• vitan

    Dobré dopoledne drahé osazenstvo B-Fka!

    potřeboval bych poradit  60–80km trasy v okolí Sázavy. Náš hlavní stan bude v Sportareálu Samopše. V okolí vede trasa Blízáku, ale netuším, zda je trasa celoročně značená.

    děkuji mnohokráte za každé info, mějte se hezky.

    Viťus

      
    0 0
    • menzic  

      je značena, červenými, nebo zelenými šipkami, ale není to nic moc. Blizáka jsem jel 2× dlouhou a vždycky jsem zakufroval. No jinak tady kolem Samopší nevim, ale kolem Kácova to v lesích stojí za prd, hodně popadaných stromů.

      0 0
    • McBlacky  

      nahoru na bělokozly zlutá a zelená do Stemberka, pokračuj červenou až na Kácov a do Zruče. Zpátky červená, modrá, zelená přes Janovice do Ratají a červená do Sázavy.

      zelená Ledečko – Samopše je chuťovka. Jestli to je to co myslím /šutry pod tratí u vody, tak je zábavný zpestření pro šikovnýho fulistu :)

      dá se taky jet hezky

      Bělokozly – Chocerady po žlutý, pak Hvězdonice – Odranec – Nosákov – Čtyřkoly. /NA Odranec nahoru kus tlačit, opačně to zle jet super/ – Zlenice – Hrušov – Ondřejov – Hradec – Oplany – Vlkančice – Sázava.

      v týhle oblasti je hezká cesta podle Sázavy /Sázavy – Čtyřkoly/ ale dost nuda.

       

      mám to tam projetý křížem krážem, řekl bych že TZ v okolí Sázavy znám snad všechny, tak se klidně ptej

      0 0
      • vitan  

        supr, děkuji mnohokráte…:-)

        0 0
        • zdenek  

          Červená je před a za Kácovem neprůjezdná. Resp. místy lehla půlka lesa a značení se nedá najít, jinde se pracuje na prořezávání cest.

          0 0
    • gargamel  

      Otevírám historii.

      Chci se zeptat místních, jak to vypadá kolem Sázavy, konkrétně červná TZ od Raisovy vyhlídky a NS Medník (směr k Pikovicím)? je to jetelný, je to pěkný? Má to cenu?

      Případně tip na něco pěknýho v tomhle okolí.

      Díky.

      0 0
      • McBlacky  

        červená super celý use Kamenný Přívoz – Pikovice, zelená z Medníku směr Pikovice jen dolů (nahoru ***** výzva s jedním přenesením). Zelená z Pod Třebsínem-třebsín-medník se taky dá oběma směry. Modrá kolem Rakous též

        0 0
        • šimlos  

          Tu červenou s Přívozu do Pikovic spíš mimo víkend,předminulý víkend jsem ji jel,myslel jsem,že když jsou prázdniny,tak tam nikdo nebude a mýlka,bylo tam docela dost turistů..

          0 0
          • Smazaný účet  

            právě bych řekl, že v sezóně (léto) je posázavská a povltawská stezka zabitá…ale na podzim a na jaře je to megaluxus

            0 0
        • gargamel  

          Super, díky za info. Budem tam bohužel v sobotu, tak to bude asi nával, no uvidíme, snad se tam vejdem.

          0 0
    •  jarek1  

      Znovu otevírám historii;

      Jedu před červencovými svátky třídenní trasu HavlBrod – Mníšek pod Brdy a chtěl bych úsek Kamenný Přívoz – Davle projet po ČTZ. Je možno bez dlouhého přenášení biku? Jak to vidíte časově? Popř. poraďte nějaký jiný úsek, který stojí za projetí, či část , která se hodí projet Posázavským pacifikem – budu možná v časové tísni.

      Díky, při radě berte ohled na můj profil..Leccos bych po cestě rád uviděl, ale denní prům. ryclost už mám mizernou.

      0 0
      • Smazaný účet  

        na Posázavskou rozhodně ne o prázdninách a rozhodně ne o víkendech, kdy je hezké počasí

        jinak to na biku docela jde

        0 0
      • Ozzy2  

        úsek Kamenný Přívoz – Davle po červené ("Posázavská stezka) je moc pěkný úsek a dá se projet na kole. Jsou zde části kdy to budeš muset do schodů vynést, ale nic hrozného (můj názor). Jen je třeba očekávat, značné množství lidí v případě dobrého počasí(prázdni­ny.víkend), ale je zde krásný výhled na železniční viadukt Žampach a koryto řeky Sázavy. Pokud tam budou lidi a pojedeš opravdu pomalu, tak by to mělo trvat cca hodinu.

        Alternativa:

        https://mapy.cz/turisticka?…

        pokud by tě lákala akčnější trasa, tak tato je dobrá. Nějaký ten kopec a cca 7 průjezdů přes brody(v horkém létě ideální) a skoro žádný lidi. Cestou zajímavosti: železniční viadukt Žampach, rozhledna Pepř a ty průjezdy brody v druhé polovině trasy.

        0 0
        •  jarek1  

          díky, projel jsem a ponosil, vše v pohodě.

          Případné bikery i cykloturisty upozorňuji, že kousek před Davlí, ale ještě v kaňonu provozuje občerstvovnu zarputilý nepřítel kolistů – myslel jsem, že si dělá prdel, ručně psaná cedule CYKLISTŮM NENALÉVÁM, myslí to vážně, je urputnej, snad by i dokázal rozhodit mezi kameny pár podkováků. Prostě vzal spravedlnost do vlastních rukou…

          0 0
          • Smazaný účet  

            idální příležitost poštvat na něj nějaký aktivisty…že jako dysgrymynace

            0 0
          • zdenek  

            Jo, taky jsem si toho všiml. Na dveřích bylo tuším „cyklistům vstup zakázán“. Asi nějaká fobie.

            Kdyby takhle omezoval třeba nějakou národnostní menšinu, už by měl starosti se soudy…

            0 0
    • Morchella  

      Ahoj, pojedu kolem Sázavy na kochačku s manželkou. Řeším, jak si užít řeku a zároveň nenosit celé kilometry dvě kola. Trasy mám naplánované celkem v pohodě, ale chtěl bych se zeptat, jestli ty barevně označené úseky na obrázcích nejsou přece jen trochu přes moc. Občasné přenášení v řádu desítek metrů samozřejmě nevadí, zvláště u Stvořidel, které stojí i za to nošení kol.

      1. obr. Stvořidla, levý břeh po červené.
      2. obr. z Ratají, pravý břeh po červené a před Sázavou levý břeh po zelené.
      0 0
      • Tehu  

        Nevím jak to na biku dáváš, full nebo XC. Trial bike nebo endurko a Stvoridla místy na trial se projet dají bez šlápnutí. Jinak se párkrát proneses, nebo budete se ženou tlacit, ale jde max o 1,5km Smrčná -Stvoridla, pak už je to jen kochačka – cesty, louky, pěšiny. Lepší to je samozřejmě po proudu ;) Jinac doporučuji se ze Smrcny vydrápat na Melechov a dát si legendární Žlutou na Stvořidla ;)

        0 0
    • Morchella  

      Tak Stvořidla jsem si už našel jinde a tam to půjde. Zbývají tedy jen Rataje – Sázava.

      0 0
      • Honzis  

        z Ratají podle vody hlína/šotka, to by se dalo i na crossu, je tam krásná vyhlídka nahoře, tam by stálo za to vyjet a pak spadnout zpět k řece

        0 0
      • Honzis  

        ten druhý zeleně označený úsek nevím

        0 0
        • Morchella  

          Díky, tu vyhlídku jsem měl jako plán B.

          0 0
          • Honzis  

            vyhlídka nad Rataji n/S super – dneska jsem si to vychutnal, škoda že jsem si nevzal foťák, abych měl lepší fotky. Pak jsem sjel k řece u Samopšů a ta zelená vypadala nějak zarostle, ale na silničce jsem to fakt zkoumat nechtěl, stačila dřevěná lávka + pár set m cx k řece.

            0 0
          • Morchella  

            _

            0 0
        • kofejn  

          Ten zelený úsek od Přívlak mezi náspem železnice a vodou je samej plochej šutr a kopřivy do pasu. Tam jsme se synkem kola jenom vedli. My uhnuli v Samopších na lávku a jeli do Sázavy podle druhého břehu.

          Jeli jsme takhle

          0 0
          • zdenek  

            Já jsem uhnul už na tu první lávku (asi zavřenou).

            0 0
            • Morchella  

              Děkuji všem za tipy, právě jsem se po pěti dnech toulání kolem Sázavy vrátil. Stvořidla jsou v pohodě a kola jsem přenášel jen chviličku. Rataje jsem neznal a co nejdříve se tam vrátím, protože je tam fakt hezky, včetně vyhlídky. Červené značky z Ratají jsem se bál zbytečně, ale ta zelená je podle řeky, až k té staré lávce, pouze na tlačení přes ploché kameny. Zbytek do Samopší se dá projet v pohodě, i když manželka i tam občas kolo tlačila.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.