• Venca23

    Ahoj, měl bych prosbu. Mám 29er fulla Kelly Reyon 50 2014 se seriovými zapletenými koly Mavic Crossone. Nedávno mi vzadu praskl drát ve výpletu, v servisu mi drát vyměnili ovšem ne za originál, poslední dobou se z zadního kola ozývá praskání, něco podobného co je na:https://www.youtube.com/watch?….

    Prodavač mi tvrdí, že je to ok, poukazuje na to že kola jsou dimenzovány na 100 kg. Ale já mám lehce přes 100, mám aktuálně 105 kg. Takže teď řeším co s tím, do té doby než praskl drát tak ty kola nedělaly žádné zvuky. Ovšem na druhou stranu vím, že ty kola nejsou na mou váhu OK. Na nová kola bych chtěl dát max. 5tisíc, ale mám pocit že za ty peníze dostanu skoro to samé co tam teď mám, akorát na 32 drátech a ne 24 drátech. Možná lepší náboje, ale to nedokážu posoudit.

    Co si o tom myslíte

    0 0
    • Lister  

      Asi si sedl výplet a potřebuje jen dotáhnout. Nechal bych to na servisu, ale jen takovém, kde dokáží změřit napětí. protože přetažený výplet v kombinaci s tvou váhou by nemusel dlouho vydržet.

      0 0
    • Erknold  

      takhle nějak mi povrzávalo zadní kolo v záběru, když jsem měl povolený výplet. Bohužel nevím o servisu v Budějcích, který by měl tenzometr, tak nemůžu přesně říci jak moc byl vypnutý nebo ne. Já ho dotáhl od oka :) Ale mám tedy mnohem větší plečky než ty s klasickým zápletem. Tak uvidíme, co napíšou lidé více znalí, než já a ty.

      Jinak mě to dělalo také po prasklém drátu a jeho náhradě. Po pár desítkách km si to sedlo a chtělo znova dotáhnout.

      0 0
    • allrose  

      po dotažení po půl roce už praskaj pořád,75kg..mám pocit že jako nová,výplet byl hodně pevný a cinkal

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ten zvuk je povolenej výplet. Nedávno se mi to stalo taky, ostuda na tom dojíždět domů, rachot jak na staré herce, po dotažení cajk, mám celkem nic moc kola, oproti zbytku, takže plánuji investovat do novejch, jen pořád nevím jaký…

      0 0
    • Goob  

      Tady tohle mi dělal Crosstrail poté, co jsem ho bouchnul. Teď mám druhý, dostal ránu a dělá to zase.

      0 0
    • Venca23  

      OK, super za odpovědi.Dneska jsem na těch kolech jel Rally Sudety a děsný, po rovině v pohodě, ale do kopců praskání jako sviňa. To se fakt nedá, i jsem si všiml že výplet na straně u brzd. kotouče je povolený. Musí to být tím, předtím než mi praskl ten drát a asi mi to neodborně vycentrovali, to nedělalo. Měl jsem spíš obavu aby to nedělal náboj.

      Jinak nevíte o spolehlivým servisu na Mavic s Praze? Vím že jich je hodně, můžu si nakonec rozkliknout stránky Mavic, ale rád bych někam kde mi opravdu pomůžou. Díky

      0 0
      • Erknold  

        Nevím jak na Mavic, ale Hnoj v Holešovicích vyplétá, ten by mohl umět. A za rohem má dobrou Stejkárnu.

        0 0
      • Goob  

        Já bych to hodil přímo do Kastaru :D.

        0 0
      • scret  

        mozna blbost, ale jses si urcite jistej, ze to delaj kola? Jinak jak radil uz prede mnou goob, tak Kastar..

        0 0
    • Venca23  

      Tak vyreseno, Mavici poletej ze skaly a kupuji nova kola. Po tom vcerejsim rachotu cestou domu mi dosla trpelivost. Dela to zadni kolo, sedlovka ani nahodou. Zadni stavb, je ok, tu jsem prohlizel. Praska v dratech a rafku pri zabrzdenem kole na miste. Pak to praska v zaberu, zejmena v kopcich. Jeste to vyreklamuju v servisu a kola prodam. Mavic uz priste opravdu ne. Ale zase co bych mel cekat od zakladniho modelu.

      0 0
      • allrose  

        Jestli budeš dávat do kastaru tak dej vědět co a jak…já to dal na docentrování a dotažení ke krabům a dál to praskalo,rada namazat,nacákal jsem vosk a dobrý,než jsem jel přes hodně vody…tak jsem si to dotáhnul sám a mírně lepší.. ps-nechápu jak se můžou povolit,když jsou zakapané niple

        0 0
    • Hollys  

      Praskání způsobuje rozlepený náboj. Dělalo mi to při šlapaní a také při prudkém zatočení do prava. Vyměnil jsem ořech a bylo to ještě horší a potom to bylo nábojem.

      0 0
      • Vilém  

        A kolik se ti tech naboje vlastne rozlepilo? Vedle pises o rozlepene nabe Fulcum, zde o rozlepenem Mavicu. Zvlastni, ze ten mavic je z jednoho kusu materialu a nema se na nem co rozlepit.

        0 0
    • Hollys  

      U fulcrumu je to omyl ale náboj u mavicu cross one je slepeny a měl jsem vypůjcený nový zadní kolo a to bylo v pořádku a tak se to postupně ukázalo a v rámci reklamace vyřešilo

      0 0
      • Vilém  

        Zvlastni, nenapada me proc by neco takoveho u nejlevnesiho modelu kol delali, ale kdyz rikas.

        0 0
    • Hollys  

      Vrzani způsobuje taky nenamazany ořech ale ten zvuk je trošku jiný a vždycky pouze při šlapaní. Chce to alespoň občas údržbu a na to stačí opatrně stáhnout pouze ořech a pořádně promazat olejem mavíc. Náboje jsou neuvěritelne jednoduchý a při troše šikovnosti po to běží zlehka.

      0 0
      • allrose  

        prosim tě co je tam rozlepený..mazal jsem ložiska,posléze ořech..vrzat to začalo před rozborkou a nepřestalo..do kopce ve větším záběru,dík za osvětu

        0 0
    • Hollys  

      Bylo mi receno, že tělo náboje je slepene, ale praskliny na tom nebyly nikde vidět, ale problém je to prý ojedinělý, že dojde k rozlepeni, ale zvuk je protivný. Pořád mě to vedlo,že to dělají dráty nebo niple v ráfku

      0 0
    • Radas78  

      Mám stejný problém. Kola Mavic crossone a vrže to. Nábu jsem měl x-krát rozdělanou, promazal kdeco, nachvilu to přestalo, ale pak zase začalo. Dráty dotahoval, ale začalo to zas. Věřil bych tomu, že je to tělo i rozlepený, protože jinak fakt nevím. Nejraději bych přešel na jinou nábu a šel rovnou na pevnou osu (rám na to je uzpůsobený, akorát tam dali u tohodle modelu jen RÚ). Co bych tam měl dát za nábu s pevnou osou místo Mavicu crossone, aby to pasovalo a maximálně dal nový dráty …? Jasný mi jsou počet děr, disc, ale zbytek nevím ..dík.

      0 0
    • Radas78  

      Tak jsem zjišťoval a zjistil toto: U tohoto modelu se vyskytla závada ve výrobě náboje. Je vyrobený ze třech dílů a jeden se může uvolnit a to způsobuje vrzání. V rámci záruky se mění celé kolo za nové ..... Hollys měl tedy pravdu :-)

      0 0
      • Metropolis  

        Mě to zadní kolo slibuje ten pan Stárek z toho Kastaru již třetí měsíc a stále říká, že příští týden už dostanete model 2016. Ale oni už Cross One pro rok 2016 nedělají. Tak nevím. Každopádně seriozní firma.

        0 0
    • allrose  

      dočasné odstranění vrzání před reklamací:vosk ve spreji nacákat vně náby do prostoru přechodu konusů(částí co drží dráty) a střední užší části těla náby…nevrzalo to 3dni na rychlebech

      0 0
      • Metropolis  

        Díky za tip

        0 0
      • allrose  

        info

        tak kolo po reklamaci,geis do canyonu, do kastaru a zpět..od 30.10–24.11

        vrátilo se nové kolo s „původním“, ořechem,matkou ořechu

        tak uvidím co dál…za 2měsíce mi končí záruka,ale nevadí,mám už náhradní záplety…

        pěkné poježdění všem a dík za informace

        0 0
        • Metropolis  

          Mě dali komplet nový kolo, mám na něm asi 200 km a zatím to drží a nevrže. Tak ať Ti to taky drží.

          0 0
        • TJK  

          to jsem zvedav.. poridil jsem je na cyklokrosku.. ale jeste nebyl cas na tom jezdit.. tak jsme zvedav :-D

          0 0
          • allrose  

            mě se to objevilo po půl roce,vrzání drátů,dal jsem docentrovat(stejně potřebovali),pak namazat ořech(přidrhá­val),stále vrzalo,pak rozborka doma-lehce odřený nálitek u ložisek pod ořechem-pohledem žádná vada,ale kolo občas ve svahu ruplo a uhlo a pak se začali objevovat zprávy o rozlepení této náby…to dávalo logiku..

            crossone již nevyrábí

            0 0
            • TJK  

              tak to jsme zvedav :-D ale pocitam ze na CX/asfaltový najížděč to zase takovou sodu nedostane… na druhou stranu mam 90kg :-D

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.