• Petr_67

    Potřeboval by jsem vyměnit představec za asi o 1 cm delší. Na novém kole je nastavitelný, ale za boha nejde povolit a tím pádem ani nastavit:-/ Chtěl bych ho vyměnit za nějaký pevný (např. Pells) ale nevím, jak ho správně namontovat. Při výměně představce budu asi potřebovat nové podložky a znovu seřídit hlavové složení? Mám radši odvézt kolo někam do servisu, když tomu prd rozumím? Bojím se, že ale neseženu takový, jako na netu. Poradte. Mám to na krosové kolo.

    0 0
    • PietroUL  

      Další podložky budeš potřebovat jen v případě, že novej představec bude mít nižší objímku než ten starej. Vršek sestavy představec/podložky musí bejt asi 3 až 5 mm nad horní hranou sloupku vidlice, abys měl prostor pro seřízení hlavovýho složení. Žádná další věda v tom neni, tak se toho neboj a klidně si ho vyměň sám. Hlavovka se seřizuje při povolenym představci. Až jí budeš mít dotaženou tak, že v ní nebude při zalomcování žádná vůle a zároveň půjde zlehka otáčet řidítkama, ještě ji trochu přitáhni, protože si při první jízdě sednne. Ale opravdu trochu, nepřežeň to. Nezapomeň dotáhnout šrouby na představci, sedni na to a jeď :)

      0 0
    • Petr_67  

      A ještě něco. Potřeboval bych o něco snížit a prodloužit posed. Mám Meridu 19" a ten rám je docela krátkej. Pomůže představec delší o 1 cm? Nebo raději více? Mám 174 cm a jinak rám sedí. Dík.

      0 0
      • Vrci  

        Cen?ám může a nemusí stačit. Zajdi do nějakýho kameňáku, vysvětli jim situaci, kup si jednu dýlku, a když to nesedne tak, ho dojdi vyměnit za delší.

        0 0
        • TinkTink  

          V dobrym kramu by snad bylo lepsi si ho hned vyzkouset, jestli bude sedet…myslim, ale nejsem si jisty, ze na to prave ted, kdyz zacina sezona, budou mit dost casu :)

          0 0
      • BB  

        na http://www.wrenchscience.com/WS1/default.asp si spocitej svoji delku posedu, potom si zmer efektivni delku ramu odecti od delky posedu a melo bu ti to dat delku predstavce.

        0 0
      • jonas  

        Ja bych rekl, ze centimert je malo, to skoro nepoznas. Zkus si hnout sedlem o centimetr dopredu a dozadu. Z toho muzes usoudit jakej rozdil to bude.

        0 0
        • Petr_67  

          Já už jsem měl sedlo posunuté úplně dozadu, a to prý nemá být. Tak jsem koupil nový Ritchey 12 cm ( tj. o 2 cm delší než původní) a sedlo vrátil zpátky doprostřed. Musím říct, že posed se znatelně prodloužil, skoro mám obavy, že o moc. No, zkusím si zvyknout a když tak vyměním za kratší.

          0 0
          • zwwak  

            Zvykneš si. Já laboruju s představcema už asi měsíc a furt to není ono. Lepší delší posed než kratší.

            0 0
    • pajasimi  

      Fouknu to sem, protože nechci zakládat novej thread. Kupuju novej představec, na můj bike viz. profil..na současným biku je předst. o délce 8cm, kupuju www.bikestuff.cz/…ros-am-stem/ ale nevím jakou délku..původně jsem chtěl ten nejkratší = 6cm, ale můžu si to dovolit? ono se to asi s kratším představcem bude víc zvedat v prudkým stoupáku, a snáz se to zapíchne zase naopak v hodně prudkým sjezdu že? udělá rozdíl 2 cm hodně, nebo mám vzít raději 80mm jako mám teď?

      0 0
      • keo  

        Měnil jsem 120 na 100mm a poznat to je,při sjezdu je to OK toho se neboj,ale v prudkém výjezdu je to horší a musím trochu víc nalehnout na řidítka.

        0 0
        • pajasimi  

          ok, 80ku nemaj, ale objednají mi 70ku, takže jdu do ní, aspoň ten rozdíl bude menší

          0 0
      • o.1  

        menil som 90 za 60, tiez som sa bal tych vyslapov, ale v skutocnosti vyjdem vecsie strmaky, lebo sa zlepsila ovladatelnost ( da sa lepsie balancovat, ked ta vyhodia nejeke kamene zo smeru) a zjazdy a technicke pasaze neporovnatelne lepsie. Zrazu je vsetko nejako malo strme.A aj viac vidim okolo seba ked som neni tak natiahnuty:) Nech ziju kratke predstavce!

        0 0
      • Beruf  

        Já sem si koupil ten samej v 60mm délce a sem max spokojenej. Měl sem tam 100mm ale v těch vejšlapech mi to o moc horší nepříde a ve sjezdech je to fakt super.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.