• Fabian Woletz

    Zdravím, je tu někdo, kdo má stejný problém s Maxxis Assegai 27.5? Po namontování obou plášťů mi zadní pneu hází do stran, až mi to dře o zadní stavbu. Přední hází pouze malinko. Kolo mám YT Tues CF 2016.

    Teď jenom nevím zda to je vadný produkt nebo dělám chybu já.

    Všem děkuji za odpovědi.

    0 0
    • Breakpain  

      A máš to nasazený správně ;-) … je všude rovnoměrně zaskočená patka? … Mám na předním kole a neháže ani o mm ;-) … takže buď máš osmu na ráfku, křivě nasazeno nebo poškozená bočnice z výroby/při nasazování…

      0 0
    • Val  

      jsi si jisty, ze je ten plast dobre usazeny? poradne to prohlidni z boku jestli patka vsude zapadla – je videt ten pruh

      0 0
    • formica.rufa  

      Chtěl bych vyzkoušet Assegai, plášť jsem si ošahal a láká mě, avšak mám úzké (karbon) ráfky 25mm, bezproblému na nich vozím bezdušovou Magic Mary 2,4 bez známek žvejkání. A teď k otázce – bojím se, že Assegai, který je přizpůsobený pouze pro široké ráfky WT, bude po nahození dělat neplechu. Nebo se mýlím? Má ho někdo na užším, než je 30mm?

      0 0
    • lubosalbi  

      O šmajdajícím Maxxisu tu nečtu poprvé, jestli si jsi jistý, že máš nasazeno správně, tak rekoamace

      0 0
    • XC-biker1  

      Jen tak mimo téma, nevíte někdo jaká je šířka pláště v cm u Assegai nebo Aggressor ve verzi 27,5×2,5?

      0 0
    • peeetrr  

      Čau máte někdo zkušenost s ASSEGAI 27,5" * 2,5" WT na ráfku s vnitřní šířkou 25 mm. Líbí se mi ten vzorek vozil jsem DHF s byl jsem spokojený, ale nevím co by dělal na tom užším ráfků ?

      0 0
      • Mr.Duck  

        Sam jsem to nezkousel ale par jsem jich nasazoval, nevypada to nijak pochybne. Kluk ze shopu to jezdi a je nadsenej, tak to asi nebude zadnej problem :)

        0 0
    • Polo21  

      Ja mam 29" DH casing verziu a jeden mi hadze velmi malinko a druhy na jednom mieste celkom dost. Patky su samozrejme zaskocene spravne. Inak Maxxisybsh tym asi povestne.

      Robi to presne takto isto https://youtu.be/YmQEB2qmE3g

      0 0
      • Breakpain  

        No, a nejen ten … taky mám kliku :-/ … přijde mi, že už je to standard u Maxxisu :-/

        0 0
        • TJK  

          to je treba duvod proc nechci moc riskovat ze si koupim za takovy penize takovou bidu… zda se mi ze tech hazejicich maxisu je na procento hodne… ale zase tezko porovnat kdyz se toho jezdi vetsina v porovnani s ostatnima znackama…

          0 0
          • Breakpain  

            4 gumy, 3 hází jak sviňa (na pevném podkladu to kope) :-) – nasazováno velmi obezřetně s minimem násilí …

            Reklamovat to jde, ale je pravda, že letos mě to donutilo dojezdit zásoby, už mi zbývá jen jedna guma a přesouvám se k DH 22 od Mišáka …

            0 0
          • Atilla  

            Já mám 2ks,1ks brácha a 1ks kámoš a všechny jsou ok. EXO+,DD,DH.

            0 0
            • allrose  

              A také jsou to „řešeta“ co přišel mě ?

              Za hodinu utekl vzduch přes boky a ještě spadl z ráfku… ;((

              0 0
      • peeetrr  

        To mi dělal ARDENT jsem ho dostal a neměl jsem lístek na reklamaci..

        0 0
    • theedge  

      Je tu na to sólo vlákno tak se tu zeptám – v několika recenzích na Assegaji jsem četl je jim verze EXO/EXO+ se směsí MaxTerra odskakovala.

      Pozoroval jsem to někdo ?

      "Compound may be a deciding factor for riders who deal with wet roots and rock but moving to Maxx Grip means hoofing the heavier Double Down or DH tire about. Besides the obvious difference of the Maxx Grip being slower rolling, having a shorter lifespan and more traction, I found another difference. The firmer Maxx Terra compound combined with the taller lugs tended to get unpredictable on really rooty or rocky sections of trail regardless of whether it was dry or wet. This caused a few near misses but on another occasion, it bit me. Without warning, I lost control of the front wheel while barreling across a series of rock steps that narrowed between trees. It sent me into one of the trees, which proceeded to shoulder check me back to the rocks that continued down the trail. Trees can be jerks. When I've had that random experience before I got lucky and saved it, or had more room to get away with it.

      I’ve never experienced the same unpredictability in these same sections of trail on the DHF or DHR II Maxx Terra tires. Heading back in on the Assegai DD with Maxx Grip also presented no issues. Initially, I thought perhaps the EXO+ carcass was bouncing around, making it unstable, but after spending time on DHF and DHR II tires with the same Maxx Terra compound and EXO+ casing, I don’t believe this is the case. It seems the taller lugs with the firmer compounds squirm on hard surfaces like rock and root beds.

      In conditions where roots and rock were less prevalent, the Maxx Terra Assegai performed as I would expect and was predictable."

      https://nsmb.com/…tire-review/

      https://www.bikeradar.com/…tyre-review/

      0 0
      • JakeF  

        Jezdil jsem před ním DHF a ničeho takovýho jsem si nevšimnul.

        0 0
        • theedge  

          Mám právě DHF MaxTerra ( ale boční špunty už toho mají dost ) a byl jsem s ním spokojený. Říkám si že bych zkusil tolik vychvalovaný Assegai, tak teď řeším jestli znovu DHF nebo Assegai.

          Samozřejmě na předek.

          0 0
          • TJK  

            tak dlouhy spinty se zvejkaj a v kriticky chvili prodte ujedou to je dan za gumu do sajrajtu na tvrdym podlozi… dela to kazda, Hillbilly, Vigilante… nevidim v tom nic zvlastniho

            0 0
          • Breakpain  

            Nevím, jestli se mi dá věřit, ale na šutry a kořeny mi DHF přišlo lepší (ale možná mě mate rozdíl staré vs nové gumy …)

            0 0
          • JakeF  

            Já byl spokojenej s oběma, Assegai trochu víc univerzál, DHF trochu lepší na tvrdým, ale není to zásadní rozdíl… Dlouhodobě jsem nejvíc spokojenej se Shorty.

            0 0
      • novas752  

        Assegai Exo s MaxxTerra Směsí vozim a nic takového mi to nedělá. Naopak, přijde mi že je to příjemně předvídatelný plášť. Samozřejmě když najedeš našikmo na nějakou slizkou anakondu schovanou pod listim tak jdeš ať jedeš na čemkoliv ale to plášť skoro neovlivní.

        0 0
        • theedge  

          Jo tak klouzaní na slizkým kořenu nemyslím, to je jasný. Spíš mi šlo to kroucení se, popřípadě odskočení třeba od suchých šikmých šutrů ( když člověk netrefí ideálně stopu ), to samý třeba od větších kořenů. DHF v těchto věcech drželo překvapivě dobře.

          Ale s DHF jsem měl 2 takový divný tlamy na tvrdým smekavým. Jednu v Davosu za takovým malým dropíkem ze šutru dál na trail – trail ale za dropem byl trochu ve tvaru V a jak jsem přesně netrefil ten střed, tak jsem šel – vůbec jsem to nečekal. Tlama jako prase. Ten sklon nebyl zas takovej abych to pohledově odhadl že to takto ustřelí.

          Tyhle situace si říkám že by Assegai mohl zvládat asi líp.

          Poznali jste rozdíl v jezdivosti kola po výměně DHF za Assegai na předku kola ? Myslím spíš takový ty normální lesní cesty / štěrkovky. Po asfaltu stejně nejezdím.

          0 0
          • novas752  

            Tak to mi vůbec nepřijde. DHF jsem teda nevozil, jen HighRoller II a Butcher. HRII je troxhu jezdivější, Butcher naopak trochu míň (ale měl jsem ho ve 2,6 což je skoro o 7mm širší plášť než Assegai 2,5" WT)

            0 0
            • TJK  

              ze by mel 2.5 WT jen 55mm se mi nezda… to by mel min nez DH22 a ten je rozhodne uzsi

              0 0
              • novas752  

                Ja mam namereno myslim 57mm asi 2 hodiny po obuti (zitra snad premerim kdyz si vzpomenu) Butcher mám 64mm. Oboje přes bok, ne přes figury.

                0 0
            • Mr.Duck  

              Souhlas. Já teda dhf vozil a právě ta čitelnost / předvídatelnost je podle mě největší výhoda Assegai.

              Vozím MaxxGrip DH vepředu (bez CC na RB, s CC na Demu), MaxxTerra vzadu s CC/Exo+ na RB a je to jak na kolejích i v mokru. Samozřejmě kořeny kameny, ono je na trailech i něco jinýho? Občas trochu hlíny možná ale to tu moc nemáme :D

              0 0
          • TJK  

            kluci.. ja nevim… nechci nikoho urazit sle tyhle nesmysly typu „pane lorenc a jezdi to?“ mi peijdou tak nejak usmevny… libi se mi co mival, nebo mozna jeste ma, Niner na horni stanhli… Pedal Damn it!… proste to nasad drz hubu a zaber ;)

            jezdim na obou kolech DH22, no nejede to a vis co? proste na ten kopec 2× vyslapes proroze se chces svyzt… univerzal neexistuje… budto lepi a nejede nebo jede a nelepi ;)

            0 0
            • JakeF  

              Amen :)

              0 0
            • krabica  

              Jasně pokud většinu času strávíš na trailech, tak je to jasné, ale když to máš jako universální bike od hospodského povozu přes XC až po EN, tak se snažíš najít nějaký kompromis…

              0 0
              • theedge  

                přesně – je to moje jediný kolo a druhej set kol nemám.

                0 0
              • TJK  

                ok pak ale nechod s dotazem typu „ten assegai je de lip nez DHF“ … chapu kdyby nekdo hledal rozdil mezi ardentem a dhf ale tohle je proste hloupost… stejne tak jako mit enduro, jezdit s nim na pivo a ladit kvuli tomu abys na to pivo dojel :) najdi si hospodu co je z kopce, vozer se jak prase, kolo tam nech, dovez se domu tagem a drehj den si pro to kolo dojed autem (joke :-D)

                0 0
                • theedge  

                  Šmankote nevím co si zas dokazuješ.

                  Prostě jsou tu 2 gumy DHF a Asseegai s prakticky stejným zaměřením, stejnou vahou.

                  Pokud se dozvím že Assegai sice líp drží, ale je poznat i na předku že nejde tak se na to možná vykakám. A pokud se dozvím že ten rozdíl není pozorovatelný tak to zkusím – co je na tom nepochopitelného.

                  0 0
                  • TJK  

                    nic si nedokazuju, jen konstatuju… jestli poznas rozdil v tom jak na predku jede assegai nebo DHF a ten za edbatelny rozdil je KO kriterium tak to je blby… btw zase to neber tak vazne, jezdi na cem chces… btw assegai jede dobre ;) rozhodne lip nez treba hillbilly ;)

                    0 0
                  • JakeF  

                    V rychlosti není zásadní rozdíl, za vyzkoušení určitě stojí.

                    0 0
                  • kycis  

                    Nahodil jsem misto DHF, jsem spokojenej, urcite ho zkus.

                    0 0
              • TJK  

                pockej az ti prijde druid, zajimalo by me co budes rikat na slapani s tim idlerem

                0 0
                • krabica  

                  Pohoda, pokud se o něj člověk stará. :-) Možná horší mi přišel ten napínák… Už jsem na Druidovi jezdil…

                  Asi zase risknu Maxxise a dám do předu DHR2 2.56 MaxxTerra a dozadu 2.4 Dissectora, na AM to bude OK.

                  0 0
                  • TJK  

                    no me by to zajimalo… jeste sem na necem takovym nejel … dost se pise ze to „drhne“ nebo jak to popsat… ale internet je plnej ruznejch blbosti :)

                    0 0
                • embi  

                  me by teda vic palila horsi zivotnost kazety:-)

                  0 0
                  • krabica  

                    ???

                    0 0
                    • embi  

                      hehe. Koukni na kolika zubech kazety ten retez zabira u idleru:)

                      0 0
                      • JakeF  

                        Řetěz stejně vždycky zabírá jen na prvních 2–3 zubech…

                        0 0
                        • krabica  

                          Navíc jsem vždycky dřív vyměnil kolo, než sjel kazetu… :-)

                          0 0
                        • embi  

                          Nesouhlasim. To by se potom nesjizdely male pastorky mnohem rychleji. Kde jsi prisel na to, ze zabira jen na prvnich dvou zubech?

                          0 0
                          • JakeF  

                            Malé pastorky se sjíždí mnohem rychleji, protože mají méně zubů a nemá se na nich tolik co sjíždět…

                            Kdysi se to tu řešilo, můžeš zkusit zapátrat, ale celkem to i dává smysl. Jak se ti řetěz trochu protáhne, tak po pár zubech už sedí v podstatě volně. U novýho řetězu a kazety to asi může být trochu lepší.

                            0 0
                            • embi  

                              To si myslím, že je jen část toho vlivu – rozložení opotřebení na méně zubů. Ale je možné, že moje domněnka má zanedbatelný vliv a high pivot je skvělej :D

                              0 0
                              • JakeF  

                                Tak můžeš samozřejmě dohledat, že tomu tak není a síla se rozkládá na všechny zuby, rád se poučím… Do tý doby žiju dál v tom, že po prvních 2–3 zubech je ta síla z pohledu opotřebení zanedbatelná.

                                0 0
                                • TJK  

                                  nekde si vybavuji ze uhel opasani je dost dulezitej, resilo se to specialne s 10 a 9z pastorky ale nevim proc a nechce se mi to hledat :)

                                  0 0
                                • novas752  

                                  Síla se rozkládá jen na několik prvních zubů. Kolik přesně záleží na tolerancích, míře opotřebení atd. Dá se to snadno ověřit když stoupneš na pedál. Vršek řetězu je napnutej ale v místech kde řetěz nabíhá na kazetu je volnej, dá se s nim snadno vaklat do stran, nadzvedávat ze zubu…

                                  A na menšim pastorku se ten napnutý řetěz stáčí po menší kružnici = čepy se otáčí víc a víc se obrušují (jako dělat krátké nebo dlouhé tahy pilníkem).

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    Jj, já si to myslel, ale byl jsem línej to jít zkoušet :).

                                    Ta menší kružnice je pravda, to souhlas, ale kvůli idleru už se nemění.

                                    0 0
                          • Mr.Duck  

                            Maxxis Assegai

                            0 0
                      • krabica  

                        Mám toho načteno o Druidovi celkem dost a nikdo s tím neměl problém…

                        0 0
                        • Breakpain  

                          Tak něco na tom asi bude, ale jde o ten efekt z kopce dolů, ne? :-) Pokud to není udělaný blbě (ani nevím, jestli to jde), tak z pivotu, co mám na sjezďáku jsem tak paf, že u příštího endura už ho chci taky ;-). Ale já orientuju všechny kola na jízdu z kopce ;-). Dělím je jen nato, jestli se na kopec dostanou lanovkou nebo na nich jde šlapat ;-)…

                          0 0
          • Sistematicx  

            Menil jsem dhf 3cg dd 27,5 × 2,5wt za assegai ve stejnem provedeni. Na predek pochopitelne. Celkove mi prijde ze jede o trochu lip jak to dhf. Rozhodne se mi nezda ze by to bylo horsi.

            0 0
    • kycis  

      Tohle je pro Crazym: Assegai 2.5 WT v neboost Piku s blatnickem. Vypada to jako malo mista, ale v praxi s timhle ani s DHF ve stejnym rozmeru neni problem. Jen obcas slusne strili sisky :-)

      0 0
    • mat.libor  

      Ahoj všem, hodím dotaz sem, když je tady vlákno na Assegai…

      ,Od léta vozím na předku Assegai 27,5 × 2,50 WT 3C maxx grip DH casing TR.

      Najeto mají cca 1500km od srpna, vozím klasika duše a tlak kolem 1,7 – 1,8 bar. Teď po skoro dvou měsících bahenních koupelí jsem pláště pořádně umyl a všimnul jsem si, jak jsou „doškubaný“.

      Cca 2/3 vyjížďky jezdím po lese a tak 1/3 (možná ani ne) je přesun po asfaltu.

      No a k dotazu, je to špatně zvolená směs?

      0 0
      • JakeF  

        Boční figury jsou netknutý a středový jsou sjetý rovnoměrně a ne brzdná hrana, takže mi nepřijde, že bys tu měkkou směs dostával na hranu…

        Nebál bych se zkusit tvrdší max terra směs, maxx grip je na trail ježdění a 1/3 asfaltu overkill, většina lidí je nevozí ani na enduro závodech…

        0 0
        • mat.libor  

          Jo boční figury jsou v cajku.....střed je rovnoměrně sjetý po celém obvodu – spíš takový oškubaný…

          0 0
      • Mr.Duck  

        To bude z toho dojizdeni po asfaltu bych si tipnul. Asi bylo i vedro?

        Ale jestli jezdis takovy tlaky a nevazis 120kg, tak bych rekl ze MaxxGrip nebude ta prava smes jak pises. Ja na necelych 70kg vozim kolem 1.2 (16–19 psi podle podminek a nalady :)) ve stejne gume na predku, a opotrebuje se hlavne na brzdicich hranach a bocnich spuntech. Myslim ze na minulem jsem najel asi 1500, kolem 100km vyskovych a vypadal uplne jinak, a jeste dost pouzitelne. Nejezdim ale vice mene zadny asfalt, myslim ze tam to tu mekkou smes sezere nejvic.

        0 0
        • mat.libor  

          Asi to nebude ani 1/3 asfaltu ale nějakej tam prostě je než se dostanu do lesa.....vedro bych ani neřekl…letos bylo víc deštivo a blátivo než si pamatuju za poslední roky.....a většinou vyjíždím až k večeru během celého roku......

          Mám tam klasika duše.....1,2 bar sem tam nikdy neměl asi..... mám cca 82kg

          0 0
      • novas752  

        Rekl bych ze celkove nevhodny plast pro dane pouziti.

        DH casing je na predku pro drtivou vetsinu lidi totalne zbytecny, nejspis by stacilo EXO. MaxxGrip je tak do bikeparku only. A soude dle neposkvrnenych bocnich spuntu a brzdicich hran stredovych spuntu ten plast v podstate vubec nepouzivas – stacil by ti daleko jemnejsi vzorek.

        0 0
        • mat.libor  

          Ale říjen listopad jsem si ho pochvaloval jak v je super v blátě a pěkně se čistí…

          0 0
        • mat.libor  

          Kupoval jsem v létě a co si pamatuju tak byl mizernej výběr skladem zrovna, proto jsem vzal DH casing…

          0 0
          • JakeF  

            Alternativně můžeš zvážit Shorty, funguje podobně jako Assegai.

            0 0
            • Mr.Duck  

              To je prece uplne jina guma :) Podobna je dokud tam neni kamen s korenem, tam se Shorty docela ztraci zatimco Assegai je v tom top.

              Myslim ze oboji je overkill, ale kdybych byl mat a nebo libor, zkusil bych nejaky Exo MaxxTerra Assegai, myslim ze pri takovem pouziti vydrzi par sezon a porad je to super citelna guma ktera nejede nejak super pomalu..

              0 0
              • JakeF  

                Vim, ze se to rika, ale mne Shorty nikdy na korenech a kamenech spatna neprisla… Za me je to fajn univerzal, stejne jako Assegai.

                0 0
                • Mr.Duck  

                  Jako ja mam Shorty rad a treba do pisku z kopce je to nejlepsi guma :)

                  Ale treba loni na Canadian Open jsem polozil kde by podle me Assegai podrzel. Odjezdil jsem na Shorty hodne ale to co dovoli Assegai je neskutecny. Vice mene celej svuj letosni progress prisuzuju ty gume :)

                  0 0
                  • čel.A  

                    Na Spectrala, což je AM bike bych dal jezdivejsi gumu. V galerii je v popisu DHR2 2.4, to je dobra guma. V 3C drží a má slušnou váhu. Pokud zůstat u Maxxise, tak pak se ještě nabízí Dissector. Na CZ traily, ne parky, si myslím, ze je to vhodné.

                    0 0
                    • Mr.Duck  

                      Dissector je super ale urcite ne moc guma na predek na nejaky zavaznejsi jezdeni. Nicmene zavaznejsi jezdeni z netu tezko soudit. Nevim jaky je vahovy rozdil mezi DHR2 a Assegai, ale ze by jel nejak hur nez DHR bych nerekl, spis mi prijde ze se odvaluje lip, ale nemuzu tvrdit ze vim vsechno, moc neresim jak kolo jede nahoru, hlavne ze jede dolu a na to je Assegai u mne zatim neprekonanej :)

                      Pokud chce clovek honit kilometry a nekam pospichat, nemyslim ze ani jedna ze zminenych gum jsou vhodny na predek, to uz bych dal nejaky co nejlehci DHF ktere odvede porad hodne dobrou praci. Ale pokud clovek do kopce nikam nespecha (ne ze by se na tom nedalo jet rychle, s 2× Assegai mi letos nijak moc neujizdel nikdo nahoru), a z kopce si chce hlavne uzivat, ta guma u vetsiny lidi co znam posunula hranici zabavy o level dal.. Clovek nemusi nejak hrotit aby vyuzil grip – i na jendoduchych trailech se muze vic soustredit na techniku a rozlozeni vahy a nebat se co predni kolo udela.

                      0 0
                      • mat.libor  

                        Váha je mě tak nějak fuk, stejně tak jestli budu někde o pár minut dřív nebo později. A jestli Assegai využiju naplno nebo jen částečně mě asi taky nějak netrápí. Stejně tak kolo na limit já určitě nedostanu ale je to pro mě zábava. DHR II jsem měl na kole z výroby a v létě jsem přezul na Assegai protože se mě zamlouval. Na zadku mám Aggressora a ten mě asi vyhovuje. Spíš mě zajímalo jestli je to opravdu směsí, že je tak oškubanej. Zřejmě ano a na příští sezónu pořídím třeba něco s jinou směsí – tvrdší.....kaž­dopádně díky všem za poznatky a za názory.

                        0 0
                      • pumpy  

                        jestli ti pomuze rozdil vahy mezi assegai a DHR2 – je to ale 29kolo tak je to 250g (vazeno na cinske vaze) verze maxgrip

                        Vazeno

                        assegai DHR2

                        1260 1010

                        0 0
                        • novas752  

                          A to byla stejna verze patky, kostry, smesi i sirky?

                          0 0
                        • čel.A  

                          Tak já nevím, ale Spectral je trail AM kolo, část ježdění po asfaltu, postranní figury netcene, tak si říkám proč vozit 1.2kg pneu primárně určené do parku.

                          I tak jsou DHR, tak Dissector špičkové pláště.

                          0 0
                    • Tecka  

                      Jsem nedávno obul na předek Spectrala Assegai 3C EXO s tím, že to bude total overkill na mé použití a na jaře tam dám zase něco jezdivějšího. No a na první vyjížďce mne grip tak uchvátil, až jsem to cestou domů v jedné mírné zatáčce přehnal a lehnul. Ani Assegai to neudrží na suchém listí, pod nímž je bahno:-)

                      0 0
                  • JakeF  

                    Tak já měl podobnej dojem ze Shorty… Assegai už celkem dle očekávání, takový trochu lepší DHF :)).

                    0 0
                • Atilla  

                  No po přechodu na aseggai už nevím co bude se shorty dělat:)

                  0 0
                  • čel.A  

                    Tak do bordelu, blata bude Shorty asi pořad lepší, ne?

                    0 0
                    • Breakpain  

                      Do bláta – ano

                      Protože nejsem fanda častého přezouvání (DH casing + CC + tmel), obvykle přezouvám na jaro, léto a podzim :-) … častěji ne ;-).

                      Aktuálně mám srovnání Assegai a Shorty a když to vezmu kolem a kolem, myslel jsem, jak si se Shorty pomůžu a on to není tak citelný rozdíl (když pominu totál sračky), naopak na některých úsecích je to spíš horší. Tzn Assegai vede …

                      0 0
                • Breakpain  

                  No, čoveče, já to zrovna přezul – měl jsem Assegai na předku, ale sralo mě, že se mi poslední dobou (jak pršelo) hodně rychle zajebal bahnem. Nahodil jsem Shorty … no a jak jsem byl zvyklej, najednou mi to začalo na stejný trase na kořínkách ustřelovat ;-) … takže něco na tom bude :-) …

                  Když to vezmu kolem a kolem, asi až dojezdím Shorty, tak nato prdím – a vrátím se k Assegai (nebaví mě často přezouvat). Nicméně teď mám v merku testy na Michelinu, až někde budou ;o) …

                  0 0
                  • suslos  

                    jen poznatek k M → DH22 je lepší v hrabance, na mokrý kořínky je zase lepší Assegai :-) tak záleží co máš víc :) jinak casing michelinu je fakt neprůstřelnej (rozumněj i víc bombproof než DH casing maxxis, vozím cca o 2–3 psi méně v michelinu), výdrž svrchní směsi na špuntu kratší než maxxgrip

                    0 0
                    • Breakpain  

                      Jo, DH22 bude něco jako MM a Shorty, co jsem koukal … zvažoval jsem i DH 34.

                      Teď o tom můžu jen přemýšlet, bo to nikde není k sehnání ;o) …

                      0 0
                      • TJK  

                        doporucuju dozadu jinou gumu nez DH22 jinak budes mit po sezone nohy jak Forstermann :-D

                        0 0
                        • suslos  

                          jsem zvědav, dám jí tam teď z předku a na předek dám novou :) DH34 je ko, ale ta jela slušně :-)

                          0 0
                          • TJK  

                            me je to tak nejak jedno protoze to jezdim celou dobu a nic jinyho nemam, po presednuti na Jiny kolo na butcheru nebo tvyho MT na Assegai/Butcher je to jako odstrizena kotva :-D

                            0 0
                    • TJK  

                      jo koreny jsou zajimavy ale ja mam pocit ze na korenech nedrzi vubec nic :) v hrabance je ta guma neskutecna!

                      0 0
                      • suslos  

                        Assegai líp, v hrabance líp DH22

                        0 0
                        • TJK  

                          ja to prisuzuju vzorku, assegai ma vic figur a mene mista mizi nima, to dava vic hran a kontaktu s pevnou prekazkou u Assegai, v meky hrabance je zase opak lepsi ale pak se stane ze si ta DH22 sedne na korinek az telem plaste a to klouze… ale beru to jako „teoretickou uvahu“

                          0 0
                          • suslos  

                            imho maxxgrip Assegai je měkká celá figura – lépe „přilne“/drží na kořenu

                            DH22 mich má tvrdý figury obalený super lepivou vrstvičkou → v hrabance geniální, zabírá, nic se nebortí, ale na kořínkách s tím tvrdým základem figur takový grip není

                            0 0
                          • Mr.Duck  

                            Cecky na Assegai by taky mely mit tvrdsi vnitrek, MaxxGrip ma 70a na behounu pokryty 42a, a bocni cecky taky 70a vnitrek a vnejsi 40a.

                            Myslim ze klicovej tam bude ten vzorek, protoze MaxxGrip jsem vozil vsechno mozny ale tahle guma je ve svoji vlastni tride.

                            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.