• roborobo

    Kde kúpim komponenty Miché

    0 0
    • prodi  

      Kern

      0 0
    • Jakobo  

      Zdar, dostal jsem nabídku na sadu Miche za 1900 Kč, viz foto. Přesný typ neznám a o Miche vím málo. Je to přiměřená cena? Sadu bych použil výhledově na nějakou retro silnici. Dík.

      0 0
      • Jakobo  

        A ta fotka:

        0 0
        • alinceb  

          Už sem na to tady koukal včera, ale nechtělo se mi psát…:D

          Miche se poměrně raritní záležitost a obzvlášť z téhle doby. Ani dneska, kdy se jejich nabídka poměrně rozšiřuje, to nikdo moc nejezdí, natož na začátku devadesátých let.

          Za mě to za ty peníze není špatný. Když seženeš nějaký hezký italský rám, tak by to mohl být pěkný retrobike s nezvyklým osazením. Navíc ty kliky jsou od oka s kompaktní roztečí, což je u 4-hranu taky málo vidět. Jediné, co se mi nelíbí, jsou ty brzdové páky.

          Zkusil bych pohledat, jestli má ta 8s kazeta rozteče jako Campa nebo jako Shimano. Pokud jako Campa, tak by se sada dala „potunit“ EP1 pákama od Campy…:) Spíš to ale asi bude Shimano.

          Btw. kdybys měl zájem, tak mám doma na prodej stylová zapletená kola na Miche Excel nábách (ráfky Bayer, dráty nerez) s Shimano 8–10s ořechem. Minimálně jetá…:)

          0 0
    • HonzaP9  

      Koupil jsem desítkovou „kazetu“ Miche Primato (SH) a je tam taková tenká podložka, tak půl milimetru. Netuší někdo, kam správě přijde? Nabízí se buď pod kazetu jako u 10sp Shimano (na to je ale tenká), nebo mezi největší dva pastorky (tam ale zapadne do prolisu a rozdíl v rozteči je v podstatě nula).

      0 0
      • HonzaP9  

        Takže, odpovím si sám – přijde mezi největší dva pastorky.

        No a když jsem u toho, přidám malou recenzi:

        Kazeta Miche Primato Sh 10sp (13–14–15–16–17–18–20–22–24–27), šaltr a řazení Tiagra 4600, řetěz Sram 1051. Momentálně najeto cca 1000km. Po prvním namontování a hrubém seřízení jsem musel konstatovat, že to řadí „na p..u“. Následovalo další seřizování s nevalným výsledkem. Dále výměna kladek přehazovačky (originál s vůlí jsem vyměnil za BBB BDP-02 bez vůle) a hele, najednou to bylo skoro(!) v pořádku. Nakonec jsem skončil s pilníkem a po zvětšení náběhů na pastorcích 16 a 17 zubů to chodí celkem obstojně.

        Takže resumé – pokud potřebujete dát dohromady nějaký nestandardní rozsah kazety a akceptujete větší voser při seřizování, tak prosím. Jinak tudy pravděpodobně cesta nevede. Jo a největší pastorek je dost vysazený směrem k výpletu, takže v případě nějaké klasiky 32 drátů by se dal předpokládat problém.

        0 0
        • jah  

          Dík moc za recenzi. Dlouho jsem uvažoval, že si poskládám 11sp Primato. Takže se asi smířim s nabídkou Shimana.

          0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Campa 9sp a kazeta + retez Miche mi na zimaku chodi bez problemu.

          0 0
        • gerrard  

          Asi delals neco spatne, bezne se pouzivaji a problem s nima neni.

          0 0
          • HonzaP9  

            No, to, že dělám něco blbě, nevylučuju. Ale zase na druhou stranu si nemyslím, že na těch dvou nastavovacích prvcích, které v tomto případě ovlivňují řazení (tedy předpětí lanka a B-tension) existuje ještě nějaká jiná kombinace, kterou bych nevyzkoušel…

            Ono to spíš bude o kompatibilitě konkrétního řazení s konkrétní sestavou pastorků a konkrétním typem řetězu – jinými slovy je možné, že kdybych třeba místo řetězu Sram použil Shimano, že by to chodilo líp (což taky hodlám vyzkoušet, až tenhle sjedu).

            0 0
    • psbiker  

      Napadlo mě updatovat moje staré silniční kolo, aby zvládlo tonáž a kondici v přechodu. Campa 9s původní 13

      14,15,16,17,1­9,21,23,26. Můj návrh.13, 14, 15, 17,19, 21, 23, 26, 29. Co vy na to?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.