Manitou Slate a kotouč 180/160mm??

36 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Zdravím, plánuji na příští rok přechod z předního véčka na kotouč XT08 s kotoučem XTR07 a pořád se nemůžu rozhodnout zda 160mm nebo dokonce 180mm kotouč. Zajímalo by mě, co to udělá s životností vidlice se kterou jsem spokojenej a chci aby vydržela nějakou dobu. Ale zároveň chci co nejlepší brzdnou sílu, aby se už neopakoval můj výlet na konci kopce v zatáčce do protisměru přímo proti favoritu kterej byl celkem rozjetej aby ten kopec vubec vyjel. A tak nevím. Poraďte prosím.

    0 0
    • Vegan  

      zalezi kolik vazis a jakej styl jizdy vyhledavas, take na jakem povrchu jezdis, rezpektive jak brzdis jestli 80:20 predek:zadek nebo 50:50 nebo jeste jinak :) to bylo jen obrazne jako priklad, ale trozku se rozepis :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Važim ±75 kilo, jezdim takový trochu tvrdší XC, řekl bych že až Allmountain, prostě co strach po zlomený klíční kosti dovolí. Brzdim spíš 50:50 protože mi to podělaný véčko už nebrzdí, prostě můj styl nezvládá. A to mam funglovky špalíky. Osobně bych asi spíš chtěl 180ku, ale nejsem si jistej jak to pobere vidlice. I když Author A-gang 9mm ma 180ku na stejný vidli také.

        0 0
        • roud  

          180kou určitě nic nezkazíš :o)

          0 0
        • Vegan  

          pokud nebudes z 50km/h na betonu brzdit jen predkem na fest, tak tou 180 nic nezkazis a vidly by to nemelo ublizit zvlaste pri tve vaze a urco usetris oblozeni a koutouc pac nebude tolik pict

          0 0
        • Lister  

          vidlice to pobere naprosto bez problémů, 180mm je na stejných brzdách velký rozdíl. Sám s tím mám velké problémy, když přesedám z jednoho kola na druhé – na jednom 185mm na druhém 160mm, oboje na Juicy 5. Nejvíc se to projevuje na asfaltu, kde dost často pak nedobržduju zatáčky, v terénu to pak pocituju hlavně přehříváním. Tam mě ten maximální výkon tak nechybí, protože jse celkem máčka a razantnější bždění si pro strach nedovolím :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            já už mám z nedobržďování strach, jak už jsem psal, jednou jsem to málem zapích pod favorit, podruhy sem vyletěl ze zatáčky v terénu a zastavil se o strom. Tak doufám že nové XTčka mají větší brzdný účinek než moje stará noname véčka.

            Jinak jaký je eště rozdíl mezi kotouči XTR07 a XT08? Krom lepší váhy ve prospěch XTR(20g jak tu někdo psal ve srovnání XTR07 a XT07 oboje ve 160) lepšího vzhledu(subjek­tivní, pro mě určitě vede XTR) ale lepší ceny ve prospěch XT08(330Kč)?

            0 0
            • roud  

              funkčně v nich podle mě nebudeš schopnej poznat rozdíl…

              0 0
              • Smazaný účet  

                a jak je to s výdrží? nechtěl bych měnit kotouč skoro za 9 stovek po roce.

                0 0
                • Vegan  

                  babky povidaj ze XTR ma mensi vydrz, jenze ten rok vyvoje tento nepatrny rozil muze uplne smazat, jelikos vyvoj jde hodne kupredu takze ja bych se toho nebal :) stejne ve vysledku bude zalezet na tom jak ty brzdy budes honit

                  ja kuprikladu se svoji vahou 96kg na svem kole viz profil spalil vzadu kotouc po necelejch 100km proste 160 je na me malo a vedel jsem to uz na zacatku, ale rikal jsem si ze nez ho spalim alespon neco nasetrim a nenasetril :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    tak snad 180 s vahou pod 74(zase sem neco shodil a to ted nic nedelam kolo sem uklidil:-))) nespalim..na global-cyklo maj ten kotouc xtr 180 za stejnou cenu jako 160ku takze bude radsi 180. Dekuji vsem za rady

                    0 0
                  • goofy  

                    Spalil kotouc? To mi nejak hlava nebere :o)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      jak to ted ctu poradne tak to taky nechapu. Asi myslel upect, to ze mu zcernal nejspis??…ale to snad neni zniceny. A taky nechapu ze vzadu. Celkem nechapu 180ku vzadu. Bude nam to muset nejak objasnit:-))

                      0 0
                      • Vegan  

                        myslim ze pokud se ti deformuje teplem tak se mu muze rikat spaleny nebo se pletu ?? to, ze zcernal jsem uz bral jako hotovou vec to, ze ty zeleza mezi stycnou plochou a stredme meli na sobe duhovku take, ale pak pri jednom dlouhem prudkem sjezdu nutno rici, ze po asfaltu to opet zasmradlo a kdyz jsem dojel dolu tak jak chladl tak se zdeformoval mozna by sel narovnat, ale uz by to nebylo vono a pod dalsi podobnou zatezi by sel zase do deformace takze tam sel 180 a snad bude pokoj

                        0 0
                        • goofy  

                          Vzadu? Heh. No nemam slov abych pravdu rekl… Vepredu je vetsi kotouc jasny – lepsi chlazeni a vetsi brzdna sila, ale vzadu? Asi by ses spis mel naucit brzdit a brzdit prerusovane ;o) Kor ve sjezdu po asfaltu upeceni zadniho kotoouce moc nechapu, ale asi jsem divnej :o)

                          btw: on se skrivil teplem. Tohle nekdy Hayes kotouce delaji, ale hned se mi vzdycky pak vratil po par zabrzdenich nebo treba po dalsim zahrati zpatky.

                          Ja mam taky v zadu treba pekne obarveny kotouc, ale na funkci roztlinare to nema vliv ;o)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            ja tedy doufám že kotouče od shimana se nekroutí. Když je tam ten hliníkovej unašec tak se to snad kroutit nebude nebo se pletu?

                            0 0
                            • goofy  

                              Vzdycky se to po zahrati trosku zkrouti. To uz je hotl vlastnost kovu – teplotni roztaznost. Ale po ochlazeni si to sedne zpet. Niceho se neboj. Ja jsem na tom svem nikdy poradne problemy treba s Hayes kotouci nemel, a to mam na tom svem tanciku 160mm kotouc vzadu.

                              0 0
                              • Vegan  

                                zadni jsem brzdil s ciste pragmatickeho hlediska, prava ruka byla narozdil od leve pouzitelna, v tu danou chvili jsem mel totiz levou narazenou, ale to je jedno........ prerusovane jsem brzdil pac jsem brzdil predevsim do zatacek … a kotouc se bouzel skrivil spise pri tom chladnuti jelikoz dokud jsem jel nebranilo to v normalnim toceni zadniho kola po ochladnuti kotouce jiz normalne tocit zadnim kolem neslo bylo to blokle snad to staci na vysvetlenou :) je mi jasne ze je to extremni zatizeni, nic mene ne zase nijak vzacne, kdyz clovek musi z nejakeho duvodu brzdit jen jednou brzdou, pripadne jen zadni trebas kvuli jizde na snehu

                                0 0
                                • goofy  

                                  No dle me jsi mel proste hodit ten vetsi dopredu a dozadu dat en predni. Tohle byla vyjimacna situace, ktera uz nejspis nenastane. To s tim skrivenim kotouce se mi nejak nechce verit. To si sjizdel alpy jenom na zadni brzde? Dle me by se driv spekly desky. Proste nechapu jak jezdis, ale dle me zrovna na HFX9 predni brzda rozhodne nedostacuje a zvetsenim kotouce si tam clovek obrovsky pomuze.

                                  No a s brzdenim na snehu taky nemas pravdu. Vzdycky minimalne brzdim stejne predek/zadek, ale proste dopredu rvu brzdne sily co to jde. Zadek je dobry na dobrzdovani a na smyk, ale zastavit s nim nezastavis.

                                  0 0
                              • Smazaný účet  

                                to jo.. koukal jsem…peknej bajk…nekde jsi psal ze budes kupovat celoore ze? budes pak prodavat Manika? Nebo jen ram?

                                0 0
                                • goofy  

                                  No manika budu prodavat podle financi. Bud si ho necham jako druhe kolo, nebo se s nim holt budu muset rozloucit…

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    ja totiz jen cekam, kdy pode mnou muj ram rupne a namelu si cumec…ale ten co mas ty je na bezny jezdeni asi stejne moc tezkej a hlavne malej ze? Ja totiz premejslel o Sasquatchi nebo Bigfoodu, ty vypadaj stejne jako tvuj.. Ale vubec nevim jaky maj ceny ramu a velikosti…:-((

                                    0 0
                                    • goofy  

                                      No tak ja na tom letos kvuli rameni jezdil vicemene jenom XC/all mountain, a dalo se to. Ale ciste na xc to neni, je to holt freeridovy ram :-)

                                      Ja mam na 187cm vysky M-ko ram, a s 400mm dlouhou sedlovkou se na nem pekna streka ujet. Mam to stavene vicemene na freeride, nebo enurko, nebo rikejte tomu jak chcete :-) Proste nahoru po vlastni ose, opacne sedlovku dolu, a jede se. Semtam neco skocit a tak. Nejvic limitujici na tom mojem kole jsou asi kola, pac je roztocit to je o zivot ;o) Ram ma lehce prez 3 kila

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        to bych si teda s timhle rámem pomoh:-D ten můj by měl mít 1,8 kila, ale zase mám velice velice těžká kola. S kazetou, plaštěma, dušema prostě se všim všudy mají 4320 gramů:-D teď ale půjdu do LX náb s ráfky 317 takže doufám že si váhově polepším.

                                        0 0
                                        • goofy  

                                          No je to proste freeride ram. Nemuzes od neho cekat nejake chrti vykony ;o)

                                          0 0
                          • JSt  

                            mam doma jednoho nenarovnatelnyho 160 cleansweapa. pokroutil se po sjezdu jak zchladl. nekolikrat jsem ho rovnal a vzdycky, kdyz se zahreje a zchladne je zdeformovany zas. si to asi mrcha uz pamatuje.

                            0 0
                            • Vegan  

                              super tak uz vim, ze pro rejpali nejsem sam komu se to stalo :)

                              0 0
                    • JSt  

                      normalne, na prach. bernautsyndrom :D

                      0 0
    • HockeyBiker  

      Nechapu proc chces vrazet prachy navic do kotouce XTR…fungovat ti bude stejne jako treba lxko…

      0 0
    • zmolko  

      ja tiez riesim podobny problem. mam vidlu SR Suntour XCM-H-LO 80mm (cize nic extra). idem menit kotuce, chcem dat dopredu 180mm. mam 58 kg, jazdim XC, ale robim dost hovadiny, ako brzdenie prednou tak, ze mi dvihne zadne koleso, a tak… pozeral som na stranke SR Suntour, ze na tu moju vidlu moze ist max. kotuc 185mm. chcem, aby mi ta vidla aspon par rokov vydrzala, a neviem si poradit. tak diky za rady

      0 0
      • Smazaný účet  

        Myslím že to bude v pohodě. Já nakonec vzal 180mm a až na problémy s adaptérama jsem rad že sem to udělal takhle.

        0 0
        • zmolko  

          no to hej, ale ty mas predsalen lepsiu vidlu. myslis, ze ta moja to tych par rokov vydrzi, tak aby sa dala predat?

          0 0
          • Smazaný účet  

            No víš, já myslím že ani tu tvojí, vlastně ani tu mojí, nikdo nebude chtit. Takže kdyby nahodou tu tvojí kotouče oddělali tak ji prostě vyhodíš a koupíš lepší.

            0 0
            • zmolko  

              to mas pravdu, asi do toho pojdem. tych 500sk, co za nu maximalne dostanem ma z biedy nevytrhne. dik

              0 0
    •  

      Baník pyčo!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.