Mikroposuv na tretrách, význam ano či ne?

32 nepřečtených
  • Jardaadraj

    Zdravím bikery!

    Plánuju na příští sezonu nášlapné tretry a přemýšlím jestli má cenu upřednosňovat tretry s mikroposuvem, jestli je to vůbec k něčemu využitelnému když jezdím pro radost a ne na závody.

    Váhám mezi Spešly http://www.specialized.com/…qProduct.jsp?…

    a Shimanem http://www.cycleshop.cz/…sh-m086.html

    (nejdou mi vložit fotky, tak se omlouvám za linky)

    Předem díky za odezvu!

    Jarda

    0 0
    • jonti  

      Mikroposuv myslis jako prezku? To cenu ma, o dost lip se tim dotahuje a drzi lip nez suchac.

      Obe tretry co uvadis jsou kvalitni, bral bych co sedne lip na nohu.

      0 0
      • Jardaadraj  

        Ano, myslím tu přezku co mají ty Shimano tretry. No, asi fakt nejrozumější bude je zkusit na nohou. Mám za sebou objednávku a vrácení Northwave Lizzardů, protože mi byly malé a větší už nedělají (-:

        0 0
        • duk  

          Ty shimana jsou podle mě dobrá volba, já vozím shimano už asi 4 roky, měl jsem od nich troje tretry a nemůžu si stěžovat. Tohle provedení přezky je výborný, oproti tý přezce co je na novejch vyšších modelech vydrží mnohonásobně víc, teda aspoň já jsem na mých tretrách M230 za půl roku zlikvidoval obě přezky (jednu jsem bouchnul o šutr a druhá mi zůstala v ruce asma od sebe, docela jsem se divil, moc neutahuju) a na starých M225 mi držej už asi 3 roky bez problémů(tam jsou ty přezky jako na těch z odkazu). Takže já jsem jednoznačně pro shimano, absolutně mi vyhovujou tvarem i tuhostí + ty M230 co mám maj celkem nenápadnej design, což může bejt taky výhoda, pokud nejsi exhibicionist a leštič. Jestli můžeš tak zkus ještě trochu přitlačit, za 2,5–3tisíce už maj celkem slušný botky, každopádně to chce nejdřív vyzkoušet na krámě a nekupovat na slepo ;-)

          0 0
          • duk  

            Jinak s těma M225 jsem najezdil asi 20000km převážně v terénu a až na vymačkanej pedál v podrážce všechno v pohodě. U novejch taky dobrý až na ty přezky, naježděno kolem 10ky.

            0 0
            • Greyhound  

              Hmm, zajímavý, já mám taky 225ky, určitě jsem najel o dost míň než ty a už se mi začaly celkově rozpadat, podstatně dřív než předchozí levnější Nortwavy. Za tu cenu výdrž tedy pro mě zklamání. Jinak funkčně dobrý, akorát při chůzi tlačí přezka.

              0 0
              • duk  

                Mě přezka netlačí, ale s rozpadáním je pravda že se mi trochu začla trhat ta síťka vpředu, ale vzhledem k nájezdu a tomu že jsem s nima při závodech i dost naběhal je to běžný opotřebení, to ty nový až na ty přezky vypadaj s výdrží mnohem líp. Hlavně mi přijde, že maj o 100% líp udělanou špičku tak se nechám překvapit jak dlouho vydržej :-)

                0 0
    • pajan  

      Spešly vozím já (model 09) a jsou spíš na širší nohu… Vozím je už přes 10000 Km a jsou stále v pohodě. Díky tomu BG systému nikde netlačí a nebolí pak kolena. Sucháče drží (suchají), vložka drží tvar a boty se nikde nepářou… Osobně doporučuji.

      Šimána vozí kámoš asi 2300 Km a taky si nemůže stěžovat. Přezka drží a nikde ho netlačí. Myslím, že za tu cenu jsou dobrý.

      Imho při výběru z těchto dvou neuděláš chybu ani s jednim, ale já jsem pro Spešly, páč majá to BG. Ale je to čistě o tom jak ti budou sedět.

      0 0
      • Jardaadraj  

        No já mám kolo od Spešlu, dost té značce věřím, ale v jiném vlákně psal uživatel Ječňák, že se mu právě spešl tretry nelíbí kvůli „tomu naklon vlozky smerem ven dolu. Pouzivas jine svaly nez normalne. Ve spojeni treba se systemem SPD od Shimana je to dost neprijemne.“

        Jak to vidíš ty? Já jsem zrovna koupil nášlapy Shimano (kvůli bílé barvě, aby šly ke kolu).

        0 0
        • pajan  

          Mám pedály od Šimána (520ky). Nemám problém.

          Náklon tý vložky neni zase tak markantní (oproti Šimánám)… Za chvilku si na to člověk zvykne, jestli si toho vůbec někdy všimneš. Je to fajn v tom, že to neku*ví kolena.

          Osobně bych se těhle spekulací nebál… Bral bych to, co ti bude sedět, opravdu si myslím, že chybu neuděláš ani s jedním ani s druhým ;-). Když bych vybíral nový tretry budou to o5 Spešly.

          BTW ty Shimana vozí uživatel „Stewea“, tak se ho můžeš taky optat.

          0 0
        • vikicek  

          Já osobně je vozim taky (taky se shimano 520) a nějaký nakloněný vložky jsem si ani nevšiml, není to nijak extra markantní :). Jsou fajn ..

          0 0
          • Oakey  

            Taky vozim Spešly, konkrétně model SPORT MTB, ročník tušim 07, najeto cca. 5000 a spokojenost.

            Jinak k tomu BG, tak ten náklon a celková polohy nohy v botě jde regulovat pomocí doplňkových vložek a klínů, takže je to hodně přizpůsobivý. Mám pocit, že standartně tam dodávaj vložku s nejmenšim sklonem.

            S odstupem času bych asi ocenil o něco tužší podrážku (hlavně delší siloý výjezdy) a stahování mikropřezkou, která má větší kontakní plochu na nártu něž sucháč.

            0 0
      • mr.nikdo  

        hele a jak mas natoceny kufry?

        mas nohy kolmo na osu a nebo pod nejakym jinym uhlem??

        0 0
        • pavelr  

          paty trochu dovnitř (k sobě)

          0 0
          • pajan  

            Taky jsem to tak měl… Ale časem jsem to začal dávat „rovně“… Ten úhel pohybu nohy do stran je celkem dostatečnej, takže no problemo :-)

            0 0
          • mr.nikdo  

            jo diky, ja totiz nikde nebyl schopnej najit, jestli treba todle uz BG v sobe nejak eliminuje – popr jak u nich to mit nastaveny…

            ale skoncil sem vicemene u rovne… protoze do boku me bolely nohy z toho…

            0 0
            • Oakey  

              Taky sem začínal s kuframa nastavenýma pro paty mírně dovnitř a dopracoval se až k rovnoběžný poloze…

              Začinal sem na 520tkách, ale tak nějak mi Shimana začala vadit až moc velká fixace nohy ve smyslu minimálního natočení paty.

              Pak mi do klína spadly CB Candy a ty mi charakteristikou fixace nohy v pedálu sedí víc – můžeš si natáčet nohu při delší jízdě, aby si nestrnul v jedný pozici a kupodivu při sjezdech mi ta volnější pozice přidává i na jistotě… akorát to nacvakávání je horší

              0 0
    • Ricci  

      Kazdopadne s prackou,drzi to lepsie na nohe,ovsem podstatne je,aby si sa pohodlne citil v tretrach,to je zaklad

      0 0
    • jiri1975  

      No já mám ty spešly comp s přeskou a po pěti letech mi přestává suchat spodní sucháč na pravé tretře.

      naježděno moc určo 20–25 tis.

      Jinak super boty a už mám doma novější verzi z doprodeje.

      Přijde mi stejná jen je trochu jinak vypadá.

      Musel jsem ještě do nich koupit nové přezky, protože jsem jednu svou vlastní blbostí a spěchem ulomil.

      Ted už mám i silniční PRO CARBON ROAD a ty jsou kvalitou podrážky zase o kus dál Fotku jsem v pc nenašel tak aspoň odkaz na to foto

      http://www.bike-forum.cz/…p1060853.jpg

      0 0
    • jecnak  

      Na bika urcite prezku. BG nekomu sedi, nekomu ne, ja jsem od jiste doby zaryty odpurce. Mel jsem Spesly s prezkou a pri vetsim utazeni me prezka tlacila do nartu. Dalsi vec bylo parani svu a nizsi tuhost podrazky proti karbonovym Shimanum co mam ted. Taky provedeni prezky na Shimanech je podstatne lepsi, uz nove Spesly jsou obcas orisek, nehlede na vetsi zranitelnost mechanismu.

      0 0
      • JSt  

        bodie a doyle geometry mi ze zacatku nevadila, naopak jsem to bral jako prinos. zel bohu posledni dobou me zacly bolet vnejsi slachy pod kolenama. jinak jsou ty boty totalni ausus. alespon generace tech mych. sitovina se zacla trhat po cca 3tis km, po sedmi byla na cary. dvakrat jsem je stihl vyreklamovat. ted mam ten treti par uz totalne dorvany, ten kus gumy/plastu ve kterem je sroubla prezka se vytrhl, samotna prezka funguje dost sporne… jediny co bych tem botam nevytykal, je tvrdost podrazky.

        ze zacatku jsem byl z tech bot nadseny…

        0 0
    • Pumsc  

      tyhle spešly mám,a můžu jen doporučit,…

      0 0
    • prvniodkonce  

      Radši bych bral s přeskou. Vyplatí se to.

      0 0
      • pajan  

        TVL, co to je? Jak se to povedlo?

        0 0
      • Ricci  

        100 rokov pouzivania? :-)

        0 0
        • prvniodkonce  

          půl roku :) Prostě nevydržely. Nevím proč. Všichni tady říkají, že jsou supr, tak asi vadný kus.

          0 0
          • Ricci  

            skus ich reklamovat :-)

            0 0
            • prvniodkonce  

              Jó, to už je dávno. Reklamaci neuznali, švec to opravil takovou skobou, ještě deset tisíc jsem je dotrhal jak hastroš. Pak jsem si koupil sidi a mám po problémech.

              0 0
      • Flegmatik  

        Hm, pěkný :-/

        Já mám taky nějaký spešly, od r. 2002, mají jen dva sucháče, ale hlavně pod tím jsou tkaničky! Tím pádem sucháče nemusím tolik utahovat (vyloženě rvát, aby noha držela) a nevznikne problém jako u tebe… čili 7 let a o nějakém trhání nemůže být řeč – bez kecání drží jak tkaničky, tak sucháče, žádný velký náznak opotřebení. Jediné mínus – o něco déle se zavazují/rozvazují.

        0 0
    • Jardaadraj  

      Děkuju všem za jejich rady a názory!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse