MTB jezdeni v teplotach > +40C - rady, prakticke zkusenosti

24 nepřečtených
  • Jones

    Ahoj bikeri,

    stehuju se na delsi dobu do oblasti, kde teploty rano zacinaji na 38 a pres den v lete splhaji az k 50. Nechci se mtb vzdat a tak ho beru sebou. Vetsina vyjizdek bude smer poust (ala Egypt, Maroko)Mam 2 dotazy:

    1. Na co si dat bacha z hlediska kola – cesta+jezdeni tam. vypustit duse,

    tlumic, vidli, vzit sil. olej, neco na retez, hodne maziva. Co treba ale plaste v takovych teplotach? jezdim ted NN 2.25. „neroztece“ se mi tam? Nejake zkusenosti? Nejake lepsi plaste do takovych podminek?

    1. Z hlediska jezdeni. Jasna je aklimatizace, pomalu zvysovat zatez, hlidat

    tepy, sakra hodne tekutin, mozna vetsi davku iontaku nez pri jezdeni u nas?

    Budu se snazit jezdit rano/ k veceru, postupne tak 2h-3h. vyjizdky. Googlit umim, par veci jsem si precetl, ale prakticke rady jsou malokde.

    Diky

    0 0
    • jonti  

      Plaste budou rychle odchazet na rozehratem asfaltu, skalach.

      Znam bezce z podobnych lokalit, co vim tak se bezne vybiha rano v 5, kdy je jeste relativne chladno.

      0 0
      • Jones  

        Jo, slunce vychazi kolem 5. rano. Uvidim, jak to tam bude vypadat. kolem 5. rano je tam 32, to by se jeste dalo.

        0 0
    • Fran-tic  

      určitě nějaké odolnější pláště, spíš balóny a hodit do něj mlíko. Počítej, že bude hodně trnů po cestách od všech těch bodláků a tak. Taky se ti určitě v tom vedru nebude chtít měnit duše :). A ******** hodně vody i na malé vyjížďky.

      0 0
      • Jones  

        S tim mlikem.. rikam si, jestli to v tom teple nebudu muset dolevat casteji = stoupajici hmotnost plastu. Jezdim roky duse bez problemu. Jake plaste mas na mysli?

        0 0
        • Fran-tic  

          s mlíkem v teple problém určitě nebude a já bych v tomhle případě neváhal. jsou tam suché kytky, bodláky a bordel, co ti propíchne duši, ani nebudeš vědět jak :). Pneu jsem měl na mysli něco ve stylu racekinga i o 2.4 bych uvažoval, s tvrdou směsi atd, ale netuším, co budeš dělat za tripy, terén a tak.

          0 0
    • Jenda  

      tak porid si megavak na vodu, polejvej hlavu, jezdi na pul plynu. Jezdil jsem v teplotach kolem 40 C ale castecne schovanej vegetaci, pri spotrebe asi 12 l vody za den jsem vydrzel i celodenni vyjizdky. Jednou mi brutalne seklo, asi malo soli, mel jsem problem s videnim a kvuli krecim jsem se temer neudrzel na kole. Kazdopadne pro me je rozdil treba 37 a 40 C obrovskej, daleko vetsi nez 25 versus 35. Nejtepleji co jsem kdy jel bylo asi 44 a ten pocit ze ti nekdo fouka fenem do xichtu je fakt divnej. Rozhodne se drz na signalu az zacnes kolabovat at si muzes privolat pomoc :-D

      Jo a gumy bych volil co nejtvrdsi smes, ve vedru a suchu lepivky imho neocenis :-)

      Jeste dulezitej faktor je vlhkost vzduchu. Jak budes reagovat ti stejne nikdo nerekne, uvidis.

      0 0
      • jonti  

        Pri 12 l vody na den bych se spis bal otravy vodou – tam uz je dostatecny prijem mineralu na rozdil on naseho jezdeni tady zasadni.

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak – pít po naprostých minidávkách, aby celkový objem nebyl moc velký a spíš doplňovat minerály. ideálně tablety – líp se kontroluje množství

          0 0
          • vitan  

            souhlas. Když jsem se hýbal při teplotách přes 40stupňů, tak jsem si do camelu dával rovnou led a on se dobře rozpustil a během 3hodin jsem pil vlažnou vodu:)

            0 0
            • Jones  

              Jdu si pro 3litr camelbak + flasku s nejakym tim neoprenem, snad to udrzi vodu chvili studenou. Na celodenni vyjizdky to urcite nebude, ale chci bez uhony prezit ty 3 hodky.

              0 0
            • Smazaný účet  

              já teda jezdím na bidony – líp se to doplňuje u nějakých pidipramenů v divočině

              0 0
    • Mad_Cat1  

      bych možná uvažoval i o změně viskozity oleje ve vidlici za hustší, aby jsi tam z toho neměl skoro vodu…

      0 0
    • Mogadi  

      Videl bych to vzit si s sebou i nekolik sad nahradnich dilu – kazety, retezy… rek bych, ze pisek se na nich vyradi rychle. Velkej batoh na co nejvetsi vak + dalsi nadoby na vodu, mozna i meric tepovky a kazdopadne tip z fotky

      0 0
    • kudlanka32  

      po vyjizdce si dej meloun:) jedina rozumna hydratace, ozkouseno v Jemenu. Doporucuju koupit cely, omyt jarem a az pak snist.

      0 0
    • iron.hide  

      ja by som sa na taky dzob z vysoka vysral

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.