Manitou swinger 3 Way nebo Fox float R(RP2,RP3))

19 nepřečtených
  • Blackbiker

    máte s těmito tlumiči zkušenosti? a jaké? Co zvolit na odpružení Gianta Reigna.Mám možnosti volby:-). Manitou swinger 3 Way vidím jako bezproblémový-ale co charakteristika oproti Fox?

    díky za info BB

    0 0
    • kesu  

      foxe

      0 0
    • MlokCZ  

      A proč by swinger měl být bezproblémový oproti Foxu? To moc nechápu. Přeci na základě toho, že Fox vyrobil jednu větší sérii špatných těsnění, které velmi často způsobovaly stuck down o něm přeci nejde tvrdit, že je problémový (když se už nebude jednat o tlumič s tím těsněním z problémové várky).

      Já osobně bych nešel určitě do tlumiče s SPV, zvlášť ne na Reigna. A u Foxe bych volil něco, kde jde vypnout propedal (tedy RP2 nebo RP23). Charakteristika tlumiče s SPV se dá stručně a trošku zjednodušeně říci, že je to málo citlivý počátek a progresivnější konec (samozřejmě to záleží na nastavení SPV, ale i s doporučeným minimální tlakem v SPV komoře to bude pořád znát).

      0 0
      • MlokCZ  

        Pokud nechceš Foxe, tak bych dal Pearl.

        0 0
        • Blackbiker  

          jo díky za vysvětlení,trochu v tom plavu-RP2 bude asi dobrá volba-každopádně jsem měl strach z toho stuckdownu-nic jinýho v tom není.dík za rady BB

          0 0
          • JMT  

            suck down neres, to je fakt jenom blby tesneni…

            0 0
      • Peslezedirou  

        BTW: jezdil jsi na jednom z tlumičů? Swinger, Fox?

        0 0
        • Blackbiker  

          jel jsem právě jen foxe RP3 na Reignu-test

          0 0
        • MlokCZ  

          Dlouhodobě zatím ne, krátkodobě jsem projížděl oba a to vždy se srovnáním s jiným tlumičem na stejném kole (aby se dal vyloučit vliv zadní stavby). A pak tu mám graf RP3 a swingeru. Jediný co nemám je graf RS tlumičů.

          0 0
          • Peslezedirou  

            Jezdil jsem oba každý cca půl roku, pokud bych se měl rozhodnout mezi Floatem R a swingerm 3, tak raději swingera, možnost nastavení SPV. Ale ani jeden z těhle tlumičů mě neoslovil.

            Pokud můžu doporučit tak DT swiss HVR, hodně luxusní tlumič, zdvih na pístnici při délce oko oko 200 mm/55mm. Kulový čepy, takže žádný problém s vymačkanýma čepama. Platforma funguje podobně jako pro pedal, nastavení od nuly až po hodně tvrdý začátek. Navíc pokud si člověk libuje v dálkových ovládání, možnost koupit lock na řídítka. O proti foxu (o swingeru ani nemluvím) je krásně lehoučký.

            BTW : fox a manit. bych si už dobrovolně na kolo nedal.

            0 0
            • Archer  

              Prosim te, muzes trochu vic detailu k tomu HVR 200? Taky o nem uvazujem, jako nahradu za RP3.

              Jak je s citlivosti na drobne prekazki? S cim si ho porovnaval (vo vozil pred tim)? Jaky sag mas nastaveny a jak casto chodi na doraz?

              Dekuji!

              0 0
              • Peslezedirou  

                Na stejném rámu jsem vozil 5th Element, Float R bez PP, RP3 krátce, Swinger 4, Float R PP a teď DT HVR. Bike v profilu, jednočep s bodem otáčení skoro na úrovni velkýho převodníku, takže málo přepákovaný rám, pro to aby byl pohodlný tak vyžaduje hodně linearní tlumič co nejvíc na počátku zdvihu citlivý.

                HVR pokud nezapneš platformu tak je z něho „klasický hloupý tlumič“. platforma se nastavuje otáčením dost velkého kolečka na tělě tlumiče, takže to zvládnu i s rukavicema, těch poloh je docela dost, tak si člověk vybere, vozím ale většinou plně otevřený, maximálně ho trochu přitvrdím do dlouhého kopce na silnici, ale spíš za uherák. Dá se dokoupit i dalkové ovládání. Tlumení se také nastavuje v dost velkém rozsahu, prostě má plno poloh. Fox Float R bez PP měl tuším dvanáct kliknutý s PP asi devět. Teď v něm vozím 85 PSI a sag tuším 12–15 mm, zdvih na pístnici 55 mm. Jo a je lepší mít aspoň přepákovaný jedočep, díky výklopeným čepům je trochu znát menší tuhost zadní stavby.

                0 0
            • MlokCZ  

              A porovnaval jsi ho i s RP23? RP23 mi prijde jako idealni tlumic na XC, z tech co jsem kdy zkousel, ale ten DT swiss HVR jsem nikdy ani na chvilku nezkousel.

              0 0
              • Peslezedirou  

                RP 23 jsem nezkoušel, ale bude asi taky fajn, díky možnosti PP uplně vypnout. Ale nešel bych do něho, pokud bych ho měl kupovat samostatně, raději jsem vzal kvůli ceně a proto, že jsem potřeboval zdvih na pístnici 55 mm HVR.

                0 0
        • MlokCZ  

          A ten swinger jsem jel na Cubu AMS Pro, kde se dalo dobře srovnávat (když ten rám znám perfektně).

          0 0
        • MlokCZ  

          A tady jsou případně aspoň nějaké grafy. Nic novějšího nemám, pokud někdo něco má, sem s tím. data.mlok.net/da­empfer_0704.pdf

          0 0
    • Stankac1  

      jednoznačne foxe, v uvahu ale bohuzel pripada jen R nebo RP23, protoze RP2 je jen OEM…

      0 0
    • JMT  

      fox, jednoznacne, naprosto nejlepsi tlumice pro xc,end, am atd… swinger je neco prisernyho (p.s. mam tu vedle sebe biky a na jednom je float RP3 a na druhym swinger 4way-aby si nekdo nemysel ze melu z vody…)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.