• NeugeCZ

    Zdravim

    Vím, že to je ohraný, ale poctivě jsem prošel několik podobných témat, a abych řek pravdu, moc chytrý jsem z teho nebyl. ASi hůře chápu, tak mi to nemejte pls za zlé. No o co jde, po 7 letém používání kola Author impulse, o ktere jsem se vubec nestaral, ktere uz ma rozhaseny snad všecho, oba rafky vypadaji jako by se zkutalely z Mount Everestu, jsem si rekl, že bude potřeba nový bike.

    Jezdím freeride(nebo spíše, až bych se naučil trochu slušněji jezdit, tak bych jezdil freeride), sem tam nějakej ten skok, drsnější zacházení…prostě to, co by jezdíval 18ti letý borec pro zábavu.

    Takže s kamošem, který se v kolech trochu vyzná, jsme začli vybírat. Naše priority jsou tohle:

    1.Dobrý rám

    2.Vidlice

    3.Výbava

    bohužel, nepodařilo se nám tyto tři věci skloubyt dohromady, a pokaždý bychom museli někde udelat kompromis. Ale chápu, že s částkou 15000 toho moc dělat nejde…takže tady je trocha toho, nad čím jsme přemyšleli, moc bych ocenil, kdybyste se k těm biků, vyjádřili a popř. nějaký jiný doporučili.

    PS:V podobných případech se bězně doporučuje GT Avalanche 1.0, bohužel se mě ten rám nejak nelíbí, a projíždka na Avalanche 3.0 me taky moc nesedla.

    http://www.mojekolo.cz/…-amasa-elite

    Tento bike má celkem slušnou vidlici, ostatní výbava ucházející, ale rám se kamošovi prý moc nezdá, mě přijde takovej lehkej, svižnější. nemyslím, že by to byla špatná volba.

    http://www.mojekolo.cz/…-super-black

    u tohodle videl kamoš rám naživo, a prý dobrej, takže asi jen dokoupit lepší vidli, ale ostatní výbava nic moc…

    http://www.mojekolo.cz/…dridge-grade

    Tady se me líbí rám a slušná vidlice, ostatní výbava prumer…

    http://www.bradsky.cz/…c7e8168.html

    tento se me líbí výbavou, rámem i vidlicí, kamoš však povídal, že je to autobus a že je to spíš na silnici (???)

    Nejvíc se mě zamluvá poslední a předposlední, nvm jak to vidíte vy…fakt budu rád za každou radu, díky…

    0 0
    • Trainman  

      Nejvíc se mi z toho líbí Trek, ale na Tvoje hopsání to asi nebude :-) Za mě ten Marin. Solidní vidlice (poměrně těžká, ale zase se v podstatě nekroutí) solidní brzdy (časem třeba koupíš nějaký bazarový hydrauliky). Nevím teda, jak se při freeridu bude chovat ta Truvativ osa, ale co bys za 15 chtěl :-)

      0 0
    • Šusa1  

      mě se taky nejvíc líbí ten Trek, Za ty prachy si myslím docela dobrý kolo. Hele a budeš na tom jezdit ty ne kámoši, tak si kup to co se líbí tobě, nebo si nech poradit v nějaké cyklo prodejně.

      0 0
    • korki  

      A co todle: http://www.bike-arena.cz/trek-6500-09/

      0 0
    • Featherbed  

      Toho Treka 6300 mám lonského… a za ty peníze to celkem jde, nepočítej s tím, že vidlice bude nějak moc funkční a mně dost blbne i řazení(nový lanka, bowdeny, srovnaná patka a stačí několik desítek km a už to blbne) ale v týhle cenový relaci si myslim že to není špatnej kup.

      0 0
    • NeugeCZ  

      Díky za všechny odpovědi. Ten je to dilema, bud ten trek, kterej má sadu Shimano Deore, má pěknej rám, ale na mou jízdu se zas tak nehodí a vidle teda taky žádná sláva…nebo MARIN eldridge grade, u kterýho se me hodně líbí rám, má lepší vidli ale jen mechanický brzdy a celkově horší výbavu…

      0 0
    • NeugeCZ  

      Tak jsem se ještě trochu popodíval a zaujal me tento marin

      http://www.mojekolo.cz/…hawk-hill-se

      je to prakticky eldrige grade 2009 s oneco horší výbavou, ale lepší než ten 20008, asi ho vezmu…mate s ním nekdo zkušenosti?

      0 0
    • pete_ax  

      jeste jeden tip bajku na hopsani: http://www.bikeparkmost.cz/…rip-73–2009/ a nebo nizsi model http://www.bikeparkmost.cz/…rip-74–2009/

      myslim, ze pro tve ucely by to mohlo byt ono. nevim, jak na tom jsou ale ty ramy. firma dela i Spydery, takze optat se majitelu, jak jsou spokojeni…

      0 0
      • NeugeCZ  

        Díky za tip, dost me zaujaly stránky tech CAN BUMS, kde se dá seskládat vlastní bike. Jenže je tam toho na výběr tolik, že vubec nevim jestli to mám správně a jestli by me nedošel nějakej zmetek :-). Takže jsem cosi seskladal za 17k, stim, že nemám brzdy, protože dát za hydraulicke brzdy min. 3800kč je trochu moc řekl bych, takže bych si je pak dokoupil jinde…jak se na ten bike tvaříš? :

        http://www.canbums.com/…r-detail.php?…

        0 0
      • NeugeCZ  

        tak asi beru to cos me rikal, našel jsem ho ještě ve slevě

        http://www.cyklostore.cz/…trip-73–354/

        je dobrý jak výbavou, tak vidlicí a rám snad bude taky ok…díkec :)

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce