• ROMAN_BIKE

    Ahoj bajkeři z Rožnova, ValMezu a okolí,

    chtěl bych se zeptat, jaká by byla pěkná trasa pro horské kolo, pokud by člověk chtěl jet od Santova na Velký Javorník a přitom se vyhnout Rožnovu?

    Něco mě napadlo, ale nevím, jestli je to dobré nebo ne.

    Hodil jsem to na 3 obrázky

    1. úsek od Santova na hřeben nad Valašskou Bystřici – tam asi není co řešit, prostě po zelené značce. Prostě po hlavní cestě raději ne a jiné trasy by se nemusely dát pak do kopce vyjet.
    2. úsek z toho hřebenu nějak k mostu u Zubřího – tak tady vůbec nevím. Proto jsem do mapy zamaloval zhruba 3 směry, jak by se asi mohlo dát jet, ale fakt nevím. Pokud by to bylo nejhezčí po té cyklo trase č.6219 od Velké Lhoty, tak pak se ještě nabízí, že by se od Santova jelo z kopce po žluté značce a na hřeben vyjelo jak je v mapě U Malíků a Faturky – jen nevím, jestli se to dá vyjet.
    3. no a pak mě napadlo, že hlavní silnice mezi Rožnovem a ValMezem by se přejela v Zubří a pak vystoupalo po cestě a lesní cestě k té zatáčce, kde by se odbočilo a vyjelo nebo vyšlo by se to do sedla mezi kopce Dlouhá a Kamenárka. Z toho sedla je to pak už na Velký Javorník v pohodě.

    Ještě mě napadlo, jestli by nebylo lepší místo přes Zubří jet přes Zašovou – tam ale nevím, jestli z Zašové se to dá vyjet po zelené značce na tu vrstevnicovou cestu, která pak vede podél kopců (Huštýn, Krátká, Dlouhá) a pak do toho sedla mezi Dlouhou a Kamenárku.

    Tak jestli mi někdo poradíte, díky za rady :-)

    0 0
    • ROMAN_BIKE  

      I když nejlepší bude se tam vydat a projet si to sám, že jo. Ale i tak se info předem může hodit :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.