• ...

    zdravim, je v tejto ponuke nejaky hacik, okrem toho, ze su kratke hadicky? (neviem az tak dobre nemecky)

    cgi.ebay.de/ws/e­BayISAPI.dll?Vi­ewItem&item=23009012­8247&fromMake­Track=true

    nemal som este hydrauliky – je problem vymenit hadicky? oplati sa?

    0 0
    • maxtor  

      V nabídce žádný háček není – až na to, že prodejce jako jediný způsob platby uvádí überveisung (a osobní převzetí), což jsem nikdy nepoužil, nevím jak to přesně funguje a jestli tak můžeš platit z konta u jiné banky než německé.

      0 0
      • Veeteck  

        To je normalni prevod na ucet, ne?

        0 0
        • maxtor  

          Kdysi jsem to zjišťoval a je to něco na bázi PayPalu, ale prý to platí jen mezi německými bankami. Luštil jsem to ale z němčiny a možná jsem to zle pochopil. Když někdo tyto informace doplní, budu rád.

          0 0
          • martt  

            je to „Überweisung plus“ – teda normalny prevod na bankovy ucet. To plus znamena, ze cislo uctu je zname aj ebay a hned po skonceni aukcie sa ho dozvies bez toho aby si si ho musel pytat od predajcu.

            Osobna skusenost, takze ziaden kec.

            0 0
    • miki  

      Je to běžnej převod a do zahraníčí Ti to pošle ale za 23 euro.Při platbě musíš mít jeho IBAN+BIC pro platbu ze zahraničí.O osobním převzetí tam nic není.

      0 0
      • maxtor  

        S tím „Überweisung“ budeš mít asi pravdu. Nicméně, když tam o osobním převzetí nic není, tak co potom znamená „Barzahlung bei Abholung“???

        0 0
        • Holfi  

          Platit můžeš převodem nebo hotově při převzetí. Platil sem několikrát převodem z účtu na účet (jak již někdo psal výše potřebuješ BAN a IBAN) a vše proběhlo bez problémů.

          0 0
          • maxtor  

            Jo, tak jsem taky několikrát platil – spíš mě šlo o to, jestli se při normální platbě do zahraničí jedná o „überveisung“ nebo jestli je „überveisung“ něco speciálního.

            0 0
            • miki  

              "überveisung"je klasickej převod peněz z banky do banky a nezáleží odkud platíš jestli např. Německa do Německa nebo třeba do Rakouska."Bar­zahlung bei Abholung"znamená v Německu vlastně dobírka ale už se moc nepoužívá a vše je jen převodem.Übergebe Ware persönlich (regional – kein Versand)znamená že neposílá poštou ale jen osobní převzetí ,většinou někde poblíž bydliště.Na další dotazy rád odpovím ,nakupuji na Německým E-bay 2 roky.

              0 0
              • maxtor  

                Já jsem myslel, že dobírka je Nachnahme. Nevím nevím, ale když máš v jednom inzerátu i Nachnahme i Barzahlung bei Abholung, tak v tom asi rozdíl bude, nemyslíš??

                Co třeba tohle:

                cgi.ebay.de/FELT-RXC-TEAM-XTR-MAVIC-CROSSMAX-SL-TOP-R-S-SID_W0QQitemZ29007923699­5QQihZ019QQca­tegoryZ30746QQrd­Z1QQcmdZViewI­tem

                0 0
                • miki  

                  Ano to máš pravdu ,je to jak píšeš nachnahne je dobírka .Ale Němci taky někdy praktikují to že pošleš peníze místo převodem poštou a pak ti pošlou zboží.Setkal jsem se s tím jen jednou ,dotyčnej sice měl konto ale bydlí dál od banky a proto mu peníze donese pošták až domů a on pak pošle zboží.

                  0 0
                  • maxtor  

                    Tak tohle já praktikuji taky – prostě pošlu peníze v doporučeném dopise. Většinou prodejce souhlasí a já s tím nikdy problém neměl – je to pro mě levnější než převod (dopis 42 kč a převod nějakých 250 kč).

                    0 0
              • martt  

                Ludia vy ste komici, dufam, ze k technickym veciam sa vyjadrujete presnejsie. Aspon k tym, kde sa potrebujem nieco kvalifikovane dozvediet.

                „Barzahlung bei Abholung“ je samozrejme platba v hotovosti pri prevzati. Teda pridem osobne za predajcom, vtisnem mu do ruky peniaze a on mne tovar.

                0 0
                • maxtor  

                  Já to vím (nebo spíš byl jsem si tak na 99% jistý), ale někdo tady mluvil o „dvouletých zkušenostech při nakupování na Ebay.de“ a já se nerad hraji na chytráka. Tak jsem chtěl v klidu diskutovat. Není nic horšího než něco ze stoprocentní jistotou tvrdit a dělat voly z ostatních a pak zjistit, že je to skutečně jinak.

                  0 0
                  • maxtor  

                    Jenom doplňuji, že ta narážka v poslední větě nebyla na nikoho v tomto threadu. S pár takovými jsem se tady ale setkal.

                    0 0
                  • martt  

                    Nemyslel som Teba ale „miki“-ho.

                    0 0
    • miki  

      Ono je to někdy tak že na E-bay je napsáno způsob platby a pak je to ve skutečnosti jinak.Někteří prodejci jsou raději tajní a osobním předáním se brání/Nevím proč /.A někdy se stane že zboží pošle do Čech za poštovné po Německu.Potěší když přijde balík z Wídně do Čech za poštovné 4 euro.

      0 0
      • maxtor  

        Ono je to podle mých zkušeností spíš tak, že po tobě chce třeba 25 EUR na poštovném z Reichu a pak se z etikety na balíku dozvíš, že poštovné bylo 12 EUR. Mně se stalo zatím jen jednou, že jsem za poštovné dal méně, než ve skutečnosti bylo. Asi nemám štěstí:-((((

        0 0
        • miki  

          To co píšeš je naprosto normální.Taky jsem nakoupil a poštovné psal 8 euro a přišlo to v obálce a na tom známka za 2 eura,někdy je poštovné vyšší než cena zboží.Ale ve výsledku je to na poloviční ceně nového zboží než když jdu u nás do krámu.

          0 0
          • maxtor  

            Jasně, člověk s tím musí počítat. Nejlépe se dopředu zeptat a tak člověk předejde nedorozuměním. Vivat Ebay!!

            0 0
            • miki  

              Vivat- ale někdy jsou taky dobrý nervy jestli se nevyklube nějakej hajzl jako v Čechách.Posledně ,když jsem kupoval Foxku tak jsem špatně spal jestli přijde.

              0 0
              • maxtor  

                Znám – taky jsem jednou šedivěl – nechával jsem si posílat sadu Dura Ace – viz případ, který jsem uvedl níže (problémy z PPL). Ale konec dobrý, všechno dobré!!

                0 0
          • kubad  

            Došly ti ty ceníky?

            0 0
            • miki  

              Díky Davide došli .Ted si jen vyberu a pak se Ti ozvu.

              0 0
              • maxtor  

                Teď jsem si uvědomil, že tys mi jednou nabízel, že mi koupíš ty dráty XTR!! Ještě jednou díky za férovou nabídku. Bohužel se tam už neobjevily – deset drátu za 1 EUR, o tom si už můžu jen nechat zdát…

                0 0
          • maxtor  

            Jednou se mi stalo, že prodejce odmítal použít Deutsche Post a trval na PPL. Výsledek? Stálo mě to 50 EUR a s kurýrem od PPL jsem se naháněl skoro týden. Nechápu, k čemu je PPL v takových případech dobré. Přes poštu to máš za 2–4 dny na poště a když tě nechytnou doma, tak kdykoliv na pobočce si to vyzvedneš a hlavně, je to levnější.

            Jo a jednou to borec poslal přes PPL a za týden se mu to vrátilo zpět (asi proto, že v profilu jsem měl už nefunkční telefonní číslo a kurýr mě nemohl kontaktovat – jinak si to nedokážu vysvětlit) – tak mu nezbylo, než to poslat přes poštu a všechno v pohodě.

            0 0
            • miki  

              To máš blbý .Já mám konto v Německu a doručovací adresu taky a Známej německej důchodce je stále doma. tak jednou za týden tam jedu a balíky vyzvednu.To poštovné do Čech bych neustál.

              0 0
    • vlk  

      nedávno kdosi nabízel julii v www.cyklobazar.cz za 500 kč i s kotoučem kompletní zadní.

      0 0
      • ...  

        500? asi z roku pana a len do vytriny :) je pravda ze sa do tych hydier nerozumiem, ale co pozeram ceny, tak taku som nevidel.

        0 0
        • Vilém  

          Stale vsak nevim proc je kupujes na e-bay?Ta cena neni nijak moc dobra,u nas se daji sehnat par kolem 3000,– sundany z novyho kola.

          0 0
          • ...  

            zatial nekupujem, este pozeram dalsie inzeraty. a pozeram ich tam preto, lebo tu som zatial na taky inzerat ako pises nenadabil. nepozeram zatial dlho to je pravda ale z mnohych inzeratov hlavne na sk je mi na grc. pouzitu brzdu predavaju za cenu novej z nejakeho ceskeho eshopu. a neide len o brzdy… ak budes vediet o nejakej hydre napr magure, alebo formula oro k18 tak budem len rad ak ma na to upozornis – fakt, dik

            0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.