• d

    Žádám všechny majitele treter s BOA (BOA2) systémem uvazování nebo podobného systému, aby se podělili o zkušenosti, případně doporučili konkrétní. Vč. životnosti, případně možnosti výměny dílů v případě poškození.

    Zvlášť mne zajímá BOA"2", u kterého se velice jednoduše stejně přitahuje / povoluje bez nutnosti někde něco zatlačovat.

    Požadavky: MTB, SPD, sportovní řada, maximálně odvětrané, na chození ne.

    Děkan.

    0 0
    • nitraq  

      Mám Specialized Rime, kde je BOA S2. Samotná funkce utahování super, rychle povoleno i rychle utaženo. Jediný drobný omezení je to, že to chce nechávat lanko permanentně v „očku“ na botě, protože se lanko špatně vrací do toho očka. Do boty i ven se s lankem v očku v pohodě dostanu, takže to není velkej problém.

      S výměnou v případě poškození už mám taky zkušenost, viz zde. Zkurvilo se to na části lanka, která je během jízdy schovaná v kolečku, takže buď se to rozbilo nějak samo, nebo během jednoho pádu, kterej jsem s botama absolvoval. Pád to ale byl lehkej a noha snad ani neklepla do země, tak nevím. Nicméně přístup fy BOA super. Vyplnil jsem reklamační formulář, přišlo mi potvrzení mailem a čekat jsem měl 10 pracovních dní, takže dva kalendářní týdny. Přišlo to ale už za týden, takže spokojenost. Moc se neptali a prostě poslali s tím, že jsem k tomu formuláři poslal fotku poškození.

      0 0
    • JakeF  

      Mám je letos na silnici i na bajku a zatím bez problémů…

      0 0
    • killme  

      jestli k tomu ma tretry fakt nevim, ale zkus se zeptat, zkusenosti urcite mit bude

      0 0
    • wego1991  

      Dotaz: mám tretry Shimano XC7 (už víc než rok, cca 3k km) a poslední 3 vyjížďky mám problém s BOA kolečkem na pravé tretře. Blbě se povoluje. Povolím to, ale jde to jen kousek a víc se tomu nechce – ocelové lanko je nějak jakoby seklé v BOA mechanismu. Sundat botu jakš takš jde ikdyž to je porod, ale nazout botu bez lžíce je fakt oser. Měl někdo stejný problém – jak ho vyřešil? Dík Kuba.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak si objednej nové…

        0 0
      • adam1  

        Uprostřed boa je dírka pod dirkou je microtorx ,jde to rozdělat a hodit čočku dovnitř/vyčis­tit/máznout

        0 0
      • Pikaču  

        Hlavně podle návodu bys mel pravidelně cistit Boa mechanismus. Asi se ti tam zanesl bordel.

        Jinak výměna kolečka. Dozivotni zaruka.

        0 0
      • brtníček  

        Já mám letošní model a tam to kolečko povolíš jedině tak, že ho vytáhneš, takže to uvolníš úplně. Nejde mi to povolovat otáčením do leva. Upozorňoval mně na to už prodavač v obchodě.

        0 0
        • wego1991  

          Povolit sem samozřejmě myslel, že vytáhnu kolečko a ,,roztáhnu ručně botu'' abych vyndal nohu. Ale nejde to povolit, tak jako na levé botě.

          0 0
          • Mirami  

            Koupil jsem tretry s Boa kolečkem a asi mám stejný problém po utažení už nemám šanci to povolit jednou rukou, takže zastavit a pořádně zabrat, nejlépe použít dvě ruce. A to jsou nové a od utahování mám odřenou kůží, asi to zkusím předělat na přezky, tam to funguje.

            0 0
            • Tom-T45  

              Měl bys u toho mít malý šroubováček (nevím jestli je víc typů ale já tam mám Torx T6). Můžeš to rozdělat a kouknout se kde je problém. Taky mi to dělalo na jedné botě a stačilo to rozdělat, rozmotat lanko a složit dohromady. Taky jsem se naučil při zouvání občas vytáhnout lanko úplně, aby se celé znovu navinulo, protože když jsem ho vytáhl jen trochu, tak se časem na cívce sukovalo.

              0 0
      • jIrI___  

        Objednej si nové, tipuju to na z výroby špatně namotané lanko s poškozenou bužírkou (tak jsem to měl u svých treter). Mrkni dovnitř a pokud narazíš na něco poškozeného, pak na stránkách BOA vyplníš reklamační formulář a pošlou ti novou sadu. Výměnu podle návodu zvládneš doma. Pokud člověk k povolení či utažení BOA potřebuje víc než dva prsty a dětskou sílu, pak je něco špatně :)

        0 0
        • milan.v  

          Já to teď vyzkouším u svých silničních trerer na trenažér, bužírka se kousnula a jak jsem za to tahal, úplně dobře to lanku neudělalo, je nějaké zdeformované, blbě se utahuje a už i povoluje…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.