motivace aneb jak se dostat na kolo

100 nepřečtených
  • artorie

    Jaké používáte techniky, aby jste se přinutili vyjet na kolo i když se vám nechce, nebo v horším počasí?

    Mě se osvětšilo sledovat výsledky loňských ročníků závodů, které pojedu. Když se kouknu na výsledky nejlepších, řeknu si, že budu muset hodně trénovat, abych byl jako oni, a že oni se teď někde honí do kopce, a já sedím u počítače. Když si tohle uvědomím, už jsem venku.

    ps : po napsání tohohle téma jsem jel do kopců.

    0 0
    • jIrI___  

      Naštěstí nezávodím, takže když se mi nechce, tak prostě na kolo nejdu (viz dnešek a až na pár dnů celý předchozí měsíc :D).

      0 0
      • Frostty  

        +1

        0 0
      • winter78  

        A to nemáš absťák ;-)). Ja nejaké km urobiť musím aj keď prší…zoberiem zimáka s blatníkami a urobím aspoň zopár km po okolí. Každý deň nemusím, ale po dvoch dňoch som už nervózny ;-).

        0 0
        • jIrI___  

          Když je absťák po jízdě, tak ujedu pár km autem/tankem na počítači a je klid :)). Na pár km se mi už ani nechce převlékat.

          0 0
      • Necris  

        To ale o něco přicházíš, když nezávodíš. Pro nás hobíky je závod o 1200 lidech dejme tomu závod o 50 – 100 místo, ale i tak člověk závodí s časem a sám se sebou…za ten rok a půl co na kole jezdím dost vážně mi závodění dalo asi nejvíc a to i do osobního života.

        Fňuk.

        0 0
        • Bafoon  

          bo se považuju za hobíka a pár závodů jsem absolvoval tak za mě teda rozhodně nemluvíš :-) já to začal nesnášet a vyprd jsem se na to

          0 0
          • hctr  

            Super kolo a zadny vysledky co:D

            0 0
            • Bafoon  

              tak… chápu tvoje „závodní“ rejpnutí nicméně nemáš ani tucha jak daleko jsi od pravdy :-D

              0 0
        • nox159  

          zavodit o 50–100 misto je o hovnu… i zavod o 10misto v kategoriji je nuda… ale zas na bednu toho musis dat treninku dost takze treba mi zavodeni nedalo vubec nic a po par letech me zacalo neskutecne nebavit… :)

          0 0
          • Ondry  

            Přesně vím co myslíš. Taky začnu požitkařit. Ale první se začnu učit jezdit na kole, když už bude výkon 0 ať začnu chrty tahat za nos aspoň ve sjezdu ;)

            0 0
            • nox159  

              tak tak… ja uz na tom pracuju :) a musim narovinu rict ze je to 100× vetsi zabava nez se nekde drtit aby si odtrenoval to co mas, k tomu se v hnusnem pocasi drit doma na valcich… :)

              0 0
            • Flegmatik  

              Požitkařit je o hovnu. I kdybys ses snažil chrty dát ve sjezdu, tak je ti to k hovnu, protože je stejně nedáš :-P Závodit o jakékoliv místo je 100× větší zábava, než se plácat někde ufuněněj v kopečku v lese za barákem a říkat si, jaké to jsou požitky.

              0 0
              • Ondry  

                Tak řekněme, že nox je požitkář a já chrt a myslím, že by nebyl větší problém mě předjet. Takže nevím co jsi tím myslel.

                Pak zeptej se závodníků jak se jim líbila krajina, řeknou ti nevím závodil jsem. Já si závody teda nějak extra nepamatuju páč jich je tolik, že se mi to slívá. A najet 1500km před sezónou se dá zmáknout s prstem v nose, když občas zařadíš silnici a jezdit po kopečkách se s tím dá.

                0 0
          • Necris  

            Já jsem se k závodění na biku dostal docela zajímavě. Neříkám že jsem v mládí dva roky nezávodil na oválu na 3 kilometry a výš + jsem soustavně cvičil atletiku…bez té průpravy by to asi nešlo. Jenže pak přišla střední a můj denní režim byl vstát ráno v 5 a vrátit se domů v 6 večer.

            Za celé roky, od prváku na střední až po první rok po škole, který jsem trávil od sedmi ráno do čtyřech odpoledne jako programátor + doprava domů, jsem nabral 120 KG ! I při mých skoro 2 metrech to bylo dost znát.

            Pro mě (zatím) závodění není o tom, abych jel o bednu. Ale velice mě těší, že i když jsem na pár let zapomněl, co je to životospráva, tak jsem se dal zas dohromady a momentálně mám o víc než 40 Kg méně ±.

            2 roky nazpět jsem začal tak, že jem jezdil 5 km trasu 2× týdně. Víc jsem fyzicky, ale hlavně psychicky nebyl schopen unést. Na tátovo crossu. První tři-čtyři měsíce to se mnou skoro nic nedělalo, přesto jsem tu motivaci měl a líbilo se mi to, na kole jsem jezdíval kdysi už od malička. O vánocích, když už se fakt nedalo jezdit ven na kole, jsem přidal bazén. Vlastně celou zimu jsem pak chodil jen na bazén a na jaře přitáhl z prodejny bike. A začal jezdit. Tak často, jak jsem to jen utáhnul. Na konci léta už jsem objel dva místní závody a úspěch byl, že jsem dojel v půlce s váhou o 25 Kg dole a celkově jsem to ustál.

            O tom myslím závodění pro většinu lidí je. Ne o tom jet bednu. Prostě se zlepšitco to jen jde. Za tu krátkou dobu co jezdím jsem rád, že jsem schopen fyzicky docela v pohodě vydržet tempo, které většinou jezdí dlouhodoběji trénovaní cyklisté. Já tvrdím, že v závodě se prostě závodí od začátku až do konce. Vepředu o bednu, uprostřed mezi sebou a vzadu sám se sebou. Kdyby se obyčejných závodů účastnila jen elita, byla by to docela nuda. My bysme jen brázdily lesy, člověku by ubyla část motivace proč se zlepšovat, jich by tam bylo hrozně málo…

            0 0
            • jIrI___  

              Nelze nesouhlasit :)

              0 0
            • Ondry  

              Možná kdyby jsi bydlel na intru, tak by sis ušetřil plno hodin života :D

              0 0
              • Necris  

                Intr nebyl. Pořadník byl podle dojezdové vzdálenosti a široko daleko jiná škola kromě střední hotelové, za kterou bych se styděl, nebyla.

                0 0
    • tux  

      My se nenutíme, my jdeme jezdit dobrovolně. Aspoň já teda určitě, teď už jsem druhej týden doma protože jsem bez kola a k tomu nemocnej, a je to k nevydržení.

      Až budu mít v úterý kolo, tak jdu jezdit zdravej nezdravej.. xD

      0 0
    • Ondry  

      Můj rituál je dost sofistikovaný a komplexní, vypadá to následovně, prostě se ***** obleču a jedu! :)

      0 0
    • Richi  

      Protože loňský rok jsem jezdil převážně v chladném počasí a i letos jsem měl krátký dres jen asi 3×, tak na vyjetí do bláta a max. 17°C – popřípadě ještě zmoknout, mi už žádné fígle na motivaci nezbyly a jedu spíš jak za trest. Potřebuju 20km aby mě to začalo bavit, potom už je to v pohodě.

      Teď, co se naštěstí konečně kapku oteplilo, to jde. :-)

      0 0
    • Necris  

      Zkus vhodnou muziku. V současné době znovu zvažuji, že si pořídím sportovní sluchátka a nějak v dresu vyvedu muziku do jednoho ucha. Mě se na muziku jezdilo před rokem hrozně dobře, ani nevím proč jsem přestal a nechybělo mě to. Představa že drtím lesy a do toho mi hraje to, co si právě pouštím doma, mě přímo láká. Živé koncerty, to je taky něco. ;) V lesích z kopce se mi hrozně líbila Iron Maiden – Out of the silent planet ;)

      0 0
      • Ondry  

        Pro fanoušky iron maiden a zoufalce co tráví pěknou sobotu doma u bike fóra. :)

        http://www.youtube.com/watch…

        0 0
      • winter78  

        Ja nosím MP3 furt . Už takmer 19 rokov jazdím s muzikou na jednom uchu (alebo aj na oboch).

        0 0
        • tux  

          Já na obouch, a už mě asi třikrát málem srazilo auto.

          Ale žiju, takže jezdim dál s hudbou :-D

          0 0
          • jIrI___  

            Demence…

            0 0
            • tux  

              Nj, jsem hold moc velkej optimista.

              0 0
              • Necris  

                A to ti právě zakazují. ;) Je to hnusný pocit, přes město jednoznačně na jedno sluchátko. Ale v lese je to fakt jedno.

                0 0
          • Ondry  

            Tak na silnici jezdit s mp3, je celkem prasárna, v lese je to jiná, ale je pravda že jsem se jednou málem srazil s traktorem, čtyřkolkou a dvakrát z lesákama v jeepu co tam jezdí jako prasata…

            0 0
            • tux  

              Je teda pravda, že když mě nějakej ***** málem srazil, pak předemnou zastavil, snažil se mě tam chytit a když jsem ho objel tak do mě najížděl, tak už se snažim bejt trochu opatrnější. Ale tohle je jeho blbost, měl čumět na silnici, ne si pod volantem honit čuráka, já jel na kraji a nijak jsem ho neomezoval.

              0 0
              • Ondry  

                jo tobě je 16, ale to už jsi celkem velkej chlapák nemusel by ses chovat jako nezodpoveděnej kokůtek

                0 0
                • Necris  

                  Že ho v lese srazí člověk se strojem, který tam podle zákona má přístup zakázán znamená, že se chová jako ***** ? Jen si ujasňuji výrok.

                  0 0
                  • tux  

                    Nebylo to v lese, ale na silnici, nějakej lolek kterej zrovna dostal papíry tam projížděl s nějakým shnilým autem, něco jako peuegot 205.

                    Ondry: V čem jsem se podle tebe choval nezodpovědně?

                    0 0
                    • Ondry  

                      Hele jsem si jistej, že toho mám nalítaný víc než ty, ale že by do mě někdo začal najíždět protože jsem jel u kraje? to teda fakt ne! Možná jsi narazil na nějakýho vele čuráka, ale to že jezdíš hrdě s mp3 nemluví moc v tvůj prospěch. Za jak dlouhý období, že tě málem 3× srazilo auto?

                      0 0
                      • tux  

                        Cca půl roku, já moc dlouho nejezdim.

                        0 0
                        • Ondry  

                          Když tě za půl roku 3× málem srazí auto, tak buď přestaň dělat kurýra v prahe, přestaň jezdit po dálnici nebo přestaň jezdit jako prase!

                          0 0
                          • tux  

                            V praze jsem s kolem nikdy nebyl, na dálnici jsem zatím taky nebyl, a jako prase nejezdím. Další tipy?

                            0 0
                            • Ondry  

                              přestaň jezdit na kole, protože když jezdíš slušně a máš takovou smůlu, že tě za blbýho půl roky 3× málem srazí auto, tak se konce letošku nedožiješ, ale každýmu je jasný, že chyba bude jinde (v tobě)

                              0 0
                              • tux  

                                Jo? A kde přesně? Pravda, mohl bych jezdit bez sluchátek, a kdykoliv uslyším motor nějakýho auta, tak skočím i s kolem do příkopa.

                                0 0
                                • Ondry  

                                  sluchátka na silnici nepatří a podívej se jak jezdí ostatní cyklisti u kraje, nebo zjistiti co je přednost zprava, co dělat při odbočování vlevo a co znamená ty zvláštní trojúhelníčky u křižovatek

                                  0 0
                                  • tux  

                                    Já vim, ale bez hudby to není ono, viz výše.

                                    A to jak mě málem srazily, tak to bylo na rovnejch silnicích, pravidla silničního provozu samozřejmě dodržuju.

                                    0 0
                          • Jetson  

                            No nevím. Já jezdím velmi krátce, bez sluchátek, a když už se dostanu na silnici, tak hoodně u kraje. Jel jsem nedávno Statenice-Kralupy a hned mne nějaký ******* s dodávkoledničkou míjel asi 5cm od řídítek a následně mne vzduch za ním málem zahodil do škarpy.

                            Vzhledem k tomu, že jsem přežil ve svém životě bez úrazu už pár nehod (pád z 10m skály, hořící sanitku na vojně jako spolujezdec, či borce, který narozdíl ode mne nedobrzdil za kolonou a ve 120 to do mne nahrnul, takže se se mnou utrhlo opěradlo sedačky), považuji se celkem za štístko a přece…

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              pruser je prave to jezdeni pri samem kraji. Na rovinu, ridic te bud vidi, nebo nevidi. Kdyz te neviti, tak te sejme at jedes, kde jedes. Kdzy te vidi jak jedes u kraje/po care, tak jenom line pohne volantem a aby nemusel moc cihat do protismeru, oprasi te. Kdy jedes v kousek od bile cary, (tak v jedne ctvrtine pruhu, pocitano z prava) tak uz musi predjizdeni trochu naplanovat, pohlidat si provoz a vetsinou te objede slusneji.

                              A jinak po silnici jezdim jenom minimalne, takze zatim ziju:)

                              0 0
                            • Jetson  

                              Jinak ještě offtopic z archívu.:-)

                              V té sanitě bylo docela horko, když mi za dveřma plápolal benzín a já celou dobu čekal, kdy to jako ve správném filmu, vyletí do vzduchu. Nakonec se mi podařilo zmateného řidiče vykopat ven za dveří a zdrhnout za ním veš chvíli, kdy benzín protekl pod vozem i na druhou stranu. Odneslo to tenkrát jen pár vlasů.

                              0 0
                        • JakeF  

                          A víš, že se jezdí na kole vpravo?

                          0 0
                      • Necris  

                        Tímto bych rád přidal vlastní názor na problematiku, není to ani tak reakce na to cos napsal. I člověk co v létě občas vyjede vidí, že se jednostopá vozidla nepředjíždí ani rozumně, natož v souladu se zákonem.

                        Držet se při pravém okraji vozovky neznamená jet na čáře. V autě taky nejezdím úplně po kraji (jako všichni ostatní) a po kolech to budu vyžadovat ? Spousta lidí to ale tak dělá. Mají pocit, že když kolař nebo motorkář nejede 1 mm od pangejtu, nedodržuje zákon, což není pravda.

                        Předjíždí se v zatáčkách, protože se vedle kola přece vejde. Nepředjíždí se druhým pruhem, tak jak se jakékoliv další vozidlo předjíždět dle zákona má. Předjíždí se kola na plné čáře.

                        Přesně proto se při předjíždění nesmí předjížděné vozidlo ani ohrozit, ani omezit. Kolař či motorkář má rozhodně právo se na silnici pohybovat vlevo a pravo (vyhýbat se překážkám). Jenom to lidi nechtějí jaksi chápat. Kolaři musíte v autě dát prostor a předjíždět levým pruhem, protože nevíte, co mu zrovna bude stát v cestě a co ho může ze sedla shodit na zem. V praxi tak podle zákona je téměř nemožné, aby auto jedoucí ve stejném jízdním směru a pruhu srazilo cyklistu a autař v tom byl bez viny.

                        Já když jedu na kole, tak se držím pár centimetrů od krajnice, abych nejel na úplně kraji, ale zatáčky a hlavně ty utahovací jednoznačně nalepený až kam to jen jde. Protože nikdo nedodržuje dle zákona stanovenou rychlost, ve které je schopen vozidlo zastavit na dohlednou vzdálenost.

                        0 0
                        • tux  

                          Kdyby tu bylo tlačítko like, tak na něj kliknu.

                          Máš pravdu, já se někdy snažim jet na úplným okraji silnice, dost často za čárou, protože motoristi si myslej, že když maj větší dopravní prostředek, tak jsou páni silnice a všichni menší se jim musej uhejbat. Kdybych jezdil, tak jak dle zákona mám, tak už my mě dávno něco srazilo.

                          0 0
                        • Ondry  

                          Nádherný, ale když jedeš pár centimetrů od kraje, tak na tebe řidiči serou, když jedeš s mp3, neslyšíš ani kamion a pak začneš před dírama házet mišky, tak se nemáš divit, že tě ze švihu odváží v dřevěným pižamu. Já jezdím klidně i po prostředku cesty když mám přehled a krajnice je na kaši. Proč se řídit podle knížky když to nefunguje?? stačí zapojit selské rozum.

                          0 0
                          • tux  

                            Jenže právě hromada motoristů si myslí, že to jsou páni silnice a ta patří jim, takže s nějakým cyklistou na silnici nepočítaj a vesele tě srazej.

                            0 0
                            • Ondry  

                              Já to balím, prostě jezdíš míň než já, kratší dobu než já, ale máš mnohem větší problémy s řidičema než já.

                              0 0
                          • Necris  

                            Já neposlouchám na silnici mp3, vlastně ani v terénu, vlastně vůbec kromě domova a auta. ;)

                            0 0
                            • Ralan  

                              Asi tak :-) I když jdu pěšky tak se furt musím blbě otáčet, natož tak na kole, takže se bez toho klidně obejdu.

                              0 0
                            • black.horse  

                              Ty posloucháš v autě hudbu? Jakože při jízdě na silnici? To seš stejnej vandal jako cyklisti s mp3, protože se plně nevěnuješ řízení! Když máš chuť na hudbu, musíš zastavit a poslouchat v zaparkovaném autě a i tak se boj, aby Tě někdo nesrazil :-)

                              0 0
                              • Necris  

                                Naprosto trefné. Jak jsem popisoval. To že má cyklista v uších cokoliv, nemůže být přičínou nehody. A není to zakázané. ;)

                                A dokonce si v autě i zpívám ! A ve dveřích na dlouhé vzdálenosti mám vždycky vodu, v příhrádce plechovku coly s doma dělanou bagetu a jím za jízdy ! :D Jsem vrah.

                                0 0
                  • Ondry  

                    hele přečti si to celý, podle jeho slov předjíždět a silnice se mi nezdá, že by to bylo v lese a to na nepočítám co píšu o kousek víš

                    0 0
                    • Necris  

                      Jo už jsem si to přečetl pořádně. Jeho vinu nepopírám, nebyl jsem u toho. Je tam takových variací …

                      0 0
              • albion66  

                V lese zásadně se sluchátky, mimo levé mám venku. Mám stejnou příhodu, kdy se mě snažil jeden takhle chytit, tak jsem zastavil, poslechl si jeho argumenty, jednu mu řízl a nechal ho ležet na zemi se zkrvaveným nosem a dotazem, zda-li chce na mne telefon. Nechtěl. Tak jsem jel dál. Asi vášnivý čitatel D-Fenze:-))

                0 0
                • Jetson  

                  Tyhle chlapáci po čtyřítce.:-D

                  0 0
                • DragON  

                  Dřív sem si myslel, že nebezpečím na silnici jsou ženy za volantem. Poslední roky zjišťuju, že to jsou zakomplexovaní chlapi kolem padesátky (a je jedno jestli na kole nebo v autě)…

                  0 0
                • Frostty  

                  Taky budu takový killer, až mi bude 40 a více?

                  0 0
          • winter78  

            Nepamätám si prípad kedy auto zrazilo cyklistu preto že mal MP3 na ušiach. Je to len ničím nepodložený mýtus.

            0 0
            • tux  

              Já netvrdím že to bylo tím, jen si ti motoristi asi myslej, že když uslyšim auto, tak hned skočim do příkopa abych se jim nepletl na silnici.

              0 0
              • winter78  

                Nie,nie…to si nemyslia len motoristi, ale bohužiaľ aj cyklisti ktorí nikdy MP3 na biku nemali ale sú zásadne proti tomu ;-). Je to presne ako píšeš…ak mám MP3 tak auto nepočujem a je po mne (RIP). Ale ak MP3 nemám, tak sa okamžite ako počujem prichádzajúce auto, vyvalím do priekopy :-D.

                0 0
                • Necris  

                  Když jedeš rychle (ani nemusíš jet z kopce) tak ti pan Doppler a svištění vzduchu kolem uší dost často zamezí, abys to auto vůbec slyšel. Natož při jízdě z kopce přes 50 km/h. Kolikrát auto slyšíš, až když tě předjíždí.

                  0 0
                  • JakeF  

                    Doppler jakým způsobem prosímtě?

                    Jinak souhlas, ten proudící vzduch není o tolik menší omezení sluchu, než mp3.

                    0 0
                    • Necris  

                      Docela dost. Tím způsobem, že když je auto přeci jen trochu dál, slije se ti frekvence s proudícím vzduchem a mnohem hůř ho slyšíš.

                      0 0
                      • JakeF  

                        Když myslíš… Já bych řek, že o frekvenci prakticky nejde, ale daleko víc udělá to, že to ten proudící vzduch prostě přehluší.

                        0 0
                        • Necris  

                          Tak jsem si to vysvětloval. Jedno je jisté. Mám špičaté uši a když to hodně piští, tak to přepiští i místní starou bábu, co už 10 let čeká na výměnu rozvodů. Takže nějaká sluchátka bych až tak neřešil. Pokud se vyloženě neloudám, tak auto stejně slyším až na poslední chvíli. A i kdybych ho slyšel 2 km daleko, přece nebudu stavět kvůli každému autu.

                          Vůbec nechápu, proč si na to lidi stěžujou a co tím chtějí ovlivnit.

                          0 0
                  • Smazaný účet  

                    Kolik ze je rychlost vzduchu ve 200mnm?:)

                    Svisteni beru:)

                    0 0
    • bagr84  

      Podivam se na drez plnej nadobi a radsi rychle vypadnu.

      0 0
    • Nismooo  

      tak na bike neni problem, staci si pozret nejake dobre video a hned je motivacia

      0 0
    • Teekanne  

      Nějak nemám techniky. Prostě sednu a jedu. Motivuje mě ten pocit, když jedu a nalézám nové terény a když se přemůžu tak to je asi ta technika.

      0 0
    • gustik  

      napadá mne stoupnout si na váhu…:D a nebo ty výsledky z minulích závodů :-P

      0 0
    • Pumsc  

      No teď jsem nebyl na kole asi měsíc kvůli operaci hydrokély+ tříselné kýly,a hrozně mě to chybí(prostě pohyb,adrenalin)…už se těším jak na to vletím příští víkend:-),takže si říkej co bys dělal kdybys nemohl NIC měsíc dělat:-D

      0 0
    • vlasto  

      Odhlas auto a nezbyde nic jineho nez jet na bajku, nemusis pak ani resit, jake je zrovna venku pocasi.

      0 0
    • Patricio  

      Jsem už 2 týdny kvůli kolenu mimo bike. Když mám absťák tak sedím u youtube a dívu se na biková videa :)

      0 0
      • kupi  

        Tak to jsme na tom stejně :-D Ale já už včera na chvilku vyjel

        0 0
    • maajkee  

      Motivace je to, že tě to baví, pokud tě to nebaví a musíš se k tomu dokopávat, tak se na to radši vykašli a lep třeba modely letadel… :)

      0 0
      • nox159  

        1+ :)

        zas na druhou stranu te to nemusi bavit a delas to pro nejaky vysledek ze ktereho budes mit radost to je taky moznsot :)

        0 0
    • Elwing  

      Asi jedině to, že musím natrénovat, abych něco přežila. Závod, vícedenní přejezd, dovolenou… Letos jsme jezdili skoro furt kvůli Králi Šumavy a po něm mě ani samotnou nenapadne jet na kolo (když to není po práci pár km na pivo nebo ježdění v parku).

      Příští rok bych tuto strategii chtěla zkusit s maratonem, tak jsem zvědavá :)

      0 0
    • kOmE  

      Mam tak malo casu na kolo ,ze ,motivaci nepotrebuju. Kdyz muzu ,jedu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.