MTB tretry na extrémně široké nohy

60 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Dle tabulky Bontu mám 1cm přes wide verzi.

    Díky za Vaše tipy, pokud nějaké budou.

    0 0
    • Pikaču  

      Ja mam siroke tlapky jako kachna a mam obyč verze sworks6 ( XC a road). Delali je ve wide ale to nebylo třeba- sedí perfektně. 7cky jsou zklamani jak jsou zalomene u palce.

      Doufám ze nějaký čas vydrží jelikož bych pak nevěděl které ( navic když mám ještě 48 vel a tam už ani nedělají tak velke spousta výrobců).

      Kouknul bych na bike24.de vse co mají ve wide. Bontager, lake, …

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • doubleingram  

      Taky jseme řešil, zkus wide verze Bontrager, Lake.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Lake jsem měl wide zimní a celá bota se utahovala jedním boa, které jsem musel mít úplně povolené, takže na prd.

        0 0
        • Pikaču  

          Koukni se znovu na lake modely a mají 2 boa kolečka.

          MX 237.

          Delaji wide a extra wide ( ale ty asi jenom v USA).

          0 0
        • doubleingram  

          Koupil sem Bontrager normál verzi, wise uz byla na mě moc. A to mi předtím nic pořádně nebylo, resp. Malo širokou vepředu.

          Taky mají BOA, ale víceméně to šířku nemění.

          Za mě ok.

          0 0
    • doubleingram  

      https://www.kola-visek.cz/113940/foray/?…

      Wide verzi meli v Rossignulu Arena Sterboholy, maj i prodejnu v Myslikove.

      0 0
    • Roxteedy  

      Force tourist. Ale jsou to takovy backory. Mne tedy maximalne vyhovujou, jsem taky backora :)

      Taky mam ploutve…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Než nasadím kufry, nejezdí někdo Bontrager Foray?

      Jsou krásně široké, ale podrážka se zdá opravdu už dost měkká (6 ze 14) :/

      Ta stupnice tvrdosti je nějaká oficiální pro všechny výrobce, nebo je to spíše informativní?

      0 0
      • doubleingram  

        Jezdim, mam ty bez prezky, jen BOA po celym. Meky mi to neprijde.

        0 0
      • doubleingram  

        Vzal jsi nakonec ty wide? Asi dost sitkoy, kdyz jsi je vzal, predpokladam?

        0 0
      • deekay  

        Stupnice je informativni v ramci jednoho vyrobce a mezi vyrobcema absolutne neprenosna a nic nerikajiici.

        0 0
      • Polka  

        Ty sis je nezkoušel? Stupnici má každej jinak.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Právě v nich chodím a normálně se prohýbaj.

          0 0
          • Polka  

            To asi není úplně dobře pokud chceš, aby to trochu jelo :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              No právě, jedny na chození už doma mám, chtěl jsem něco více výkonostního…

              Jenže ty tvrdší bývaj užší a přes 5 litrů.

              0 0
    • sserpx  

      Ahoj, pridam se s dotazem. Az do nedavne doby jsem vubec netusil, ze mam (asi) siroke nohy. S normalnima botama na chuzi, vyslapy ani do spolecnosti jsem nemel nikdy problem. Na prvni dobrou jsem pres internet koupil i platformy Giro Jacket na svuj trail bike.

      Pomalu vsak zacinam propadat zoufalstvi pri marnych pokusech sehnat silnicni tretry s tuzsi podrazkou. Prijde mi, ze snad vsechny se delaji velmi vyrazne uzsi, nez kterykoli jiny typ obuvi.

      Nejprve jsem zkousel Giro Savix, protoze jsem si naivne myslel, ze velikost bude stejna s platformami Giro Jacket. Omyl, byly uzsi temer o 2 centimetry.

      Potom tedy Shimana RC5 nejprve ve standardni a pak i ve wide verzi. Vsechno hodne uzke. Napadlo me zkusit i zakladni RC1, jestli treba jen boty vyssich rad nejsou z nejakeho duvodu uzke. Bohuzel ne.

      Tudiz jsem zacal patrat a koupil vsemi doporucovane Lake. Samozrejme Wide verzi a konkretne model cx218, ktery podle tabulky na webu Lake ma byt uplne to nejsirsi mozne. Sirsi nez Extra wide v jinych modelech. K memu soku mi boty prijdou uplne stejne uzke, jako ty vsechny predchozi. Uplne minimalni rozdil.

      Podle tabulek Lake by boty ve velikosti 45.5 mely sedet na nohu sirokou 11.7 cm. To i s rezervou splnuji. Ale boty hodne tlaci na sirku ihned po nazuti. Nemusim je ani utahovat.

      Zvlastni je, ze kdyz boty zmerim, podrazka i vlozka meri zhruba 10 cm. Tedy uplne stejne, jako boty ostatnich znacek, co jsem zkousel. Jak se tedy do nich muze vejit 11.7 cm siroka noha? Kontroloval jsem vsechny stitky a opravdu by se melo jednat o wide verzi. Je to natistene i na samotnych vlozkach. Platformy Giro Jacket meri 11 cm cili o centimetr vic a padnou mi skvele (ostatne jako vsechny me ostatni obycejne boty).

      Doporucujete tady zkusit treba Bontrager, nebo Bont. Ok. Ale jsou vyrazne sirsi, nez nejsirsi Lake? Maximalni rozpocet bych rad udrzel pod 4000 Kc.

      Nemate prosim nekdo podobnou zkusenost, nebo tip jak vybrednout z tehle slamastiky?

      Normalne bych asi zkusil objednat dalsi jinou znacku. Treba ten Bontrager, nebo Bont. Ale po poslednich zkusenostech s Lake, ktere meri 10 cm v nejsirsim miste jsem dost znejistel, jestli by to k necemu bylo. Myslel jsem totiz, ze Lake je etalon a sazka na jistotu pro lidi s sirsima nohama a bohuzel.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pro mě jsou etalon šířky Foray 2019, ale silniční netuším.

        0 0
        • doubleingram  

          Mám tyhle, ne wide ale normal verze, wide už mi přišlo moc.

          https://www.staneksport.cz/…rager-foray/

          Bohužel problém těch bot je že jsou sice široké vepředu nohy, ale zase klasicky ohýbají palec dovnitř jako všechny boty. Špička se zase zužuje.

          Není to tak moc ale je.

          Což mi vadí asi úplně nejvíc, je to nezdravé a deformuje to nohou

          Úplně nejhorší je ta cena, kupoval jsem je před dvěma lety za dva a půl :)

          Dnes tam vidím 4 a půl, to je úplný nesmysl

          0 0
          • Smazaný účet  

            Mně fakt sedly ty novější, ale s tou cenou jsi mě nepotěšil, chtěl jsem si koupit ve výprodeji ještě jedny.

            0 0
      • doubleingram  

        Tohle mi taky strašně vadí, dost mě vyděsilo že Lake jsou na tom takhle špatně, protože jsem o nich uvažoval jako zimních, zimní jsou snad ještě horší na tom než letní co říká širokých verzí.

        0 0
      • sserpx  

        Panove diky za tipy. Bontrager je v Cesku za nekrestansky peniz a z Nemecka bohuzel neposilaji do CR. Objednal a vyzkousel jsem tedy dalsi troje wide tretry a ty posledni (Fizik) konecne sedi dobre. Dam to sem suma sumarum. Treba to nekomu v budoucnu pomuze.

        Takze nemam nijak extra sirokou ploutev. Zhruba 11,5 cm.

        Giro Savix II – uzke

        Ekoi R4 Evo – uzke

        Shimano RC701 – uzke

        Shimano RC500 wide – uzke

        Lake CX218 wide – uzke

        Northwave Core Plus 2 wide – uzke

        Gaerne G.Sprint wide – uzke

        Fizik Tempo R4 Overcure wide – ok

        0 0
    • milan.v  

      MTB tretry…

      0 1
      • sserpx  

        No ja jsem vlakno na siroke silnicni tretry nenasel. Spise obdobna vlakna, kde se resi boty obecne. Priznavam se ovsem, ze jsem hledanim prilis casu nestravil. Ono totiz vyhledavani casto nachazi 15 let stare vykopavky a kdyz filtruju dle data, tak zase jen same inzeraty. Tak snad tolik nevadi, ze jsem se zeptal tady.

        Myslim, ze zakladni informace je, ze znacky zname tim, ze delaji wide verze svych bot jako Shimano, nebo Lake nenaplnily ocekavani, procez jejich boty jsou uzke jako hrom. Predpokladam, ze MTB verze na tom budou analogicky velmi obdobne.

        0 0
        • cyklista86  

          Nechapu jak me ohlo tohle vlakno uniknout. Taky uz zacinam byt zoufalej v cem budu jezdit pristi rok. I kolo se bojim koupit jestli pak vubec sezenu tretry. :D Nohy mam siroke taky lehce pod 12cm. Tuhle sezonu jsem jezdil v sspeslech recon 3. Jak sem vyjel rano(kdy neni noha jeste natekla) a jizda byla do dvou hodin tak super, ale stacilo vyjet odpoledne v lete(kdy clovek stal celej den na nohach a takze uz jsou trochu natekle) tak to uz jsem zacal trpet po hodine a pul. Jednou jsem blbec vyjel odpoledne se podivat na zavod Sazka tour to byla cca 95km streka a pri ceste zpet jsem trpel jako pes. Normalne me behal mraz po zadech jaka to byla neprijemna bolest. :D Ja teda hledam MTB tretry to mam na MTB a chci koupit gravela.. Na silnicku jsem mel naposledy tyhle https://www.cyklodiskont.cz/…-cerna-87391#… a byly fakt pohodlne. Jako papuče. Jen teda cena byla o 1000kc nizsi. To je ulet jak muze starsi zbozi stat o tolik vic penez? Kazdopadne jestli nesezenu pohodlne MTB tretry s dostatecne tuhou podrazkou, tak budu nucenej koupit znovu ty shimana a jezdit jak vocas i na MTB se silnicnima pedalama nebo ja nevim.. :D

          0 0
    • cyklista86  

      Doted sem mel vzdycky tretry od speslu ve velikosti 45(protoze boty sem nosil taky 45 nebo i 44,5 tak jsem ani o vetsich neuvazoval) ale faktem je, ze skoro vsechny vzdycky aspon trochu tlacily hlavne co se sirky tyce. Posledni recon 3 tlaciky po 3 hodinach jidy fakt hodne. Zase hlavne u kloubu palce asi kvuli sirce, ale kdyz si to tak vybavuju, tak toho mista na delku jsem tam navic taky moc nemel.. Ted hledim na stranky specialized kde zada clovek delu a sirku, Ja zadal delka 29cm a sirka 11,5cm a me to doporucilo velikost 47 LOL. Mozna by to vyresilo to tlaceni? :D Ted ale nevim ktere teda objednat a vyzkouset jestli 46 nebo fakt ty 47. TO budou ploutve jak prase na mou vysku 177cm. :D

      0 0
      • cyklista86  

        Aha tak nic. Ten debilni specialized web ukazuje velikost 47 neustale ikdyz tam dam nejakej nesmyslne malej rozmer.. Nicmene vetsi velikost by mohla pomoct. Jen bych rad vedel o kolik mm je ta o cislo vetsi bota sirsi…

        0 0
        • sserpx  

          Kupovat si o 2 cisla delsi boty jen proto, aby me netlacily na sirku mi rozumne neprijde. Pokud te Specialized tlaci, zkus jinou znacku, ne?

          0 0
          • cyklista86  

            No ona totiz je ta moje idealni velikost asi spis 46, ale kazdopadne to vypada, ze o cislo vetsi bota od toho speslu je jen o 1mm sirsi coz nic asi nevyresi. Me by zajimalo hlavne jak je mozny ze ty wide Lake co sis koupil vubec nesedi z rozmerama ktere uvadi v tech tabulkach co to je za bordel? Napsal si jim aspon email s tema fotkama jak to meris? Hrozne by me zajimala jejich odpoved..

            0 0
            • sserpx  

              To vis, ze jsem jim psal.

              Odepsali, ze jsem si vybral levny model, na ktery pouzivaji mene poddajne materialy. Ze mi doporucuji v botech jezdit a pry po case povoli. Dale pak, ze si muzu objednat jejich premiovejsi radu CX238 ci CX241, ktere maji jiny svrsek, procez se lepe prizpusobi sirce nohy bez nutnosti tretry zajizdet.

              Nemel jsem v planu nic z toho zkouset. Kdyby me boty tlacily trosku, tak bych i veril, ze se rozjezdi. Ale to nebyl muj pripad. Nepoznal jsem rozdil oproti standardnim Shimanum. Ty dalsi modely byly za cca dvojnasobnou cenu, tudiz hrube mimo muj rozpocet.

              0 0
              • cyklista86  

                To je neskutecny. Jakoze kdyz v tech tretrach budes 2 roky trpet, tak se roztahnou o ten 1cm na rozmer kterej mely met uz od zacatku? JInak vzdyt tam maji ti ocasi tabulky, kde doporucuji prave nizsi modely pro sirsi chodila s vyssim nartem a ty nejdrazsi „race“ modely logicky maji strih na hubeny a uzky nohy. At jdou do pr..le.. Na Lake hazim bobek uz je nebudu brat vubec v potaz. Pro me ta znacka neexistuje. :D Nejlepsi by bylo asi sehnat ty Bont a nebat se toho zkusit je vytvarovat po nahrati v troube. Ale do toho seme nejak nechce. Jednak je tezky odhadnout jakou velikost presne vybrat a pak zkouset vytvarovat tu podrazku u bot za 11000kc kdyz jsem to nikdy nedelal na to nemam nejak koule. :D Asi vemu ty silnicni shimano ktere jsou ted na bazaru za 1700 stovek a mam klid. Do te doby snad da nekdo na bazar nejake stare spesly ve vetsi velikosti ze bych je vyzkousel a nemusel platit za nove..

                0 0
                • milan.v  

                  Nejdražší modely nemají střih na úzké a hubené nohy, navíc si i ty můžeš koupit ve wide verzích…

                  0 0
                  • cyklista86  

                    Ne a tahle tabulka je co? https://www.lakecycling.com/…s/fit-matrix Jinak jsi asi vubec necetl tohle vlakno. Jinak bys zjistil ze si zde dotycny koupil wide verzi, ale realne byla jeste uzsi nez rozmer kterej uvadi u te normalni verze!!

                    0 0
                    • milan.v  

                      Já nevím, co se kde uvádí, já jen vím, jak mi ty tretry sedí a že jsem si mohl dovolit dokonce jít o půl čísla dolů oproti všem jiným značkám… To ale popisuji reálnou zkušenost u silničního modelu CX 403…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Porovnávání šíře hnát, když není stanovený, co je standard a co už široká noha, je úsměvné.

                        Prostě chybí výrobce, který by vyráběl ve třech šířkách, nikoliv pseudo-wide.

                        Nebo 3D tisk dle 3D skenu.

                        0 0
                      • cyklista86  

                        Super a jakej rocnik? Protoze to je rok od roku jinak. U toho modelu co pises dokonce i pisou

                        „Featuring a slightly narrower toe box & tighter heel than the Competition last and less overall volume than the Sport last. Designed for very high-cadence riding & higher pressure and a slimmer fit.“

                        a znovu ti opakuju, ze sserpx si koupil CX 218 ve verzi wide ktere meli byt siroke 117mm a kdyz mu prisly, tak byl v soku ze jsou siroke jen 100mm…

                        0 0
                        • milan.v  

                          Ten nejnovější ročník… ;o)

                          Začíná mi připadat, že už plácáš snad ke všemu, co tu je, bez vlastních zkušeností…

                          0 0
                          • cyklista86  

                            Jestli se tu chces placat o podle tebe siroke noze. Tak prosimte napis aspon co to u tebe znamena.

                            0 0
                • doubleingram  

                  Bont stoji 11k? Co jsem koukal, tak kolem 4 – 5k

                  0 0
                • Cryzyy  

                  Bont maji na https://www.wiggle.co.uk/bont nevim, jakej chces model, ale ty lacinejsi, nestojej 11, tepelne se netvaruje podrazka, ta je karbonova. Vzit si teplomer na zavarovani podle nej „naladit“ troubu, nebo aspon overit jake udaje dava teplomer v troube a dat tam boty na stanovenej cas, neni neco, na co bys potreboval koule, takze i kdyz je nemas, tak to dokazes.

                  0 0
                  • cyklista86  

                    Jiste ze se tvaruje hlavne podrazka prave protoze je z karbonu ty mudrlante..

                    0 0
                    • Cryzyy  

                      na rozdil od Tebe jsem to uz delal

                      0 0
                      • cyklista86  

                        Pak vubec nechapu jak takovej blabol muzes napsat? I v instruktaznim videu mas jak si mas pomahat rukojeti sroubovaku kdyz potrebujes vytlacit vic mista pro prsty a pod..

                        0 0
              • cyklista86  

                Napsal jsem do tohoto shopu https://www.bike-centrum.cz/…ry-mtb:lake/?… jestli by byli ochotni zmerit par modelu na sirku. Uvidime co z toho vyleze.. :) Docela bych bral tenhle model ve vel. 46 https://www.bike-centrum.cz/…on-oranzove/ Jestli to ma tu vlozku vic jak 10cm tak by to mohlo byt ok. Ta kuze se pekne natahne oproti tem s worskum, kde ten material skoro vubec nepracuje..

                0 0
                • Smazaný účet  

                  „Na Lake hazim bobek uz je nebudu brat vubec v potaz. Pro me ta znacka neexistuje.“ ;-)

                  Přestávám se v tom orientovat :-D :-D

                  0 0
                • Honzis  

                  Moje Lake cx 402 vel 48, vložka asi 103mm, tzn min než tabulka, asi měří šířku podrážky boty.

                  0 0
                • rob7  

                  Tretry LAKE MX168 X WIDE,vel. 46, vložka 295 × 100 mm. Vyzkoušeno x treter a Lake byly nejširší. Materiál nějaká „kůže“. Je měkká a předpokládám, že ještě trochu povolí. Podrážka mohla být tvrdší. Jako hlavní tretry mám Specialized Expert XC. V létě když trochu oteče noha tak tlačí, ale dá se to vydžet. Podrážka tuhá

                  0 0
                  • rob7  

                    Noha v nejširším místě u kloubu pod malíčkem 11 cm

                    0 0
                    • cyklista86  

                      Pritom v tabulkach maji uplne jiny cisla to je ulet.. Ja mam 11,5cm sirku..

                      0 0
      • sosak  

        ahoj, jak jsi dopadl, zkusil jsi ty 47ky? ja mam nohu 285/120mm, takze jestli jsi nejak vyresil ty, tak bys me pomohl. :) ja v tom lezim uz 14 dni a nic co by bylo siroke a zaroven nezuzene do spicky jsem nenasel.

        zatim mam v hledacku Specialized 2FO CLIPLITE (2× BOA)

        0 0
        • cyklista86  

          Cau vzal jsem 45 wide a jsou ok. Specialized jsou katastrofalne uzke a hlavne ten material co neni kuze se ani neroztahne. Lake z klokani kuze ikdyz by byly trochu uzsi i ve verzi wide, tak se v miste kde tlaci roztahnou..

          0 0
    • milan.v  

      Ještě lze vyzkoušet kromě wide verze i tzv. Asian fit…

      https://help.bontcycling.com/…is-asian-fit

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.