Maxxis Holy Roller na ježdění do kopce? :D Výběr plášťů...

2 nepřečtené
  • IBoofKratom

    Zdravím,

    nemáte někdo zkušenosti s pláštěm Holy Roller na horském kole?

    Stavím zimáka/gravel na retro mtb rámu z 90. let, bez odpružení vepředu i vzadu. Využívat ho chci na ježdění do školy a po Praze + v okolních lesích. Ten rám vypadá fakt strašně dobře s širokými plášti a údajně by se dopředu měl vejít až 2,4, čehož hodlám využít (navíc to alespoň pobere nějaký menší kameny a kořeny).

    Chci aby to hezky valilo po silnici a aby ty pláště vydržely, na což by ten Holy Roller byl ideální, ale na druhou stranu potřebuju jezdit i v lese (pohodové xc vyjížďky a lehké flowtraily). Nejde mi ani tak o sjezdy jako spíš o to, jestli se to nebude hrozně protáčet když pošlapu do kopce.

    Má s tím někdo zkušenosti? Nechá se s tím jezdit do kopce, nebo je to blbost? Popřípadě jaký jiný plášť byste doporučili?

    0 0
    • Masoprst  

      S Holy Roller mám něco najeto s horákem po městě/silnici. Na asfaltu (mokrý/suchý) ideál – rychlý plášť. Na suché hlíně, listí kamenech atd. v pohodě (s ohledem na kulatý tvar a absenci výrazných bočních štuplíků). Na blátě se vzorek ucpe a je vymalováno. Co se týče jízdy do kopce, několikrát jsem s tím vyjel na Říp a nic neprokluzovalo (tedy spíš dalo úsilí nepřevrátit se dozadu). Jinak ta guma je na běhounu docela silná čemu přičítám, že se mi ji nepodařilo prorazit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.