• JarryC

    Zdravím všechny,rozhodl jsem se podělit se o mé zkušenosti s vidlicí Rock Shox Tora SL Solo Air, 100mm .Mám ji sice jen chvíli(od loňského léta) a je na ní najeto asi 500km. Dost mě vadil takový ten moment cuknutí(nevím jak to přesně popsat)než propružila.Zkoušel jsem kluzáky různě mazat,ale výsledek,nic moc.Nejlépe pomáhal teflon ve spreji.

    Pracuji jako strojník a tak mě nakonec napadlo,použít olej,který používám na mazání kluzných uložení s „protilepícím efektem“ a pomohlo to.Vidlice chodí nádherně plynule,nic netrhá.Je to olej CLP-100 http://www.oleje.cz/…how_prod.php?… Nevím sice jak dlouho to vydrží,ale vzhledem k tomu,že celá operace netrvala víc jak 4 minuty,mě to nevadí.Olej jsem aplikoval injekční stíkačkou opatřenou přiměřeně tlustou (spíš tančí) jehlou,pod stírací manžetu cca.5mm hluboko.Tu jehlu jsem přikládal tou seříznutou stranou špičky k vidlici.

    Možná to někomu bude připadat neodborné,ale nic jsem nepoškodil a vzduch neuniká,takže účel světí prostředky.

    0 0
    • Hejdik  

      No a nebylo by lepší použít rovnou něco takového?

      http://www.bike-eshop.cz/…y-na-vidlice

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mam za to, ze hlavni prinos spociva v namazani molitanku pod stiraka, ktere pak mazou savle a ty lepe klouuzou v pouzdech a stiracich.

        Teflon se na mazani RS vidli nedoporucuje. Zkousel jsi vidlici rozdelavat, zda se v mistech aplikace oleje nehromadi vice bordelu v tech molitancich-jsou vice spinave?

        0 0
        • winprog15  

          bordel by sa k molitanom velmi nemal dostat,nakolko su pod britmi :)

          0 0
          • JarryC  

            Vidlici jsem rozebírat nezkoušel a ani se k tomu nechystám,efekt mého namazání je zatím vynikající a po 100km trvající.Bordel se k molitanům dostat rozhodně nemůže,protože stírací manžety stírají :) a přiléhají dobře.

            Mě prostě štval takové to trhnutí,než vidla propružila.

            0 0
            • Smazaný účet  

              On se tam vzdycky nejaky dostane, ver tomu. Rozhodne jednou za rok se vyplati celou vidli vycistit+vyme­nit oleje.

              0 0
        • crowe  

          V Toře žádný molitany nejsou.

          0 0
          • Lišák  

            Myslím, že už se to tady někdy řešilo. Resumé bylo takové, že pokud má Tora černé stíráky, tak molitany nejsou. Pokud má stíráky šedé, molitany jsou.

            Kamoš má Toru s černýma a molitany jsem mu tam dodával.

            0 0
      • JarryC  

        Silikon je dle mého názoru mazadlo na chvíli,efekt téměř žádný.

        0 0
    • Smazaný účet  

      to je jak z Receptáře Přemka Podlahy :)

      0 0
      • JarryC  

        Souhlasím,taky jsem to tvořil skoro půl hodiny(ono je někdy jednoduší něco udělat,než to napsat,za sloh se omlouvám)ale proč tady házet nějaké odbornosti a používat super mazadla,když je to prosté a jednoduché.Používám různá mazadla v praxi na různé účely,ale např.silikonový olej jsem vždy používal pouze proti stárnutí pryže a jako separátor.Dle mého názoru je mazání silikonem jen nedostatečné.

        0 0
        • Smazaný účet  

          no ale právě na ty gumové stíráky ten silikon používám…

          0 0
          • JarryC  

            Jo,jasně,když to budeš mazat,tak ty manžety vydrží déle elastické,ale to ti docílí každý olej.Ty manžety by snad měly být z olejivzdorné gu­my.

            0 0
            • JarryC  

              Ale připouštím,že na ochranu pryže proti stárnutí,je silikon asi nejlepší a když s ním mažu třeba těsnění dveří auta,tak se pěkně vcucne a když se otřeš,tak nejsi tak mastný a dá se to dobře vyprat :) Rozhodně s ním nemažu žádná kluzná uložení.Snad na panty,na chvíli.

              0 0
    • crowe  

      Sistém vzduchového tlumení u tory je velice jednoduchý a tak ti klidně doporučím levou stranu otevřít a ještě namazat těsnění na pístu.Podle mé osobní zkušenosti,je větší problém tam, než na stírácích.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.