Mám si vybrat kolo s pevným rámem nebo celoodpružené

47 nepřečtených
  • michalscupak

    Chtěl bych vědět jestli mám jít do nějakého kola s pevným rámem a odpruženou vzduchovou vidlicí za cca 16 000,– nebo jestli koupit toto celoodpružko za cca 20 000,– .. http://www.mojekolo.cz/…0-white-grey .. chtěl bych totiž nejradši celoodpružené kolo ale se vzduchovou vidlicí a vzduch. tlumičem, ale zase bych se chtěl vlést zhruba do 20000–21000,–

    Jestli mi nabídnete nějaké jiné kolo tak moc dik …

    A dik všem za radu … :)

    0 0
    • maajkee  

      já bych třeba radši šel do tohodle ghosta

      Záleží hlavně na tom kde a co jezdíš, jestli by nebylo lepší investovat těch 20, 21 tisíc do HT bajka, kterej by zas mohl být komponetnově trochu lepší.

      0 0
    • pI3rre  

      S cenou kolem 20 tis. můžeš mít už celkem pěkné HT, ale do fulla za 20 bych asi nešel, nebo našetři do jara 10tisíc a máš po problému :D. Jen můj názor.. :)

      0 0
      • michalscupak  

        jo jo .. :D ..

        ja nic specifického nechcu spíš jen XC co nějaký ten terén zvládne …

        0 0
        • pI3rre  

          No pokud budeš jezdit cesty ať už lesní nebo normální + občas nějaký sjezd v lese tak si myslím, že HT by ti mělo bohatě stačit. Aspoň mě, pro tyto účely vyhovuje (neříkám, že mě full neláká, ale prachy nejsou), nebo jak už jsme psali našetřit aspoň 30tis. a koupit fulla.

          0 0
    • Esi  

      Napiš co asi tak přibližně s tím kolem budeš dělat, budeš jezdit maratony, nebo jen tak po silnici a sem tam po polní cestě ? lítat po lese a skákat metrové dropy ? :-) jinak full za 20 bude asi příšerná houpačka, ten zadní tlumič bude stát za … toť můj názor já bych za tyhle prachy šel do HT a i tak bych raději trochu přitlačil :-)

      0 0
      • michalscupak  

        no tak prostě jezdím spíš po polních cestách semtam lesní cesta, asfalt tak napůl … skoky nic moc spíš jen něco malého max. vyska skoku asi tak dva veci schody nebo tak … :)

        jak řikam radši full ae jestli full za 20 000 je na nic tak pak pudu radši do normal XC za 16000 se vzduchovou vidlici … :)

        0 0
        • jIrI___  

          Tak na tohle použití mi přijde full zbytečný. Raději HT s lepším osazením.

          0 0
          • michalscupak  

            Já když jsem hledal kola tak jsem nejdříve chtěl pevný rám a vzduch. vidlu … ale pak jsem našel to kolo rock machine wildfire 50 a mysle jsem že s rock shox odpruzenim muze byt dobre ale jak říkám sám nevím .. :)

            0 0
          • v POHODÌ klokan  

            No, třeba já bych nikdy neřekl, že někdy může být full zbytečný. Kdybych nemusel (třeba kvůli brašnám), tak na HT už nikdy nesednu. Full je prostě pohodlnější v každých podmínkách (tím víc, když má zamykatelný tlumič).

            0 0
        • fousek  

          Jediny v cem bude full horsi bude vaha a pokud si mel do ted nejaky horsi HTcko tak ta vaha nebude jina, takze za me jednoznacne full i kolem 20t. se da sehnat ve vyprodeji peknej na kteryho nema v pohodli jakykoliv HTcko s jakkoliv dobrou odpruzenou sedlovkou nebo karbonovym ramem

          0 0
    • Karlos009  

      To rozhodování je úplně jednoduché.

      Máš závodní ambice, nebo budeš jezdit se skupinou chrtů, kteří stále nastupují a dokazují jeden druhému jak jim to jede? Musíš koupit HT, protože s fullem v této cenové kategorii budeš úplně v řiti.

      Budeš jezdit sám, nebo se skupinou pohodových kolařů toulajících se terénem pro radost z jízdy a přírody. Potom rozhodně fulla, protože nějaké kilo navíc bude problém a požitek z jízdy bude nesrovnatelný.

      0 0
      • jIrI___  

        Ale tahat se s fullem po asfaltu a polňačkách (kterého bude dle popisu naprostá většina) je opruz a člověka to nebaví. Tam full prostě nejede a oproti HT, minimálně pocitově, výrazně ztrácí. To mi nikdo nerozmluví.

        0 0
        • Karlos009  

          Ten rozdíl je (pokud nepotřebuješ dupat) minimální, rozhodně to není nic, co by tě ze silnice vyhánělo a v terénu je to nebe a dudy. Takže mě z toho vychází, že pokud má mít jenom jedno kolo, je ten full lepší. Navíc (a vidím to na přítelkyni) většina lidí s fullem ty asfaltky stejně opustí a zjistí, že v lese je mnohem lépe.

          0 0
        • fousek  

          Na polnacce prave ze full bude rychlejsi nez HTcko, to zas nevymluvi nidko me

          0 0
        • maajkee  

          No hele, já od doby co mám fulla jsem naopak na polňačkách rychlejší a na asfaltu rozhodně neztrácím, spíš mě jízda na kole, tím že jsem začal jezdit fulla, začala o hodně víc bavit, začal jsme mnohem víc jezdit a i na asfaltu teď jezdím rychlejc než předtím na HT.

          Já bych se třeba toho Ghosta co jsme dával odkaz nahoře vůbec nebál, bude to kvalitní kolo.

          0 0
          • jIrI___  

            Já zase byl po přechodu na fulla zaskočený, že po asfaltu to vůbec nejede a na lehkých polňačkách byl HT taky rychlejší. Je to možná tím, že nemám nějaký vyspělý systém odpružení, ale zrovna Cdale na tom o moc líp nebude. Jinak pohodlím je full někde jinde, o tom žádná. Ale pokud bych měl zařazeno, že třeba 70% veškerých jízd budou asfaltky a polňačky, tak se po fullu ani nedívám.

            0 0
            • fousek  

              To Maajkeeho CD bude houpavejsi nez ten tvuj Trek, takze bud blbe slapes, nebo se nekde neco pridira a nebo mas spatny pocity:-) Nebo jsi mel predtim hoodne lehky HTcko

              0 0
              • maajkee  

                jo jo, jekyll se houpe, ale myslím, že šlapu čím dál líp, že se houpe pořád míň a míň a ono hlavně to houpání jsme vnímal asi tak první tejden, teď už to vůbec nevnímám.

                0 0
        • bursikr  

          Od té doby, co mám fulla a celkem těžkého, jsem se na polňačkách a různých rozbitých cestičkách zrychlil. Ono je daleko příjemnější když tě sedlo nekope a můžeš v klidu šlapat. O tom, že člověk téměř(!) přestane řešit patníky a podobné nerovnosti ani nemluvím. Za mě i na vyjmenované terény: full!

          0 0
          • jIrI___  

            Pokud na fulu neřešíš patníky , tak to respekt!

            0 0
            • bursikr  

              Nejsu žádná měkota, ne??? Ok, myslel jsem obrubníky. Prostě to co je na okraji chodníku:)

              0 0
            • siafu  

              xD

              0 0
            • fousek  

              Rika temer, takze se jim proste lehce vyhne, sice nevim jakou to ma spojitost s fullem, ale verim mu:-)

              0 0
      • Karlos009  

        …nějaké kilo navíc NEBUDE problém…

        0 0
        • michalscupak  

          Takže jak jsem si to tu všechno četl tak mi z toho vyšlo že na polňačky a štěrk a nějakou rozbitější cestu je lepší i nějaký ten full za 20 000 např. ten http://www.mojekolo.cz/…0-white-grey i když má nějaké to kilo navíc než HT, jen tak to kolo váží 13,9 kg… rozuměl jsem tomu dobře .. :) (dik vam vsem za radu)

          0 0
          • jIrI___  

            Nejlepší by bylo si fulla předem někde půjčit a zjistit, o kolik víc komfortu ti na štěrku přinese a jestli to stojí za určitou větší těžkopádnost fulla v téhle cenové kategorii.

            0 0
          • Karlos009  

            Pochopil jsi to dobře. :-) Těžko radit který z těch zde uvedených fullů, ale zrovna ten Rock Machin z tvého odkazu mi geometrií příjde jako nějaký „rádoby-závoďák“, natažený, řidítka nízko. Což mi v této cenové kategorii případá jako nesmysl, ale posuzuju to jenom z fotky, možná je skutečnost jiná. Osobně bych vybral toho Gianta z Patrikova odkazu níže. Je to ale trochu přes limit a dle vkusu každého soudruha. :-)

            0 0
            • Karlos009  

              …z Patrikova odkazu výše

              0 0
              • Karlos009  

                Ještě koukám ta cena je v Sk, tak to není co řešit.

                0 0
                • michalscupak  

                  jj dik za rady atd …

                  A Jak Je Na Tom Podle Vás RST … myslím u těch „lepších“ modelech jako např. u nabízeného modelu Ghosta od patrika výše .. :)

                  0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce