• michal_t

    Zdravim,

    chtěl sem se zeptat, jaké kolo ze dvou níže uvedených by jste mi doporučily více? Obě jsou po slevách na téměř stejné ceně. A ještě jedna otázka… Myslíte, že se vyplatí čekat ještě nějakou dobu a doufat, že ceny třeba ještě o něco klesnou? Chtěl bych si to koupit až nekdy v zimě. A jestli budou někdy koncem roku ještě vůbec někde na prodej za podobnou nebo nižší cenu?

    Jinak trochu info pokud pomuze: merim 185cm, 17 let, 75kg, najezdim tak 2 000km za sezonu.

     

    http://www.kursport.cz/…300-disc-09/

    http://www.cykloworld.eu/…trail-500-d/

     

    Moc děkuji za odpovědi.

    0 0
    • t29  

      Ty kola mají stejnou výbavu – na obou dvou je stejná vidlice, kterou vidím jako nejslabší článek celého kola, na obou dvou je Deore výbava, stejné kliky, náboje…

      Zásadní rozdíl je délka rámu – Trek v 19,5" je dlouhý 62,5 cm, Merida v 19" je dlouhá 58,5 cm, v podstatě jsou to skoro dva extrémy pro 19" rámy. Trek má víc závodní posez, Merida spíš pohodový.

      Takže pokud budou cenově srovnatelné, vybíral bych hlavně podle toho, jaká geometrie ti vyhovuje.

      0 0
      • michal_t  

        Diky za odpoved.

        Vidlice je bohuzel docela slaba, pocital sem s tim, ze bych ji vymenil asi hnedka na zacatk Nemas treba nejake doporuceni, co by se tam hodilo? Nechci se poustet do nejakych extremu samozrejme, treba jako Fox, ale jestli bych mohl treba zustat u znacky Rock Shox? A k tomu ramu, nejak bych to asi neresil a nekdy se na tom projedu. A netusis jak to bude s tema cenama a dostupnosti na konci roku?

        0 0
        • rhapsody  

          záleží kolik za ní chceš dát, já bych asi zvolil něco od milana .)

          http://tinyurl.com/nl4qnq

          0 0
        • t29  

          Rock Shox Tora – stojí cca 5000,– a je těžká (přes 2 kila), bytelná a docela dobře chodí.

          Suntour Epicon – stojí cca 3000,– a je o cca půl kila lehčí, vydrží a funguje podobně jako Tora.

          Od každé vidle existuje několik verzí, je otázka, jaká ti bude vyhovovat. Případně je tady nabídka tuningu Suntouru, kterou zmínil rhapsody.

          K rámům a velikosti: sám měřím 178 cm a střídám dvě kola – na dlouhé cesty 19" GF, který je ještě delší, než Trek v 19,5", a na blbnutí a krátké vyjížďky 17" Meridu TFS Trail, na kterou se sotva poskládám, jak je krátká. Na delším rámu se nemusíš tolik předklánět, když chceš vyjet prudký kopec, kratší zas ochotněj kličkuje. Pokud budeš moct, zkus 17,5" nebo 18,5" Treka a 17" nebo 19" Meridu.

          Ohledně cen a dostupností ti poradím jenom hodně obecně – první vlna slev už začala, ty máš celkem běžnou velikost, která se dá rozumně prodat, a do druhé vlny slev zbydou spíš extrémy (S, XL a podobné).

          0 0
        • Daf  

          Co rovnou koupit Trek 6500. Za stejnou cenu je sice na véčkách, ale zase má lepší vidlici i komponenty. Řekl bych, že na tom bude lepší svezení. Nebo pokud na kotoučích trváš, tak 6500 na nich nebide zas o moc dražší než když budeš řešit výměnu vidlice u 6300.

          0 0
          • t29  

            Totéž platí jak pro Trek 6500 Disc, tak pro Meridu 700 Trail, ale nevím, jestli za těch skoro 5000,– Kč navíc to bude až taková výhra. Trek 6500 proti 6300 nabídne líp utěsněné náboje, ale podle popisu má vepředu „jen“ 160mm kotouč a nevím, jestli jsou Shi 486 lepší, než Avid J3. Merida 700 proti 500 nabídne HTII kliky, vyšší verzi Strokerů a nášlapné pedály (předpoklad koupit i tretry), ale náby pořád ty samé neutěsněné 475ky. K tomu jak u Treku, tak u Meridy je ve vyšší verzi pružinová Tora, což je asi nejtěžší možná varianta, a musí mu vyhovovat pružina. Přitom za pět tisíc má Toru vzduchovou nebo Epicona RLD, vyladěného na svoji váhu.

            Mít 16 tisíc, asi koupím kolo s Dartkou a na upgrade si vydělám o dalších prázdninách. Mít 20 tisíc, váhal bych, jestli jít do dražšího.

            0 0
      • Marccoo  

        dovolím si stebou nesouhlasit,merida zrovna pohodový posez nemá.Trek má dlouhé rámy,ale to se  sportovním zrovna moc společného nemá,většinou pri délce 184cm volíš 20 meridu a 18,5 treka,ale díky geo je trek spíš pohoda.

        0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Už jsem sem někomu tenhle odkaz dával, ale asi ani podruhý to neuškodí :-)

      Jen o tisícovku dražší, ale většina komponent lepších.

      0 0
      • michal_t  

        Sry ale… 1. Authora nechci, neptejte se proc, ale proste nechci.:) 2. Sram a RST taky ne! Ten sram by mi ani tak nevadil, jako to RST. Nejak mi to neprirostlo k srdci.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.