• Ondratr

    Chci se zeptat, již zase my praskla lyžina (péro), nebo jak se to správně jmenuje u sedla. Chci koupit nové sedlo, ale dotaz. Je nějaký rozdíl v tom jak je lyžina odolná, jak moc vydrží aby nepraskla? Jesli je rozdíl v materiálu: ocel, CR-MO (což je nějaká slitina ocely) nebo CRN/TI? na co se koukat, abych kažkých 20 měsíců nekupoval nové sedlo a hlavně neřešil vícedenní výlet s obavou aby to zase neprasklo. Do teď jsem měl sedla od Specializedu lyžiny CR-MO. Díky za názor a rady po jakém materiálu koukat. Jinak sedlo zatěžuji 90kily na hartailu a jezdím dost terény, kořeny, kameny, drncáky a menší skoky. Díky

    0 0
    • worlusho  

      Nesedět na tom jako pecka.

      Ale teď vážně, mám 110kg, ale tohle se mi ještě nepovedlo, je pravda, že může také záležet na šíři zámku sedlovky. Sedlo mám WTB Vigo Cr-Mo lyžinami.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Měl jsem za to, že cr-mo ližiny vydrží nejvíc z uvedeného. Prověřil bych jak typový výběr samotného sedla, tak hlavně předozadní uchycení do zámku sedlovky. A techniku jízdy, abych nezapomněl. Kolik km je těch 20 měsíců?

      0 0
      • Ondratr  

        Ročně ujedu cca 3500km. Na starém kole my lyziny za 12 let nikdy ne praskly. Tad mám nové kolo 2,5 roku. Jelikož sedlo které tam bylo my ne vyhovovalo tak jsem dal sedlo ze starého kola. Bylo na něm 2 roky co jsem to předchozí roztrhalo. Na novém kole vydrželo necelý rok. Dal jsme specialized sonoma 175 a ted po necelých dvou letech zase rup. Něco zase koupím ale nevím co aby neprasklo.

        0 0
    • Vilém  

      Ono taky zalezi v jake pozici mas sedlo uchycene v zamku. V profilu nemas nic, takze tezko soudit.

      Jinak CrMo mi prijde jako dostatecne odolny material, jen to vic vazi.

      0 0
      • Ondratr  

        Jediné co mne napadá je že jsem to při montáži až moc dotáhl. Jinak si myslím, že vše ostatní vystredeni a podobně bylo u montáže v pořádku. Jinak ty lyziny jsou cr-mo a ta prasklá byla dutá. Skusim při montáži nového sedla použít menší síly.

        0 0
        • Breakpain  

          Popros v obchode, kde to koupi, at Ti to i utahnou. Jestli jsi to dorval, tak je to moznost, proc to ruplo ;-).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.