• vysmátej bajker

    Tak jsem hrdým majitelem hezkých kol ale…. Lépe jedou ale jejich boční tuhost je trochu horší než mé staré Bontrager Superstock(stejná vidle,gumy a stejně nafouklé).Na asfaltu a hladkém povrchu nemám výtek ale jak se vjede mezi kořeny a kameny tak trochu zaostávají.Je na nich pocit že ustřelují.Máte někdo podobné zkušenosti?

    0 0
    • MlokCZ  

      Tady toho je mraky www.bike-forum.cz/…5/forum.html#…

      Jinak ta boční tuhost tu byla zmiňovaná hodněkrát. Co taky chtít od 24 plochých drátů. Jak už jsem tu psal, klasika ve stejné cenové kategorie je bočně tužší.

      0 0
      • vysmátej bajker  

        Na Bontrager jsem měl 24 drátů taky.

        0 0
        • MlokCZ  

          Plochých? Protože ty plochý maj skvělou tuhost ve směru rotace, ale o to horší boční.

          0 0
          • vysmátej bajker  

            Ne normál a napadlo mě to taky ale nevým jestli se daj sehnat klasické dráty bez fajfky.

            0 0
            • Tondach  

              Musel by jsi zkusit,jestli by nešly ze starých crossridů-tam přece byly" kulaté".Jinak sám za sebe-to školení u fy KASTAR jsem absolvoval-nebudu posuzovat crossridy v porovnání s něčím co jsem sám nevyzkoušel.Ale oproti starým je jiný materiál na ráfcích(staré praskaly okolo vložek),dále se pevnost zvýšila nakováním materiálu okolo děr pro niple a hlavně poruchové ořechy(jen tak mimochodem tehdy vyráběné v Rumunsku)byly nahrazeny už vloni stejným typem jaký mají třeba Crossmaxy-jednoduše řečeno-všechna zapletená kola mají stejný ořech-ten nejlepší.Taky jsem od loňska nová kola ještě neměl v opravě kromě jednoho,po pádu na závodech.A jesli to nevíte,tak pokud se vám na starých kolech „sypal“ ořech-dostali jste náhradou celou novou Z nábu-ovšem kola pochopitelně nemohla být zakoupena jinde než u ofic.dealera­.Jinak -a to asi víte-do ořechu se nedává mazivo,stačí kapka oleje.Je sympatické,že pro letošek začali dělat verzi na kotouče(bez broušeného boku) a ofic cena šla na 5000Kč.To ovšem nemůže ani omylem konkurovat e-shopům.Tato kola pocházejí (ověřeno)z Ho­landska a Německa a pochopitelně na ofic.reklamace není šance-Mavic vydává ke každému páru kol zár.list a bez toho se s vámi nikdo ani nebude bavit-vše je dohledatelné během pár vteřin dle výr.čísla.Takže se hned ví co se do ČR dovezlo a co ne.Stran ložisek-nová opět kvalitnější než stará,ale tam není problém koupit ložisko i jinde,protože se jedná o typizované(nor­malizované) ložisko.Jinak lze koupit cokoliv jako náhr.díl-od ráfku po praporek do ořechu.Ceny nejsou zase tak hrozné,ale např.ten plochý drát stojí 21 Kč (VOC)vč. niplu.Tolik tedy já k tématu.

              0 0
              • easyrider  

                Ten drát stojí pade bez niplu :) (info z kastaru)

                0 0
                • Vilém  

                  jo ale maloobchodni cena.Aspon vidis kolik na tom maji narazeny.

                  0 0
                • Tondach  

                  No já jich kupoval 5,taky tam a jestli jsi si nevšiml tak jsem psal VOC-velkoobchodní cena-ovšem byly s niplem.:-o)))

                  0 0
              • Trojci  

                Je zajímavé, že já ten záručák mám – a cena kol byla 3500,–

                0 0
              • TinkTink  

                Mas kamenak, vid?

                www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…

                0 0
              • vysmátej bajker  

                Píšeš hezky.Co třeba ten kulatý drát,kolik mi ho prodáš?Třeba jich pade koupím.Píšeš 5 nová tak proto asi šla 06 na 35.Jinak servis je úplně stejný ať koupíš třeba v Holandsku,jsme snad v EU a záruka je evropská.

                0 0
                • Trojci  

                  No já si taky myslim, že pokud na zakoupenou věc je záruka, tak je úplně jedno, zda reklamaci řeší oficiální dodavatel nebo ne. Nikdo z těchto e-shopů (o kterých je řeč – kolokrám, bikesport, … ) si nedovolí odmítnout oprávněnou reklamaci řešit. Takoví hlupáci to nejsou.

                  0 0
          • jonti  

            To je NEZMYSEL. Či sú ploché alebo nie, je viac menej jedno, lebo špice sú namáhané jedine v ťahu. Určite teda nemôže voľbou ploché/guľaté špice spôsobený rozdiel v tuhosti. Ako sa pozerám na CrossMaxy, skôr by som tipoval, že nižšia bočná tuhosť je spôsobená užšou prírubou nábojov.

            0 0
            • MlokCZ  

              Máš pravdu, napsal jsem kravinu, na vliv celého kola to nemůže mít vliv. Samotné dráty, když jsou ploché budou mít opravdu mizernou boční tuhost, ale nebude mít žádný vliv na tuhost celého kola.

              0 0
    • goofy  

      Sem cetl vysmahlej bajker… Tak nic no :-)

      0 0
    • james11  

      kolik vážíš vysmátý bajkere? jinak mám je taky, jsou to krásná kola, hned co je tam hodím půjdu je zkusit. za tu cenu 3500,– no neber to :-))

      0 0
      • dieegoo  

        Za 3500? Kde? TO bude asi model 06, viď…

        0 0
      • vysmátej bajker  

        80 i s báglem a vysmátej nejezdím jen jednou jsem zkusil a 7km domů jsem jel hoďku.Ta cena 3500 a poštovné mě přesvědčila ale za 5600 nebo kolik prodává Kaskar nestojej.

        0 0
    • Trojci  

      Jenom bych chtěl připomenout, že po cca 500 km ježdění už mi taky cačíná tuhnout cvrček – takže talší negativní aspekt potvrzen..

      až doteď sem si myslel, že shimano dělá nejhorší cvrčky na světě – teď si to už nemyslím :o))

      0 0
    • enjoy  

      hele mozna to tak je:-),ale vis prece kolik staly..:-)

      0 0
    • vysmátej bajker  

      Tak zhruba po 1300km píšu znova.Začínám si na crossridy zvykat.Dal jsem na předek jen 30 psů a je to lepší už to tak neustřeluje taky mě napadlo jestli to není zimou přeci jen guma v zimě tvrdne,i při stejném tlaku a nepohlcuje tolik nerovnosti.Ještě nechám změnit progresivitu na vidli (větší citlivost na začátku) a snad to bude ještě lepší.Shrnutí za ty prachy dobrá koupě ale doporučit mohu jen tomu kdo jezdí po polních cestách a asfaltu tam opravdu jedou :),asi lehčí ráfek a nevím jaký jsou klasiky za 3500,–. Myslím že ta boční tuhost je horší protože mají přípravu na kotouče tak je upnutí drátů na náboji užší a křížený výplet na tom bude mít taky podíl.Na Superstok jsem měl vepředu radiální.A o ořechu s vůlí jsem taky už psal ale třeba to mají všechny ořechy jen jsem si toho do teď nevšiml,mám teprve druhé kola.Kdyby je po tom co jsem napsal chtěl ode mě někdo koupit tak napište na mail určitě se domluvíme.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.