• pasek

    mam krosse uplne vono to nejni preci jen teren jezdim cim dal tim vic ac lehci ale teren (pred tim mi kros pripadal fajn:-) mtb 26 mi taky uplne nevoni a to zvlaste kvuli me titerne vysce nakejch 195cm(no pokud by ste mi dali nakej zarucenej tip tak proc ne:-D) ale tedka nejvic koukam po mtb 29 (samozrejme sem videl superiory,ktery se mi nezdaj spatny) ale rad bych si udelal vetsi prehled nez do toho pujdu .pac sem chudy studentik melo by bejt tak do 16 000kc finance fakt nemam takze bych musel prodat svyho reflexe starej rok a kousek (model 2006.myslite ze by se dal prodat za 12 000 ?????????????? respektive zda by ho nekdo koupil:-)) takze dyby byli naky linky na mtb 29 kolem tech sesnacti litrikubyl bych vdecny, nebo nevite o naky prodejne? (pisek,tabor a neco mezi tim proste jizni cechy) dííík Pašek :-D

    0 0
    • favorit.  

      29 jsou celkem drahy. Pokud vim, tak Tvoji cenovy relaci by odpovidal akorat ten Sup. Co si udelta singlespeed 29palcu s pevnou vidli :-))

      0 0
    • Gibous  

      tak si z toho udelej 29". jiny prevody, 29ky gumy na to das, pripadne vidli. na lehkej teren staci. znamej si stvoril takovyho „kockopsa“ ze staryho crosse RM a jel na tom i Apache Jestrebi hory.

      0 0
    • Luk02  

      Ahoj, na Eurobiku jsem viděl, že Marin bude dělat pro letošek levnou 29 cca fakt do 20 tis, ale nevím jestli se to sem bude dovážet. Pak ještě GT Peace, ale to je taky okolo 20ti a má dost „zvláštní“ barvy. Možná by to fakt pro začátek stačilo předělat..

      0 0
      • well  

        GT Peace je jen v katalogu. Koupit nejde a nelze ho dokonce ani objednat! :-/

        0 0
    • Vevoda  

      Cest, jak píšeš teren je teren!! No pro začátek bych ti doporučil pořádny gumy, na předek bysi měl narvat snad do 2,25" ale do zadu jen 1,9" (Schwalbe black jack 29/1,9" už bohužel nedělají, ale dají se sehnat po krámech, jinak zn. Kenda, z těch dražších www.eshop.skiservis.cz/…7_g3276.html Představec pokud jde otočit dolu do negativu(budeš mít delší posed- možná až poleh :-)) Výměna vidle, ale fin náročné, reba 29" 10tk, Časem dojdeš k závěru, že s crosse NIKDY NEBUDE MTB. Jinak asi SUPA 829 v 21,5 by ti měl sedět, dá se sehnat 18tk?

      0 0
    • Vevoda  

      Jo za 16tk koupíš hodně slušnej rám s vlastním geometrií, disingem, s podpisem a pěknejch barvách(Duratec, RaceBike) Což jsou základy, zbytek dokoupíš časem po součástkách. :-)

      0 0
      • miťo  

        No, ptal jsem se na RB 1500, v normálu stojí kolem 7500,– a v provedení 29" za něj chtěli 13000,– To je trochu moc… Ale od podzima prý budou prodávat RB 1300 v provedení 29" jako standart bez příplatku. Ale ty jejich rámy jsou krátký, takže u mě to už potřetí vyhrál Duratec. Jinak Pašku do Apache Wakana se vejdou 29" gumy. Klikni na moje biky, je to tam. Pro začátek kup Wakana a tlustý gumy, pak třeba vidli. Jinak prý by mohly jít sehnat i samostatný Supy 29", nějak na přelomu rok či co.

        0 0
    • Twister  

      Tohle kolo za 12k fakt asi neprodáš. Rozumný by mi přišlo tak 8. Můžeš to zkusit předělat, ale bez výměny vidle to nepůjde. Teď jsou za rozumnej peníz akorát crossový vidle od Suntouru. Na terénní ježdění jsou ale málo tuhý. Vyčkal bych, příští rok to vypadá na značné rozšíření 29 a komponentů pro ně. Třeba RST bude prodávat vidli za 5,5k, vypadá docela zajímavě. Kolo, který prošlo úpravou z crosse na 29 mám kdyžtak v profilu.

      0 0
    • Blackbiker  

      Ty máš v 16 letech 195 čísel?No já mám o 4cm víc,jen ve 29" nebyl takový výběr, proto Reign XL:-)Asi kup Supa 29. Na to, co jezdím je 26" lepší-enduro/fr.Jinak vítej v klubu přerostlých bikerů:-)a pak že nás není:-)

      0 0
      • Coudy  

        193cm, Superior 29", sedlovka 400mm, 180mm kluky, vid moje bajky

        0 0
        • miťo  

          Jsme stejně vysocí, pro nás je 29" jediná volba :)))

          0 0
          • Coudy  

            Pozerám, že aj ty máš 180 mm kľuky a 400mm sedlovku ako ja. :-)))

            0 0
    • m.k.2  

      Toto by bylo v limitu www.veloraj.cz/index.php?… (je to myslím model 06) a je to slušný základ pro pozdější úpravy.

      0 0
      • m.k.2  

        ups… nevšiml jsem si, že je to jenom 16,5", ale zkus zavolat jestli nemají i větší

        0 0
    • pasek  

      ja nevim jesi to prestavovani ma cenu… a zas na to novy prekecavat rodice… asi budu holt este setrit nechce me nekdo zasponzorovat ??? …sice nezavodim, ale jako nadejneho hobíka :-D :-D :-D

      0 0
      • Vevoda  

        Cest, vem brigadu a do jara máš hrachy vydělaný! Když za so+ne vyděláš 1000,– … new bike

        0 0
      • Francy  

        Já ho koupil letos v lednu(místo běžek) s tím, že časem upgraduji vidlici a brzdy. Mám najeto 4 tis. km a k upgradu jsem zatím nenašel důvod. Brzdy mě zlobily jen jednou, když jsem si na přední kolouč nechtěně kydnul olej. :-(

        0 0
    • Vevoda  

      To to sem vyštrachal někde z netu, je to 29palec z Japonska. Jezdí ho někdo?

      0 0
    • CerstvyRohlik  

      Zdravím doporučuji zakoupit tenhle Superior je v klidu jediná vada na kráse je asi ta vidlice ale za ty prachy.Myslím že Kola Šírer mají 3 prodejny v republice a v Brně mají i tvoji velikost čímž míním 21,5" dneska jsem tam byl:-) www.sirer.cz/index.php?… Dobré pořízení, doporučuji u rodičů poprosit o brzké vánoce :-)

      0 0
      • pasek  

        presne tohle planuju :-) …sedlo(dobry) a naslapy mam svoje takze jim rovnou v obchode reknu ze to chci bez toho,to by pak melo vyjit levnejc ne? …i dyz dyby to tak vyslo tak bych jim moch rovnou rict at mi vymenej mech za hydry ,nebo tu suntourku za tu vidli z toho lepsiho modelu(superior) akorat by me zajimalo jak hodne se tyhle komponenty lisi v cene?

        0 0
        • pasek  

          p.s: do brna asi moc nepojedu pac bydlim v Milevsku :-D to co bych zaplatil za cestu tak bych moch mit vo tridu lepsi kolo:-)) …tusim ze nekde v tabore taky prodavaj sup.-y takze bych si ho nechal vobednat ,nebo dyby to neslo vo tad tak nekde v praze to je preci jen vic pri ruce(a vo tud bych to moch vzit rovnou nakole a bych usetril za cestu:-)

          0 0
        • Twister  

          No, s těma nášlapama možná uspěješ, s brzdama taky, ale tu vidli… Ta z lepšího se samostatně nedováží, a pak je až reba. Asi tak za 14. To by sis musel aspoň 11k připlatit.

          0 0
    • pasek  

      nevim nevim u authoru sou(samostatne k prodeji …aspon dyz sem se ptal tyk rikali ze nejni jakoukolii problem sehnat) …ale to je samozrejme neco trochu jinyho …aspon se optam ,za to nic nedam :-)

      0 0
    • pasek  

      jo este jedna takova otazka mimo ,ve svym treadu si to snad muzu dovolit :-D …jak by se chovalo kolo jestli ze by se napr na predni kolo dal plast maxxis wormdrive a na zadni maxxis Ignotor 29×2.1 (a obracene) …ptam se ciste ze zajimavosti ,ne ze by me takovahle pytlovina napadla udelat :-))

      0 0
      • favorit.  

        nastesti se tomuhle napadu vzdycky vyhybam, mohu jen teoretizovat… Rekl bych ale, ze by se to kolo pak chovalo mirne neprdvidatelne.

        0 0
    • pasek  

      jo tedka sem porovnaval geometrii supa s mym reflexem a zjistil sem ze ma trochu kratsi podsedlovou trubku(nevim jak se tomu rika vite co myslim:-) dalo by se to vykompenzovat nakou delsi sedlovkou? mate s tim nekdo zkusenosti?

      0 0
      • favorit.  

        jestli myslis sedlovou trubku (je v ni umistena sedlovka), tak by nemel byt problem. Spis si dej pozor na dylku horni rmovy trubky. Prodluzovat si posed delsim predstavcem podle mne neni to uplne nejlepi reseni…

        0 0
    • pasek  

      vo dylku posedu strach nemam pac u ramu 19 by mela bejt hlavni ramova trubka delsi nez u myho (velikost 22) a ja bych si asi kupoval 21,5 …no stejne to vyzkousim este v obchode

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.