• dodin

    Zdar borci

    Chcu se zeptat okolik byste si řekli při mimosoudním vyrovnání.Na kole škoda 50 000kč.plus zlomej obratel L1,otřes mozku,roztržené předloktí pravé ruky a další naraženiny s tím souvysející.Nemám s tím zkušenost tak by mě zajímal Váš názor.Dík

    0 0
    • Rychlej turista  

      Určitě není kam spěchat, zlomená páteř je na minimálně 3 – 4 měsíce a jaké budeš mít trvalé následky se zjistí až po roce. Taky záleží, jaký máš plat, protože ušlou mzdu za dobu marodění ti taky musí dorovnat. Řádově statisíce, když vše půjde dobře a budeš skromný.

      0 0
      • vasek80  

        Dle mě záleží na osobě viníka. Pokud má nějakej majetek a odsouzení pro těžké ublížení na zdraví (pochybuju, že by znalec posoudil tvá zranění jako lehká) by pro něj znamelo třeba konec kariéry, podnikání atd, dále otázka, jestli byl už někdy souzen a k tomu by soudce také přihlížel v případě určování trestu.

        Vlastně na ten znaleckej posudek bys měl možnost nahlédnout, pokud už je vypracovanej. Ono to znalcům ale trvá až do uzdravení, protože se právě přihlíží k době.

        Pokud jde o člověka, který nic nemá a nikdy nic neprovedl, tak by pro něj bylo výhodnější jít k soudu, ten by nějakou částku stanovil (předpokládám, že se nejdná o škodu hrazenou z poviného ručení) a on by patrně odešel s podmínkou. Další otázka je, jak to od člověka bez majetku získat.

        Pokud by se jednalo o podnikatele, třeba s nějakým vroubkem z dřívějška, pro kterého by případný nepodmíněný trest znamenal konec živnosti a který má majetek, tak bych se nedivil tomu, že by chtěl mimosoudně se vyrovnat a toho bych trochu oškubal.

        Chudák co nic nemá se nebude mimosoudně vyrovnávat.

        EDIT- PŮVODNĚ TO MĚLA BÝT REAKCE NA ZAKLADATELE, ALE UŽ TO TU NECHÁM

        0 0
    • roud  

      zacal bych na milionu slevit muzes vzdycky…

      0 0
    • Smazaný účet  

      hmm…dvacet mega cista ruka nebo nic:)

      0 0
    • onik  

      a jake byly okolnosti?

      0 0
      • dodin  

        Nedal mě přednost ,já byl na hlavní a on odbočovalk obchoďáku.

        0 0
        • mr.antik  

          tak to se divim proč chce mimosoudní vyrovnání, vždyť tohle jde z jeho pojistky.

          0 0
          • Joseph de Sax  

            ale jít do díry, nebo zůstat na vzduchu pojistka už neřeší…uvažuješ, jak ten co na to mentálně momentálně nemá.

            A někdo rád vymění díru za pár mega.

            0 0
          • dodin  

            jo,toje pravda,kolo a věci jdou s pojistky.Ale je to trestnej čin a to už záleži na něm jest-li chce soud(nevím jest-li už má nějakej škraloup)nebo se dohodnout.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Z pojistky jde veškeré odškodnění a nejvíce bude dělat škoda na zdraví. A pokud vyděláváš megahodně, tak ušlá mzda taky něco za těch pár měsíců hodí.

              0 0
    • MUSA  

      nic bych neuspěchal a vše probral s právníkem a posudkovým lékařem, dále bych to řešil smlouvou na dvoje vyrovnání-to druhé po případnejch trvalejch následcích (směnku).

      také bych se informoval u toho kdo má platit, jakou má on představu-pokud to navrhl a zjistil bych si kdyby to šlo k soudu, jak by se to klasifikovalo a kolik by mu hrozilo a na základě toho by se i odvíjela částka

      ale je to jen má teorie, každý by asi postupoval jinak

      0 0
    • Jenda  

      predpokladam ze je to ten pripad z vlakna 1Z8 8000

      pokud ano a skutecne te napadnul tak bud opravdu hodne a nebo bych pockal na soud. Se zlomenym obratlem muzes mit trvaly nasledky a pak myslim ze je lepsi mit urcitou mesicni rentu nez jednorazove dostat treba 1mega. Hlavne uz to pro dotycnyho nesmi byt smesny drobny aby si uvedomil ze takhle ne. Samozrejme pokud pujdes k soudu muzes na tom prodelat ale zase panackovi spis dojde ze se nemuze chovat jak se mu zlibi. Proste zalezi na tobe jestli chces spis prachy nebo spravedlnost.

      0 0
    • Joseph de Sax  

      jak dlouho to máš a jak to jde zdravotně?

      0 0
    • Meluzina  

      už jsem zde v jiném vlákně zmiňovala – obrať se na Probační a mediační službu, je v každém soudním okrese a je zdarma, zprostředkují tobě i obviněnému mediaci, podají zprávu státnímu zástupci a soudu…

      0 0
    • pelhrimov  

      Ono se jde vykoupit z trestného činu? Jestli šlo o nehodu s vážným zraněním, tak to půjde k soudu. To je právě ta spravedlnost, po které všichni volají :) Pořád je každý davem posílán do tepláků a teď překvapivě by chtěl poškozený raději peníze ihned a překvapivě o vězení pro pachatele nemluví. To by mne opravdu zajímalo jestli to lze takto řešit, pouze penězma.

      0 0
      • Meluzina  

        Pokud se jedná o trestný čin se sazbou do pěti let, obviněný svého činu lituje, doposud nebyl trestán, dokáže se omluvit /není to pro každého jednoduché/, nahradí škodu + odškodnění, lze zastavit trestní stíhání, musí souhlasit státní zástupce… nemusí do vězení, aby mohl dále pracovat, vydělávat, starat se o rodinu, hradit vyrovnání, zároveň na něj nemusíme jako daňoví poplatníci přispívat, šetří se i místo ve vězení, což také není marné. Jinak ho zřejmě stejně neodsoudí k nepotrestu, ale dostane obecně prospěšné práce nebo trest domácího vězení, což je také úspora pro státní kasu…k tomu ještě omezení jako např. zdržení se požívání alkoholu apod.

        0 0
    • jipík  

      Pokud se mimosoudně vyrovnáš ztratíš nárok na případné trvalé následky a u zlomeného obratle věř že přijdou.

      0 0
      • daymaker  

        nic nedělat sám, s dotyčným se vůbec o samotě nebavit a nechat vše na právníkovi… jinak spláčeš nad „výdělkem“…

        edit : reakce na zakladatele…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.