• socka

    jak na snezku kolem ? z cesky strany sou tusim vsude zakazy, tedy jedina cesta je od polaku asi, doporuci nekdo neco ? startuju ve Dvore Kralove, pokud mate nekdo link na MTB trasy vychodnich krkonos sem s nim, dik

    0 0
    • prochpetr  

      dle meho nazoru se na snezku na kole nelze dostat, vsude sou zakazy, jak od nas tak i od polaku

      0 0
    • Jenda  

      na skutecne snezku nijak je to prvni zona krnapu a tam by fakt lidi s kolem nemeli co delat. Jet tam od Lucni mi prijde dost prasarna a z Ruzohorek snad jeste vetsi (i kdyz v dokumentu z 50. let jsem videl jak tam jeli na motorkach). Jak to je presne po ty polsky silnici nevim ale hlavne co tam? nejak extra hodnotnej vyjezd to neni tak proc akorat provokovat ochranare! Pak se clovek nedivi ze zakazou i cesty kam by se mozna jet mohlo! Pokud si chces uzit peknej vyjezd tak myslim postaci z Pece na Vyrovku i kdyz je to asfalt. No a nebo solidni tereni je z Upy Javorim dolem na Prazskou (a to je cyklostezka:-) nebo z Upy pres Janovy boudy na Ruzohorky.

      0 0
      • prochpetr  

        presne tak, za hospodou na ruzohorkach je cedule oznamujici zakaz vjezdu kol, mam to nekde na fotce :)

        0 0
      • tk  

        proc by cykliste nemeli co v prvni zone krnapu delat? polovina cest je sjizdnejch embeckem. jiny tema je, ze je to zakazany. ale to je pravdepodobne jako vsude jinde dusledek pozitivni diskriminace chodcu ze strany NP, CHKO, ortodoxnich ‚zelenych‘ ochranaru a KCT.

        me se nezda, ze to byla z lucni prasarna, kdyz sem tam byl pred 2 rokama, tak zrovna cestu vysypavaly v sirce 2 metru jemnou sotolinou. kdyby tam projelo 2000 tisice bikeru, tak by to nebylo poznat.

        ja bych si na Snezku ze symbolickych duvodu rad vyjel. ale kvuli zakazum se to nema smysl.

        0 0
        • zdenek  

          Před pár lety jsem to jel přes Výrovku a Luční na silničním kole. Na Slezské jsem to zabalil. Ten poslední úsek byl moc hrubý a nestačily mi převody.

          0 0
        • Volf  

          Ve staré dobré Anglii je přísloví ,,I špatný zákon je zákon a musí se dodržovat,,. Tak se s tím smiř a přestaň řešit proč. Jinak to dopadne tak, že fakt jednou skončíme v rezervaci a to z toho důvodu, že typická česká vlastnost je cokoli nedodržovat nebo alespoň trochu obcházet. Díky tomu se u nás většina nařízení a snad i zákonů dělá zbytečně přísná, protože se od začátku počítá s tím, že se nedodržováním dojde k určitému kompromisu. Jinak podle tvé logiky by tam mohly i ty embéčka když se tam vejdou.

          0 0
          • tk  

            k dodrzovani zakonu: to je zasrane konzervativni pravidlo. spatnej zakon by se mozna mel dodrzovat, ale hlavne by me byt kolektivni politickou akci zmenen.

            k anglii ve vztahu k mtb tamni (mistni) pobocka Cemby vyviji tlak proti rekvlafikaci cest kterej z kategorie bridle way, kam kola a kone smeji na kateregorii trail (kam kola nesmeji). jestli se tohle deje za soucasneho dodrzovani nebo porusovani zakona nevim.

            mbcka nejde o to, ze se tam embecka vejdou, oni tam jezdej.

            ale pozor: nejsem zadnej znalec krkonos. kvuli zakazum, ktere se v podstate snazim dodrzovat, tam nejezdim.

            opatreni proti cyklistum se v CR nedelaji prisnejsi, kvuli tomu, ze jsou porusovany, delaji se prisna proto, aby se zminene lobby mtb cyklistu zbavilo a vykazalo je mimo oblast a zakon.

            0 0
            • jakub  

              ja si myslim, ze je tedkom pro bikery proste blba doba a to hlavne tim ze se na tomkole dostanes prakticky kamkoliv, coz ochranare dost desi, tak zakazujou vsechno co muzou. Gdyz budeme dost ohleduplny, verim tomu ze i oni postupem casu povolej- a nebo nee, easte mam optimismus a rpelivost (zatim je relativne kde jezdit) tak se to snazme dodrzovat a treba oni pochopej, ze nejsme az takovy vandalove

              0 0
              • McBlacky  

                Spíš musíme počkat až opadne modní vlna… Ted je prostě bike moderní a čím víc bikerů – tím víc problémů. Kdyby se otevřely NP pro biking, tak si představ jak by řádili FR a DH příznivci. Kompromis by byl udělat speciální trailíky, trochu tvrdší XC s technickými pasážemi, se zákazem pěšáků (Kanada). Pak by konečně mohli na horách vytížit i mimosezonní ubytovací kapacity. K tomuhle ovšem politická vůle hned tak nebude, to by musel začít jezdit Špidla nebo Klaus MTB a hned by to šlo

                0 0
                • Tomcat  

                  Kdyby se otevřely NP pro biking, tak si představ jak by řádili FR a DH příznivci… …Tak to stop. To trochu hraníš ne ? Copak je nás tolik aby sme to zplundrovali? Proč myslíš že by sme to měli bejt zrovna mi. Já si myslím, že největším nebezpečím sou vylízaný gumy co se proháně na AVT , „offroadech“, skůtrech a koních. Ty hlavně ničej přírodu a hohružujou okolí. Horský kola sou proti nim hadr

                  0 0
                  • McBlacky  

                    káry a motorky sem netahej… to je jiný problém. Mě šlo jen o to, že kolikrát se necháte zlákat skočkem támhle, sjezdíkem támhle, co to zkusit tudy…, netvrď mi, že to není alespoň trochu pravda. Samozřejmě ideální by bylo udělat něco jako Whistler, aby si užili všichni. Nemyslel jsem to nijak ve zlým :-)

                    0 0
                    • Tomcat  

                      Ne problém to je společnej , protože tyhle lidi naserou krnap a pak se budou hojit na bajkerech.

                      ..že kolikrát se necháte zlákat skočkem támhle, sjezdíkem támhle, co to zkusit tudy… Ano určitě jo, ale to neznamená zplenit ,vydřít, zdevastovat.

                      0 0
                    • Pá-dlista1  

                      To je tezky. Nerikej, ze te bavi jezdit po asfaltkach XC. Neco takove by byl „cesky whistler“. Nechci skoncit v jednom stredisku a nemit sanci si vyjet nekam jinam. Je to jako s lyzovanim. Myslis, ze jezdim po sjezdovkach? Od toho je to freeride. Nekdy je zajimavy projet vytycenou, upravenou trat, ale nejde to porad. Tam kde nemas moznost zkouset nove veci a obevovat nova mista, zpusoby projeti atd. te to dlouho bavit nebude.

                      0 0
                      • jakub  

                        souhlas a proto je treba jezdit nekde, kde si to muzes dovolit, kde este neni nic zakazany – da se. Krkonose sou dle meho zrovna trosku Extrem, ale ja tam jejich predpisy dodrzovat budu – nejsem vandal a kdyz si chci zajezdit, najdu si teren jinde, kde nikomu nebudu prekazet a nikdo me tak to proste je a kdyz jim ukazem z nasi strany toleranci, casem se to snad nauci i ochranari

                        0 0
                • RomanH  

                  Jenže ČR bohužel namá takovou rozlohu jako Kanada.

                  Co se týče modní vlny : Moc nevěřím, že ze se to nějak změní. Nás, co funíme do kopce, nebo se strachem v očích sjíždíme kamenité sjezdy zase tolik není a myslím si, že ani my nejsme ten pravý důvod k těm omezením. Ochránci se chtějí zviditelnit zrovna tak jako ministerstvo životního prostředí a tak toho využilo pár případů, kdy se davy cykloturistů vřítily do hor a srazily se na širokých cestách ve velké rychlosti s pár pěšákama. Sám vím, jak je nepříjemné, když se vracím od Bílovic do Brna podél řeky a rodinky nebo namotaní strejci si to šněrují po cestě. Když tohle dělají v Krkonoších, tak je to pro Krnapáky záminka jak víno. Do toho si přisadí ministerstvo, které vykáže nějakou činnost a třeba klub KČT a jeto. Pořád si myslím, že nejlepší je slušnost, nebo prostě danou oblast ignorovat. Třeba jim to jednou dojde.

                  0 0
          • lubos  

            Pokud neodporuje lidskym pravum a ustave, ze ano. Tohle prislovi mam dojem vzniklo v anglii prave kvuli tomu, aby jej mohli chudakum vmest do tvare a sami se smat (mocni).

            0 0
          • lysergine  

            Víš co mne dostává? Když cestou na Sněžku, nebo Radhošť tě za den předjete několik terénních aut s kravaťákama se značkou buď Krajského úřadu, nebo správy Národního parku, Nornmálně si tyhle šmejdi, které cáluju z daní, dělají výlety tam kde smrtelník nesmí. Nakopat je šmejdy.

            0 0
        • Jenda  

          Muzu te ujistit ze i jeden biker po desti tuhletu cestu dokaze pekne rozvorat.

          0 0
          • lubos  

            Urcite ne vic nez pesak nebo proud vody valici se po ni. A silencu co jezdi dolekopcem se zablokovanym zadnim kolesem zas tolik neni.

            0 0
      • borda  

        skoda teda, ze tam vzdycky potkam vic Humru a Tranzitu, nez na D1

        0 0
    • MARIN  

      S kolem se na snezku dostanes leda tak, ze ho budes tlacit. Je tam zakaz.

      0 0
    • Martinson  

      Jel jsem na Sněžku od Bufetu na rozcestí, přes Luční boudu, u Obří boudy mě polský pohraničníci donutili slézt z kola. Vynesl jsem kolo na Sněžku tou prudkou cestou s řetězama. Celou cestu se mi pošklebovali poláci frází něco jako „on něše rovéra na plecach hahahahaha“. Jel jsem pak dolů po žlutý na Růžovou horu. Dnes jsou na tý cestě schody. Bylo to myslím v roce 95. Kolo Olpran s pevnou vidlí a cantíkama. Zákazy už platily ale po týdnu koukání na Sněžku z okna jsem prostě neodolal. Jedna držka cestou kvůli skupině turistů a křeče v rukou od brzdění. Zážitek super.

      0 0
      • MARIN  

        Jen aby nam postupne kvuli takovejm jako ty nezakazali Krkonose uplne :(

        0 0
        • RomanH  

          At si zakazou, pokud nezmeni pristup, tak me uz tam neuvidi, ani v lete ani v zime. Mnohem lepe a skoro za stejne penize si zalyzuji v Rakousku a jezdit po asfaltovych cestach me nebavi – to radeji singltracky okolo baraku. Radeji sve penize za obcerstveni, ubytovani a sluzby utratim tam, kde o to opravdu stoji. Uz by se konecne meli poradne ozvat i provozovatele penzionu. Samozrejme tim nemysli prvni ochranne pasmo, ale v Krkonosich mi prijde, ze si Krnapaci s ochrancama delaji co chteji.

          0 0
          • MartinXC  

            Krkonoše jsme se ženou sjezdili když to šlo (do 2001), jak se začaly objevovat zákazy, tak jsme Krkonoše vyškrtli ze seznamu bikových terénů. Mimochodem, taková Bucharovka vede z 40% zakázanými trasami, ale zážitek je to perfektní. Nebo hřebenovky, z Harrachova k prameni Labe a taky spousta dalších, kam po částech auta na zaplacené povolení můžou. Sněžka na nás ještě čeká. Ale z vysokých kopců je asi Lysá v beskydech nejlepší (několik tras, solidní převýšení).

            0 0
          • pitelboy  

            Na krnap ser. cedule-necedule. Ja tu bydlim a kdybych jezdil jen tam kde se muze, tak se nikam nedostanu a poradne si neuzijes. Prtoze skoro vsecky nejlepsi traily sou v mistech zakazu…A az me zas chytnou tak jim nic nedam a nakecam jim jiny meno jako dyvky a jedu dal…

            0 0
      • kankrlicek  

        Někdy v 70. letech jsme s partou jezdili na otočku na Sněžku a zpět. Z Holic (v Čechách). Většinou do Pece, Obřákem kam to šlo, potom pěšky na Sněžku, zpět zase kolo v rukách buď na Obří nebo na Pomezky a jak to šlo, zase kolmo. Pamatuji si, že mě velmi překvapilo stoupání z Luční ke Kapličce. Na galuskách na té šotolině to bylo dost výživné :) Nebo sjezd na silničce v klipsnách Dlouhým(?) dolem do Špindlu. Nikde žádné zákazy a byli jsme za naprosté exoty. Všichni nám fandili :) Dneska do Krkonoš prakticky nejezdím, po asfaltu můžu jet kdekoli.

        0 0
    • Tomcat  

      No taky bych si Chtěl sněžku dál jak nahoru tak dolu a kole, ale holt to je zakázaný. Uvažuju o kompromisu jestli i ta pokuta by mi za to nestála, přece jen Sněžka je u nás jen jedna. Kapitola další je to, že neumíme plánovat , stavět a značit cyklistické cesty. Poslední kapitolou je nevhodné chování některých rádoby ochránců přírody

      0 0
      • MARIN  

        …a predposlední kapitolou je nevhodne chovani nekterych radoby cyklistu;

        0 0
      • Jenda  

        Jo ted jsi to vystihl, ano Snezka je jen jedna! a proto asi skoro kazdej biker by mel zajem si na ni vyjek kdyby to bylo povoleny, jenze to by kdyz k tomu colvek pripocte to mnozstvi pesaku slo proste do ******! Navic to mnozstvi zrakvenejch lidi pri zjezdu na ruzovou horu bych horsky sluzbe fakt nepral. Musim se ohradit trochu nazoru ze krkonose jsou jen po asfaltu – myslel jsem si to taky ale za poslednich par let se situace dost zmenila ale porad zustava fakt ten ze je spousta lepsich mist pro biking. Kazdopadne bych videl jako obrovsky pozitivum ze uz se aspon da jet od Vyrovky na bufet a dal pokracovat na Renerovky. Jo a jeste jsem se ted bavil s mistnima a v podstate mi potvrdili ze kdyz nekdo pojede mimo cyklostezku nekde ve treti zone tak to nikoho moc nesere ale proste na tech hrebenech videj cyklisty neradi.

        0 0
        • RomanH  

          Ja se zase bavil s nacelnik horske, ktery sam jezdi na kole a na krnapaky nadaval jak mohl. Ja to beru, ze je problem v mnozstvi, ale na druhou stranu si myslim, ze neni tolik nadsenejch bajkeru, kteri by se drali po kamenech a korenech – pro ne tam jsou ty siroky cesty. Proc to neudelat treba tak, ze mistni (treba do 50 km trvaleho bydliste) muzou vsude, ostatni za malej poplatek a hlidat pocet lidi nahore a kontrolovat „vstupenky“. Kdyz jednou za rok prijedu do Krkonos, tak si treba stovku za vyjezd na snezku zaplatim a penize muzou jit na ochranu prirody. Nebo to nezaplatim a pak budu muset pocitat s pokutou. A teba to jeste omezit dobou mimo prazdniny, co ja vim. Vymyslet se toho da hodne, ale to by Krnapaci nesmeli chtit hory jen pro sebe a holandany.

          0 0
          • Tomcat  

            Jo to je vono, jenže právě on byse pak o to někdo musel začít aktivně starat >> pracovat. Pak byto chtělo nějaký úředníky no a ty určitě vymyslej… No není to pro krnapáky lepší když to oplotěj a nebude moct nikdo ?;-)

            0 0
          • Jenda  

            Ale jo to vim taky ze se horska nema rada s krnapaky, taky je fakt ze mist kde by mohlo bejt povoleny bikovani je v krkonosich spoustu ale NIKDE ve svete proste pokud ma neco stejnej status ochrany jako I zona krnapu tak te tam na biku nepustej. Ale proto rikam ze kdyz nekdo jezdi ve treti zone po nejakejch pesinach tak ti nikdo nic nerekne uz jenom proto ze je tam proste nepotkas. Prodavat nejaky povolenky na tu snezku je sice zajimavej napad ale aby se to vyplatilo tak by byly nejspis tak drahy ze by to stejne nikdo nekupoval. A porad rikam – co na ty snezce vsichni maj. Kopec je to z cyklohlediska fakt nehodnotnej akorat ze je nejvyssi u nas.

            0 0
            • rasto  

              neni nad biking na Snezku/ ze Snezky ;-) bylo nas 5, 2 jsme ukecali 3 zbyle a byli jsme tam ;-)

              0 0
              • Jenda  

                ale jo proc ne jenom nevim porad co si clovek tim vyjezdem na ni dokaze? terenem to ani z jedny strany vyjet nejde (o tom jsem dost pevne presvedcenej) a po silnici to umi kazdej jouda. To treba takovej vyjezd na Luz z nemecky strany to je dle myho kvalitni kopec. Jo pomijim moznost ze to nahoru vytlacis a dolu nekudy svalis to mi v tyhle oblasti prijde fakt jako kokotina.

                0 0
                • dalimil  

                  jo,jo v sobotu se tam vypravím,ale pěšo ! Na kole mě to teda ani nenapadlo,jsou hodnotnější výjedy např. ta Lysá

                  0 0
                • Meesha  

                  Ja teda taky nejsem presvedcenej, ale myslim, ze z Ruzohorky by to vyjet slo?! Sou tam sice ty schudky, ale myslim, ze by se to dalo…

                  0 0
      • pitelboy  

        NIc neplat !! Nakecas jiny meno, reknes ze nemas doklady a prachy a jedes dal…

        0 0
    • Sarka1  

      myslim,ze na Snezku se nesmi, navic tam obcas cihaji strazci z KRNAPU a vybiraji pokuty…

      0 0
    • vinca  

      Tak koukam,ze je to tady samej moralista, praktickyho neporadi nikdo nic . Cesta z polska byla popsana v cykloturistice 8/2002– str.18,19. Zacina v Karpaczu u kostela Wang( severskej drevenej kostel) , jmenuje se Droga Jubileuszowa, a je dlazdena kocicima hlavama. Chci tam letos taky, kdyz to nepujde pres Polaky, tak treba se spacakem, nekde prebyvakovat, a pak tak ve dve v noci pokracovat se svetlama ( mam 10+20w , vydrz 10w 4,5hod) nohoru, a dolu to uz bude sjezdik za rozedneni. Kdyz budu mit cas, tak hodim pristi tejden scan toho clanku z cykloturistiky na svoje stranky www.sweb.cz/bikeriders

      jo stranky Karpaczu jsou : http://www.karpacz.pl/ tak se jich treba zeptej na moznost oficialni jizdy po tehle trase na: Informacja Turystyczna informacja@www.karpacz.pl it@www.karpacz.pl Ja se radsi ptat nebudu .

      0 0
      • socka  

        jo, toto sem potreboval, z ruzohorek skutecne vedou na horu schody + za dobreho pocasi hodne turistu, nicmene uz dole v peci sou zakazy kol po kilometru, z polsky strany klikatice, obcas je tam videt gaziky, ze to neni asfaltka ale kocici hlavy sem mel obavu, nemam rad to monotni drncani+proklu­zovani zadniho kola:), nekdo tu psal ze lysa(krkonoska lysa?) je hodnotnejsi vyjezd, ovsem vrsek je opet narodni park, nesmi se ani pesky, poslednich 200m prevysei sem nes pod lanvkou, sjezd po cerny, drenazni jamy zarostly boruvcim dokazou docela rozhodit, tak to jen tak, pokud bys mel naladu tak tu trasu naskenuj, dik

        0 0
        • socka  

          mozna to ani nebude treba ten scan, karpacz ma peknou mapku jak na goru sneznu z prezlec okraj(pomezni boudy, prechod CR-PL), vcetne nadmorskejch vejskek, ani se nemusi jet pres karpatz, znas tu trasku nekdo ? jak vypada ? prezlec okraj-sowia prezelecz-sniezka,

          http://www.karpacz.pl/…szlaki-d.jpg

          0 0
      • onegear  

        Z Karpacze na Snezku po Tebou zminovane ceste se jezdi mtb casovka jednotlivcu poradana mistnim oddilem mtb.

        0 0
        • socka  

          kecas kamo, prave sem prijel, z jelenky na snezku sowia prezelc so sou stejny schody jak z ruzohorek na snezku, jen 3× tak dlouhy s prejezdama pesinkou mezi kleci po balvanech velkejch jak tvoje hlava, tak se nikdy zadna casovka polaku jet nemohla, mozna trial

          0 0
          • onegear  

            Pri mtb casovce se muze take behat s kolem na ramene . . .

            0 0
            • socka  

              :), chces rict ze polsky mountbajkari jezdej casovkou s kolem na zadech ? ty balvany + schody vedou az vod jelenky, tedy poloviny ty tvoji casovky, 4km, 2× sem vcera slysel pssss, jak ja proklinal fora…

              0 0
              • onegear  

                Ja jsem na tom zavode nebyl ale kamaradi tam jezdi dost pravidelne a o behani neco rikali :)

                0 0
        • kolom  

          (: videl jsem to na vlastni oci (uz je to nejakej ten rok). vrchol snezky byl plnej polskejch bikeru, nestacil jsem valit bulvy. tusim ze se to jezdilo na prelomu srpna a zari

          0 0
    • vinca  

      jo nasel jsem jeste jeden zajimavej popis na : http://www.przesieka.pl/rower_k.html

      0 0
    • muff  

      Vykašlete se na Sněžku – Krkonoše stojí za … pro pěší,lyže i mtb. a pojeďte do švýc. alp. Třeba takovej výjezdu z grindlu na grosse Scheidegg a dh zpátky nebo mtb úsek inferna schilthorn po Lauberhornu. Nebo Piz Lagalb nad Pontresinou nahoru/dolů.To je jiný kafe.

      0 0
      • Tomcat  

        vyjezd ezdu z grindlu na grosse Scheidegg a dh zpátky nebo mtb úsek inferna schilthorn po Lauberhornu. Nebo Piz Lagalb nad Pontresinou nahoru/dolů… Was? Hele Sněžka je výzva, protože to je nejvyšší v ČR. Pokud bych měl čas. Tak jezidím po celým světe a na krkonoše se vs…kašlu. Protože opravdu sou nic moc.

        0 0
      • McBlacky  

        jasně Mufe a když už budeš ve Scheideggu tak proč si nedat severní stenu Eigeru – na biku bys byl první :-)

        0 0
      • blue  

        jo, tam sem byl predloni, dost luxusni oblast…

        0 0
        • pitelboy  

          Z polska ta¨m asi zakaz nebude kdyz se jezdi casovka KARPAC-SNEZKA !!! A na krnap serte, sou to prevazne debilove co nevedi coby,tak buzerujou nas cyklisty ! A hlavne jim nic neplatte """"

          0 0
          • Daum  

            A prodavaci v samosce jsou taky debilove. Hlavne jim nic neplatte… jojo…

            0 0
        • pitelboy  

          LUXUSNI OBLAST !! Se ti o tom jen zdalo, ne ?

          Rozbity silnice, krnap, draho, pocasi mizerny celej rok, hodne lesu vykacenejch, samej zakaz, hodne aut, v zime sypou sterkem, vsude serou zivicny natery, sluzby nic moc.....

          tady zadnej luxus neni… ::--((

          0 0
    • kolombo  

      Celá tahle diskuse mi připadá dos hloupá. V době, kdy se zvažuje zrušení lanovky, aby se uchránily nejcennější partie KRNAPu, tj. planiny od Jelenky nahoru a horské louky kolem Luční boudy, se tu pár chytrolínů rozčiluje, že nemůžou jezdit kde je napadne. Dojděte se tam podívat pěšky, podívejte se, jaké tam táhnou zástupy lidí a pak něco říkejte. Pokud by se k tomu ještě přidalo 2× tolik cyklistů, bude to katastrofa pro hory i pro ty, co se tam vzájemně ušlapou. A k čemu Vám to davové šílení kolem Sněžky vlastně bude?

      0 0
      • pitelboy  

        Jenže na sněžce sou 2 výborný TREILY !!! A ty stojej za to !

        0 0
        • cabbage  

          a ten slalom mezi pesakama kdyz je hezky pocasi taky musi stat zato:-))))

          0 0
          • pitelboy  

            na Snezku jezdime az navecer ve vsedni dny. To neni tolik lidi a cesta je prujezdna. jet v sobotu odpoledne je sileny. to bysis toho moc neuzil !

            0 0
          • kolombo  

            Ten slalom mezi pěšákama většino vede k umístění cedulí „zákaz jízdy na kole“. Dělejte jak myslíte, hoši, až dostanete rozum, tak už bude asi pozdě.

            0 0
      • MirkoCarver  

        Byl jsi někdy v Krkonoších? Davy lidí i cyklistů jsou jen u výstupu z lanovky a na několika cestách od nich. Pokud by se na Sněžku mohlo (bez lanovky), můžu ti garantovat, že jich tam projede tak 5–10 za den. Běžnejch cykloturistů je v Krkonoších už dost málo, voni tam jsou kopce, každý to zkusil jednou, dvakrát a pak zase raději pěšky. No a bikerů zase tolik není, aby zvládli Krkonoše zaplnit. Na Krkonošskejch cyklotrasách potkáš víc aut než bikerů!

        0 0
        • scoty  

          Názor, kterému tleskám i po 3 letech. Navíc se domnívám, že pokud někdo dokáže vyšlapat na vrchol Sněžky, taky dovede sjet dolu bez blokování kol. Tím odpadá jakékoli poškození třeba i sypané cesty smykem. Mimochodem „lanovkoví“ turisté v patřičné obuvi to tam ukloužou za nás. No, už se těším, jak zase napíšou v časopise Krkonoše „ať se horské kolo vrátí zpátky do Alp…“ Má brněnská babička říkávala: „To je k hořkému plaču…“

          0 0
    • jihra  

      Pěšky.

      0 0
    • lábus  

      jednou jsem tam na kole byl, a to jsme jeli ze Špindlerovky dolů do Polska do Karpazce a odtamtud jsme jeli po velkejch kostkách kolem Malyho Stawu a chaty Akademiczny nahoru, kostky tam jsou dost velký takže to jde dost špatně ale dá se to, na vrcholu jsme byli tak akorát chvíli před západem slunce, takže jsme sjížděli když začala padat tma, zpět jsme pak jeli přes Luční přes ty bažiny, a pak sjezd k Výrovce a domů na Klínovky . Krnapáky jsme naštěstí nepotkali žádný, takže problém nebyl žádnej. Urřitě to doporučuju pokud se jich nebojíš

      0 0
      • navikin  

        Tohle, to jsou ty kostky na cestě z polské strany na vrchol.

        0 0
        • lábus  

          no jéje, to jsou voni, i když na mnoha místech to je ještě horší, tam se celopéro docela hodí

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.