• Smazaný účet

    Cest lidi, vybiram novou vidlici, teda spíše otec a tak uz mám pár vytypovaných.

    1. bude se na ní jezdit středním terénem sem tam lesem nebo polňačka ale tak 60% asfalt.
    2. možná je to předčasné když kupuji novou vidlu ale bavil jsem se na téma servisu s mechošem od nas z jednoho bike shopu. Říkal že na Manitou dokáže sehnat jakýkoliv náhradní díl, jakoukoliv gumičku… ale o Rock Shox moc nevěděl, že prej se RS začal nějak výrazně prodávat až v poslední době a s dostupností dílů nemá moc zkušenosti. Nevíte jak to tedy je?

    2)vybral jsem zatím tyto vidle Manitou Sliver Super LO www.progresscycle.cz/firma.asp?… myslim si ze je to osekanej Relic Super LO, jen má užší nohy 28 vs. 30 mm. Myslíte, že průměr nohou hraje takovou roli u kotoučoých brzd? nebo ROCK SHOX Tora 302 treba tady: www.kolokram.cz/…uct_info.php?… aůe zdá se mi trochu těžší (i když nejsem gramhonič tak půl kila je o proti te manitou celkem dost a musi to byt poznat ne? cenu bych videl tak do 5000, mozna 6-ti ale to už by byl asi zbytečnej luxus, když to kolo stálo 13000 a tyhle vidle se dávaj tak na kola za 25t. Dik za Vaše answers howgh domluvil sem, tot snad vše co by mě zajimalo.

    0 0
    • JMT  

      vzal bych relica

      0 0
    • zikky  

      vem toho Slivera…myslim ze tady prumer nohou nehraje takovou roli…

      0 0
    • navikin  

      Na 60% asfalt a střední terén bych dal blízkému kterého mám rád třeba www.kolokram.cz/…uct_info.php?… Je lehčí než Tora, zdvih bude v pohodě stačit a bude bezúdržbová. Sám jsem začínal kdysi na RS Judy XC a byla v pohodě.

      0 0
      • marapara  

        Taky jsem na ní začínal, ale na kotoučích mi chytla vakl.

        0 0
      • L_i  

        Můj ty světe, vždyť to je rozdíl jako mezi favoritem a oktávií ta tora je o hodně lepší.

        0 0
    • marapara  

      Průměr bude znát určitě. Sliver má 28,6 mm šavle, Tora 32 mm. To je na kotouče abych to správně nazval „kardinální“ rozdíl. Tora chodí parádně, je tuhá a to tak že dost, snese i celkem drsnější zacházení bez problémů, což u toho Slivera určitě asi říct nepůjde. Podle mě na kotoučích půjde brzo do kytek a chytne pořádný vakl. Jestli nepotřebuješ změnu zdvihu, u RS U-Turn, šel bych do Tory Soloair. Bude lehčí

      0 0
      • Tušnak  

        viděl bych to tak nějak… RS by byla u mě jasná volba a ten soloair je super nápad!!!

        0 0
    • Smazaný účet  

      A nevíte jak je to s tou dostupností náhradních dílů RS???

      0 0
      • marapara  

        Náhradní díly na RS vozí Žitný. Časově je u něj s náhradníma dílama celkem problém – počkáš si, ale díly má. Já jsem např. sháněl před rokem gufera na RS Duke XC. Žitný je měl na skladě, ale nevěděl cenu. Trvalo to asi měsíc, možná míň, už je přes rok, než cenu zjistil a gufera přišly.

        0 0
    • SoLaX  

      Neni to zbytecnej luxus, ta vidle je k tomu akorat – taky mam Toru na kole s puvodni cenou 13k Kc. Docela by me zajimalo, jestli se casem dockame doby, kdy budou i na relativne levna kola davat funkcni vidlice :-)

      0 0
      • marapara  

        Axel nee.

        0 0
        • L_i  

          souhlas to je úplně jiná kategorie – vítečný pro děti na výlet nebo manželku co moc nejezdí, pokud axel tak sehnat Trace FFD 06– za těch původních 2000,– je fajn ale za 5000,– něco s podobně „startovníma“ parametrama…

          0 0
          • dancing dog  

            na 60% po asfaltu a zbytek žádnej divokej terén Axel bohatě stačí. No výhodnější samozřejmě starší model za nižší cenu…

            0 0
            • L_i  

              No pokud ho třeba vezmeš z druhý ruky za 1500,– (nic nereálnýho) tak určitě jo. Jinak stále připomínám tu Trace, je konstrukčně strašně podobná jen těžší (ale všechny ty bágly, voda, mapníky, sádlo atd… ) moje bejvalá přítulka jí má a funguje to za ty peníze fakt hezky, dokonce ani není příliš měkká. A dokonce ještě ani nemá velkej vakl a to jezdila celo zimu bez servisu. No ale ta tora je přece jenom někde hodně jinde… :-)

              0 0
              • dancing dog  

                jo, jasně, souhlasím s Tebou…Trace- přesně jak říkáš, mohutnější, víc vydrží… mam k manitou takovou nevysvětlitelnou sympatii..

                proč bejvalá? Cos proved?

                0 0
              • dancing dog  

                Ta na fotce v profilu, to je ona?

                0 0
                • L_i  

                  JJ – tedy staré fotce v profilu. Teď je tam nějaká ovečka :-), nevim kterou z těch fotek máč na mysli a případně jestli se Ti ještě nenahrává ta stará z cache. No co proved ? když ona chtěla rodinu záruky a tak… A já jsem sice starej, ale přesto pořád lehkovážnej :-)..... . Ale jinak to bylo docela fajn.

                  0 0
    • L_i  

      Já bych vzal jednoznačně toru. Měl jsem dvě splice-80mm pružina vzduch a 130mm vzduch. Nebyly špatný, ale ta tora (jen jsem se projel) byla určitě lepší, pocitem i parametrama. Navíc se tora (určitě solo air, spring mevím) dá předělat na 80,100,130 nebo tak nějak – to je jako vyhrát v loterii vyzkoušet si víc zdvihů bez nějakýho opruzu jako U turn nebo RTWD. Když už něco z manitou tak bych vzal toho relica.

      0 0
      • Misiak  

        zdvih na solo air sa da menit vnutorne plastovymi rozperami medzi 80, 100 a 130. strunova uturn sa meni priamo kolieckom na korunke.

        0 0
        • L_i  

          Přesně tak. Asi lepší koupit nastavenou na 100, zdvih se zvýší tím, že se ty spacery vyndaj, tak aby je pak člověk pro snížení nemusel někde scháňet. Aspoň podle toho co píšou v manuálu.

          0 0
    • Dag  

      urcite bych sel do Tory 318 soloair. Kamos ma tu 302 s u-turn a zbytecne se to moc houpe. Ja mam 318 a jsem max spokojen. Motion control je super. Nafoukas si to jak potrebujes a nemusis menit kvuli tve vaze pruzinu. Myslim ze ta 318 za ty prachy navic stoji. :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      tak jsem nad tim znovu uvažoval a probral jsem všechny nabídky vidlí kolem 5000,– Vezmu to vylučovací metodou:

      1. TORA NE – je těžká, 2,4 kg je dost
      2. Sliver NE – má úzký šavle
      3. nová volba SR Suntour EPICON – nejspíš ano – hodně levný, nohy 32 mm, sice vzduch ael na 75 kg v pohode, donkonce když SR Suntour vyrábí některý vidle pro Marzzochi tak o tom něco musí vědět. I když je to nepopulární značka, koupil si ji i známej na 2. kolo, jinak jezdí CANNONDALE, takže myslím že zas tak špatná nebude, protože nic jinýho na výběr není, leda Gran Fondo ale je to základní model… este uvidíme.
      0 0
      • Soptík  

        No a když koupíš EPICONA od Milana tak budeš mít hodně dobrou vidli za krásné peníze.

        0 0
      • goofy  

        Koupil jsi ji znamy, a to dokonce jezdi na Cannondale.. LOL! :-DDD

        0 0
    • HockeyBiker  

      tak hlavne ta tora u turn 302 je zakladni vidle na mtb…sezenes ji i za 3 a pul…dobra cena ale horsi kvalita! Sliver je dobrej, ber ho!

      0 0
      • goofy  

        Prosimte, kde sezenu Toru za 3500? Hned ji beru

        0 0
      • Cortez  

        Tora 302 – „zakladni vidle na mtb“

        „sezenes ji i za 3 a pul“ – rad bych vedel, kde (neshani bazarovku)

        „horsi kvalita“ – ne, po roce jezdeni sem si neracil vsimnout..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.