• lvicek42

    Člověk má v životě zkusit všechno :) Rozhodla jsem se tedy kouknout po nějakém MTB závodu a zaujal mě maraton Přes 3 vrchy Vysočiny. Jelikož jsem nikdy v životě cyklistický závod nejela, myslíte si, že je to akce pro úplné amatéry…myslím tu krátkou, 50km trasu? Vytrvalost nějakou mám z běhu, na kole taky ráda jezdím, ale technické pasáže nejsou zrovna silnou stránkou (pud sebezáchovy existuje).

    0 0
    • pelhrimov  

      Nejlepší si je tu trať projet, je trvale značená, pokud je pro Tebe dosažitelná. Jestli nejsi moc silná v terénu, tak budeš tlačit výjezd a sjezd na Křemešník, pak sjezd v lese k Novému Rychnovu, výjezd na Mešnici a i kus před ním, pak výjezd na Čeřínek, singl pod Čeřínkem, pak před Rohoznou v lese byla kdysi odbočka do težší úvozové cesty. Od Rohozné do cíle už pak jen záleží na tom jestli bude bahno nebo ne. Jsou to smrkové lesy, takže je nutné počítat s klouzavými kořeny.

      0 0
    • scalar  

      Spíš bych na začátek doporučil sousední Kamenický marathon, jednodušší trasa, lepší značení.

      0 0
      • pelhrimov  

        Výborný nápad a koná se dříve, takže pak něm ty případně Tři Vrchy. Web http://www.mtbkamenicenl.cz/, u Kamenice není problémem těžký terén, ale jako všude to může ztížit bahno. Je tam i krátká 25 km trasa kromě 50 km. Je také s předstihem značený, loni to byly oranžové šipky a tečky na stromech. Startovné je lidovější a bývalo za něj více muziky :)

        0 0
        • camlost  

          jen doplním, že 25km trať vede převážně po asfaltu (odhadem tak 90%).

          0 0
    • pelhrimov  

      A ještě doplním, na vyzkoušení je možné v našem regionu zkusit už tuto sobotu 8.6. snadný a pohodový Chýnovský maraton, ale opět upozornění bahno asi bude. http://www.cykloklubchynov.deg.cz/zavody.htm

      0 0
    • lvicek42  

      Děkuji vám za typy :) Běžecké závody mně zabírají docela dost víkendů. Volněji mám v červenci. Tak jsem si říkala, že konečně prubnu MTB závod (proto ta Vysočina, popřípadě něco jiného) nebo duatlon … nemáte popřípadě nějaký typ?

      0 0
    • Schmiten  

      tři vrchy jsou sice náročnější, ale určitě je to sjízdné, tedy až na pár úseků a tam uplatníš dobrý běh :-) Také se tam chystám, tak hodně zdaru a dobrou zábavu…

      0 0
    • bindas  

      Přesně o tom uvažuji. V životě jsem žádný závod nejel, ale docela bych nějaký prubnul. Jelikož mám chatu kousek od Pelhřimova, tak uvažuji o závodu Přes 3 vrchy Vysočiny. Někdo dole psal (myslím že „Pelhřimov“), že je celoročně značená, tak to asi napřed testnu a nebo kdyby se někdo chtěl přidat, budu rád. Na vysočině jsem každý víkend mino příštího, to jedu na Grossglockner (teda jestli tam nebude chumelenice).

      0 0
      • camlost  

        kdybys chtěl průvodce, abys nebloudil (a aby ses mohl na trať připojit třeba na Křemešníku), mám víkend 15. 6. volný.

        krátkou trasu bychom i v tomhle blátě zvládli pod 3 hodiny, pokud nebudeme dělat pivní zastávky.

        k tomu je třeba připočíst čas pro napojení na trasu.

        (z PE na Křemešník je to cca 10 – 12 km, podle toho jestli se chceš zrušit hned cestou tam, nebo jestli to vezmeš po silnici; z PE do H. Cerekve cca 18 km po silnici, ale znám spoustu zkratek, takže to může být třeba 30 km)

        možná by nás jelo i víc.

        0 0
        • bindas  

          Díky, ale 15,6 jestli bude v alpách dobré počasí, tak jedu na Grossglockner. Ale potom už můžu klidně každý víkend. Já pojedu ze Sedlice a když by nás jelo více, tak taky dobře. Jo a pivní zastávce se nebráním :)

          0 0
    • bagr84  

      Kratkou jsem jel, byl to muj druhej zavod, a nevidim duvod proc to nedoporucit. V hlave mi utkvel jen jeden vyjezd po sjezdovce, kterej pulka tlacila, pulka jela, ale jinak mi to prislo jako rychla nenarocna trat.

      0 0
    • Schmiten  

      pokud by jsi chtěl tuto neděli 9.6., tak bych jel s tebou…další info případně přes mail v profilu. Platí i pro další zájemce o projetí krátké na 3vrších…

      0 0
      • bindas  

        V neděli bych mohl, ale bohužel, jelikož jedu ten příští týden na silnici do těch alp, tak už jsem na 29" horáka obul (prosím nesmát se) Continentáli 28–622. Vypadá to fakt hrozně, ale na horský silnice to účel asi splní.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.