0 0
            • AussigBiker  

              Ne, to neni lenost. Vysvetli treba 12 letymu diteti, ze bude mit kolo z bazaru. Respektive mu muzes dat na vyber, at se rozhodne. Veci nejsou cernobily, jinak by vsichni jezdili na kolech z Dekace, na Canyonech a Radonech. Treba to jednou pochopis a nebo ne…

              0 0
              • puka  

                To je pravda, ale tak to je u všech kol, že zjistíš že tvoje kolo je jen našperkovaná hovadina v porovnání s ostatními.

                0 0
        • Bombos3  

          Není to spíše o váze samotných kol?

          0 0
    • Nutribird  

      Koukni na Decathlon za 12000 bys tam měl dostat kolo, které jinde stojí 15000 a váhou kolem 12 kg.

      0 0
    • blaza84  

      Slečnu bude zajímat ta barva. Pohádkami o kvalitnějších komponentech budeš ztrácet jen čas :D

      0 0
    • Luke89  

      Díky za komentáře. Je to pro sestru mojí ženy …která se rozhodla, že miluje jízdu na kole… a chce vozit dceru vzadu na sedačce…

      Já osobně jezdím hodně silnici cca 1000 – 2000 km měsíčně, tak mně to přijde jako hrozně malá investice za něco lepšího v MTB se tolik nevyznám. :/ Ovšem říkal jsem ať investuje minimálně 20 000 Kč, že už seženeme něco lepšího, ale bohužel. Pro mojí ženu jsem koupil tohoto cube ve fotce tenkrát 2 roky staré kolo za 13000,– výbava parádní (Shimano Deore XT, Rock Shox Reba SL, Brzdy Hayes Stroker Trail.! A najela na něm za 4 roky asi 400 km, tak toto si myslím, že bude podobný příklad… Přijde mi,že ty ceny kol šly hrozně nahoru a ani za starší modely moc neklesly. :/ Když ovšem něco budete mít, tak budu rád za nabídku… :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.