• Buřt

    Prosím o radu – měním RS J2 za 318 Toru. Problém – nikdy v životě jsem neměnil vidlici. Prosím o velmi jednoduše napsaný postup, nerad bych si z.....l skotika nebo vidličku. Vím, že mam vyměnit ty spodní misky na sloupku, netušim ale jak dostat vidli z hlavovýho složení a jak smontovat představec a tu vrchní misku – slyšel jsem, že se musí zachovat pořaqdí či co… Těšim se na 130mm, nechci to zhnojit. Díky!

    0 0
    • jonti  

      Radšej to niekam daj spraviť, nie je to až tak triviálne. Ak sa ale rozhodneš opačne, tak budeš musieť:

      1. skrátiť ståpik vidlice, vždy radšej nechať dlhší, ak máš dosť podložiek
      2. naraziť ježka, ten si asi musíš kúpiť, neodporúčam pokúšať sa ho vyberať zo starej
      3. odmontovať starú vidlu
      4. prehodiť spodný krúžok hlavového zloženia na novú vidlu
      5. namontovať novú vidlu, všetko opak ako keď si dával starú
      6. nastavíš vôľu hlavového a hotovo

      :)

      0 0
    • Buřt  

      Díky všem poradcům. Nakonec 2× demontáž a 2× montáž, všechno bez problému. Na tohle by bylo servisu fakt škoda… Jo a 130mm je bááájo!

      0 0
    • ED1  

      Ahoj, když chci zkrátit vidlici tak ji musím nejdřív uříznout i s ježkem co je na konci vidlice a pak vrazit novýho ježka na nový konec uříznutý vidle? Dá se použít ten starý ježek? (prý jde nějak vyrazit) Snad se neptám moc blbě, ale nechtěl bych tu vidlici zmastit. Když jsem ji poprvé instaloval tak sem jí vůbec neřezal a pomohl jsem si podlžkama (jenže to je moc vysoko…:-))

      Díky za radu

      0 0
      • Buřt  

        STOP nerezat! Toho staryho akorat zaraz hloubeji, nebo jestli honis gramy tak ho protluc skrz vidli ven. Kup novej (cca 30Kc).

        0 0
        • sportovni_biker  

          Ježek nejde proklepat spodkem vidlice. Mně to dělal automechanik a nejprve to zkoušel sklepat dolů, ale ta trubka je konus a dole se zuužuje, takže pak už se ani nepohne. Vidlici pak otočil chytil do svěráku a podařilo se mu to vyrazit rovnou vrchem. Byl to, ale duralovej sloupek, tak ten je měkkej, nevím, jak u oceláku.

          0 0
          • kubad  

            ??? To je debil a ne mechanik!!! Urazit pracky a vyhnat ze servisu.

            0 0
            • McBlacky  

              souhlas to taky mohlo zkončit zničeným krkem. Měl to odvrtat když už to tak zgurvil

              0 0
              • sportovni_biker  

                Krk to přežil, vidlice měla stejně jiné problémy, takže ji nemám. Ale u tebe jsem slyšel, že máš navařený sloupek nebo nějaký nový nalisovaný. Můžeš mi k tomu napsat víc, mám totiž problém, že kdybych chtěl koupit vidlici staženou z kola (novou), tak potřebuju 21.5 cm sloupek a to 99% nemá.

                0 0
                • Sarnafil  

                  Jo sloupek nalisovat jde jenom si vybereš z jakého materiálu by se ti libyl a pošleš to někam do servisu kde to dělají. Mně ho lisovali u bartoníčka za 500,– sloupek plus nějaká práce.

                  0 0
                  • sportovni_biker  

                    A je nějaká možnost, že se ti třeba uvolní, při pořádné ráně?

                    0 0
                    • Gorgov  

                      Sarnafil mluví o variantě nalisování kompletního sloupku, pak to máš jak originál. Ale když chceš jen prodloužit, taky to de. Lepší je na to ocel, ale tady ti uplně tak moc neporadim:)

                      0 0
                      • sportovni_biker  

                        Jasný, vím, že mluví o celém sloupku. Se jenom divím, že to jde. Kdybych to tady nečetl, tak bych si myslel, že to nalísování je nevratné.

                        0 0
        • ED1  

          Zdar Burte, neni mi moc jasny jak zjistim o kolik ho mam zarazit dolu, jak proste poznam kdyz trubka neni pruhledna, ze je 3mm pod okrajem predstavce. Podle polohy jezka prece musim vidlici uriznout (mam toru 318 air). Krk ma bohuzel moc dlouhej tak mam mezi ramem a predtavcem 4 podlozky (cca 10cm)…chci tam nechat jenom jednu, takze pocitam ze tady budu muset rezat.....ne? i kdyz samo se me do toho moc nechce..dikas

          0 0
      • Pá-dlista1  

        Jezek se da zarazit hloubeji a uriznout sloupek nad nim. Tady taky plati 2× měř… Pokud planujes (ta moznost je tu vzdycky) menit ram, prodat vidlici atd. je lepsi sloupek moc nezkracovat. Ty podlozky se daji dat take nad predstavec ;)

        0 0
        • ED1  

          Ted me napada, ze se da merit polohu jezka az k okraji trubky i vevnitr trubky a pak tu miru prenesu vne a nakreslim rysku…no a pak to urfiknu… asi tak to bude..:-))))))) kazdopadne dik

          0 0
    • orgoj.chorchoj  

      pro inspiraci se podivej sem www.ivelo.cz/…idlice-ahead

      0 0
      • ED1  

        dik za skvelej tip

        0 0
        • Buřt  

          Ja v tom vidim jenom matematiku. Chces zkratit dejmetomu o centimetr – jezek je ted 3mm hluboko – zaraz ho 13 mm hluboko, tedy o ten zmineny centimetr hloubeji, urizni centak a jezek je 3mm hluboko. Doporucuju fiknout rucne a predem si olepit kolem dokola izolepu, abys neujel.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.