Manitou M30 Air vs. Manitou TS Air

15 nepřečtených
  • silverrhino

    Ahoj, chci se zeptat, o rock shoxu nebo o suntouru je všude spousty informací a jsou to docela provařené značky, jen nevím, co Manitou. Máte ho někdo?

    Dívám se na kola a s Manitou M30 je za 24990,– a s Manitou TS Air je za 30000,–, samozřejmě je tam ještě rozdíl v shimanu SLX vs. XT. Je manitou dobrá volba, něco jako Reba od RS, nebo jsou spíše poruchové? Díky

    0 0
    • PavelBlecha  

      údajně jsou marušky dost měkké a údajně taky ta podkova opačným směrem není zrovna dobré řešení.Ale Lidi kolem mě jec jezdí celkem bez potíží.

      0 0
      • silverrhino  

        Díky, takže je lepší asi Reba, že? Viděl jsem 29" kolo s rebou vpředu a monarch r vzadu za 29990,–, a tam je hmotnost stejná jako u této celoodpružené, byl to Cyklo Němčík

        0 0
        • Tomáš  

          Reba byla a asi i je jedna z nej vidlic v této zdvihové kategorii…

          0 0
      • Tomáš  

        Manitou ale není maruška ( Marzocchi )…

        0 0
      • scret  

        jesteze je to jenom udajne:))

        0 0
        • scalar  

          No, jestli lidi kolem něj jezdí Maruny s podkovou dozadu, tak to bude slušný oddíl :-)

          0 0
          • Dunde.e1  

            znám člověka, který se považuje za dobrého konstruktéra-technika a i odborníka na kola, skládal (jen montoval z krabice) kolo asi za 50tKč a protože měl kolo s obloučkem dozadu, tak automaticky namontoval oblouček taky dozadu…sice měl kotouč napravo, osa kola byla podseknutá dozadu, kolo nestabilní jako prase…no ten dotyčný pro kterého to skládal na tom jezdil den, pak ho na to kdosi upozornil. Mám pocit, že i kopal v zatáčce do předního kola.

            … úsměvné na to bylo, že než na to přišli, tak to bylo to nejlepší kolo na světě, jak se ne něm supr jezdilo…potom ale prohlásili, že se na tom jezdilo vlastně úplně špatně…tomu se říká radost z nové věci :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Znam cloveka, ktery to dotahl jeste o level dal. Krom otoceneho predniho kola, jak pises ty, jeste otocil predstavec k sobe, ale riditka si namontoval spravne. Taky na tom jezdil, ale nezdalo se mu to. Kopal si botou do predniho kola. Nakonec se vyjadroval ve smyslu, ze to kolo je asi spatne svarene a ze to bude reklamovat.

              0 0
              • scalar  

                Nejhorší je, že si pak tihle lidé zřídí jenden nebo raději víc nicků na Bike-foru a radí ostatním :-)

                0 0
                • PavelBlecha  

                  Pane bože, poserte se, že jsem se spletl. Na kole jezdím dobrých 20 let tak si dovolím občas někomu napsat svůj názor…a co jako. Chápu, že některým místním odborníkům to asi trhá žíly ale na některé výjimky už sem taky něco projel.

                  Tazatel by asi uvítal odpověď než Vaše přitroublé příspěvky.

                  Hlavně teď začněte řešit tenhle příspěvek…

                  0 0
                  • scalar  

                    V klidu. Aktuálně mám na kolech vidlice Manitour R7, Rock Shox SID, Fox F32 FIT, Marzocchi CORSA Superleggera LR, pak ještě Suntour Axon a RST F1RST, co jsem přehodil na kola synům, mám tedy co porovnávat. Vidlice, o kterých je toto vlákno, neznám, proto jsem sem šel, chtěl jsem o nich něco zjistit a očekávám osobní zkušenosti a odborné rady. Ne, že někdo potkal někoho, co zná někoho, který má bratra, který slyšel, že údajně…

                    Asi jako ostatní. Když se tu nemůžeme poučit, tak se aspoň pobavíme, ne?

                    0 0
    • Erknold  

      Pokud si nekoupíš najednou vícerok kol, abys porovnal RST, RS, Suntour, Manitou apod. tak věř, že ta vidlice co tam budeš mít, je ta nejlepší :-)

      Hodně lidí má hifi vidli a neřeší ani nastavení, jelikož jim to přeci nastavili v krámu podle váhy a pak už je jedno co jezdí :-)

      Ale já jezdím jen na pivo

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.